Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

15 Martie, 2009

Cronica bestială a unui jaf la drumul mare

O ratută din șaisprezece ouă, o tablă de slănină și-un călcâi de pită au constituit modestul mic dejun servit sâmbătă dimineața, în preambulul meciului cu Internațional Curtea de Argeș.

După micuța ratută servită la orele răsăritului de soare, a urmat o halbă de cafeauă naturală, totul asezonat cu oarice chiștoace rămase din ziua precedentă. Drumul până la troleu l-am făcut ca un fulg de nea, mai ușor decât Nadia Comăneci în zilele ei bune!!! OUĂLE NU ERAU CLOCITE!!!

Și-a sosit un minunat troleibuz 1. Componența călătorilor începe de la șofer, desigur: domnu șofer era atâta de adormit, că încă își căuta plapuma!!! Împrăștiați prin troleu, rupătorii de bilete de la "U", agenții de la Scutul Negru, o mătușe mândră că are abonament gratuit pe toate liniile și un kinder ce cânta la acordeon. PARCĂ MERGEAM LA NUNTĂ!!! LA PRIMA STAȚIE, ACORDEONISTUL NOSTRU A ZBURAT HĂPT ÎN GHERETA DE LA FABRICA DE BERE, CĂ N-O VRUT SĂ CÂNTE SLAVĂ ȚIE STUDENȚIE!!!

Pe această cale oficială, rugăm proprietarul gheretei să nu ne blagosgovească. Mergem mai departe și ajungem la Clujana, pe-un frig de crăpau pietrele una după alta ca popcornii în cuptoriu!!!

Era ora 10 fără ceva când îl văd pe unu' dintre arbitrii în sala conferințelor de presă. De eram mai slab de inimă, direct atac de cord!!! AVEA UN TEN CĂCĂNIU, MAI MULT CĂCĂ DECÂT NIU, NIȘTE OCHI CA DOUĂ CEPE ȘI-UN MERS DE PARCĂ ERA FORREST GUMP!!!

PĂI AȘA SĂ VĂ GÂNDIȚI CĂ UNUL DINTRE TUȘIERI ÎI ATĂTA DE OAIE, CĂ MAȘINA LUI ÎN LOC DE VOLAN, ARE FANION!!!

În jurul orei 10, Gyuri își deschide prima sticlă de coniac. Un gust toxic înconjoară cabina crainicul și, totodată, camera de securitate unde stau șefii Jandarmeriei și ai Poliției. Peste aproximativ două minute îmi recapăt cunoștința și ies la aer. MAREA PROBLEMĂ O FOST LA A DOUA STICLĂ, CARE O FOST ȘPIR CURAT!!! ADICĂ SPIRT, PE ÎNȚELESUL TUTUROR!!! PARCĂ ASISTAM LA ÎMBĂLSĂMAREA LUI TUTANKAMON!!! DIN FERICIRE, NU MURISE NIMENI, DECÂT FICATUL ȘI INTESTINELE LUI GYURI!!!

Meciul a început la 11 fix și-n minutul 5 Kone înscrie pentru argeșeni și, pentru că-mi permite religia, am anunțat prin stație autorul golului. Când i-am zis numele la zambila asta de la argeșeni, stupefacția a cuprins întreaga și singura tribună de la Clujana, că alta deocamdată nu-i!!! "Cine-o dat golul, Kone?" intreabă un spectator surprins, un altul zice "Kone...?" dar rezolvarea a venit de la un alt spectator, care-o zis "Kone îs mai mulți, Chuck Norris îi numai unul!!!"

Nu trec 15 minute și reușim să egalăm prin Flavius Băd, gol frumos și cinstit, gol de bucurie din pricina reprizei a doua, dar până acolo mai avem. La pauză, ne-am dat seama că Lucian Bute a luat loc pe banca de rezerve a formației noastre, asta chiar dacă o avut vineri noapte meci la Montreal. Pugilistul român a atentat cu capul la capul unui fotbalist curteneano-argeșean, făcându-l K.O. la capătul primei reprizei. Recapitulând, putem aminti pentru cititorii noștri că dacă Lucian Bute l-a învins în 4 reprize pe Mozilla ăla cu care s-o luptat vineri noapte, iată că a doua zi, la Cluj, a fost mult mai în formă și la finalul primei reprize și-a învins adversarul!!!

Mitanul "secundă" a fost unul prost, cam ca și spirtul lui Gyuri. Pe fondul unui arbitraj comunal, oaspeții au mai înscris de două ori, stabilind scorul final, 3-1 pentru ei. În minutul 86 al partidei, un fotbalist oaspete se ia la harță cu Andrei Cordoș, Andrei ripostează sub îndemnul tribunei, primesc amândoi roșu, așa-l și cheamă pe arbitrul ăsta, Roșu. O știut familia când l-o botezat că o să devină arbitru? Că o să-i placă să dea roșii? Atuncia de ce nu vinde roșii în piață???

Finalul meciului i-a găsit pe suporteri așteptându-i pe arbitrii, să le ureze toate cele bune și să-i invite la un suc. Ce credeați? Numai la scandaluri vă stă capul!!! Hiena ce-o mai urlat că trece cu scuterul dacă-i vede prin oraș, iar Attila era sfătuit din când în când să intre cu troleul în vestiare, să facă odată ordine RATUC-UL în fotbalul românesc!!!

Fondul muzical al acestei cronici bestiale a fost asigurat de următoarele piese muzicale: Amy MacDonalds - "This is the life", Soccer Allstars - "Aller Nippon", Katty Perry - "Hold and cold" și David & Dony - "Sexy thing".

Don Sheriff e în fiecare dimineață, de la 8 la 12, la Radio Transilvania (94,5 FM) sau http://86.35.1.12:8006/listen.pls

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Invitatul promis (Don Vasile Racovițan) al acestei cronici nu s-a mai putut prezenta la fața locului, astfel că rămâne pe data viitoare. La final, avem și poze.

Pe tărnaț, înaintea meciului cu o oră. Observați și frumoasa garsonieră de pe Clujana:

Fum:

Și goarna pompierilor în prim plan, tribuna în al doilea:

Și-o cameră de filmat:

Și stația de amplificare a stadionului:

Și două domnișoare tare frumoase în tribuna de la Clujana:

Și eliminări pe bandă rulantă:

Și scandalul:

Și finalul:

Și conferința de presă:

Și Don Călin from Beyoosh, urmăritorul arbitrilor:

Și fuga arbitrilor de la stadion:

^^^