Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

30 August, 2009

Cronica bestială din ținutul Bihorului

Județul Bihor are 291.613 de bărbați și 308.610 femei. Cetățenii străini, în număr de 909, reprezintă 0.15% din populația raionului. Cu Gabriel Machado și cu Arabu din Boys, calculați singuri câți cetățeni străini o avut Bihorul sâmbătă!

Totul a început în dimineața zilei, când pe Calea Florești din Mănăștur ne pregăteam să luăm drumul vestului și-al celor trei puncte.

Componența mașinilor ce-au plecat de la Billa: în bolidul lui Vițu, au luat loc Profu, domnul Blaga și Angus Jay, iar în al doctorului stomatolog Adi Cubicul au șezut Don Sheriff, avocatul Cătăhady și avocatul Dan. În ceea ce privește a treia mașină, acolo au stat recalcitranții Don Ruud, Don Seven, Dona Alexa și încă cineva. SINGURUL CU STOMACUL GOL ERA, DESIGUR, ANGUS JAY! DAR, DESPRE CÂT O PUTUT MÂNCA EL LA NEGRENI, PUȚIN MAI JOS!

De menționat că Țițo o venit în deplasare fără chiloți, lucru observat cu stupefacție și spus în șoaptă de jandarmii de la poartă ce ne-o controlat când am intrat în stadion!!!

Episodul Negreni: la Negreni, ne oprim să bem o cafea, că ne permite religia!!! Singurul care o hutupat o porție dublă de omletă cu una de cartofi prăjiți, totul asezonat cu o varză o fost Angus Jay. La final, ne-o zis că nu s-o chiar săturat, da' își ie o jumătate de vacă la intrarea în Oradea și rezolvă problema!!!

Fiind ceva mai ieftine, oasele de pui o fost consumația consumată de către Don Vițu. În tot acest timp, în Aleșd au oprit alți suporteri alb-negri. Că au ajuns cu toții la secția de poliție, asta-i altă discuție, ce, n-au voie oamenii să călătorească??? POATE O MERS LA SECȚIE NEMULȚUMIȚI DE SERVIREA VIPEREI CE-O ATENTAT LA VIAȚA LUI TĂMAȘ DIN MĂNĂȘTUR!!!

Episodul Aleșd: în această pitorească localitate bihoreană au oprit să consume niște vinișor frații Cozak, Mircea Nebunu, Mădălin, Piticu, Tămaș, Megăl, Loredana, Țițo, Ytu și Remus. Totul a decurs în limitele legii, până când Tămaș o furat o halbă de pe terasă! Simțindu-se jignită, ospătărița a pornit într-o urmărire pe viață și pe moarte după tânărul suporter, l-o prins și i-o dat un țol în gură!!! CUM DRACU SĂ TE BAȚI CU ȚOLUL???

Nemulțumit că o fost atacat, tânărul suporter mănășturean Tămaș i-o dat doi pumni ospătăriței, intervenția unei patrule de poliție calmând spiritele. Au urmat invitații la secția de poliție. Cine sunteți și ce faceți în orașul nostru? Nu știți că Chuck Norris s-o născut în Aleșd??

Cel mai curajos în secția de poliție o fost Roby Cozak, cel care flutura buletinul prin secție ca să-l dea domnului plutonier major, deși nimeni nu îi avea treaba!

Mergem mai departe. Am ajuns în Oradea cu 20 de minute înainte de meci și normal că am greșit intrarea. În cele din urmă, ajungem în preajma sectorului rezervat nouă. Am pufnit în râs și nu ne-a venit să credem, când am văzut o dubă de jandarmerie ce se mișca exact ca-n videoclipurile hip-hop și dinăuntru se auzea HAIDE "U", HAIDE "U", UNICA IUBIRE PENTRU NOI EȘTI TU!

Cică erau vreo 20 înăuntru, arestați că o încercat să introducă pe stadion torțe și fumigene! Astfel, una din cunoscutele brigăzi alb-negre nu a putut fi prezentă în tribună!

Episodul meci: a fost o căldură insuportabilă, un soare inuman și-un fotbal toropit de căldură. Cu toate acestea, "U" a dominat prima repriză și a înscris unicul gol al partidei, evoluând frumos și fără frică. Bravo, băieți. În cea de-a doua repriză, "U" a căzut fizic așa cum rar se poate vedea o echipă căzând fizic și a fost rândul bihorenilor să domine. Au ratat multe ocazii, dar am scăpat în cele din urmă chiar dacă pierdeam mingea la 20 de metri de poarta noastră, ce pregătire fizică s-a făcut in cantonamente Don Sarroco?

Gabriel Machado a înscris golul victoriei, în primul mitan. Cu o lovitură puternică de cap din centrul careului. Nepotul tuturor, adică Paul Țene, a fost erou în repriza secundă. S-a luptat și-a scos din preajma buturilor noastre fiecare balon periculos. Și să nu-l uităm pe Sisi, magistral în apărare. Și nici pe Iacob, motorul echipei noastre, limpezimea de la centrul terenului. Avem și portar, Huțan fiind omul-păiajen sâmbătă, la Oradea. De admirat și Ungurușan, cu incursiunile sale morbide pentru poarta adversă!

În tribună, alături de cronicar a stat Adi Ionescu, accidentat în partida de marți, din cupă. Alături de prietenă-sa și de încă o domnișoară. Cu deja celebra sa mașină argintie cu numere de Olt.

La ora partidei, la Rică-n bar la Flora, lucra Andrei, portarul de la Sănătatea. În minutul 15, Dan Doberman a consumat în jur de 300 ml. de vodcă de Cluj, iar în minutul 55 o venit și Nea Liviu la un cafei și la un păhar cu apă, că asta-i porția zilnică de sănătate.

1.300 de bihoreni au asistat la meci și 200 de alb-negri clujeni, cu toate că la ora meciului erau 34 de grade la umbră. Inuman să joci fotbal la astfel de temperaturi. Inuman să nu oferi publicului spectator acces la apă.

Cele trei puncte le-am pus cu grijă-n portbagaj și ne-am întors la Cluj, drumul spre casă fiind făcut în autoturismul lui Don Petean și-al fiicei sale studente, Cătă. Și-am vorbit de cele trei puncte, de cât de cald a fost și ce ne-a toropit căldura și de ce vine Țălnar la "U"? Ca să aibă de unde să plece? Oare ce cotă are la pariuri dacă stă numai 3-4 etape?

La final, oferim un drept la replică venit pe adresa redacției din partea prietenei lui Adi Kubik, cunoscutul doctor stomatolog dentist din FzA. Astfel, minunata domnișoară dezmite cu vehemență că citea Sandra Brown la ștrand, înainte de meciul de prezentare, așa cum relata cronica de atunci. Era vorba, desigur, de Istoria Literaturii Române!!!

Aceasta a fost Cronica bestială din ținutul Bihorului. Următoarea, după meciul din runda a IV-a.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

Spre Oradea:

Și la Negreni:

Și aranjarea meselor înainte de micul dejun:

Și-o porție dublă de omletă, una de cartofi prăjiți și-o varză, la micul MARELE dejun a lui Don Angus:

Și oscioarele lui Don Vițu:

La început, a fost cafeaua:

Și Don Dan the Advocat, puțin nervos:

Și Don Cătăhady, huliganul de pe guestbook-ul ucluj.ro:

La meci a fost prezent și cunoscutul fotbalist Totti, iată-l surprins de camerele cronicii bestiale înainte de-a intra în Oradea:

Și Adi Ionescu în tribună, alături de două cinașe domnișoare. În spatele lor, Demi din Mănăștur, patronul unchiului Sandu:

Și Don Călin cu Dona Ramona din Beyoosh:

Și-o poză de grup cu FzA:

Și-o alta cu niște personaje simpatice din Mănăștur:

Și ce bun îi duhanul și ce faină-i Universitatea:

Și-n timpul pauzei:

Și Luca din Turda, privind la stele:

Și cămașa lui Chelu:

Și Corujan cu Elevu:

Și studenții la teologie:

Și-un verișor de-al fraților Lehene:

Și coregrafia FzA, la mulți ani FzA!

^^^