Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

8 Septembrie, 2008

Cronica bestială de la meciul cu Liberty Salonta (ediția netipărită și completă)

Bună seara și bine v-am găsit laonouăedițieacroniciibestiale.

Această cronică se recomandă a se citifărăspații la un prigat de tei saul a o cafea la filtru.

În săptămîna premergătoare meciului, Sabin și cu terasa lui de la Flora, grădina aia de vară din spatele pieței cu flori, o turnat șapă pe aproximativ 10 cm, operațiune ce-a durat cam o oră, că injineriu responsabil cu bunul mers de pe șantier a fost El Elevu!

Înainte de meci m-o sunat Don Luciano din Plopilor, ce-o vrut să-mi vîndă gogoșarii pe care i-a cumpărat în Curtea de Argeș, cu ocazia deplasării din etapa trecută. L-am refuzat elegant, că barabule și cartofi ca-n Dîngău nu-s nicăria!!!

O informație de ultimă oră sosită pe faxurile și telefoanele fixe ale cronicii ne anunță că primărița din Chinteni o intrat în Kamikaze!!!

Pentru a putea săvîrși înțelegerea rezultatului de egalitate dintre "U" și Liberty Salonta, trebuie să ne întoarcem puțin în trecut. În 1366, Baiazid s-a împotmolonit la Salonta!!! Vizer a sărit în ajutorul lui, dar cînd o aflat că ține cu Galata, de amar i-a fost! Doi ani după, FC Vaslui îi învingea pe cei de la Fenerbahce cu un sec 4-0 la Istanbul și-un 3-1 la Vaslui.

Spicuiri, spițe și șpituri ale egalului de duminică, de ce a fost doar egal?

- privind din nou în urmă, ne aducem aminte cu regret de Leo, omul care-a dus pe FC Baia Mare în Cupa UEFA, cu care-a și cîștigat prestigiosul trofeu în FIFA 2007, omul care-a făcut din FC Botoșani un reper pe harta fotbalistică europeană și-n același timp pe harta rutieră a României!!!

- ne aducem aminte cu nostalgie de antrenorul emerit Gigi Mulțescu, această văpaie vie a tacticilor ascunse!

- deoarece jucătorii lui "U" nu au stat în teren pe poziții viitoare.

- pentru că s-a jucat fără spectatori. Gînditi-vă de erau în teren ăștia din UCG, din Ultras 19, mai dădeau gol ăia??? Mai ales că ai noștri din galerie se desfășurau pe cîteva rînduri, mai și săreau, o fumigenă ceva, de-alea străine!!!

- că a fost ceva necurat la mijloc! Imposibil să nu fi fost o legătură între meciul naționalei cu Lituania și meciul lui "U"! A fost același arbitru (Cristi Bălaj) același observator (Haron Huzu), același commentator la tv (Stelian Gherman)!!!

- ar trebui să privim lucrurile retrospective. Cu o zi înainte, tricolorii se plimbau prin Grădina Botanică, în vreme ce fotbaliștii de la "U" se plimbau prin Avicola din Florești!!! Tricolorii au fost cazați la Hopera Plaza, în vreme ce ai noștri au ocupat etajele 6 și 7 ale Căminului 16 din Hașdeu!!! La micul dejun, tricolorii au avut aperitive alese, în vreme ce ai noștri au servit o omletă.

- un alt motiv al rezultatului injust de pe defecta tabelă de marcaj, a fost sigla formației Liberty Salonta, siglă pe care era Statuia Libertății din America. Păi cînd Buș, Țene, Șuteu și restul au văzut Statuia Libertății în fața ochilor, au crezut că aplică la loteria vizelor și-au avut emoții și-au crezut că o vinit la Cluj Barack Obama!!!

- o altă explicațiune a scorului de duminică o găsim în episodul 232 al serialului Elodia de pe OTV, că o stat fotbaliștii noștri pînă tîrziu să vadă care-i șpirla cu Elodia, pentru că jucătorii lui "U" nu au stat în teren pe poziții viitoare!!!

- că atîta de bine o apărat Călin Moldovan, acest păianjen al porților de fotbal, că focile din Atlantida o devenit geloase și invidioase și o început să se înece una pe alta, să scape de lumea asta rea și crudă!!!

- că o ieșit scandal în Grădina Botanică din Cluj! Tricolorii lui Pițurcă au mers, înainte de meciul cu Lituania, să vadă și ei ceva insecte, brusturi, buruieni și verdețuri! Ghinionul lor a fost că r3Lu de la șepcile-roșii.com era prin preajmă, că de curînd s-o uns și el cu acreditare de fotoreporter. El practic a mers în Grădina Botanică să pozeze să facă poze la orhideea aia putredă din tomberonu ăla veșted! Cum l-o văzut pe Lobonț, i-a cerut datoria de 100 de euro, Lobonț i-a dat numa 10 euro, motiv pentru care r3Lu l-a intersectat și pe Tamaș, căruia i-a cerut datoria de 150 de euro!!! Rădoi Mirel s-a enervat și a luat pietre în gură, că a venit pentru prima dată în Grădina Botanică și se zice că dacă meri într-un loc nou, tre să iei o piatră-n gură!!!

- dar adevărul e, de fapt, altul. Femeile ușoare din cantonamentul naționalei au fost distribuite de același basarabean r3Lu, ce a distribuit sirene bucovinence staff-ului tricolor!!!

- ca urmare a scandalului de la națională cu femeile ușoare, cronica bestială vă informează în premieră că la Opera din Plaza, hotelul în care s-au cazat tricolorii, s-au înlocuit cameristele cu cameriști și femeile de serviciu cu guvernanți!

- tot cu o seară înainte de meci, Don Dragoș Hazi, alpinist de success (al doilea cățărător care-a reușit traseul Madonna neagră după Don SRL28), ce se cațără de obicei pe scări, a servit în SPEED 7 pițoace, 35 de borcane de checiap și 7 metri de bere! Așe o mers acasă de parcă el era Robocop!!!

- deoarece la "U" joacă, așa cum bine știți, Laurențiu Buș și la Salonta era unu cu numele de Laurențiu Rus! Ceea ce nu știe lumea, e că salontarii au mai avut de-a lungul timpului fotbaliști precum Laurențiu Cuș, Laurențiu Duș și chiar pe juniorul Laurențiu Pluș!!!

- pentru că fotbaliștii salontari au fost speriați de instabilitatea pieței imobiliare din Salonta! Adică o ajuns în piață să coste un kil de cartofi 5 lei??? Dapi stă țăranul lîngă kilul de cartofi să crească de îi așa de scump???

- un alt motiv al rezultatului injust de 1-1 a fost Jacodi de la Prosport. El a fumat pe tot parcursul meciului 60 de țigări fără filtru și la un moment dat o aprins masa presei și trăgea din ea!!!

- pă bancă la noi o stat domnul Mărginean, acest leu cu coama blondă. Un fel de Bambele "Boom" Osby dar alb ca varu!

- de remarcat și faptul că fotbaliștii noștri au fost toropiți de căldura exagerată de vară, parcă eram la un meci de la CUPA AFRICII PE NAȚIUNI ȘI NORMAL CĂ N-O MAI PUTUT EVOLUA BINE ȘI NORMAL CĂ N-O MAI PUTUT STA PE POZIȚII VIITOARE!!!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Momentul în care și-a scăpat arbitrul telefonul mobil:

Am surprins și momentul în care fotbaliștii celor două formații făceau schimb de numere de telefon:

O pasă în adîncime pentru pompieri:

Și așteptînd autobuzul de Selgros:

Și alergînd după autobuzul de Selgros:

^^^