Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

18 Mai, 2009

Cronica bestială de la meciul cu Turda și de la nunta Senpai-ului, ediție limitată

Volumul I:

Dacă ar fi știut cum o să se joace fotbal pe Clujana, probabil că inventatorii fotbalului ar fi inventat mai bine o marcă de bere!!!

Ziua de sâmbătă a debutat cu o cafeauă neagră și caldă, să dea putere. Apoi, la 8.20, ofițerul de presă mă culege cu mașina din Mănăștur, totul cu direcția Clujana, o bază sportivă creată mai mult pentru leneveală, că de-aia îi celebru și fain ștrandul de-acolo, în ștrand ar juca la perfecție și fotbaliștii lui "U", s-ar bronza la 0-0, ar face baie la 0-0 și nimeni nu i-ar apostrofa, că nu s-o făcut fotbaliști să hie bătaia de joc a unui oraș!!!

Cică tribuna veche de la Clujana datează din 1937. De știa câte meciuri o să se sfârșească 0-0 în anul de grație 2009, probabil că Mareșalul Ion Antonescu ar fi dinamitat baza din temelii, iar Adolf ar fi trimis un Gestapo, jestapoul lui de fotbal și cine i-o scris în pășune!!!

În fața a doar 1.200 de spectatori, Universitatea Cluj s-a dovedit neputincioasă și-n fața Arieșului din Turda, echipă ce pleacă după un 0-0 ca și Minerul Lupeni, ca și multe altele. Despre meci, prea puține. Ar fi de menționat că Silviuț n-a mai dat tonul așa hotărât ca altădată, că Dorinel și-o cerut scuze suporterilor, ar mai fi de menționat că-n Turda nănașa Valeria comercializează de ani de zile urdă, caș, smântână, ouă și caș!

Turda, numit de gurile rele "Orașul celor trei mistere", referindu-se la curve, ciment și bariere, o venit la Cluj cu scopul clar de-a trage de timp, de parcă timpul s-ar putea trage!!! A urmat un 0-0 care n-o să dăinuiască nici măcar în istoria întunecată a Diviziei B!

Volumul II sau concluziile:

După această frumoasă și splendidă întâlnire, un suc pe-o micuță terasă din apropierea arenei, alături de Tavi, Mișan, Doruț, Elevu, Darius și alături de alți suporteri. Am ajuns cu toții la concluzia că fotbaliștii lui "U" țin enorm la cei cu probleme cardiace, îi invită pe stadion și le oferă un meci liniștit, calm, odihnitor și fără goluri!!! UN FEL DE ECHIPĂ FILANTROPICĂ!!! DE AICI, PUTEM TRAGE CONCLUZIA CĂ ACTUALUL LOT A LUI "U" SIGUR ARE CONTRACT CU INSTITUTUL INIMII!!! DAR VĂ DAȚI SEAMA CE-AR FI FOST DACĂ AR FI AVUT CONTRACT CU ASOCIAȚIA ALZHEIMER???

Volumul III sau drumul spre Baia Mare:

În jurul orei 18, un autoturism marca Peugeot pornește sălbatic înspre Baia Mare, acolo unde Senpai-ul Don Vladucha evolua, alături de Dona Fabiola ca mireasă, la propria nuntă. În bolidul mai sus menționat au luat loc Mișa Dinescu, fost consilier PSD Vâlcea cu nevastă-sa, Don Sheriff, Sheriffa și Ioana, apropiată brigăzii Fanatics, soră-sa lui Florin, programatorul. Nu trebuie să vă impacientați că nu cunoașteți aceste personaje, căci oamenii devin cunoscuți doar după ce trec în eter!!! De amintit harta nemaipomenită pe care-o făcut-o Mișa Dinescu, asta ca să găsească restaurantul din Baia Mare care-o făcut nunta. Atâta era de detaliată, de parcă o cules-o de pe cluj4all!!! Scuzați, de pe baiamare4all!

Volumul IV sau ospățul:

Nunta Senpai-ului a început la ora 21, la Casa Rusu din centrul vechi, Baia Mare. Normal că ospățul o început cu o confuzie, pe una din hârtiile organizatorilor scria că la masa 5 stă Don Sheriff with Sheriffa, dar era un singur loc. PÂNĂ LA URMĂ, NE-AM DAT SEAMA CĂ AM NIMERIT LA ALTĂ NUNTĂ ȘI DUPĂ CE AM MÂNCAT PE FURIȘ APERITIVUL, AM FUGIT SĂ NU NE OBSERVE CINEVA!!!

În cele din urmă, ajungem la nunta potrivită. Unchiu Mikky s-a comportat ca un adevărat organizator, când i-am zis că am fost puși la altă masă el o înțeles că vrem să urcăm pe scenă, socrii mari și mici s-o ocupat de lume, la fel și mniroii, Dona Fabiola o fost o mnireasă bengoasă cu o freză desprinsă din Beverly Hills, DJ-ul a fost unul celebru pentru plaiurile maramureșene, ritmurile latino fiind la mare căutare. La ospăț au fost prezenți și kyokușinii de la kyospirit, că acolo îi mirele senpai. Vă dați seama ce-ar fi ieșit dacă în toiul nunții ar fi apărut vreo 5 ninjalăi???

Din meniul ospățului, amintim șalăul de mare, caracatița pane, șunca presată cu menghina, supă ușoară, friptură cu pireu, tort, salate, fructe de mare, fructe de izvor, fructe de lac, morcovi în suc propriu, dar și aperitive cu multe chestiuțe gustoase. Mireasa a dansat pe masă pe piesa "Dansează nevastă" a lui Englezu, iar mirele o făcut striptiz pe ritmurile lui Joe Cucăr, apoi de dimineață ne-am cazat la socrii mici, unde am aflat că socrul mic o fost contabil-șef, iar soacra mică ingineră, dar tot n-am aflat cu ce se ocupă Unchiu Mikky, nuntașul ce-o crezut că vrem să urcăm pe scenă, când noi vroiam să stăm la altă masă!

Această cronică bestială se dedică însurățeilor cu toată considerațiunea noastră! La eveniment a participat și mafiotul italian Giccone di tutti Giccone, acest La Piovra al Europei de Est, cu afaceri extinse până în îndepărtata Rusie, iar Ioana, din apropierea Fanatics-ului, convorbea la telefon cu Don Chelu, celebrul arbitru de baschet, acest viitor Bănică al fluierului!

Petrecerea a ținut până în zori, a doua zi participând cu toții la prânzul miresei, tot în cadrul Pensiunii Casa Rusu. La câteva ore după, eram în Ileanda, la tăiat de porc. Că asta-i viața vegetarienilor, ei consideră porcul cea mai bună legumă!!!

Volumul V sau scurtă excursie-n Ileanda, Bizușa & Mănăstirea Rus:

În Ileanda, ne-o așteptat Mirela, mândră profesoară de română în comuna mai sus amintită, pretenă din facultate cu Sheriffa. Ne-o dus la Bizușa, celebra stațiune cu apă milenară din care-au rămas doar poveștile, apoi la Sf. Mănăstire Maria Rus, 'ceea de pe deal care se vede din celebra discotecă din Rus, apoi iar în Ileanda. De amintit peisajul mirific, paradisiac, în care se scaldă Mănăstirea din Rus, merită vizitată, există un altar și în pădure, vă dați seama? Peisaj mirific de verde și-o pădure cu iz de tămâie.

Drumul spre casă l-am realizat alături de Acceleratul Satu Mare - București Nord ce-o venit pe linia 3 la 8.18, luni dimineață. De lăudat aspectul acceleratului, arăta ca Internaționalul, ca Transatlanticul, ca Orient Express-ul și asta fără nicio exagerare!!!

Volumul VI ori concluziile II:

Urmează pentru "U" o deplasare grea, la FC Bihor. Apoi, un meci acasă cu Jiul Petroșani, sperăm că nu de 0-0, apoi la Deva și, în ultima etapă, acasă cu Sârma. Apoi, se trage cortina verii peste un sezon de care n-am prea vrea să ne amintim, că a fost tare anost. Și nădăjduim că din vară zvonurile conform cărora un investitor local se pregătește să vină la "U" să fie adevărate. Și această ediție a cronicii se dedică mirilor Vladucha & Fabi, cu toate urările de rigoare! CASĂ DE PIATRĂ!!!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Unii portari mai și zboară:

Și cabina crăiniciei, poleită cu multă verdeață-n jur. În plan apropiat, o fantomă:

Pe drum înspre Baia Mare, un scuter de Gâlgău:

Și celebra hartă:

Aici eram deja la nuntă:

Nuntași:

Don Mihai & Dona Ioana. În stânga, o altă Ioana:

Și mirii:

Și Mănăstirea Sf. Maria Rus, județul Sălaj:

Și altarul din pădure:

Și iată cum arată acum Stațiunea Bizușa:

Și, la intoarcere, ne-am întâlnit cu același scuter de Gâlgău!!!

PAM PAM:

Și-o revenire în timp, sâmbătă noaptea. Dansul mirilor:

Cu acest bolid am ajuns, de fapt, la nuntă:

Da' pe scuter tot nu ne-am urcat:

Tot la nuntă, Azumi, Mihai și Anda (toți trei practicanți de Kyokushin). Mirele, adică Don Vladucha, e Senpai-ul lor (http://www.kyospirit.ro):

^^^