Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

31 August, 2008

Cronica bestială de la meciul Internațional Curtea de Argeș - "U" Cluj

Introducere în pită:

Etapa a III-a a Diviziei "B" a prilejuit întîlnirea cu o formație de tradiție a fotbalului piteștean, este vorba de Internațional Curtea de Argeș, formație patronată de Meșterul Manole și de soția sa, Ana!

Această cronică bestială se realizează la Domnul Rică în bar, alături de Andrei Todoran, goalkeeper-ul celor de Sănătatea, alături de El Elevu, care cînd era mic mergea cu gunoiul și de la contanier hopa la Galați și alături de Șoți Cozac, cel mai bun reparator de mașini de spălat din Europa Centrală și de Est!

În momentele istorice în care se scriu aceste rînduri, Șoți primește un SMS de la Doctorul Mic, celebrul bijutier al galeriei: "vezi că s-a schimbat, mai am două locuri pentru Arad la Șexpir în mașina lui!" Doctore Mic, se scrie Shakespeare, nu Șexpir!!!

Nou antrenor la "U":

Dorinel Munteanu s-a născut pe 25 iunie, 1968, deci îi rac!!! S-a născut în comuna Grădinari, Județul Caraș-Severin, printre mîncărurile favorite fiind, desigur, carasul!!!

Are cele mai multe selecții la echipa națională a României, fiind de departe cel mai selecționat la selecționata națională a României, că altfel n-ar fi jucătorul cu cele mai multe selecții din națională!!!

A jucat în străinătate mult timp, dar înainte a jucat în țară și iar în țară, după ce n-a mai jucat în străinătate. Ca jucător și antrenor, mereu a dat dovadă de profesionalism. A venit la "U" alături de Gică Mihali, secundul lui favorit și Rambo-ul de altădată din apărarea lui Dinamo.

Fericirea familiei Țene:

Multă lume s-a întrebat pe la colțuri de terase, că de ce la Paul Țene i se zice nepotul, nepotul cui îi el de fapt? Ei bine, în premieră mondială, cronica vă dezvăluie că Țene e nepotul lui Csaby, megafonul mereu nemulțumit al tribunei întîi. Deci treaba stă în felul următor: Țene la Csaby îi nepot de gradul întîi, că nevastă-sa lui Csaby are o soră care-i mama lui Țene, ați înteles? Deci practic Csaby îi cumnat cu maică-sa lui Țene și soț cu soția lui care-i soră cu cumnată-sa!!!!

Istoria unui junior talentat:

Pe Țene, Csaby l-o dus la fotbal încă de la 6 ani, dîndu-l unde altundeva dacă nu la "U"? Și, de-atunci, nu credem că a mai lipsit de la vreun meci! Țene, că Csaby tăt brambura umblă!!!

Amintim în treacăt că domnul Csaby, agent de pază la o firmă ce transportă bijuterii și valută, a mai impresariat pe Mădălina Manole și pe Corina Chiriac!!!

Cu cîteva ore înainte de meci:

Domnul Mărginean mînca ceva la lipie, probabil un șnițel de pui sau ceva pui rotisat, cheesburger, hamburger sau safari! Și tot cu cîteva ore înainte de meci, El Elevu a făcut îmbarcarea în autoturismul patronat de Don SRL28, împreună cu Profesorul Achim de la FSEGA și cu celebrul Tino, rezerva lui Raikkonen (alias Don SRL28) în această deplasare.

Plăcintele bucovinene s-au servit pe Valea Oltului, la Restaurantul "Vălișorul". Profesorul Achim o mîncat o ciorbă de burtă din șapte burți de vacă, cu un jumătate de kil de ardei iuți, o găleată de smîntînă și-un tir de pită!

Din cauza unor crampe la stomac, El Elevu a intrat in toaleta restaurantului mai sus amintit și-a uitat să mai iasă vreme de o oră. În tot acest timp, personalul restaurantului și clienții acestuia au fost nevoiți să-și facă nevoile în Olt!

Odată ajunși în Pitești, eroii noștri au întîlnit un echipaj al poliției rutiere ce așa bine i-a ghidat înspre stadion, încît au ajuns pe autostradă. La kilometrul 58, au găsit Stadionul "Ștrand", o copie fidelă a Allianz Arena din Munchen. La un moment dat au apărut Franț Bekenbauăr, Rudi Volăr și alți turiști germani într-un trenuleț plin cu turiști germani.

La meci au fost prezenți și Don Kato și Don D4n, marii Uiști stabiliți în București acum mulți ani. D4n a fost cu întreaga familie la Vîlcea, acum doi ani, Kato a fost cu ocheanele și fără familie la Tîrgoviște, acum 2 ani. Acum, ei au venit la meci pe autostradă, cu două scutere închiriate de la firma de pază și protecție BGS!!! Glumim. Nu puteau veni cu scuterele, că au mai venit cu ei și Bogdan (coptilul lui Don Kato și Ștefania, viitoarea noră a lui Don Kato).

A mai fost prezent unchiul Csaby cu Levi de pe Clăbucet, e vorba de Levy Croitorul, coptilu lui Dan Dumitru, interzis pe stadioane din motive neelucidate cunoscătorilor, Piku și cu Răzvi și alți oameni de bine. De menționat că Piku și cu Răzvi s-au luptat ca-n Fight Club cu niște matahale, în gară în Pitești. Cică unu avea brățară cu "Piteștiul are suflet!!!"

Despre meci:

Fotbaliștii noștri au intrat în teren hotărîți să-l impresioneze pe Dorinel. Astfel că, în minutul 10, Flavius Băd deschide scorul. Toți au jucat bine. Andrei Ionescu a fost coordonatorul de joc ce ne-a lipsit atît de mult timp, Milan Jovanovici a jucat fundaș central, alături de Cordoș, și el în zi mare. Buș a înscris din lovitură liberă, făcînd 2-0 pentru noi. Paul Țene o făcut ce-o vrut cu internaționalii curteneni argeșeni, atîta că o dat ăia ca într-un sac de box în el și pînă la urmă a sfîrșit schimbat. Scorul final îl știți, Curtea de Argeș - "U" = 1-2 și prima victorie pentru "U" în sezonul 2008-2009. Să vină oare și soarele pe strada noastră?

Despre alți suporteri:

Axaphat, patricianul de pe colinele Gheorgheniului, se afla în tot acest timp în Veneția, culegînd balele italienilor ce savurau după Minunea Șatenă, soră-sa aia frumoasă ce-o pozat și pentru MISS "U"!

Moro din UCG s-a întors, în sfîrșit, acasă. Îl așteptăm pe Moro în etapa a V-a, la ACU Arad, să vină cu o fele de jinars cu de-aia de care știe el, cu care-o fost și la Vîlcea, acum doi ani. De Moro mai spunem că și-a cumpărat o mașină de cusut și bate toată ziua pedalele cu ea!!! În schimb, Fernea Mare comercializează o gamă largă de produse IT și de telecomunicații. Cum? Numa' frate-so știe, The Big Fernea care rupea tribuna la Zlatna, acum 3-4 ani.

S-a întors în țară și Sweet Hazel, minunatul zîmbet din Plopilor, ce-a fost acolo la o rubedenie de gradul unu, adică la fratello! Ea a venit acasă foarte bronzată, stăpînind o spaniolă de invidiat.

Tot bronzate s-au întors în Cluj și perlele peluzei, Daya și YoYo din Kamikaze Girls. Ele au fost la mare și-au dansat pe plajă, au participat la concursuri de karaoke și la întîlnirile periodice ale celor din PD-L. Cică Daya era să se combine cu coptilu-so lu' Teodor Stolojan!

De amintit că Otylo vinde fulare cu România pe-o parte și cu "U" pe altă parte, la numărul de telefon 0742910770, TVA inclus.

În tot acest timp, fotbaliștii ce-au cîștigat Cupa Dan Anca așteaptă cu nerăbdare abonamentele și mă întreabă zilnic ce se mai aude. Ce să se audă? Va trebui să-i întrebăm dacă știu ce înseamnă Șexpir!

La finalul meciului:

În euforia primei victorii, Milan Jovanovici și-a cerut scuze de la suporteri încă o dată pentru gestul făcut la Arad cînd și-a rupt tricoul și și-a aruncat actualul tricou în tribună, fanilor veniți de la Cluj. De această dată, tricoul nu a suferit damagii, cel care l-a prins confirmînd acest lucru.

Ce urmează?

Urmează duminică, de la ora 11, ultimul meci cu porțile închise, acasă cu Liberty Salonta. Meci transmis în direct de sport.ro. Urmează apoi o deplasare la ACU Arad și, cum în locul stadionului ACU s-a ridicat un MALL în Arad, n-avem idee unde se va juca. Probabil în zona food-court!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Avem și poze, de la D4n și Kato:

Bogdan (coptilu lu' Kato) cu Ștefania, iar ușor lateral stînga, Don D4n:

Și trenulețul din spatele arenei:

^^^