Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

26 Aprilie, 2009

Cronica bestială a unui succes așteptat

Cronici ca la noi, nu vezi în toată România astaaaaaa!

Urmează desfășurătorul evenimentelor începând cu dimineața zilei de sâmbătă, 25 april 2009:

ora 24.00: topim de 6 ore, în cinstea sosirii lui Călin din Beiuș la Cluj, să-l vadă pe zmeul zmeilor, zânul zânilor, Dorinelul Dorinelilor, mda!

ora 01.00: topim de 7 ore!!!

ora 02.00: mai punem o oră-n cont!!! APLAUZE!

ora 03.00: alături de Dona Dănuța, frumoasa primăvară din Gheorgheni, intrăm în Fire-Club, clubul cluburilor, steaua stelelor, DAILAAAAAA, OOOOOO, HAIDAAA LAAAA, LA-LA-LAAAA!!!

ora 04.00: ne întâlnim cu Bebe de pe Calea Florești, Chelu din Zorilor, cu soră-sa Adrianei, cu tăți impresarii din centru și din Statele Unite ale Mănășturului, Elevu o mai vândut un Pontiac, SRL28 o mai prostit pe cineva de-un credit!!!

ora 05.00: NI SE FACE RĂU! VAI ȘI TULAI! CINE NE-O PUS SĂ ÎMBULZIM ATÂTA-N NOI???

ora 05.30: la solicitarea echipelor de intervenție, ne deplasăm în Speed, să mâncăm un șnitel la farfurieeeeee, șnițelul șnițelelor, farfuria farfuriilor! APLAUZE!

ora 06.00: cu tătă rușinea din lume pe care n-o am, ajung la Sheriffă și înnoptez vreme de două ore ca un cadavru!!!

ora 08.00: sună cocoșul din telefon, îl izbesc de pământ de nu se vede, pământului pământurilor, albul-negrilor, negrul-albilor, CĂ PERCUȚIE CA LA NOI NU VEZI ÎN TOATĂ ROMÂNIA ASTA! APLAUZE, VĂ RUGĂM!

ora 09.00: după o oră-ntreagă de dat la rațe, ies în patru labe pe stradă și caut stația de troleu, noroc că văd 4 fulare de Kamikaze care mă salvează!!! Mă iau după ele, minunatele Done Sandra și Lilith mă îndrumă înspre europeana arenă Clujana, într-un troleibuz ce-o avut de toate: un nene avea la el un sac de semințe, mai erau câțiva de la Scutul Negru, mai erau multe fulare alb-negre, șepci roșii. APLAUZE!

ora 10.00: la Clujana, era un soare ce nu-l suportam, nu se potrivea-n tablou cu hameiul fermentat!!! Atât Elevu, cât și SRL28 nu răspuneau la telefon, motivele fiind clare și precise, DORINEL LE-O INTERZIS SĂ MAI VORBEASCĂ PÂNĂ NU AJUNG PE LOCUL 9!!!

ora 10.30: mă întâlnesc la poarta Clujului cu Cipri din UCG, bun prieten cu Dorinel (miau), cu Moro Mondialu, cu Robă, cu băieții din Gheorgheni, cu Adi, cu Rocsu, cu Mâțu de la Imagistica ce-o jucat pe blat la Citynews, cu o întreagă generație de aur, apoi cu generația de argint, cu cea de bronz, dar și cu cea de la Flora!!! Sabin, celebrul proprietar de grădină de vară de la Flora, trecea cu fiu-so prin tribună și mă văd și îi spune la coptil "uite-l pe Don Sheriff, îl vezi?" "Unde îi, în boxe?" întreabă mititelul. Vara-i anotimpul lui Sabin, căci curge berea-n halbe la terasa lui, mai ca Someșul la Tarnițaaaa, CĂ PERCUȚIE-N BOXE CA LA EL, NU-I LA NIME!!!

ora 10.50: se anunță că s-au vândut 871 de bilete, 150 de invitații. Invitațiile s-au dat pe sub mână, dar asta-i altă discuție!!!

ora 10.55: ies cele două echipe, adică "U" și Dacia Mioveni, împreună cu cei trei arbitrii ce cântau tare-n boxe imnul lui "U"!!! La centru a oficial Cătălin Zmărăndescu, ajutat de Loghin Claudiu și de Marius Nicoară. WHAT? CINE???

ora 11.00: începe meciul și dedicațiile de bun venit pentru Dorinel Munteanu. Mesaje de genul "Bine-ai revenit, Iudo" sau ceva de genul, că Iuzi ca la "U", de-a lungul timpurilor, n-o văzut Parisul în vecii vecilor!!!

Intervalul orar 11.00 - 12.45: formația noastră a întâlnit un adversar somnolent, de vină fiind, probabil, somnul de noapte sau de dimineață, că altfel se doarme-n Argeș, altfel în Cluj! Două goluri marca Flavius Băd, imperial în atac, ienicer cu minge și cascador de careu, precum și-un gol marca Laurențiu Buș, feroce extremă stânga, tânăr cavaler al fotbalului, au pus capăt unui meci în care Universitatea a câștigat cu 3-0. A revenit în echipă și Andrei Cordoș, acest stâlp solid al apărării noastre, dacă ar fi fost Cordoș la Oituz, mult mai repede s-ar fi terminat bătălia, aia-i clar! Cosmin Iuhas a luptat și s-a accidentat, dar n-a cedat! A intrat în locul lui Suller, băiatul ăsta cu privirea sus, cu pasele pe jos!

Și-a venit primăvara sau vara și pe strada noastră, cum? Nu contează. Parcă soarele a întețit protestele tribunei noi la adresa lui Dorinel, aplauzele celeilalte, cronica bestială se abține de la a da verdicte, cert este ca lui Dorinel oficialii Universității se chinuie să-i blocheze telefonul ca să nu mai poată fi sunat de niciun alt conducător de club, acuma încearcă să-l convingă să primească o carteluță reîncărcabilă, serios, noh, DE CE NU CREDEȚI, ȘI VOI SUNTEȚI IUDE ȘI TOME???

La finalul meciului, Aura Mănăștureanca își face apariția cu niște ochelari de soare mai mare decât căpuțul ei gingaș și mulat după o freză ultimul răcnet, Tro din Groapă se ferea să nu-i fac poză, dar tot i-am făcut, Moro era cocoțat pe-un motor cu 4 roți, Așchiuță are o dacie roșie mai mândră decât toate campaniile de la Roșia Montană, Kitty Fernea îi tot cu dacia aia șmanglită, Mădălin l-o avut ca profesor pe Nicu Bendea, comediantul de la Comedica ce cetește fiece rând din cronicuță, Csaby Maseorul, altădată portavocea tribunei, acum e oficial în trening original Addiddass (chiar așa scria pe trening, dar sigur îi original!!!)

După meci, pe la Flora la Rică-n bar, Piticu era mai șmecher ca niciodată, deși părea destul de îndrăgostit, de cine maestre? Cine ți-o furat puinima??? Roby Pompieru băga la aparate, Sabin o și mers să se boteze după meci, că o zis acum 7 ani că la prima victorie a lui "U" o să-și schimbe religia, Codin țugulea la o halbă de-atâta muncă, pentru că i greu să tăt traduci atâta din germană în română la conferința de presă, că noi ne vrem banii de la Informația, sha la la laaaaa la, la!

Următoarea cronică bestială??? După senzaționala deplasare de la Târgu-Mureș, că acolo joacă "U", în fieful liderului. Și, de-acolo, direct la București. APLAUZE, VĂ RUGĂM!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Ascultă Radio Transilvania (94,5 FM) în fiecare dimineață, de la 8 la 12. Ai ce râde!

Ora 9.40, în troleibuzul cu numărul 1. În imagine, Dona Sandra & Dona Lilith:

Și-un unchieș:

Și alți călători:

Don Calin from Beyoosh, Dona Ramona și-un nepot, ce-au venit din sălbăticia vestului direct la meci:

Și tribuna veche:

Și barman-ospătarul Cristi Cockteil:

Și Chio 1919, profesionist în piscine:

Și lumea ieșind fericită de la meci, că de multă vreme "U" n-a învins cu 3-0:

Don Abi:

Dona Aura Mănăștureanca:

Kitty Fernea & Tzitzo:

Și-o trupă de șoc:

Și-o alta:

Și Don Așchiuță, mare și vechi "U"-ist:

Și bolundul ce-o sărit cu scuterul în Mediterana:

Și două domnișoare ce n-au vrut să apară-n cronică:

Și Tibi Protexul, la 24 de ore după succesul cu Mioveniul, la Rică's Bar & Grill:

Și-un cetățean ce-o pariat 3-0 scor final la o casă din Singapore și-o scos o găleată de bani:

^^^