Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

6 Iulie, 2008

Cronica bestială de la Aiud

Această cronică se recomandă a se citi la umbra unui nuc bătrîn sau măcar în apropierea unei plase cu nuci.

Căci în aceste frumoase zile de iulie, cu soare de gălbenuș de ou, cu cer de evantai albastru și cu nori de pluș, o nouă cronică bestială prinde viață și aripi la adăpostul nucului bătrîn sau, după caz, la adăpostul plasei cu nuci.

Căci n-am putut sta acasă weekend-ul ăsta, căci a jucat "U" la Aiud și-am pornit de dimineață pe autostrăzile adormite ale județului.

Mircea Mireka Jupînul, fostu patron de la biroul birtului vieții noastre, m-a cules sîmbătă la 8 și-am urcat la OMV-ul deplasărilor matinale, acolo unde urma să șerbem o șertură neagră, să turnăm un sfert de sfeclă de zahăr și s-o mestecăm cu o creangă de nuc. Erau deja acolo Nea Ghiță, Nea Ovidiu, Angus Jay și Marțianu, ce se alimentau cu benzină Il Caffe, una dintre cele mai bune cherosene pentru stomacul uman.

În tot acest timp, undeva în Mărăști, Dan Locusteanu se întorcea de pe stînga pe dreapta, iar Csaby începuse de 10 minute să fumeze o cafea!!! CĂ EI VIN LA 9.15 LA OMV ȘI SĂ MEREM TOȚI ÎN COLOANĂ, AHA, AM VĂZUT-O ȘI PE ASTA!!! Sau probabil că erau la Magnolia, nu la florăria aia, că la restaurantul ăla, la un mic dejun cu omletă din 70 de ouă!!!

Și tot în Cluj, undeva în Cluj, Zoli Bagi își împacheta tricourile și arcurile cu săgeți pentru mult cîștigata excursie în Tunisia, cu Tunisiana. Io știu o tigancă pe care-o cheamă Tunisia, oare are vreo legătură roama noastră cu excursia asta???

Cum a fost drumul pînă în Aiud? Cum să fie? Și drept și cu curbe. Așa întrebări puneți cîteodată de parcă voi n-ați fost niciodată la cules de agrișe în Aiud!!!

La Stejeriș, popas turistic de două margarete, ne-am oprit să mîncăm și noi o omletă. Cînd colo, vine chelnerul și spune că i s-o terminat ouăle!!! I-am răspuns că nu ne interesează viața lui personală, că noi vrem omlete și-am terminat discuția!!!

Pînă la urmă am mîncat cartofi pai și caș pane, că nu numai găini sunt la Stejeriș, mai sunt și oi și miei! La intrarea în Aiud, ne aștepta primarul din Adunații Copăceni. Găsim stadionul nu fără dificultăți și ne minunăm de impozanta imagine ce-o creează Arena Lukoil din Aiud!!! CĂ AȘA SE NUMEȘTE STADIONUL!!!

Cu două tribune acoperite, cu sistem anti-fum și pastiluțe anti-tînțari, orice puteai găsi pe acest stadion. Patru bețe formau nocturna, terenul se asemuia cu pajiștile lui Creangă din Amintiri din bitănjie, fîn pe teren de parcă urmau să joace vacile în reclama de la Milka!!!

Don Luciano din Plopilor, că și el o fost în motor cu noi, și-o pus de-acasă patru doze de apă minerală Ursus, așe bine ne-o prins, ei mamă!

Cît despre meci, cronica are multe de spus. Am văzut un adversar modest, cu fotbaliști fie prea tineri, fie pensionari. O îmbinare perfectă a succesului ce te duce direct în Divizia Județeană. Pe piepturile lor roș-albastre, scria mîndru Consiliul Județean Alba. Dar să revenim. În jur de 60 de suporteri au făcut deplasarea la Aiud, pentru a vedea un "U" ce pornește la drum în 16 august.

"U" am fi vrut să înceapă meciul cu Super Solo. SUPER SOLO, ALE! Fundași centrali au fost Soporan și Sisi, revenit după ani de zile. La mijloc au fost Dolha, păcat că a fost uitat pur și simplu pe vremea Ligii Întîi și a mai fost Edvan, tehnic și sigur. Și să nu-l uităm pe Savu, Alin Savu, spaima fundașilor laterali și gloria golurilor din vole! Iar în atac, Flavius Băd și Suciu, că Buș practic nu s-o văzut că joacă pentru "U"!!!

Au revenit toți acasă. A revenit și Tăut și Călin Vădana și mulți, mulți alții. Au apărut și jucători noi, cum este acest Biro, fiul lui Biro de la "U" din anii 80, profesorul foarfecilor nereușite. Să vedeți ce fotbalist iese din Biro Junior!

Meciul a fost simplu, iar "U" vioara întîi. Scorul final? Metalul Aiud - "U" = 1-5. Au marcat Biro Junior, Flavius Băd și Suciu, care-o dat trei goluri.

O echipă universitară masivă și sigură, puțin lejeră, că doar a fost primul amical. Masivă dacă-l scoatem din calcul pe Buș, sigură dacă vine Solo înapoi!

Urmează un cantonament în Ungaria, apoi peste cîteva zile tragerea la sorți a Diviziei B și-n 16 august începe distracția și drumul lung și trezitul la 6 dimineața. Vom fi aceiași frumoși nebuni ce vom invada orășelele Diviziei B dis-de-dimineață, de la 11 dimineața. Următoarea cronică? Cît de curand. Rămîneți pe-aici și veți afla, dragi cititori și bogată asistență!

Această cronică amicală de vară s-a realizat pe fondul sonor al următoarelor piese muzicale: Rodica Olaru - "Aș da zile de la mine"; Akcent - "King of disco", David Tavare - "Summerlove" (radio_version); Danny (Feat. Therese) - "If Only You"; Crazy Loop - "Crazy Loop"; Bellini - "Let's go to Rio".

Să ne auzim sănătoși.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială este un pamflet și trebuie tratată ca atare. Grație mie și lui Don r3Lu, avem și poze de la Aiud:

La Stejeriș, la popas. Nea Ghiță și Angus Jay:

În tribuna din Aiud. Don Luciano, Don Ovidiu, Don șoferul autocarului lui "U" în cămașă albastră și Don Nea Titi, cu cipică roșie. Toti, de-o viață "U"iști:

Și-o imagine de ansamblu:

Și-o imagine de aproape:

^^^