Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

19 Octombrie, 2008

Cronica bestială de la meciul cu FCM Târgu Mureș

Totul a început sâmbătă dimineața, când fierbeam un cafei din Anglia adus de Liuța de la etajul 8, că ea îi coafeză în Anglia!!! Celebrii ei frați din Mănăștur, multitudinea aia de frați o rămas pe teritoriul țării noastre, majoritatea având interdicție de-a părăsi localitatea!!!

La ora 9, ies din casă. Pornesc sistemul de alarmă, armez dulăii, dezleg pitbulii din curte și pornesc. Pe jos, că-n tramvai nu mă mai urc fără bilet nici când mor toți controlorii din lumea asta!!!

Pe stadion, un soare îmbietor la grătare făcea cu ochiul pescărușilor și porumbeilor de pe malul Someșului și spectatorilor ce se îndreptau spre stadion. Vântul bătea moderat, cerul senin, gazonul verde.

La ora 11.00, începe meciul. "U" în alb, târg-mureșenii în portocaliu, semănând cu puternica formație a mandarinei mecanice din desenele animate cu același nume!!!

Cu Dorinel Munteanu titular din primul minut, panzerul german, ostașul cu cele mai multe selecții în echipa națională, probabil singurul fotbalist fără plămâni, "U" a început furtunos meciul și-n minutul 5 Ungurușan trece lejer de-un mureșan din târg, centrează perfect și Budean o bagă-n ațe, 1-0 pentru noi și publicul a explodat a fericireee! Și soarele strălucea și mai tare! Nu trec 10 minute și Dorinel centrează și el, iar Andrei Cordoș face pentru 2-0! Show-ul era la el acasă!!! Elicele elicopterelor roteau mai tare, Elevu dădea tonul mai iute, partea stângă a tribunei întâi cânta mai frumos ca niciodată, tribuna oficială aplauda mai zgomotos ca niciodată!!!

În minutul 41, mingea îl pleznește pe arbitru, ajunge pe celebrul Sorin Gheju care face 2-1, of, că la nici un meci nu putem sta liniștiți, să câștigăm și noi cu 3, 4-0! Apăi domn arbitru, dacă-ți place să joci mingea, de ce te-ai făcut arbitru? Sau te-o făcut alții??? SAU DU-TE ȘI JOACĂ FOTBAL ÎN BABEȘ, DAR NU DA TU PASE DE GOL VECI PURURI DE-AMU ÎNCOLO!!! SAU JOACĂ FIFA 2008 ȘI CALMEAZĂ-TE!!!

În timpul pauzei, comercianții de bomboane agricole vindeau la supra-preț semințe de bostan și de floare ingrijit împachetate. Gata cu bolușorul acela din lemn din care se punea sămânța într-un coif de hârtie, acum totu-i ambalat și tehnico-sanitar avizat!

Nefericitul acestei partide a fost Ionel Lespuc, vorbitorul de la Realitatea, că atâta i-am putut povesti pe toata durata meciului, că la un moment dat o spus că și-ar dori să fie surd!!! Jacodi de la Prosport o stat lângă o bijuterie de la sport.ro, că tare credem că o văzut din meci intrarea echipelor pe teren și cam atât!!! Don John, derectorul de marketing de la "U", avea niște ochelari de soare de parcă el era Elvis!!! Dona Roxu era bosumflată și n-o scos o vorbă către Adi, probabil nu s-o hotărât asupra inelelor sau a orchestrei ce va concerta la nunta lor! Există două variante: ea vrea orchestra lui Sandu Toader, el vrea Tarafu din Clejani și nicicum nu pot cădea de acord!!!

Despre meci, avem multe să vă spunem. Ungurușan a fost magistral pe partea lui, a driblat elegant un adversar portocaliu, a centrat perfect și maestrul Petre Budean a înscris din viteză, în viteză! Apoi a fost centrarea lui Dorinel, dar tare se teme cronicuța că a mai spus chestiile astea ceva mai sus!

Cei 3000 de spectatori au izbucnit în aplauze după o cursă fenomenală a lui Dorinel Munteanu care, la 40 de ani, a reușit să-și întreacă tânărul adversar, să-l prostească și să centreze, fără efect pe tabela de marcaj a lui Gyuri, că de n-ar fi Gyuri, canci tabelă!!!

La finalul meciului, Kido (sunetistul stadionului și membru marcant al trupei Personal) s-o jurat că nu mai bea niciodată!!! EVER NEVER!!!

A fost o victorie muncită, un 2-1 de travaliu în compania liderului Seriei a II-a. Au mai fost și câteva minusuri, de exemplu Suciu deși a fost titular, nu i-a zis nimeni că joacă până prin minutul 80, dar atuncia nu mai avea baterii, că-s scumpe duracelurile!!! Nici cu Matiș nu ne e rușine, dar mergem mai departe!

După meci, Pavlovul și mesele de la Angi s-au umplut de șepci roșii. S-a umplut și cofetăria Carpați și-n zece minute nu mai erau broscuțe în tăt Clujul!!!

Spre seară, undeva la ora 18.30, am pornit înspre Sala Sporturilor, acolo unde U-Mobitelco a întâlnit Dinamo București, în etapa a doua la baschet, sportul celor care știu să sară din Minesota până-n Mississippi, din Los Angeles până-n Dej, din Florida până-n Moldova!!!

Despre meciul de baschet însă, în cronica bestială de marți ce apare-n ziarul Informația. Până atunci, cîteva poze de la partida cu FCM Târgu Mureș. O singură informație despre meciul de baschet: cică Țițo, cel mai bun injineriu-constructor din Mănăștur, i-a spus la Cristi Cockteil că așa n-am băgat în seamă lumea la sală, de parcă io am băgat apa-n Cluj!!!

Să-l amintim și pe Bumbale Big Boom Osby, acest personaj adus direct din serialul Prison Break!!! Un baschetbalist cu o execuție de trei puncte mai rar, că stă și se uită la coș și cugetă și nimic, CHRISTOASE!!! Asta în vreme ce Mell Gibson s-a vopsit blond și a jucat bine, iar repării din taimauturi s-o rupt în figuri p-acolo de-am crezut că se dezmembrează ca o Dacie din 73!!!

Regia de emisie: Kido de la Personal

Sunet: publicul

Imagine: okii fiecăruia

Protagoniști: fotbaliștii profesioniști

Vestimentație: secondurile din Piața Mărăști

Lumini: astrul ceresc

Scenariul: Dorinel Munteanu și mânjii lui

Mulțumim și hergheliei din Târgu Mureș pentru contribuția adusă la această cronică!!!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Super Szolo, din nou alături de "U":

Generația de mâine:

Și generația de ieri:

Și peluza:

^^^