Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

25 August, 2008

Amară cronică de meci

UTA - "U" = 2-1. O nouă înfrîngere pentru "U". Asta se întîmplă cînd la un club de fotbal e degringoladă totală. Plouă cu demisii, plouă cu scandaluri, plouă cu incertitudini. În loc să se pună răsadurile unei echipe a doua (care să fie în C, nu pe nisipurile din D) în care 20 de fotbaliști să fie urmăriți îndeaproape, aducem jucători fabricați de impresari, ce din 100 de meciuri selectează 3 faze și 3 goluri ale vreunui brazilian născut în Venezuela, crescut în Guatemala și lansat la Cerbul de Aur din Bolivia!

Asta se întîmplă cînd nu există transparență, cînd nu există un plan concret de redresare de la nivelul centrului de copii de juniori, cînd n-ai o bază solidă și dai de mîncare impresarilor. Nu doar felul unu, ci și felul doi și desert, ca apoi noi să culegem mămăligă!

Asta se întîmplă cînd de la Școala de fotbal Ardealul din Cluj-Napoca pleacă într-o singură vară 4 fotbaliști la Internațional Pitești, unul la Sportul Studențesc și altul la Progresul București, că noi culegem Robsoni și Milani ce-și smulg tricoul de pe ei și părăsesc corabia cu ultima barcă de salvare, să se salveze, restul să se înece.

Asta se întîmplă cînd n-ai o echipă a doua în Divizia C, de unde în fiecare an să sară ca popcornul cîte 2-3 fotbaliști în stare să joace cu UTA sau cu Alba Iulia, cînd n-ai antrenor, cînd iei în discuție salariul spălătoresei de la stadion, că parcă acolo ar sta avuția unui club de fotbal, cînd vrei să iei un Oprița cu două-trei operații la activ și alți fotbaliști veniți cu vaporul, să nu li se desprindă ligamentele dacă vin cu mașina sau cu autobuzul, că-s gropi prin România noastră!

Și asta se întîmplă cînd la un club de fotbal conduce nu un cap, că vreo patru sau cinci, cînd joci cu titulari ce-au fost rezerve la Arieșul, la "U" 1919 sau pe la Deva. Credem că rîd de noi și curcile din Oltenia. Și tare bine se distrează.

Îndulcind zadarnic această amară cronică de meci, concluzionăm gîndindu-ne că actualii conducători și fotbaliști de la "U" au înțeles greșit scandarea tribunei "NU MAI SUPORTĂM ÎN B CA SĂ STĂM" și vor să ne facă amici și colegi de serie cu Sănătatea Cluj, Soda Ocna Mureș sau cu Bihorul Beiuș. Greșit. Domnilor, scandarea dorea promovarea în Liga Întîi, nicidecum rememorarea unor meciuri cu Tîrgu Lăpuș, Telecom Arad sau Șomcuta Mare.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Această ediție a cronicii nu este un pamflet.

^^^