Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

30 Ianuarie, 2009

Stenogramele Cronicii bestiale de la mitingul Șepcilor roșii

Începem cu atmosfera și apoi cu niște date statistice. După aia zicem cum o mers suporterii prin centru, peste 4.000 de oameni, copii, tineri, oameni în toată firea! O fost și foarte multe gagici pe care dacă noi nu eram niște oameni responsabili, cu relații stabile, cu familii, am fi profitat de înghesuială!

Despre invitatul surpriză al acestei cronici, vă spunem că inițial a fost Florin Piersic, numai că la ora 11 m-a sunat și-atâta m-o țânut la telefon că la ora asta știu toată istoria teatrului românesc și spărgea semințe ca Mărgelatu și până la urmă am înțeles că nu mai poate veni, al doilea invitat a fost Călin Goia de la Voltaj, care m-o sunat că n-are bani ca la 20 de ani și n-are rost să vină fără un leu în buzunar, apoi am apelat la a treia rezervă de invitat, celebrul actor Emil Hossu, m-am mirat că mă cunoaște, o zis că vine la Hotel Sport după miting, dar în loc de Emil Hossu o apărut Mihai Hossu de la Foaia Transilvană și-apăi pân la urmă am făcut cronica împreună!

În jurul orei 16.00, peste 4.000 de suporteri ai Universității Cluj au plecat pe traseul aprobat de autorități. Amintim dintre autoritățile semnatare pe primarul interimar Sorin Apostu ce vinde arbuști și garduri vii asociațiilor de locatari, Comisia de Urbanism, Garda de Mediu și Garda de Fier, căci erau mai multe semnături pe aprobare decât spectatori la meciurile lu' Sârma Câmpia Turzii, Dumnezo s-o ierte și s-o hodinească!!!

La uriașul miting al suporterilor universitari au fost prezente și jolidoancele, o fost și baschetbaliștii pe care autoritățile i-au rugat cu un drum să dea jos instalațiile de Crăciun!!! A mai fost Magno ce are revista Zile și Nopți și cu văru-so Victor, Magno avea la el un tranzistor, credea că se da mitingul la radio, iar văru-so arunca revista în stânga și-n dreapta, Locusteanu era supărat că n-avea pe cine suna, că toți erau lângă el, Ioana din Ultras 19 mi-o dat fular, scumpa de ea, YoYo povestea cu jandarmul ce-o arestat-o-n 7 mai, Aura avea un piept providențial și plenipotențial ce-a distras atenția mărșăluitorilor, Job dădea interviuri la Al-Jazeera, Al Hilal și Burj-Al-Arab!!! Surpriza a venit însă din partea celui de-a patruzecișipatrulea președinte al Statelor, este vorba de Barack Obama, prezent la miting cu întreg stuful său electoral!!! La meciul suporterilor a fost și Carla Bruni, Simona Sensual, Abramburica, Paris Hilton, Oradea Hilton și Turda Hilton!!!

S-a scandat "Haide U", "Sta-di-on", "Ale U Cluj Ale", am sărit pe versurile de la "Cine sare, șapcă roșie, hei hei", pe alea de la Galata și am cântat primul vers din Gaudeamus, că de ne dădea Lespuc de la Realitatea un prompter, l-am fi zis tot!!!

Dar, marea întrebare, e de ce nu a fost echipa de fotbal a Universității? De ce? Cel mai plauzibil motiv îi că "U" nu prea mai are echipă de fotbal, antrenor, conducere și așa mai departe. Totuși, pentru cei ce îi consideră pe Crușoveanu, pe Sanda, pe Iuhan ăla sau pe Stropenhauăr ăla fotbaliști, există o explicație: conform înregistrărilor telefonice puse la dispoziția cronicii bestiale de către DNA Câmpulung Moldovenesc, în seara zilei de 28.01.09, îi sună telefonul lui Mihali.

Redăm în cele ce urmează convorbirea, conform stenogramelor:

"- Dorinel?

- Nu măh!

-Cine-i acolo atunci?

- Da acolo cine-i?

- Limoniu.

- Cine???

- Mărginean, mă generație de aur ce ești!!! Sună-mă tu, că nu mai am credit!"

Urmează înregistrarea numărul doi:

"- Alo.

- Da.

- Cine-i?

- Albă ca Zăpada!!!

- Hai măh serios, cine-i acolo??

- Mărgi.

-Ok, n-o zii care-i șmenu.

- Vii la miting?

- Ce miting?

- Cum ce miting?

- Păi tu ai zis de miting, nu io. Ce miting mă??

- Ce?

- Iară o ieșit ăia de la dacia în stradă?

- Mitingu de la Cluj, la Cluj mă!!!

- Aș veni, dar nu-mi găsesc 5 fotbaliști, că p-aci prin Câmpulung numa noroaie-s și i-am pierdut pe 5 la antrenamente!

- Ești nebun?

- Ce?

- Nebun?

- Cu cine mai jucăm? Că am făcut rost de stadion la Clujana și noi am pierdut 5 fotbaliști?

- Las că-i găsesc io până sâmbătă...

- Da dacă nu mai mișcă???

- Bine mă, ești prost? Că ăștia-s morți din tur!!!"

Probabil că dialogul ar fi continuat, dar Mihali o rămas fără baterie. Procurorii DNA din Câmpulung Moldovenesc s-au scuzat că nu mai au ce să ne pună la dispoziție, dar nu-i vina lor că Mihali nu umblă cu încărcătorul la el!

Revenind la miting, am pornit așadar de pe Eroilor, am luat-o spre Avram, pe lângă Cinema Victoria, direct la Prefectură. Zeci de fotografi, zeci de cameramani, peste 4.000 de suporteri, voci unite pentru "U"! Am blocat întreaga circulație, coloana de mașini de la regională probabil se întindea până-n Mărăști, în marș cu toții pe 21 decembrie, pe lângă Sora, tot traficul paralizat, pe Memo, la Primărie iar scandări, zeci de troleibuze blocate și uimite pe Moților, de la primărie în Piața Păcii, pe Napoca și iar pe Eroilor, totul fără incidente, doar pentru a arăta lumii că "U" există atâta vreme cât există suflet!

Situația la "U" e atât de dramatică, încât Bayano și Bilica au fost exportați în Turcia pe post de vânzători ambulanți, că tot au experiență la vândut meciuri, iar Merlier a fost distribuit pe 250 de euro la emisiunea Happy Hour, unde tre să stea în public și să aplaude când apare bărbatu lu Andra din Câmpia Turzii, in tha future Mechel Town or Mechel City!!!

La miting a fost prezent și piatra de căpătâi a presei locale, uist din tată-n fiu și din mamă-n fiică, celebrul Rareș Bogdan ce-o fost alături de Lucian Danciu, fost președinte la "U", actualmente DJ șef la Realitatea și invitat pe vremuri la emisiunea Cartonașul alb-negru realizată de Don Sheriff & Don Antonescu, ultimul prezent la miting în calitate de cameraman al postului de radio Vocea Vâlcii! Au fost, doamnelor și domnilor, peste 4.000 de oameni și oamene la miting, ar fi imposibil de menționat toți aici. Merită respectul înzecit toți cei prezenți, clase de copii cu șepci cu "U", tinere și tineri, oameni în vârstă, un miting pentru sufletul orașului!

Această cronică bestială se realizează în restaurantul Hotelului Sport, într-o ambianță de anii 80, pe scenă urcând Semnal M, Corina Chiriac, Teodor Pop-Pușcaș și Cureaua lată, grupul de la Cluj, Dexter și alții: Englezu, Orchestra Caminului Cultural din Râșca și în prezența Tarafului de Controlori de pe RATUC, RADET, RAJAC și RADP!!!

La ora aceasta, multe din firmele care nu și-au lăsat angajații să meargă la miting, au dat faliment. De ce? Că nu se joacă nimeni cu criza asta!!! DEJA LA MATERNITATEA DE LA STANCA AU APĂRUT NUME DE GENUL PRODAN CRIZA SAU IOANA-CRIZA LĂPUȘTE!

Dar, de la mitingul nost', au lipsit majoretele, bine că o fost Bojiță, că de era un scandal era inutil! Dar de ce au lipsit majoretele? Redăm în cele ce urmează stenogramele convorbirii telefonice dintre două majorete:

"- Serus tu capră.

- Bau.

- Tu, vii la miting?

- N-am pampoane.

- Da tu vii la miting să te...ăă?

- Ce tu?

- Știu tu, că și io îs combinată cu Locusteanu din galerie, da' mă disperă că mă sună din 5 în 5 minute!

- Du-te tu.

- Ma duc să mă întâlnesc cu Locu, că ăsta mă sună și când facem sex!!!"

Aceasta a fost cronica bestială de la mitingul suporterilor Universității Cluj, cu aprecieri demne pentru toți cei prezenți la miting. Haide "U"!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^