Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

31 Mai, 2009

Cronica bestială de la meciul cu Jiul Petroșani

Povestea începe la orele dimineții, când soarele și-o cumpărat bilet la tribuna veche de la Clujana, rândul 8, scaunul din plastic 22. Lângă el, una din stelele de pe cer, este vorba de componenta naționalei de hambal feminin, Steluța Luca.

Să știți că la Clujana lucrurile într-o zi de meci se desfășoară după un tertip extraordinar. Spre exemplu, pe la 9 jumate are loc ședința tehnică-n care observatorul zice la absolut fiecare meci același lucru: "nădăjduiesc că o să fie o partidă fără incidente, în spiritul fair-play-ului, fiecare știe ce are de făcut, domnii de la pompieri, șoferul de pe ambulanță, directorii sportivi, arbitrul de rezervă", iar apoi continuă cu "de la oaspeți vin suporteri?" și "vă rog să veniți să semnați foaia de parcurs!" Cronica bestială recomandă Federației Române de Fotbal înregistrarea pasajului de pe Calea Florești de la fiecare ședință tehnică, pentru că n-are rost să auzim în fiecare dimineață de fotbal aceeași placă, spusă doar de altă voce fosilizată a fotbalului rotund, că fotbalu-i rotund, de-aia nu știu numa' ăia ce bagă bani grei la pariuri cât o să se termine meciurile!!!

Apoi, la ora 10 se întocmesc foile oficiale de joc, iar la 10.30 crainicul stadionului alături de comentatorii de la sport.ro îl așteaptă la colț de baraca aia pe unde se intră la ștrand pe ofițerul de presă Samoilă să le aducă foile de joc, să aibă din ce foi să pliscuie la meci! DE ACEASTĂ DATĂ ÎNSĂ, LA 10.30 LA COLȚ O VINIT CHIAR ȘI DORINEL MUNTEANU SĂ VADĂ CU CE ECHIPĂ JOACĂ!!!

ÎN TOT ACEST TIMP, PUBLICUL SPECTATOR O OBSERVAT CĂ STAȚIA DE AMPLIFICARE DE LA ȘTRAND ÎI MULT MAI PERFORMANTĂ DECÂT CEA DE PE STADION, PĂI SE POATE??? AM FI FOST MULT MAI CÂȘTIGAȚI DACĂ SPORTUL REGE ERA POLO-UL SUB APĂ!!!

La 10.30, vine Samoilă. Dorinel se înghesuie să ia foaia de joc, să vadă cu cine începe meciul!!!! ȘI TURBĂ CÂND ÎL VEDE TITULAR PE ȘUTEU!!! DE N-O FĂCUT O CRIZĂ CA LA NORĂ PENTRU MAMĂ, APĂI N-O FĂCUT DE DELOC!!!

Între timp, oameni și omuleți veneau la meci. Aceleași fețe de zeci de ani la meciurile lui "U", se vede că n-are lumea bani de operații estetice!!!

Meciul începe la ora 11 în nota de dominare a lui Don Sheriff, staroste și la acest meci!!! Dânsul a impresionat atmosfera cu melodia folclorică Whiskey in the jar de la celebra trupă Metallica, formație lansată la ediția din 1973 a Eurovisionului!!!

Sub semnul ancestral al literei "C", de la Divizia C of course, băieții noștri o început meciul bine și l-o terminat prost! Fiul senatorului Alexandru Cordoș o făcut legea în apărare, dar n-o fost destul! (OARE CU FRAZA ASTA AVEM CEVA ȘANSE SĂ INTRĂM ÎN SENAT CA ȘI MAȘINIȘTI MĂCAR???)

În minutul 15, tabela electronică de marcaj realizată de Axion & frații indica o prezentă de doar 1.153 de spectatori, iar în ștrand era numai o mătușe plouată, că o început să ploaie și beata mătușe nu avea agilitatea cunoscută a celor din filmul Matrix de-a se strecura prin picurii de ploaie!!!

De menționat că săptămâna anterioară meciului cu Jiul, suporterii o strâns 200 de euro ca să se poată înscrie în campionat echipa de volei fete a clubului, iar Ovidiu Vasu, președintele clubului sportiv, o refuzat banii, pe motiv că și la o nuntă se pun mai mulți bani și el nu stă la lucruri slabe!!! Ce nu știe lumea, e că banii au fost duși la Vasu de către Csaby și Locusteanu. După ce o mârâit unul la altul mai ca-n pisicile aristocrate, se pare că Locusteanu o apărut la meci cu adidași noi și cu trening nou, oare de unde??? Acest pasaj ce tocmai se încheie a fost scris sub rubrica "~~~În atenția DNA~~~"

Meciul o început cu trei minute mai devreme, deci la 10.57, deoarece arbitrul de la centru nu avea bani de accelerat și a optat pentru personalul Cluj - Bacău ce deraia din Cluj la ora 12.59!!!

Minutul 37 aduce primul gol al Universității după multe săptămâni chinuitoare la Clujana: Sisi reușește să speculeze o bâlbâială a defensivei din Valea Jiului și înscrie din careu cu un șut frumos și gooooool, 1-0 pentru noi!!!

La pauză, pe aceiași tabelă electronică de marcaj rulau faze din câștigarea Ligii Campionilor de către formația Vulturul Vultureni, probabil viitoare adversară și consoartă de serie, mda! Repriza secundă a început prost, Șuteu și-o bătut joc de-o fază când singur cu mingea s-o prostit în fața porții și cum ocaziile se răzbună, minerii egalează la 1 și iar dezastru și deznădejde!

Finalul meciului aduce suduieli ca la ușa cărturarilor și-a birjarilor, că merită, nu-i așa? "U" remizează cu Jiul, iar echipele secunde ale Aradului și Timișoarei câștigă și se apropie vertiginos de noi și, dacă etapa următoare nu batem la Deva, retrogradăm o literă! Nădăjduim să nu fie așa! Haide "U"!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

Aici se construiește restaurantului clubului. Momentan, doar lețuri și ghirlande:

Și două d-șoare, Azumi și cu Daya:

Și patroana unei echipe din "B":

^^^