Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

10 August, 2008

Cronica bestială de la prezentarea lotului

Începem această cronicuță cu vești proaste, dragi prieteni. Se pare că Alexandrescu și-o dat demisia de la "U". Hohote de plîns în tot stadionul, mămici cu copii în brațe urlînd a disperare, oameni ce se aruncau în Someș în semn de protest!!!

Nimeni nu l-a putut opri pe Alexandrescu de la acest gest necugetat, absolut nimeni. A venit în Cluj chiar și caravana lui Mircea Radu, dar degeaba!!!

Și, ca tacîmul să fie complet, o altă veste a șocat publicul spectator prezent sîmbătă la prezentarea lotului: Sorin Vădana a renunțat și el la funcție, probabil că din această cauză galeria a părăsit stadionul la un moment dat.

După aceste lovituri, publicul s-a mai liniștit puțin, căci la ora 17 am început prezentarea lotului cu care "U" pornește la atac în sezonul 2008-2009 al Diviziei "B". Și uite-așa am vorbit 25 de minute, cu o introducere de suflet și cu strigarea-n stație a fiecărui fotbalist ce are mîndria și onoarea de-a purta potcoava magică pe piept.

N-a fost enorm de multă lume în cochetul stadion "Ion Moina", însă au fost numai oameni de vază. A fost Demy, patronul lu' unchiu Sandu, o mai fost internaționalul sud-american decuzinho, apoi Cristi Moise cu gagica și Hunterul ce-o vinit direct din Anglia!!! A fost Adi Cocan, șeful securității de la club, cu o cămeșe albă ca-n reclamele alea de la Ariel, a mai fost Jigo și cu Tavi, Adi Popa și Dan Locusteanu, El Elevu și minunatele bijuterii feminine din iubita brigadă Kamikaze: energica Emyshor (alias mycutza), bronzata și tatuata Daya și privighetoarea d!zzy:

La ora 18, a început meciul de prezentare, în compania naționalei de tineret a României, aflată sub bagheta dirijorului Emil Săndoi. Se pare că Gyuri, responsabilul cu stația de amplificare de la stadion și cu tabela de marcaj, a sabotat intonarea imnului național al României. Nu cunoaștem îndeaproape motivele acestei sabotări, însă se pare că ele au legătură cu faptul că Gyuri este descendent direct din neamul lui Avram Iancu!!!

De fapt tot e bine, că decît să fi pus imnul României varianta rock sau varianta lăutărească, mai bine că n-o mers cd-ul și antica stație de amplificare de la stadion. TARE MA TEM CĂ MIHAI VITEAZU, ÎN 1594, ASCULTA MUZICĂ MEDIEVALĂ LA O STAȚIE ASEMĂNĂTOARE CU CEA DE LA STADION!!!

Don John, alias Ionuț Rusu, omul de marketing al clubului, a tîșnit sus cu viteza luminii, întrebînd ce s-o întîmplat, că un stadion, o sală sportivă, o școală, un internat, o profesională, un liceu sau o autogară, trebuie să aibă neapărat imnul național pe un stick, pe un USB 2.0 sau pe un disc!!! Așa-i Don John, mare dreptate ai, dar nu uita că nici ruinele de la Bobîlna n-au acolo un cd cu imnul României, CĂ LA CE STADION MAI BĂTRÎN CA ION ILIESCU AVEM, MĂ MIR CĂ ÎNCĂ NU S-O DESCOPERIT MENȚIONĂRI ALE LUI HERODOT DESPRE EL!!! IO ÎNTELEG CĂ ION MOINA O FOST BĂTRÎN, DAR NICI CHIAR AȘA! CĂ STADIONUL NOSTRU DEJA ÎȘI BATE JOC DE BĂTRÎNEȚE!!!

Și cu tabela de marcaj au fost probleme, ea funcționînd fără greșeală pînă la 4-1. Dar cînd fotbaliștii noștri au mai înscris un gol, făcînd scorul 5-1, au greșit. Trebuiau să vină sus la cabine și să ne întrebe dacă îs becuri destule pe tabelă la cifra 5!!! DAR O LIPSĂ DE RESPECT MAI MARE CA ASTA, MAI RAR!!! DE-AIA NU MERG TREBURILE BINE ÎN ROMANIA!!!

Ei repede o dat gol, crezînd că tabela are becuri cîte goluri pot da ei!!! Și-au dat așadar golul cu numărul 5 și-n loc de 5 se vedea 9 pe tabela de marcaj și dup-aia în loc de 5 se vedea o liniuță!!! La un moment dat, un spectator de la tribuna zero mă strigă: "DON SHERIFFFF", eu "DA", el "DON SHERIFFFF", "ăla de pe tabelă îi un aprostrof???" Deci practic scorul final al meciului a fost "U" Cluj - naționala de tineret a României = apostrof la 1, că-s scumpe becurile la Consiliu Județean!!!

În tot acest timp, Alin Șutea, noul ofițer de presă al clubului, rașcheta masa presei și o lăcuia pentru viitorul sezon de "B" ce începe sîmbătă!!!

De menționat bannerul galeriei, ONOARE CELOR CE NU SUNT CU NOI, un banner cu mai multe semnificații: pentru cel ce-a fost doctor Mircea Luca, pentru toți cei interziși pe stadioane, pentru arestați, pentru toți cei ce-au fost sîmbătă la lucru sau în oserul de mașini și n-au putut veni la meci, pentru "fratemio" ce o trebuit să meargă să servească la un botez și n-o putut veni la meci!!!

Despre meciul de prezentare nu pot fi spuse foarte multe. Am cîștigat cu 5-1, la pauză scorul fiind egal, 2-2!

Dar nu multă lume știe că-n naționala de tineret a României ce-a fost sîmbătă prezentă la Cluj, cel mai mare kinder de fotbalist cred că era în clasa a VII-a!!! Apăi cre' că și doctoru mic dacă juca reușea un hattrick!!!

De menționat prezența la masa presei a lu' Marțianu, a lu' Axaphat, a lu Meetiku și-a cinașei Mădălina, de la citynews!!! Cu ea m-am întreținut cam 10 minute, că m-o întrebat dacă reluăm transmisiile radio la ucluj.ro, apăi n-am știut ce să-i răspund, că are un zîmbet mai fain ca a lu' Anjelina Joly!!!

De remarcat prezența, în calitate de dj profesionist, a lui Don SRL28, bancherul de succes cu mașină franțuzească. Însă nu l-am văzut pe Sabin, domnul cu cioc și cu tricou galben de altădată, deși m-am uitat după el. Cică la meci o fost și primărița din Chinteni, da' n-am văzut-o!

Cam acestea au fost coordonatele spectacolului de prezentare a lotului. Sîmbătă începe sezonul, "U" jucînd acasă cu Drobeta Turnu-Severin, cu porțile închise. Că s-o enervat Gyuri după faza cu imnul și o zis că două etape el nu mai deschide porțile și-o terminat discuția!!!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Avem și poze de la acest eveniment:

^^^