Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

17 August, 2008

Cronica bestială de la meciul cu Drobeta Turnu-Severin (ediția netipărită)

Bun găsit tuturor cititorilor de cronică bestială. Începînd cu această ediție, cronica apare-n două versiuni, cea netipărită de aici și cea tipărită - marți în Informația de Cluj. De fapt e vorba de ediția necenzurată și de ediția cenzurată, luați-o cum vreți!!!

Din nefericire, "U" a debutat cu stîngul în campionat, fiind învinsă de Drobeta cu scorul de 2-1 după un meci ce-o semănat cu semănătorile de toamnă din Vințu de Jos, că și acolo cam atîția spectatori sunt cînd trec tractoarele!!!

Dar publicul cititor de cronică este interesat de motivele înfrîngerii și iată că acum vom înșira o sumedenie de motive care, puse cap la coadă, fac destul de logică victoria piraților dunăreni.

Iată, așadar, motivele eșecului cu Drobeta:

- faza cu laptopul. Adică la tribuna zero a fost un singur laptop, a lui Gelu Rade, și jucătorii noștri n-o putut afla în timp real ce fac contracandidatele noastre ISCT și Arieșul!

- jumătate din lotul Drobetei este la Beijing, la cursa de 400 de metri de coniac-canoe!!!

- pretena lui Buș o rămas acasă, pe Tășnad, în Mănăștur. Cum să dai mai multe goluri știind că nu te urmăresc din tribună ochii ce te iubesc?

- tricourile oaspeților, total identice cu cele ale formației Someș Gaz Beclean au băgat în sperieți jucătorii noștri, obișnuiți doar cu tricourile echipelor de Liga Întîi!

- Bayano a venit numai de două zile de la munte din Brazilia, că îi mocan din Brazilia și normal că nu s-a putut acomoda, el miercuri era la 4000 de metri altitudine și sîmbătă hop la 300 de metri, direct în meci.

- dantura lui Gyuri, electricianul de la stadion!!! MOTIV PENTRU CARE NU IESE DIN CASĂ CÎND ÎI INNORAT, CA SĂ NU-L TRĂZNEASCĂ!!!

- comentatorul sport.ro care a venit la mine și o zis că-s tari cronicile, mai ales alea de Divizia B cînd mergeam pe sate și că se rîd în redacție cum ne putem distra în deplasări!

- evoluția ștearsă a lui Nea Titi, care o ținut o sticla de apă mai mult decît mai mult!!!

- prezența lui Mesi la tribuna a doua chiar dacă n-o avut acreditare, el fiind suspendat ca fetele din Kamikaze și ca băieții din UCG.

- fotbaliștii de la Drobeta și-au petrecut noaptea de vineri pe Calea Florești, comercializînd lebeniță!!! Că atunci cînd au auzit neamurile lor că merg la Cluj, le-o umplut autocarul oficial cu pepene verde!!!

- cu o noapte înainte, probabil că fotbaliștii noștri au făcut studiul video al jocului drobetanilor pe cunoscutul program Hustler TV!!!

- lipsa de la meci a patronului echipei noastre! Ar fi venit, dar la ora 10 și jumătate ieșeau clocitoarele și o trebuit să fie prezent!!!

- un alt oficial ar fi venit și el la meci, da' n-o avut bani de taxi!!!

- mîndrul tricou al lui Mărginean.

- prezența la masa presei a lui Marius Tuhuț de la gsptv 2 și care ne-o promis că o să dea meciurile lui "U" pe gsptv 7!!! Din păcate, Tuhuț n-o "vinită" cu laptoapul la meci, numai cu acumulatorii pe care i-a încărcat să aibă mp3 la pădure!!!

- prezența, tot la masa presei, a lui Solo - cooptat în echipa uclujtv. Acest Andreea Esca al online-ului transilvănean, Solo promite o carieră lungă în televiziune. La fel și Stelian Gherman, un fel de Craioveanu varianta clujeană!

- fotbalistul oaspete în cazinouri Hugo Moutinho de la Turnu-Severin, brazilian și el, născut și crescut în Brazileștii de Sus, județul Alba!!!

- SMS-ul lui Codin Samoilă pe care l-a trimis crainicului stadionului și care suna așa: "echipajul de două rame, medalia de aur!" Este vorba despre blatistul de pe autobuzul de Cora!!!

- ratările exasperante ale nepotului Țene, nepotul lui Csaby și copilul lui Țene și a doamnei Țene.

- reîntoarcerea lui Andrei Cordoș din Italia, că n-o vrut să stea la amprentat!!!

- prezența în teren a fotbalistului oaspete Nicușor Niculaie Nicula Poenaru, fotbalist de o înaltă ținută sportivă. Că era cam înalt!

- preluările precise ale lui Flavius Băd și driblingurile sale cu mîna, umărul, cotul și fluierul!!!

- haosul de la club, că îs mai mulți bani la Asociația de Proprietari de pe Detunata 8 decît la "U"!!!

Rîdem și glumim, dar am văzut o Universitate Cluj fără pic de condiție fizică, am văzut un "U" ce nu știe face o preluare, un "U" obosit și toropit de căldură. Sperăm la mai bine, că speranța moare ultima, dar și ea moare odată și-odată...

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Avem și cîteva fotografii cu atmosfera dezolantă de la meci, că fotbalul fără spectatori îi ca iala fără cheie:

Sunetistul stației de amplificare, Kido de la Personal. Aici, într-un moment de reculegere:

Și peluza goală...

Și bannerul pus înainte de meci de Doctor Seven:

Și un monitor de la sport.ro:

^^^