Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

11 Septembrie, 2008

Prima cronică după sfîrșitul lumii

Meciul dintre Mechel Cîmpia Turzii și "U" Cluj s-a desfășurat în două reprize a cîte 45 de minute, cu pauză de suflare și de hodină de 15 minute, plus alte două mici pauze la mijlocul reprizelor de 45 de minute, ca jucătorii să beie din cîteva coșulețe cu flori ape minerale și Redbuluri!!!

Totul a început în jurul orei 15, cînd Don Vițulache s-a deplasat cu autoturismul dînsului să mă culeagă de prin centru. În dacia sa 1100, au mai luat loc Don Proful și Don Unchiu-so lui Axaphat și-a Minunii Șatene, devenită de doi ani blondă pură.

La OMV-ul de pe Calea Turzii, peste 20 de mașini așteptau decolarea înspre California Romaniei, Melrose Place-ul județului: Kmpia Turzii! Acolo, întîlniri vechi și noi: Cristi Moise are o combuză asemănătoare cu a lui Daniel, Don Seven are un Oltcit din 2008 și Don Roșu este mîndrul proprietar al unui Lăstun portocaliu, că el îi în PD-L și îi normal să aibă motor în culorile clubului politic la care a aderat cu puțin timp în urmă.

În tot acest timp, la Geneva reactoarele și tubulaturile făcute la FORTPRES Cluj-Napoca se învîrteau, accelerînd particulele de mama focului! Degeaba însă. Sfîrșitul lumii n-a venit, asta spre dezamăgirea celor care și-au luat credite din bancă!!!

Și dacă ar fi venit sfîrșitul lumii, ne-ar fi prins la Kmpia Turzii, alături de "U". Ce ar fi putut fi mai frumos?

Peste 300 de suporteri ai Șepcilor roșii au mers în această deplasare, atmosfera creată fiind una braziliană, asta și datorită acusticii deosebite a arenei din Mechel.

La intrarea în stadion, am făcut joncțiunea cu Don Alin Șutea, cel mai bun ziarist de la Ion I.C. Brătianu încoace!!! Că nici ăla nu semna și ratifica așa tratatele și articolele ca Șutea al nostru!!!

În tribuna de lemn de la Kmpia, surpriză mare. Noul președinte de onoare al clubului, Silviuț din Groapă, era cu patru ace în mînă. I-am spus că îmbrăcat la patru ace nu înseamnă să poarte după el patru ace de gămălie!!! În cele din urmă, le-a înfipt într-un localnic și a luat loc în una din loje, nu înainte de-a discuta cu el planurile de redresare ale centrului de copii și juniori, dacă și-o plătit sau nu amenda la jandarmerie, dacă și-o citit horoscopul de dimineață și multe alte asemenea picanterii.

Înainte de-a urca însă în tribuna de lemn, Don Mărginean vine la mine și-mi zice că dacă ar juca "U" la cum prezint io meciurile de-acasă, acum am fi pe primul loc!

În lojele micuței și aspectuoasei arene din Kmpia, au mai luat loc: Don Codin Samoilă, ce avea atașat de el un fotoreporter, Don Meetiku ce-o urcat în tribună cu tot cu JEEP-ul său Hyundai Albema sau Activia, că nu mai rețin exact, Don Chelaru purtător de ochelari marca Frank Ribbery și Don Vasile Racovițan, ce a venit cu 5-6 plase la Kmpia, pentru a se aproviziona cu vinete din comuna Viișoara!!!

Ușor lateral dreapta, au luat loc vreo 10 tractoriști din Mihai Viteazu și din Petreștii de Jos, iar ușor lateral stînga s-au așezat vreo 3 pisicuțe care așa rădeau la glumele lui Silviuț că tăt s-o împrăștiet pe jos!!!

În clipele următoare, dau noroc cu Don Radu Constantea, căruia i-am ciordeless o întreagă pungă de bomboane agricole!!! EI BUNE O FOST!!! Normal că o chemat agenții firmei de pază Scutul din Cîmpia să afle cine-o fost ciorditorul, dar prea tîrziu, că am înghițit și punga să scap de năcazuri!!!

Rîdem și glumim, dar practic Don Radu Constantea mi-o dat el punga de sămînță, devenind astfel sponsorul principal al acestei cronicuțe, că ei ce s-o scumpit sămînța în Kmpia!!!

La meci a fost prezent și primarul din Feleac, mare uist și el. Și am uitat să-l întreb dacă nu-și trage o discotecă bengoasă în sat!!!

La meci n-a fost însă prezentă primarița din Chinteni, că cică s-o sfădit cu YoYo și cu Evelina și cu D!zzy. Cică pentru ceva parcele acolo cum urci Dealul Clujului, să-și facă fetele acolo ceva tabără de antrenament!!! Cică sunt peste 20 de fete în Kamikaze, pe bune! MAMA MIA!

După mai bine de un an, a renăscut radio ucluj.ro! Așa că am transmis în direct meciul pe internet, pentru aproximativ 200 de ascultători. Deci practic au fost la meci cam 1000 de oameni + 200 pe calea undelor. Și dacă-i punem și pe pescarii de la Mărtinești și pe piloții elicopterelor ce survolau stadionul, să tot fie vreo 1500 de oameni.

Despre meci avem să vă spunem multe. În primul și-n primul rînd, remarcăm evoluția de excepție a portarului Bogdan Fărcaș! Felicitări, Bogdane! Ca să-ți dai seama cît de bine ai apărat, gîndește-te că sîmbătă te așteptăm în Arad să ne faci vreo 60 de mici ca să-ți explicăm în direct!

A scos toate mingile din apărare, aproape toate mingile din apărare, domnul Raul Marincău, practic cel mai bun fundaș din țară după animatorul din Obssesion Park Jae Hong, aflat actualmente pe frontul de est al Coreei de Sud!

S-a luptat acolo bine și Flavius Băd, autorul singurului gol al meciului, deci clar că am bătut cu 1-0, că dacă Băd o dat un singur gol și el o fost singurul autor al meciului de gol, atunci îi clar că ei n-o dat gol și nici noi n-am mai dat gol, în afara golului marcat de Flavius Băd!

Evoluție de excepție a lui Borza, feciorul cu numărul 23. Așa croșeta la fotbaliștii mecelani, că la un moment dat l-am confundat cu vecina de la etajul 6 ce trage tiv la tot blocul!!!

În a doua repriză a intrat pe gazon, după 3 ani de absență, El Sisi Capitano, aplaudat la scenă deschisă de întreg orașul. Pînă și-a intrat în mînă, că dup-aia tot o scos! BRAVO, SISI! Adevăratele caractere se cunosc de departe!

Și-am învins cu 1-0, după un meci plăcut ochiului, în fața unui public gălăgios, iubitor de vară și de soare. Că a fost soare la Cîmpia Turzii ca-n miez de iulie.

Urmează sîmbătă la Arad, o deplasare și-un meci cu ACU din localitate, acțiunea de sîmbătă purtîndu-se pe Stadionul Motorul din aceeași localitate. Urmează apoi meciul de-acasă cu Unirea Halba-Iulia, primul meci cu porțile deschise, că vine Gyuri de la mare cu cheile și în sfîrșit pot intra oamenii la meci!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Vă oferim și înregistrarea radiofonică a reprizei a doua dintre Mechel Cîmpia Turzii și "U" Cluj:

http://www.sepcile-rosii.com/download...

Și trei imagini de la Cîmpia:

^^^