Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

20 Septembrie, 2008

Cronica bestială din grădina de vară a lui Sabin și-a Alinei de la Flora, hăpt în capătul piațului, acolo unde se vînd brazi!!!

Chapter I - Weather condiciones

A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti, o dimineață magică și însorită în Caraibe, că-n Cluj era o vreme de nu puteau ateriza avioanele!!! De frig, suporterii de la peluză au aprins focul, iar forțele de ordine au venit cu slana!!! Și cînd o auzit că s-o redeschis ștrandurile, fuga toată peluza la Record sau la Olimpic, să tragă o baie!!! Așe frig o fost, că Milan Jovanovici o zis că nu-și mai rupe tricoul nici pe 1000 de euro!!! Și tot din pricina vremii, fotbaliștii noștri aveau inscripționat mesajul "vrem stadion cu prelată!"

Chapter II - The tickets

Tul-ticketurile de la poartă s-au blocat, adică sistemul ăla șmecheresc de intrare pe bază de cartelă de telefon și din cauza asta primele 30 de minute arbitrul meciului o interzis jucătorilor să tragă la poartă pînă nu intră toți spectatorii!!!

Topogano-ticketurile alea s-o blocat din pricina numărului uriaș de abonamente făcute de Don John, alias Ionuț Rusu, acest salvator de crainici, că dacă nu-mi trimitea 20 RON prin Nea Ghiță, primeam interdicție pe tramvai un an de zile!!! Că pe crainicul stadionului l-au prins bocterii pe linia 101 dalmațieni, că a circulat fraudulos! A ieșit în stația de tramvai de lîngă stadion un circ monstru, sirenele din Someș protestau și aruncau venin, să-l lase pe crainic să meargă să cotcodăcească la microfon, că ce dacă n-are bilet??? Nu putea mere tramvaiul și fără el??? Dacă-și lua bilet crainicul pe tramvai rezolva problemele financiare de la RATUC??? haha!

Și toată lumea protesta să-l lase bocterii pe crainic să meargă la stadion, la club era mobilizare generală, n-avem crainic, cine mai pizdește din gură??? Să-l fi lăsat să meargă să pună un Guță pe stadion sau un Furdui sau imnul dacă s-o hotărît cd-ul ăla să pornească, trăzni-l-ar cd!!!

Totul a culminat, în luminile protestului, cu un suicid piscicol în rîndul clenilor și-al carașilor din Someș, că ei o zis că nu mai are rost să trăiască dacă nu aud cine o luat galben sau roșu și ce schimbări s-o mai făcut!!!

În haosul creat, undeva la vestiare, Dorinel Munteanu își avertiza jucătorii să nu deie gol și nici să ieie cartoane, că n-are cine anunța la microfon!!!

Chapter III - The game

Meciul a început practic în repriza a doua, din motive concatenate cu sinergia faptelor și sinteza structurilor conclocozionale, situațiunea și aspectele conlucrative fiind cotcodăcite de conjunctura congruentă existentă!!!

Din păcate, undeva în prima repriză, i-am dat foc la un spectator din greșeală, cu țigara mea medicinală, săracu credea că are emoții și de-aia s-o înfierbîntat, cînd colo gluga lui era în flăcări, de parcă el era Ana Lesko!!! MĂCAR BINE CĂ L-AM SCĂPAT DE MOLII ÎN HAINE!!! DUPĂ CE INCENDIUL A FOST STINS, S-A ÎNTORS LA MINE ȘI MI-A MULȚUMIT CĂ L-AM SCĂPAT DE MOLII , PRIVINDU-MĂ CU SINGURUL OCHI PE CARE-L MAI AVEA!!!

Arbitrul meciului, pe numele său de scenă Cristian Sava, o jucat la "U" cînd o venit de la Dinamo alături de Movilă, Dochia, Prunea și Coraș; ăștia o venit la "U" că l-am exportat pe Neluțu Sabău la Dinamo, fie-i numele lăudat! Atuncia, Dinamo o zis că ne dă în schimb un tir de jucători, dar după ce s-o urcat Coraș în tir, cucu bau, că n-o mai încăput numa 3 sau 4!!!

Eroul meciului cu Alba-Iulia? Cel mai semaforizat oraș din întreaga lume? Primul oraș din Europa ce are bandă pentru căruțe??? ADICĂ SCUTERE UMBLĂTOARE, CĂ AȘA Li-I SE ZICE P-ACOLO!!!

Păi unda verde în Alba-Iulia, adică să treci dintr-un capăt în altul al orașului, ține cîte două săptămîni!!! DAR ȘI CÎND VREI SĂ TRECI STRADA, TE-O TRĂZNIT! CĂ TRE SĂ IEI OCAZIE PÎNĂ ÎN AIUD ȘI SĂ TE ÎNTORCI CU AUTOBUZU DE 5 ȘI SĂ DORMI LA NEAMURI PE PARTEA AIALALTĂ DE STRADĂ!!!

În 2003, în Cronica bestialo-pornografică de la Zlatna, scriam că există o legendă, un vis zlătnean. E vorba de un prinț din Zlatna ce s-a îndrăgostit de Alba ca Zăpada, ctitoarea orașului cu care-am jucat noi în etapa asta!!!

Eroul meciului? Andy Cordoș!!! Îl amintim și pe Luiza Robson, atacantul nostru cu numărul 30 pe tricou, atacant născut în 1968 și declarat în 1983!!!! CĂ SIGUR ÎI CEVA DUBAȘ CU EL!!!

Chapter IV - The PALMARES

Se pare că federația a obligat formația Unirea să-și schimbe culorile, astfel că uniriștii au jucat în portocaliu, să-și schimbe culorile că altfel pot pierde palmaresul:

- cîștigătoarea fazei județene a Cupei în 1974;

- locul întîi la Festivalul Cocenilor de Porumb din 1986;

- și-un sec 3-0 cu Minaur Zlatna.

Chapter V - The CUCU BAU

Și-am învins cu 1-0, prin golul lui Andy Cordoș, iar numele lui s-a auzit strigat de tot stadionul. Bătrînul nostru stadion. Și-a fost un meci electrizant, acceleratorul de particule de la Geneva devenind inutil, că mari energii se produceau cînd aveau loc ciocniri și pase și voleuri ale celor 22 de artiști de pe gazonul verde.

Și-a fost o victorie ce-a adus fericirea pe chipurile celor 3000 de spectatori prezenți la meci.

Chapter VI - The peoples

Temnițerul ăla ce s-o aruncat cu scuterul în Marea Mediterană, Găbiță, s-o întors în țară și-o fost la meci, oameni buni. El practic s-a întors în țară ca să fie alături de dragostea vieții lui, Sweet Hazel. De Roby Țiganu spunem că are acum o alură atletică, asta de cînd nu mai mănîncă seara plăcinte bucovinene, Emyshor și D!zzyshor din Kamikaze erau mai îmbrăcate ca niciodată, la Sportu era ceva botez, la Napoca ceva onomastică și la Ancora, nimic!

La următorul meci acasă, Cronica bestială va iniția strîngere de semnături ca fosta terasă Ancora să fie inclusă în proiectul viitorului stadion, CĂ NU SE MAI POATE AȘA!!! UNDE SĂ-ȘI BEA BIETUL SUPORTER 50-UL DE TRIUMF???

Deci vrem stadion cu Ancora, cu prelată, cu climă, să se poată condiționa aerul, vrem stadion cu închidere centralizată, cu ABS-uri, cu airbaguri, cu boxe de-alea mișto să pot băga și-un Sandu Ciorbă pe stadion și cînd nu-s meciuri gazonul să se retragă și de dedesubt să iasă terasa ancora, CĂ IO NU CRED CĂ N-AR FI CLIENȚI!!!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cu participarea extraordinară a lui Mihai Hossu: legist de bloguri, critic literar de graffitiuri, atent observator al naturii umane și preten bun cu ospătărițele din Ancora! Cronica bestială este un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^