Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

22 Iunie, 2009

Cronica bestială a amintirilor returului de campionat

Introducere sentimentală:

În curând, Cronica bestială împlinește 6 ani. Aproape de ceas aniversar, când muzica va răsuna, vin amintirile returului de campionat, din nechibzuință și nepăsare un sezon urât și suferind, la fel ca cel trecut, când am fost în Liga Întâi. Sau nu ne mai știm noi bucura de-o deplasare, de-un meci jucat acasă, așa cum făceam pe vremuri...?

Prea ne doare de doi ani încoace fiecare egal de-acasă, prea ne doare orice înfrângere. Acum 6 ori 7 ani, era un entuziasm de nedescris atât în deplasări, cât și la finalul jocurilor de pe "Moina", când poposeam în Ancora și făceam haz de necaz, tot noi suntem și tot "U" e, fie că-i pe locul 4, fie că-i pe locul 14, nu-i așa...?

Acum? Acum nu mai avem răbdare, fiecare 0-0 ne macină mințile și ne scoate peri albi, semn că răbdarea noastră e undeva la final și nu e bine. Din sezonul următor, promitem să fim acei nebuni veseli ce invadau troleibuzele dimineața la 5 jumate, căci dimineața pe răcoare, noi mergeam în deplasare și strigam în gura mare of, că iară cenzurăm!

Mitingul "Șepcilor-roșii":

De obicei, un retur de campionat începe-n martie. Dacă am fi în Norvegia și "U" s-ar numi "U" Trondheim, returul ar începe-n august și turul în martie, că acolo se joacă pe sistemul dă-mi-o mie, na-ți-o ție!!!

De această dată însă, returul parcă a început în 29 ianuarie, când peste 4.000 de suporteri au ieșit în stradă, să arate lumii că "U" există. Și-a ieșit cel mai frumos miting la care-am participat, multă lume cunoscută, multă lume necunoscută. Orice cuvinte sunt de prisos. Imaginile spun totul:

La Poarta Sălajului:

Am fost în 14 februarie, sub pretextul de-a le face un cadou jolidoancelor ce jucau în Sălaj, cu Haș Ce Zalău!

Mâțișorii de Valentin erau pregătiți, păcat că am vomat pe ei cu o noapte înainte, că ne-am oprit la Poarta Sălajului să chefuim și să înoptăm la Popasul Turistic numero șaizăci și unu:

Excursia am realizat-o alături de Paul, Păunescu, Axion, Hiena, Elevu, SRL28, Tino, Roxana, Zmărăndescu, Sora, Central și mulți alții!!! De menționat că o parte a Corului o vinit în deplasare cu taxi!!! NU VREM SĂ ȘTIM CÂT O PLĂTIT ȘI NICI CE RECHIN DE LA GARĂ O PRINS!!!

La un moment dat, Paul îl sună pe Păunescu și-l întreabă dacă nu vine la poartă. Contrariat, Păunescu îi răspunde "dar nu-i nimeni la poartă măh!" "La Poarta Sălajului, mă Păunescule" îi zice Paul și astfel, a doua zi, Păunescu și-a făcut prezența la Poarta Sălajului!

Cert e că am dormit în niște căbănuțe, că dimineața ne-o adus cafelele o ursoaică tare blândă și micul dejun l-am servit alături de-o haită de lupi tare simpatici!!! Iată căbănuțele cu pricina (cu mențiunea că bucățile de craniu din josul imaginii, sunt ale lui Axion):

Poveștile returului:

Returul a debutat la Vânju Mare, contra Drobetinei. A doua oară la Vânju Mare, după memorabila deplasare din 2007, de Sfintele Sărbători Pascale, 8 aprilie 2007. Iată ce apărea atunci, în acea memorabilă deplasare:

În noaptea premergătoare Învierii Domnului, noi am băgat 40 de litri de benzină și am pornit înspre Capitala Culturală Europeană a lunii aprilie, Vînju Mare.

Am pornit în această deplasare cu SRL28, în Renaultul lui roșu ca ouăle de Paști. La OMV pe Calea Turzii primesc un telefon anonim de la Elevu, ce-mi comunică faptul că el e deja în Caransebeș alături de Șoți, Roby Cozac, Mircea Nebunu și Protexu'. Ei porniseră de vineri seara cu o Dacie din 1978, proprietatea personală a lui Șoți. Un hîrb de mașină cu care alții n-ar avea curajul să meargă nici pînă-n centru! Dar bravo lor, că au venit în deplasare cu ce-au avut, cu ce-au putut! Cu planetarele-n aer, cu un far mai jos decît celălalt, cu geamuri fumurii ca șmecherii, vai de pizda ei de mașină!!!

Au pornit din Cluj vineri seara pe traseul Cluj - Turda - Halba Iulia - Simeria - Hațeg - Caransebeș - Orșova - Gura Văii - Drobeta - Vînju Mare. Prin Gura Văii, în jurul orei 4.30, din cauza drumului de munte pedala de accelerație a daciei din 78 cedează, iar mașina face cunoștință cu un zimbru din piatră parcat pe margine!!!

Așadar, la ora 4.30 a nopții, pedala de accelerație a cedat. Nu se mai putea continua drumul. Cei 5 clujeni au mers pe Dunăre în căutarea unui mecanic. Protexul era vîslașul șef. Corabia lor a înfruntat furtuni ca-n Lord of the Rings, s-a luptat cu zmei ca-n Maria Mirabela și cu monștri ca-n Rebelde!!!

Roby Cozac a început să pescuiască pentru că, la un moment dat, li s-a făcut foame. N-au prins decît niște pești mici de acvariu, dar și ăia o fost buni!

Mircea Nebunu a mers înot pînă la bulgari să-și cumpere un borcan de zacuscă, singura mîncare tradițională bulgărească! A fost prins de vameșii bulgari și băgat la zdup pentru 15 minute că așa-i legea acolo, în vreme ce Protexul căuta vodcă și-n Dunăre!!! A găsit o sticlă de la un vas naufragiat, sticlă-n care era jinars și-un mesaj de ajutor, însă Protexul a rupt mesajul și a băut jinarsul!!!

Etapa a doua a returului, pe Clujana, pentru prima dată pe Clujana, cu meciul împotriva bătrânei doamne a fotbalului românesc, UTA. Profitând de faptul că ei s-au strâns doar trei zile înainte, am învins cu 4-0 o echipă deloc formată, pe-un teren vărzălos și orezos, căci lipseau doar șerpii și culegătorii de orez din Asia de Sud!

În cea de-a treia etapă, am jucat tot acasă, cu Internazional Curtea de Milano. Ne-o furat arbitrii că o fugit de la stadion în halu ăsta:

Apoi, a urmat deplasarea la Salonta. Acolo, am prăjit mici și-am beut bere alături de bodiguarzii localnici, atâta o fost de fain că la un moment dat s-o băgat și jandarmii în horă, api atâta ne-am distrat că la un moment dat nu mai puteam de râs!!! INVIDIOȘI CĂ NU AU FOST CHEMAȚI LA HORĂ, ZIARIȘTII DIN ORADEA O SCRIS TOT FELUL DE CHESTII CĂ NE-AM BĂTUT PE-ACOLO ȘI ȘPIRLE DE-ALEA TOTAL NEADEVĂRATE!!!

Multe meciuri nu merită amintite din returul 'cesta de campionat. Pur și simplu nu merită. În schimb, merită amintită deplasarea la Târgu-Mureș, pe-o căldură soră cu Sahara și verișoară cu Ecuadorul! La nivelul județului Mureș, producția de Neumark o avut de suferit, astfel încât Azomureșul o început să îmbutelieze bere!!!

La meci a fost prezent și Mircea Cenan, alături de Don Petean de lângă Expo Transilvania, iată-i:

O mai fost deplasări, dar Cronica bestială n-a luat parte la ele și când întreabă suporterii ce-au fost în deplasare, răspunsul e cam același: "apăi o fost fain, am mers cu trenul, am beut, am mâncat, am râs, la meci o fost cald și înapoi o fost obositor." Cum să se realizeze o cronică în ritmul ăsta??? Nici Dostoievski și nici Dembroski n-ar putea scrie numa' cu coordonatele astea!!!

Prin deplasări o mai fost Dona Dănutza cu Dona Ioana, cele care-au fost invitate de El Elevu să-și facă o japoneză cu "Midi Club", o mai fost Don Jerry, Don Piku, Don Moga și mulți, mulți alții. Nu-i destul loc pe internet să-i numim pe toți!

Meciurile la ucluj.tv o fost comentate de jespele de Don Antonescu, alături de Don Vițu, un fel de Ilie Șerbănescu local al economiei!

În returul 'cesta de campionat și-o luat carnetul Ovi Kinderul, fericitul fiu a lui Dan Dumitru, ce de-acum poate be în deplasări cât duce trenul!

La Târgu-Mureș o fost și Fernea, în vacanță-n România, din Anglia. Că p-acolo muncește și ciordește!

Râdem și glumim, dar a fost un nou sezon stricat, suspect, putred și dezamăgitor. S-a încetățenit ideea că mulți jucători de la "U", că fotbaliști nu-i putem numi, au meciuri în care nu vor să joace. Cam din 2006 e așa. Oare de ce? Cu certitudine că e necesară o reîmprospătare la nivelul lotului, o reîmprospătare la nivelul băncii tehnice, formarea unei noi echipe!

Ultima etapă, cea cu Mechel Câmpia Turzii, a adus salvarea de la retrogradare. Era tare ciudat să-l vezi pe Super Solo în poartă la echipa adversă, dar a meritat!

Nădăjduim la un singur lucru: ca sezonul ce începe-n 15 august să se asemene cu cel din 2002 sau 2003, remember the old times? Ce vremuri doamnelor, domnișoarelor, domnilor și domnișorilor! Și ce deplasări, oho... vremuri de vremuri, povești de povești, umor de umor, fără atâtea dezamăgiri, fără atâtea supărări. Doar Haide "U" la final.

P.S.: Cupa "Dan Anca" a suporterilor va avea loc în luna septembrie, probabil pe Stadionul "Delle Alpi" din Torino. Pe "Ion Moina", desigur.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^