Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

22 Martie, 2009

Cronica bestială de la circul din Salonta

În dimineața zilei de 21 martie, la câteva ore de la echinocțiul de primăvară, într-un opel maghiar cu direcția puțin într-o parte, că o ia la dreapta și la drum drept, 4 fotbaliști amatori din Mănăștur au pornit spre vestul îndepărtat al țării. Alți 60 au mers cu trenul, alte 20 de mașini cu mașina.

Companionii de drum:

În autoturismul iredentist, șoferul Șoți declară cronicii bestiale următoarele: "Am luat opelul în 2007 din Budapesta, cu 500.000 de forinți. Starea mașinii la cumpărare a fost impecabilă. Acum, nu-i prea merg ștergătoarele, timoneria de la cutia de viteză lasă de dorit, asta însemnând ca viteza a 5-a îi undeva sub scaunul din dreapta. Mici probleme și la direcție, dar mergem cu bine. Declar că, în schimb, dețin roată de rezervă și am o soră care lucră la Haidusoboslo."

Pasagerul din spate-dreapta, Mircea Nebunu, zis și Naomi, angajat cu carte de muncă la Cora pe post de marionetă, declară pentru cronica bestială următoarele: "Sunt mulțumit din punct de vedere financiar, că iau și bonuri de masă." În schimb, ocupantul locului mortului, adică spate-stânga, e vorba de Roby Pompierul zis și Tarky, declară pentru cronica bestială următoarele: "Chiar dacă este criză economică în România, eu nu o simt, pentru că sunt ungur!"

Într-un sat, de la bufetul din centru achiziționăm două sticle de "Cârciumaru", vin roșu de aleasă calitate, cu doar 6 lei sticla de doi litri. Dracu' s-o uitat pe eticheta pe care scria cu negru "CONȚINE SULFIȚI". CE-S ĂIA???

În mașina alăturată, tot un hârb de opel, călătoreau tot spre Salonta și tot la meci, patru pirați somalezi din Cartierul Zorilor: Muri Pocăitu la volan, pe scaunul mortului Corujan il Gigolo, iar în peluză Adi Fanfu și Cristi Pingmi. Aceștia au amestecat un liter de țuică de prune cu oarice miere de albine, să coloreze puțin coloratura coloraturii din sticluța necolorată!!!

La intrarea în Oradea, rugăm un participant la trafic să ne lase să schimbăm banda, că ne-am încadrat greșit. Domnul orădean cu numere de Bulgaria ne lasă să intram și ne zâmbește cu niște hârlețe de n-avea nevoie de faruri!!! RABBITULE!!!

Schumacher, proprietarul furiei ungare pe drumurile române, adică Șoți Cozac, și-a dezvoltat o mică afacere, este vorba de depanări mașini de spălat!!! Au fost mulți frați celebri în lumea asta, de la Frații Grimm la Frații Jderi, dar iată că în Cluj există și Frații Cozac, Șoți cu Roby Pompieru fiind frați naturali. Iată ce declară Șoțiko pentru cronica bestială: "Mere treaba pentru că pot să-i prostesc pe oameni, că numa io știu ce-i înăuntru la o mașină de spălat. Dacă bate telescopu schimb rulmenții, dacă sună cuva schimb pompa de evacuare și uite-așa trăiesc de pe o zi pe alta."

Neb1, zis și Lupin după personajul de desene animate cu același nume, nu-i place să apară în nicio poză, deoarece nu poate să le pună în album din cauza filcăului!!! Roby Pompierul, zis și Pinocchio, deoarece are două ouă de lemn, se plânge într-una de dureri de articulații, iar Șoți frate-so scoate vazelina și-l unge! Stupoare în drumul spre Salonta! Neb1, despre care vă spuneam că lucrează în Cora MiștoMarket, o reușit să mai vândă prin telefon două parcări din față de la Cora!!!

În tribună + incidentele:

Ajungem în Salonta în jurul orei 10, luăm loc în tribună, o singură tribună la Salonta, de maxim 1.000 de locuri. 300 au fost localnicii, 200 de la Cluj. În tribună, întâlniri vechi și noi. Mișan avea niște ochelari de soare de parcă abia o ieșit din filmul Matrix, Aura Mănăștureanca avea un șal cu sarabande de aur, Rusu din Fanatics un clop de interlop, Bebe din U19 un lanț de lop, iar Bl3ck avea un mop!!! Că o fost la cumpărături în Salonta!!! A fost la meci și Don Călin din Beiuș cu Dona Ramona, vin și ei bieții la câte-o deplasare pe an și și atuncia iese circ!!!

Primele 20 de minute ale partidei au fost interesante, Buș s-o zbătut mult, la fel și Ungurușan, Flavius Băd o încercat ceva dar era cam singur în atac, cronica vorbește doar de primele 20 de minute pentru că, după ele, n-am mai văzut. Au urmat incidentele reprobabile care-au avut loc în micuța tribună salontăneană. Dar cum a început totul? Din acest moment, dacă doriți să citiți în continuare, va trebui să trimiteți pinul cardului dumneavoastră. Vă mulțumim.

Bun găsit în secțiunea rezervată cititorilor plătitori. Câteva fumigene și o petardă și-au făcut loc prin tribună, stewarzii (judokani și judoce) s-au și plasat în primul rând al galeriei, prima dată am crezut că vin să dea tonul, să ne ajute să încurajăm echipa, dar m-am înșelat!!!

La un moment dat, cei 200 de la Cluj fac "galata", cântecul ăla și săriturile alea, știți? Așa se numește, că-i împrumutat de la fanii lui Galatasaray. Baiul o fost că stewarzii n-o știut care-i șpirla și când o văzut că suporterii lui "U" dănțuiesc, o intervenit, că prea mare gălăgie era acolo. Lovituri de pumni puternice, în câteva secunde au intervenit jandarmii, apoi s-au retras, și-au luat scuturile și căștile, apoi 6 suporteri au fost ridicați pe brațe ca niște eroi naționali, ar fi mândru Eminescu și Lavici și Slavici!!!

Un stuard, îl aveți în imagine puțin mai jos, l-a lovit cu piciorul în gură pe un suporter imobilizat de jandarmi și aflat la pământ. Se poate? În țara asta orice se poate. Rugăm formația Steaua Roșie Belgrad sau formația Millwall să perfecteze un amical la Salonta!!!

Apoi, suporterii au părăsit tribuna, cerând jandarmilor să-i identifice pe stewarzii care-au început Circul Globus de la cântecul "galata", asta în condițiile în care aceiași stewarzi foloseau expresii "de aici nu ieșiți vii" și înainte de scandal. În imaginile de la finalul cronicii, vedeți ce "infractoare" periculoase au făcut deplasarea. Nu e mai puțin adevărat că dacă nu zbura fumigena aia pe pistă, stewarzii n-ar fi venit chiar în fața galeriei. Astfel că, din întâlnirea de la Salonta, n-am văzut decât primele 20 de minute. Au urmat perindări în jurul stadionului, apoi o bericică în pizzeria din apropierea arenei, apoi iar în jurul stadionului.

Nazi, Evelina, Cornel și Adnana au luat calea restaurantului din gară, alții au văzut meciul de după gard, alții s-au retras la mașinii, alții au rămas pe legheleu. De amintit că-n pauza meciului Don Antonescu o venit și-o vorbit cu șeful de dispozitiv, care-o zis că suporterii și-o ascuns petardele în testicule, noi știm că-n testicule se află altceva și nicidecum nu se pot îndesa petarde. Același șef de dispozitiv i-a raportat telefonic superiorului că suporterii clujeni au fost evacuați, ei ei...Chelu din Zorilor era să facă sau o făcut plângere că o fost prins în mijlocul altercațiilor fără vină.

Despre meci, prea puține. Am auzit că am pierdut cu 2-0 în urma unui meci de-un slab nivel tehnico-tactic.

Drumul spre casă:

A fost un soare în mașină, aiaiai, că din mașină părea a fi vară toridă. Roby tarlaua de metal o pierdut 500.000 de lei vechi din cauza stewarzilor care l-o buzunărit ca pe ultimul tâlhar! Ce dacă o stat 12 ani la Poarta Albă pentru tâlhărie? Înseamnă că-i tâlhariu?

Oprim în Aleșd să bem o cafea, 2 lei cafeaua în restaurant de lux, hello? Acolo-i de mers! Tot în Aleșd a oprit și Kitty Fernea, ce-i avea la bord pe domnul Fernea, pe Țițo, pe Tibi dragă și pe Roșu. Așa stăteau în spate ca mieii!!! O aventură interesantă a avut loc acum câțiva ani, când domnul Fernea era la volan și coptilu-so, Kitty, în dreapta. Cică la un moment dat Kitty îi zice la taică-so "TATĂ, CALC-O" și când tată-so i-a dat pedală, Kitty o schimbat viteza!!!

Am ajuns în Cluj în jurul orei 17, istoviți de-o deplasare cum n-am vrut să fie.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Schumi la volan, adică Șoți:

Și-o altă sticlă de "Cârciumaru":

Neb1 și Roby Cozac și limbile lor roșii de la vinul amintit, produs și îmbuteliat de Oltchim:

Și cei patru pirați somalezi:

Neb1 și Roby:

Și cafeaua de la Negreni:

Și efectul sulfiților din "Cârciumaru":

Și-o imagine indecentă:

71 de farmacii în Salonta?

Și-un anunț în fața unui magazin de furaje, tot în Salonta:

Și-o bere înainte de meci:

Și suporterii, 200 la număr:

Și din cauza lui a pornit scandalul:

Și Fizze, juniorul 'cela celebru:

Și Aura Mănăștureanca:

Și tipa de la Minerva:

Și Ioana din U19 cu ochelarii ei:

^^^