Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

25 Noiembrie, 2008

Și-a fost ultimul meci pe "Ion Moina"...

Ultimul meci pe bătrânul stadion din Parcul Mare a adus la Cluj titrata și puternica formație Mureșul Deva, club născut din pasiunea unor deveni pentru sport, fotbal și mișcare, că dacă nu iubeau mișcarea își făceau club de șah!!!

Vineri seara, pe-un frig de explodau și pietrele, alături de Don Codin, ilustru scrib contemporan cu noi, am vizitat expoziția de pictură a unui pictor din centru, chemați de fotograful profesionist Vlad Gherman, mers acolo să pozeze și să halească niște pește proaspăt!!! Că dic, noi am mers acolo să topim un pahar de șampanie bun și să golim platourile de chifteluțele ce așteptau să fie savurate, CĂ EI BUNE O FOST!!!

Într-o atmosferă culturală, au venit și întrebările presei către artistul altădată zugrav, acum mare pictor pe basculă!!! O ziaristă cu ochelari de sudor l-o întrebat ce l-a inspirat în realizarea unei anumite picturi, o alta l-a întrebat de abstractul culorilor și, în cele din urmă, i-am pus și io o întrebare pictorului. "Mă-ta o făcut chiftelele???" Lumea a rămas șocată și-n următoarele 30 de secunde am fost nevoit să părăsesc de voie bună expoziția!

A doua zi, la meci la "U". Ultimul pe bătrânul și fidelul nostru stadion. Imaginea tribunei a doua, pe jumătate deja demolată, a fost dureroasă. Despre meci prea puțin, căci nu merită. În schimb, suporterii au părăsit peluza și s-au unit cu cei de la tribuna întâi, cântând apoi toate cântecele, pentru ultima dată pe "Municipalul" clujean...

Meetiku o vinit la meci îmbrăcat ca un bursuc, cu o meșă de-aia de eschimos pe cap, cochilia Dona Roxu era cu capul băgat în cochilie, Don Adi o făcut raliu din Florești până în Cluj, Vițulache numa treaz nu era și Florina Sur mi-o împrumut un pix, motiv pentru care îi mulțumesc și îi promit că o să servim odată micul dejun împreună.

În schimb, Don Antonescu avea o geacă de motociclist și niște mănuși mândre de sudor, că își închide balconul în miez de noiembrie! La finalul meciului, au fost oameni care și-au dus scaune acasă, bucăți din gazon sau smocuri de iarbă. Au urmat poze de grup, cu Vecchia Guardia de la tribuna întâi: Călin Mișan, Csaby, Paul, Angus Jay, Pifu, Dorin, Hunterul, Marțianu, Bogă și mulți, mulți alții. Fotografiile de mai jos vă stau mărturie, dragi cititori. Ar fi multe de spus de amintirile care rămân, de amintirile pe care le luăm cu noi acum, la ceasul de dispariție a stadionului ce ne-a fost a doua casă, dar lăsăm fotografiile să vorbească.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Foto-montajul de mai jos a fost realizat cu ajutorul lui Hunterul:

Pifu cu Angus Jay, la finalul meciului de Mureșul Deva. În spate, dezolanta tribună a doua. Ăștia chiar îl dărâmă...

Și Csaby în mijloc, Mișan în stânga, Paul în dreapta...

Și-apare și Hunterul în stânga jos, realizatorul acestor fotografii:

Și Doctorul Mic:

Și-o poză de grup...

Și îl chemam pe unu' de la Scutul Negru:

Și-a venit și s-a pozat cu noi:

Și pe teren, ultimele fotografii...

Și-o poză cu lacrimi în obraz...

Și-un zâmbet amar...

Și-o ultimă țigară...

^^^