Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

8 Martie, 2009

Cronica bestială de la meciul cu bătrâna doamnă a fotbalului românesc

Bun regăsit tuturor cititoarelor și cititorilor de cronică bestială. Universitatea Cluj a jucat de 8 martie primul său meci la Clujana, în compania bătrânei doamne a fotbalului românesc, UTA!

8.05 A.M.: "mă pulaș, da' n-ai zis că meri la meci?" Speriat, sar din pat și hopa în stație. Pijamaua era ca o geacă de trening, deci nu s-o uitat nimeni urât la mine!

8.25 A.M.: autobuzele de pe Calea Florești se pare că circulă duminica numa' cum au chef.

8.40 A.M.: zeci de călători nervoși încep să răstoarne cușculia de unde se procură biletele RATUC!!!

8.45 A.M.: vin doi polițiști comunitari care cumpără două perechi de ghiocei pentru nevestele lor. Cușculia răsturnată pare a nu intra în sfera lor de acțiune.

8.56 A.M.: vine un autobuz care se umple în așa hal încât până și șoferul era pe scări!!!

8.59 A.M.: mă dau jos pe Câmpului și aștept mninunea de troleibuz numărul 1.

9.01 A.M.: nu mică mi-a fost mirarea când la bordul unui troleibuz cu numărul 1 se afla primarul în exercițiu, domnul Sorin Apostu!!!

9.18 A.M.: ajung la Clujana în siguranță, cu vreo 10 călători pe spatele cărora scria Scutul Negru și cu șoferul primar, să aibe Uiștii să vină la meciuri, frătiuc! Râdem și glumim, dar au fost o mulțime de trolee 1 în ziua meciului, lăudabil lucru pentru comunitate și pentru responsabilul cu traficul de la RATUC.

Scurta prezentare cronologică se oprește aici. De menționat noroaiele de la Clujana, cine-o venit în adidași, s-o cam supt în fericire!!!

Au venit și 80 de arădeni, dragi mie că îi știu pe mulți de-acolo, cu Edi și cu trupa lui am golit multe pahare-n "Club Milan" de lângă Podgoria, prin 2003. Lucas îi un mândru arădean ce tot timpul venea cu halbele în fața stadionului din Arad, mai era cel cu ochi sticloși pe la 30 de ani ce are (sau avea) un Tico, mai erau băieții din S.U.R. cu care ieșeam când o aveam pe mănăștureanca 100%, transformată-n arădeancă, remember? A se consulta cronicile din arhivă, de prin 2003.

Fază excepțională cu cartușul de la imprimantă, care-o înghețat, că îi friguț în sălile ștrandului de la Clujana, dar un calorifer o rezolvat problema! Imprimanta trebuie să tragă foile oficiale de joc care se impart ziariștilor și oficialilor, apăi să știți că la un moment dat dădeam de pereți cu arbitrul de rezervă și cu observatorului meciului, care să pună mâna mai repede pe-o foaie de joc!!!

10.01 A.M.: apare Don Ovidiu și Don Halas din Beclean, cu alte cuvinte comentatorii din Copa Libertadores, detașați la Clujana pentru a transmite meciul pentru Radio Transilvania. Mai greu cu româna, mai ușor cu spaniola. În studio, mninunea Aura, adică directorul de programe al stației de radio amintite. Apare și Silviuț, într-un costum negru, cu o cravată calcată de maxim 20 de minute!

10.11 A.M.: Locusteanu bate un nou record mondial!!! O VORBIT LA TELEFON FIX 35 DE MINUTE CU SOACRĂ-SA, LUCRU NEMAÎNTÂLNIT PE PĂMÂNT DE LA ALEXANDRU IOAN CUZA ÎNCOACE!!!

10.16 A.M.: El Elevu are o șapcă de scos căpșunii și ridichile din Madrid, dar să nu intrăm în detalii! În tot acest timp, Vasco Huliganu drojdea tării și beroase la Valea Ierii, că fix de 8 martie o fost ziua prietenei sale, biata de ea! I s-o comasat ziua femeii cu ziua de naștere, apăi de se năștea în 9 martie nu era mai fericită???

10.21 A.M.: Aflăm că Țițo, frate-so lui Zirbo, s-o înrolat la jandarmerie! Stupoare pe toți ultrașii! La ora 10.31 intră sărbătoritele, că o fost 8 martie! Fetelor din Kamikaze Girls le-au fost oferite până și bastoane, să facă fetele ordine și disciplină de ziua lor!

10.31 A.M.: pe arbitrul de rezervă îl arunc în Someș, că o vrut să-mi fure foaia de joc!!!

Cu aproximativ o jumătate de oră înainte de meci, ningea de parcă venea Crăciunul. Cu toate acestea, 2.000 de oameni au luat cu asalt baza sportivă de la Clujana ce are doar 840 de locuri pe scaune.

De amintit că meciul s-a disputat pe-o orezărie că dacă veneau la meci chinezii din Piața Mărăști se apucau să caute orezu!!!

Galeria Universității o luat loc pe terenul de tenis din apropiere, o fost acolo o grămadă de Federeri și de Rolanzi Garoși, aia-i clar!!!

De menționat evoluția de excepție a fotbaliștilor noștri, Flavius Băd a fost imperial în fața porții, Andrei Cordoș adevărat fiu de senator, Iuhas străjer, Borza barză fără granițe, Șuteu aligator, Dolha puțin încet, Ungurușan creativ, nepotul Țene doar pe bancă, Zeno Bundea matur, Mihali fericit!

Ambele galerii au aprins fumigene roșii, galbene și alte asemenea culori, colorând spectrul cenușiu de la Clujana, animând atmosfera și punând pe jar forțele de ordine. Și-n cele din urmă, terenul a rezistat, că orezul nu-i legumă de doi lei!

"U" a câștigat cu 4-0 confruntarea cu UTA, "Campioana provinciei", actualmente decimată de probleme, cu mulți juniori, cu puține antrenamente împreună. Astfel că adevăratul test va veni etapele viitoare, acasă cu Internațional Curtea de Argeș, formația meșterului Manole.

Să mai știți că Gyuri îi electricianul de la Consiliul Județean detașat la stadion, el ne-o povestit că s-o lăsat de fumat fix acum 20 de ani, pe 8 martie. Singura problemă îi că în octombrie o zis la fel, în noiembrie o zis la fel, că s-o lăsat de fumat fix acum 20 de ani, adevărul cred că nici nevastă-sa nu-l știe! Mai e de amintit că-n cabina unde-am stat ca și crainic al stadionului o luat loc și reprezentanți ai jandarmeriei care nu o scris de profesionalismul crainicului, deși am insistat să menționeze în raport șpirla asta!

Această cronică bestială s-a realizat cu bunăvoința directorului de programe, Aura Pascu. Muzica a fost asigurată de Don Alin Șutea, ce-o tras câteva cd-uri înainte de victoria Otopeniului de sâmbătă, ambianța de suporteri, fotbalul de fotbaliști, atmosfera de suporteri, arbitrajul de arbitri, comentariul de Radio Transilvania și antrenoratul de Mihali.

După meci am fost in Pizza Gente cu colegii de la radio, am halit spaghete bolonieze, apăi într-un castron de paste făinoase cred că mi-o pus tri kile de caș, un litru de checiap și 100 de grame de carne de vită, mămăliga lor de bucătari zgârciți. Aura (foto mai jos) o mâncat sfert de pizza și n-o mai putut, în schimb comentatorii de la Radio Transilvania de n-o halit 16 ouă n-o halit nimica-n lume!

A fost un derby de tradiție al fotbalului din Ardeal, avut loc într-un moment în care la "U" seria secundă e singura opțiune, iar la UTA, momentan, e singura dorință.

Urmează sâmbătă, de la ora 11, meci tot acasă, tot la Clujana, cu Internațional Curtea de Argeș. Și-o cronică pe duminică.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Don Sheriff dă din cioc în fiecare dimineață, de la 8 la 12, la Radio Transilvania (94,5FM) sau http://86.35.1.12:8006/listen.pls

Clujanaaaa:

Și orezăria:

Și autocarul formației oaspete:

Și starostele formației vizitatoare:

Și-o mașină de pompieri care de știa că ninge și plouă așa, nu venea:

Și-o Vecchia Guardia:

Și noua cambuză a lui Daniel, cu 4 oameni pe 2 locuri:

Și-o pleiadă de artiști:

Și-n imagine, comentatorii Radio Transilvania ce-au transmis meciul în direct. Fotografie făcută după meci:

Și moderatorul comentatorilor, directorul de programe Aura:

^^^