Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

28 Decembrie, 2008

Cronica bestială a Crăciunului nost'

Seara și noaptea de 24:

Aproximativ 6 rotweilleri periculoși au pornit pe cărarea colindului tradițional, că după 2-3 cărările s-au înmulțit, this is another șpirlă!!!

Campionul mondial la tăiat lemne El Elevu, proprietarul de bancă SRL28, taximetristul Gaby Cioak, moldoveanul Tino, ospătarul Chici și Cucul Norris (de la Chuck Norris) Don Sheriff au pornit la colindat împreună cu Taraful Gheorghe Doja, invitatul serii fiind ceterașul Leonidă Frunză și taragotistul Mircea Sandu, nici o legătură cu ăla de la București!!!

La Don SRL ne-o întâmpinat niște prăjituri de anul trecut, dar nu-i nimic, că și noi i-am dat bere din al doilea război mondial și salam de biscuiți de la cutremurul din 1977!!!

Cei 6 renișori au pornit apoi la Dona Joanna, o sherifă mândră și frumoasă, absolventă de Teologie și profesoară la înălțime, că predă în Zorilor.

Și chiar dacă a stat o zi întreagă să cohălească bunătăți, renii flămânzi i-au terminat platourile, mai ca vietnamezii pe americani în războiul câștigat de Rambo pe micile ecrane, că-n realitate i-o cocoloșit bine vietnamezii!!!

De la romantica Joanna, colindătorii cronicii bestiale au luat calea Palatului din Mănăștur a lui Don Sheriff. Aici, până și dulăii lătrau din Ștefan Hrușcă!!! ȘTIAU ȘI EI CĂ-I CRĂCIUNUL, ZIUREL DE ZIUREL! SINGURUL CARE N-O AFLAT ÎI MIHALI, ANTRENORUL ANULUI DIN FAMILIA SA!!!

La Palatul Sherifesc din Mănăștur, Don Cockteil turna în pahare mai ca ăia de la ISCT sârma pe turbine!!! CURGEA BEREA CA ARIEȘUL CÂND BATE TURDA-N DEPLASARE!!! ZIUREL DE ZIUĂ!

Sarmale, platouri, de toate pentru toți o fost pe masa de sărbătoare, ziurel!

Și cum depănam noi amintiri, că amintirile mai trebuie și depanate cu un păhar de jinars, Tino se trezește și ne spune că următoarea colindă o spunem la el acasă, moment în care SRL-ul îl întreabă "zi drept, ai ceva de beut acasă că dacă nu, merem să luam noi oarice", însă în ce casă nu-s păhare de Crăciun? Ziurel.

Gaby Cioak era mai alb ca Michael Jackson după cele 35 de operații estetice, el o făcut întrecere la beut Stalinskaya cu Tino și om o fost, stătea atârnat pe geam de parcă era steagul tricolor!!! De ziuă.

Acasă la Tino, mămica tinolească, tăticul și bunica ne-o întâmpinat cu doze, salată de beof și prăjituri felurite, cu un brad care era să pice pe Chici, acolo am colindat de 3-4 ori, Punkyshor nu era acasă, iar Hrușcă era în camera mare și colinda acolo de zor!!!

La Chici acasă, pentru mulți s-a rupt pelicula. ADICĂ FILMUL!!! Unii vestitori ai Nașterii Domnului au optat pentru țuică veritabilă de prună, ceea ce i-a rupt în două. Un aspect deosebit de important, a fost faptul că El Elevu n-a pus pic de strop de beutură-n gură!

Ultimul popas creștinesc, la Cioak acasă cu mica Mariana bucuroasă de colindă. Răsplata? Șnițele, caș, salam, prăjituri, cafeauă, murături, rulouri cu șuncă, sticle-n bot, hamei lichid. În consecință, nu publicăm pozele de la Cioak de-acasă!!!

În pragul dimineții, pe la ora 7, am ajuns acasă grație unui taximetrist ce-o avut bunăvoința să se uite pe buletin unde stăm, văzând că pentru noi doaruclujcontează! Ziurel.

Seara și noaptea de 25:

Seara de 25 decembrie a prilejuit întâlnirea cu mninunea de pe online Andreaua, cu Adina, cu Lucia și cu Luci și cu Lăurici, de la departamentul financiar-contabil. Am fost la mă-sa Adinei, la părinții Andrelei, la mămica Lăuriciului și-am topit sarmale, aperitive & afinate.

Am discutat pe tema pescuitului sportiv, Adina o zis că nu-i treabă, Luci o zis că-i fain, io am povestit cum am fost azi-vară la pescuit și-am prins și io ceva, o cheamă Ileana, are 25 de ani, trăiește în Beliș și îi sătulă de atâta sapă!!! S-a aflat și că am prins atunci un struț submarin, practic cea mai mare captură de la Beliș încoace!!!

La departamentul financiar-contabil, am fost serviți cu sarmale, iar după ce-o golit din blid Adina o zis "mulțumesc de masă", am rămas mirați, într-adevăr Lăurici i-a dat masa, am chemat un taxi marfă și abia am dus-o. Nu pe Lăurici, că pe masă. Ziurel.

Seara și noaptea de 26:

Am fost la o petrecere ad-hoc. Piku, Răzvi, Bianca vară-sa lui Marțianu, frumoasa domniță Oana Corb din Câmpia și mulți alții. Timișoreana a fost la mare căutare, cântecele patriotice și poveștile de altădată, ca-n a doua zi de Crăciun. Și-un colac de grâu frumos de nașterea lui Christos.

Crăciunul în lume:

Undeva-n Italia, Don Antonescu alături de Horia Costin Lucian cu femeile după ei au petrecut un Crăciun de vis. Atâta că l-o taxat de două ori în Ungaria pe Antonescu, fiindcă o plătit cu cardul, de-acolo o plecat în Franța, o ascultat colinde cu Vanessa Paradis, cu Jean Gabin și cu Alain Delon, dar și cu tâlharii români din Franța, că asta-i viața!

La Sălicea în piscină, a fost un Crăciun excentric. Cele 20 de sticle de Jack Daniel au îmbucurat creștinii ce-au înotat și nu s-au înecat că atâta beutură i-o țânut la suprafață!!!

Din Mănăștur până-n Zorilor, 10 reni mai mult s-o plimbat cu tramvaiul decât o colindat, ziurel. Dar nu contează, că bocterii de-ar fi controlat în sara de Crăciun, s-ar fi controlat pe ei la cât erau de treji!!!

Sfârșitul pitei:

Și-a fost o Sărbătoare a Crăciunului cu zăpadă doar în sufletele noastre, cu un stadion doar în gândurile noastre, cu o echipă doar în visele noastre, cu un viitor doar în mintea noastră. Această cronică bestială a fost realizată pe fondul colindelor formației clujene Hara, colinde ce la anul vor face furori. Următoarea cronicuță, a Anului Nou, vine la începutul lui ianuarie.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Ziurel de ziuă.

Vicu, Ștefy (iuby lu doDo), Mădălin, Andreea, Diana, Adi, doDo(pe jos), Luci, Bodo, capul lui Căli și Dani cu mâna sus:

Drumu-i greu și-am obosit și-n alt tramvai io m-am suit:

Bobo (în stânga) și cele 50 de sarmale din burta lui:

Bunica lui Tino, mama lui Tino & Tino. În plan apropiat, El Elevu se scărpina în oki:

Chici barman-ospatarul și okelarii lui Gucci. În spate, un părinte model:

Și mica lui Gaby Cioak, bucuroasă de colindători:

Și cafei în miez de noapte:

Și-un brad mândru:

Crăciun excentric, în piscina la Sălicea. În imagine, Dona Alina, minunata soție a lui Sabin de la Flora:

Și tot în piscină, la Sălicea. Crăciunul cu Jack Daniel's și racituri de curcan fără colesterol:

Și o fost mai multe, da le-o fost frică să nu pice:

Și unul din renii lui Moș Crăciun:

^^^