Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

11 Octombrie, 2008

Cronica bestială a amintirilor de la Mioveni

"U" a suferit o nouă înfrângere. Mulțumim Remus Vlad, mulțumim Bagiu, mulțumim Timoce, mulțumim lui Maja, că dacă n-ați furat de la "U" și dacă n-ați ascultat ordinele nemuritorului din Bistrița ce doarme în formol, atunci să aveți frâne pe Calea Turzii!!!

Nici nu mai merge lumea-n deplasări. În 4 noiembrie 2006, am fost peste 300 la Mioveni și-am câștigat cu 3-1. De-acolo am mers la baschet la Ploiești, că juca U-Mobitelco împotriva Asesoftului ce vindea Windows-uri 95 și 98 pe la sate!!! TERMOPANE PE CÂND O SĂ VÂNDĂ DOMNU OLARU???

În 2 septembrie 2007, am mai fost odată la Mioveni, cam 150 de inși, iar acum, în 11 octombrie 2008, au fost 20-30 de oameni... concluziile le trageți voi, asta dacă aveți de ce să vă prindeți!

Și, pentru că de prezent se poate vorbi prea puțin, să rememorăm împreună amintiri prețioase din prima noastră excursie la Mioveni, în 4 noiembrie 2006. Spuneam atunci că "urmează o cronic"U"ță 2 in 1, căci ea cuprinde atât aspecte tehnico-tactice de la meciul cu Logan Mioveni, cât și de la meciul de baschet dintre Asesoft și U-Mobitelco. Totul a început în seara de vineri, 3 noiembrie 2006, când am fost la chef, la ziua de naștere a contabilei Roxy Abramovici și a colegului Cosmin Dreve. De la petrecere, direct în deplasare."

"Pe Valea Oltului, primele urme de zăpadă, peisaj mirific de iarnă, alb imaculat. Munții din jurul nostru se înălțau mândri, nepăsători la noaptea sau la iarna din lumea lor. Intrăm în cele din urmă în Oltenia, ținutul daciilor și al oltciturilor ce cară saci dintr-o parte-n alta, trecem prin Râmnicu Vâlcea și-n cele din urmă intrăm în Județul Argeș"

Frumoase vremuri. "Următorul popas a fost la 44 de kilometri de Pitești. Muzica oltenească răsuna din toate cabanele și gheretele popasului! CÂNTA UNA DE PARCĂ I-A ÎNFIPT CINEVA CEVA, UNDEVA!!!"

Și acum îmi aduc aminte că am mâncat acolo cârnați oltenești și-un muștar mai iute ca pistolul lui Sharon Stone din filmul ăla cu cowboy și cu sherifi! Apoi, m-a trecut la baie: "întreb unde-i baia? Mi-i se raspunde <<în spatele clădirii>>, mă duc în spatele clădirii, cobor un deal, urc o pantă și dau de așa zisul grup sanitar: 4 scânduri și un acoperiș din pluș și un wc ca-n cătunele uitate de civilizație! M-am speriat, dar nu mă puteam întoarce că în spatele meu și-au făcut apariția doi câini de la stâna din apropiere!!! Pericolul plutea în aer!!! Am intrat în baia personalizată cu miros specific și am ieșit după două secunde! Pișul putea aștepta, eu acum încercam să scap de pitbulii ăia mari! Până la urmă, câinii ciobănești s-au dovedit a fi pașnici și-am revenit cu brio în restaurantul fantomă!"

Și-am câștigat cu 3-1 atunci la Mioveni, după ce-n minutul 14 conduceam deja cu 2-0, cu goluri semnate de Radu Sabo și de Iannis. După meci, am pornit înspre Ploiești, la meciul de baschet. Iată ce apare-n cronica de-atunci: "În Ploiești. s-a spart conducta cu fotomodele, atâtea perle feminine am văzut în orașul ăla! La meciul de baschet, alături de galeria lui "U", cam 1500 de ploieșteni. Meciul de la Ploiești, ca și cel de fotbal, a fost transmis la radioul suporterilor, comentatori de această dată n-au mai fost Don Sheriff și Don Antonescu, ci Don Vosi și Don Mikky. Adică Vasile Racovițan și Boroș Mikloș, doi specialiști ai sportului de sub coș, de peste coș și dintre coș! Adică ai baschetului, sportul celor care știu să sară! Hopa hopa!

De remarcat majoretele celor de la Ploiești, asemănătoare cu majoretele din filmele americane de specialitate. Dăm câteva exemple de filme cu majorete: "Majoreta" cu Ecaterina Teodoroiu, "Majoreta se întoarce" cu Ileana Cosânzeana, "Majoretele se vor reîntoarce" și "Majoretele de neîntors", toate producții hollywoodiene!"

A fost show și la baschet, că "începutul meciului a fost bengos, U-Mobitelco a tot condus până când au început să conducă ploieștenii, că au intervenit arbitrii. La baschet se fură ca-n codru, deși în codru nu cred că se fură altceva decât lemne!!!" Atunci a fost momentul când Don Racovițan a aruncat cu pixul după arbitru și atunci a fost momentul când șeful arbitrilor de la București, un urs mare și negricios, ținea cu Asesoftul de parcă era antrenorul lor.

Apoi, drumul înspre casă. Parcă și pastelurile erau altfel: "pe Valea Prahovei, iarna era la ea acasă. Totul alb, ca-n povești. Ningea când lin, când viscolit. Am oprit la Sinaia, ne-a întâmpinat un aer tare de munte și-o iarnă frumoasă. Plin de turiști, plin de turiste. Sinaia, Azuga, toate stațiunile îmbrăcate-n alb, îmbrăcate-n iarnă."

Și-a venit o altă cronică în ziarul Informația sau pe website-ul ziarului:

http://www.informatiacluj.ro/Clopu-n-...

Acestea au fost amintirile cronicii, că prezentul ultimului an e prea murdar. De ce unii jucători de la "U" joacă pentru alte echipe? De ce s-au vândut în retur atâtea meciuri? De ce avea Szekely precontract cu altă echipă în vremea când juca la "U"? De ce Goga a dat gol doar cu Steaua și Rapid? De ce s-a vândut meciul cu Ceahlăul și cu Farul? De ce lui Bilica nu i-au mai trebuit banii ce-i avea de luat de la "U"?

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^