Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

3 Mai, 2009

Cronica bestială de la FCM Târgu-Mureș

Stimată lume iubitoare de cronică, să știți că suntem o mare familie. Indiferent pe unde și cu cine jucăm.

Povestea începe vineri seara, când la Mădălin acasă am intrat vreo 7 inși în cantonament, spre a fi alături spiritual de băieții ce îmbracă tricourile și șorturile Universității Cluj.

Și pentru că n-a respectat medicamentația impusă de doctorul echipei, Ultras Tămaș a adormit brusc și subit într-o poziție nicidecum confortabilă.

Dimineața la 8, la sensul giratoriu din Ultras Mănăștur, autoturismele proprietarilor sau ale părinților tunau motoarele de zor, în zorii zilei. A fost o adevărată nebunie acolo, Dan Dumitru a luat autostopiști la fiecare stație de cursă extra-rurală, Levi Cuțitaru și-o luat un Ford Focus cu două uși ce nu prinde mai mult de 80 la oră, asta pentru că la meci a fost și Irina, însărcinată-n luna șasea, maxim șase!!! Parcă transportam cartofi, așa încet mergeam, apoi Cristi Moise, alias Antonescu 8, s-a oprit să fure lilieci din Turda, iar HIENA A VENIT LA MECI CU SCUTERUL, CĂ HIENA CU SCUTERUL O INVADAT MUREȘUL!!!

Hiena a mărturisit, pentru Cronica bestială, că l-a prins ploaia de două ori, dar n-a cedat și-a mers mai departe, iar singurele lucruri pe care le-a depășit au fost două căruțe și două tractoare cu disc, adică de-alea ce ară și macină hameiul și drojdia!!!

Don S. a făcut deplasarea în motorul lui Levi Cuțitaru, bolid sponsorizat de MacLaren încă de pe vremea când Levi Croitorul (că așa i se mai zice) avea o dacie mai coaptă decât ardeii copți, apoi în clipa-n care-a început ploaia, am intrat repede în bloc-starturi pentru a ne schimba pneurile, când s-a lăsat ploaia am intrat în alte bloc-starturi pentru a reveni la pneurile inițiale, cursa a fost una nebună, la un moment dat ne sună Cristi Moise și ne întreabă pe unde suntem, îl mințim spunând că mai avem 2 kilometri până în Aiud, "ce dracu faceți voi în Aiud? Voi ați greșit drumul!!!" "Ce să facem? Așa ne-au zis ăștia, că-i mai aproape prin Aiud și Târnăveni", au pus botul original, apoi ne sunau din 10 în 10 minute să ne îndrume, în Aiud s-o luăm la stângă, altfel ajungem în Alba, la ora 10 fără ceva, când noi de fapt mai aveam vreo 10 kilometri până în Târgu-Mureș, ei credeau că suntem prin Aiud, huhaha!!!

Traseul a cuprins următorul itinerariu turistic: Feleac - Vâlcele - Lacurile de la Mărtinești, unde-am băgat la 220 de volți pe toți peștii din lac, din păcate au suferit câteva electroșocuri și doi pescari ce erau prin apă, Tureni - Copăceni - Turda - Kmpia - Luna - Pruna - Chețani - Hădăreni - Luduș - alte sate - Iernut - alte sate - Cristești și Târgu-Mureș.

În Luduș, prindem un post de radio fantomă ce rula o muzică incredibilă!!! Pe 100,4 FM era, certamente, Radio Transilvania Luduș, numa mixaje de-alea de la piese celebre, cântate pe-o altă tonalitate și frecvență specifică-n FM!!!

În Târgu-Mureș, ne oprim în fața Palatului Culturii, am luat tichet de parcare pe-o zi întreagă de la o florărie din gang, 3 lei pe toată ziua, 2 lei o fost un rulou cu vanilie și la MacDonald's o fost pe gratis că nu ne-o văzut când am luat!!!

Începem să căutăm stadionul. O luăm pe-o stradă plină cu flori, trecem de-un pod, podul trece de noi și când suntem în apropierea stadionului, o mașină argintie oprește și strigă "Don Sherifffffff", era RJ, celebrul Mircea Cenan, alături de Don Petean din Groapă, urc în car și ajungem la stadionul mureșenilor, nicidecum fostul ASA pe care nu mai joacă nici păpădiile când bate vântul.

Aflat dincolo de centru, pe partea aialaltă de-un pod mai mic, arena nu se vede absolut deloc, deoarece îi făcută-n groapă: are două tribune fără peluze, tribunele au cam 7 sau 8 rânduri, poate că are o capacitate de 5000 sau 6000 de locuri și totu-i orange, de la scaunele tribunelor, până la echipamentul gazdelor.

DAR, PÂNĂ SĂ GĂSIM STADIONUL, ATÂTA L-AM CĂUTAT DE AM IEȘIT DE PE HARTĂ!!!

ÎN AȘE HAL, ÎNCÂT NE-O SUNAT DE LA ASOCIAȚIA HĂRȚILOR, CĂ TRE SĂ EXISTĂM ȘI NOI ȘI SĂ REVENIM PE HARTĂ!!!

ÎN CEEA CE-L PRIVEȘTE PE ARBITRUL ÎNTÂLNIRII DE SÂMBĂTĂ, NUMA A PAGUBĂ O FLUIERAT!!! ȘI SĂ MAI ȘTIȚI CĂ TERASELE DE PE DEALUL LUDUȘULUI NU AU MICI, LUCRU INADMISIBIL ÎN SECOLUL XXI!!!

În micuțele tribune de la Târgu-Mureș, expresia preferată a cronicii, întâlniri vechi și noi: la meci a fost prezent, așadar, și Mircea Cenan, zis RJ. Impropriu spus la meci, că a rămas în afara arenei. A fost convins să vină de Don Petean din Groapă, care mi-o zis că parcă are Radio Transilvania-n mașină, stimatul Don are două fete ambele studente, una la geogra și alta la istorie, și ele mari suporterițe și prezente la meciurile de-acasă, păi cum altfel?

Prezent a fost și Don Adi Cocan, șeful securității de la "U", ce o vinit la meci cu Don Samoilă, ofițerul de presă ce pe legitimație nu pare a fi de naționalitate română, așa aparat foto au băieții ăștia la club, că ne schimbă și naționalitatea!!!

Au fost prezente-n tribună și Kamikazele, Daya a venit cu manualele și cu variantele de BAC după ea, mulțumiri Donei Evelina pentru varza de la terasă, că tare seci ar fi fost cartofii pai fără varza Evelinei, Arabu desfăcea berile cu dinții, nicio treabă n-are acest Taher al galeriei!!! La meci a fost prezent și Sebi Fernea, transferat în urmă cu un an la Chelsea Londra, dar prima dragoste nu se uită niciodată. A fost și Așchiuță, dar și Daniel cu celebra cambuză, de astă-dată el are o altă cambuză, una albastră dar la fel de decojită de vopsea, ei după meci s-au oprit la Kaufland în Târgu-Mureș, au luat mititei, pâine și muștărel și-au întins o petrecere câmpenească pe-un deal din jurul Iernutului.

Bomberman, Țițo, Șoțiko, Megăl și Mircea Nebunu au efectuat deplasarea cu un charter pus la dispoziție de puternica firmă de reparat mașini de spălat Bomberman și fiii. Despre meci, prea puține. Golul mureșenilor a venit repede, prin minutul 8, apoi prea puține de menționat. Așa s-o jucat de credem că au adormit telespectatorii la loc, deci dacă doriți cronică de meci, n-ați nimerit bine.

Drumul încoace l-am făcut în mașina lui Don Petean, în dreapta având loc RJ. Înainte de Luduș am servit o cafeluță, un suculeț, patru porții de cartofi prăjiți cu varza Evelinei, Cipri din UCG i-o trimis o felicitare de Rusalii lui Dorinel, Robă din UCG avea niște ochi de parcă și-o injectat formol azi dimineață, Ureche din UCG o povestit mult cu RJ, prezent după un an jumate într-o deplasare, frumoasă deplasare, păcat de scor.

La Târgu-Mureș o fost și Tibby Gavriș cu Mariana, însă ei au pornit doar duminică dimineața, că suferă de fus orar de când o fost în America!!!

Și-a fost un soare nebun, o vreme de vară, dealuri verzi, Hiena pe scuter, Aura cu decolteu, Dizzy cu ochelari de soare, Așchiuță cu țuică de prune, Tămaș cu dinți de pleu. Urmează miercuri meci acasă, de la ora 18, cu Minerul din Lupeni. TOTUȘI, NU CREDEM CĂ VINE ȘI JOACĂ UN SINGUR MINER ÎMPOTRIVA A 11 FOTBALIȘTI DE LA UNIVERSITATEA, HAI SĂ FIM SERIOȘI!!!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Această cronică nu ar fi avut loc fără sprijinul logistico-financiar a lui Don SRL28. La final, avem și pictures.

Și-o vedere panoramică, spre Minerva - Mănăștur:

Și încă una:

Și poziția-n care a adormit Tămaș, în cantonamentul dinaintea deplasării, la Mădă acasă:

Aici eram deja pe drum:

Cu domnul șofer:

Și-n fața stadionului din Târgu-Mureș, nimeni altul decât Mircea Cenan:

Și Seby Fernea, recent întors din Anglia:

Aici alături de prietena-sa, Lori:

Și-o imagine de ansamblu:

Și-o alta:

Și tribuna lor:

Și iată-l pe Andrei, barmanul de la Rică's bar & grill:

Și Hiena, ce-o venit la Târgu-Mureș pe scuter:

Și lume cocoțată:

Și Henrietta din Gheorgheni (jandarmii sunt de complezență):

Și Don Petean din Groapă:

Și trei crai:

Și studenții la teologie care sunt alături de "U":

Și trei bagabonzi:

Și-un cuplu fericit:

Urmează plodul:

Și-o vedere din spate:

Și-un steag:

Și tipa de la Minerva (Loredana):

^^^