Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

12 Septembrie, 2009

Meleul cronicii bestiale

Bun găsit la prima cronică realmente off-topic din istoria de 6 ani a cronicii bestiale! Este vorba de-o cronică meleu ce surprinde două meciuri de fotbal asemănătoare, este vorba de partida din Cupa României dintre Sănătatea Cluj și FCM Târgu-Mureș și meciul dintre România și Austria, din preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal Africa de Sud 2010, dar și detalii picante de la Covaci.

Pe-un teren sintetic, asemănător celor pe care se vor disputa întâlnirile din Africa de Sud, la Baza Sportivă IRA Sănătatea a întâlnit FCM Târgu-Mureș. A fost un meci aprig disputat, păcat că nu l-a văzut mai nimeni, că gardurile ce înconjurau terenul erau mai înalte și decât Ghiță Mureșan!!!

La meciul de pe IRA a fost prezent și El Elevu cu Loredana (!), Piticu de la Pritax cu Megăl, Madonna cu Parcul Izvor, Adi din Mărăști cu maică-sa și soția lui Alin Albu, fotbalist hotărâtor la Sănătatea, îi vorba de fată-sa lui Tarcea din scara A.

Nu vă sfătuim să beți Golden Brau sau Noroc la doză din vreo benzinărie, decât dacă sunteți în concediu de odihnă sau în concediu medical fals, că s-o dus și ștampila cu termenul de garanție atâta-s de vechi dozele!!!

Dar, să începem cu începutul: așadar, Sănătatea a întâlnit puternica formație din Târgu-Mureș în faza a cincia din Cupa României, adică dacă treci intri în faza a șasea și abia ai vinit din faza a patra, cam așa se explică această fază a cincia. În programul de meci digital ce s-a oferit spectactorilor încă de la intrarea în Cartierul Gheorgheni, am aflat că un sfert din populația Austriei trăiește în Viena, că mașina de cusut a fost inventată de un austriac, apoi am mai aflat că austriecii sunt cei mai muncitori europeni petrecând la lucru 45 de ore pe săptămână și că Austria este țara de origine a mai multor personalități marcante cum ar fi: Arnold (Terminator 2), Mozart (Austria Viena), Strauss (Sturm Graz), Schubert (Grashoppers Zurich) și Sigmund Freud (Sănătatea)!!!

În fața a 300 de spectatori ce se împingeau și se băteau să prindă un loc acolo unde gardul era numa' de 2 metri, virușii verzi au început meciul furtunos, iureșul concretizându-se în 7 cartonașe galbene, 18 faulturi și câteva injurii de mamă aduse arbitrilor care n-o înțeles nici până în ziua de azi că fotbalul nu-i patinaj artistic!

Unicul gol al partidei a venit după o fază a brazilienilor Sănătății, este vorba de Șoni Gașpar și Hoca, doi fotbaliști aduși direct de pe plajele Copacabanei!!! Golul a fost marcat de Eusebio Carmellito Hoca după un un-doi reușit cu Șoni Eusebio Gașpar!

Sănătatea o învins și datorită faptului că fata lui tata n-o fost la meci. Într-o atmosferă câmpenească, virușii verzi s-au impus și-au produs surpriza, însă dezamăgirea o venit în clipa-n care PRO TV-ul a zis de calificarea lui Electrosid Titu și-o dat imagini de pe IRA!? OAMENII ĂȘTIA PENTRU CINE O JUCAT?

O zi mai târziu, trei mușchetari plecau spre București. Este vorba de Don SRL29, Don Sheriff și Don Tino fost HIV. Drumul a fost dificil deoarece am făcut un pariu conform căruia până în Sibiu șoferul trebuia să bea o ladă de bere, lucru de-altfel reușit de mândrul și beutorul nostru șofer!!! ÎNTR-ADEVĂR, PE VALEA OLTULUI AM LUAT-O DIRECT PRIN APĂ, DAR AMFIBIA CU CARE-AM FOST S-A COMPORTAT IREPROȘABIL!!!

După Valea Oltului, Tino îl întreabă pe SRL28: "Auzi, tu ți-ai pus deodorant? Că eu am uitat și-ar fi păcat să folosesc brăduții din mașină să mă dau pe subsuori!"

Tot pe Valea Oltului, s-a interesat de soarta noastră și minunata domnișoară Irina din București, dar ne oprim aici să nu afle Luca din Turda nimic și nici să intre la bănuieli!!!

Miercuri seara, în jurul orei 19, intrăm la meci, cel de-al doilea meci din cronică: România - Austria. Am stat la 30 de metri de Gigi Becali, la 32 de metri de Mitică Dragomir și la 18 metri de Ana Maria Prodan, știm toate astea foarte exact fiindcă Tino era cu ruleta după el!!!

A fost primul meci al naționalei pentru cronica bestială, al doilea sau al trilea meci în nocturnă, acestea ar fi datele statistice. Departe de jocul Sănătății Cluj, naționala României a încercat să imite driblingurile lui Gașpar sau posesia lui Madru, zis Căposu de coechipieri dar nu mai ziceți la nimeni că se supără!!!

Naționala a început meciul cu Andrei Todoran în poartă (direct de la Rică), cu Raț, Roman, Chivu, Marica, Gigel Bucur, Cristea, Buș, Săpunaru și Ghioane. Au mai intrat: Soporan, Costin Lazăr și Sântejudean. Austriecii au trimis în teren următorul 11: Schnauzer în poartă, jucători de câmp Ortelecan, Ulmer, Jantscher, Holz, Holstein, Bălțata românească, Trimmel, Scharner și Hoffer. Au mai evoluat: Ștefan Lexa, Marc Janko și Wallner.

Stația de amplificare din Ghencea e supărătoare pentru urechi. Merg numai înaltele și timpanele țiuie când merge muzica sau când vorbește crainicul. Acustica stadionului este, însă, incredibilă. Și îi cam diferență între un meci de liga a III-a sau a II-a și un meci din preliminariile Cupei mondiale, chiar dacă naționala nu mai e ce-a fost și nici nu va mai fi degrabă.

La partida naționalei a asistat și Don Mătieș, creatorul și inventatorul Calendarului de Evenimente ce-o făcut mai multe poze decât faze de joc o fost!

Din păcate, informații de la Covaci nu avem, deoarece corespondentul special al cronicuței, El Elevu, nu se simte prea bine și nu prea are chef de povești, probabil că vreo covăceancă din Covaci i-a furat inima!!! CĂ MÂNDRE-S FETELE DIN COVACI!!! Se spune că există o legendă, conform căreia o covăceancă o fost selecționată pentru rolul bărcii din Titanic, însă cum n-o vrut producătorii să-i deconteze drumul, afacerea o picat!!!

În orice caz, "U" a învins cu 3-0 la Fortuna Covaci și are 4 victorii, un egal și nicio înfrângere, remarcabilă linie de clasament după 5 etape! Și urmează sâmbătă un meci acasă cu o altă nou promovată, FC Silvania Silvetul Silva Silvaniei, că Tuborgul nu joacă-n seria asta! La meciul naționalei n-o fost prezentă și Irina, că cică i-o pus Luca GPS și o detecta în Ghencea și nu era curată treaba!!!

Angus Jay, personajul cu mâncarea din cronica de la Oradea, nu a putut merge la Covaci deoarece deplasarea s-a suprapus cu Festivalul Internațional de Gătit în Aer Liber!!!

A fost însă la Covaci un microbuz condus de Axel și în care-au fost pasageri Bebe , Bogă , Ioana , Bleck , R3lu, Răița, Vlăduț și Ak-47. Aceste informații le avem de la Vlăduț, deci pocirea numelor i se datorează 100%. Ceea ce nu știe lumea, îi că Axel o oprit din sat în sat pentru a culege navetiști, astfel și-o făcut lejer bani de-un apartament lângă barul lui Angi de pe Pavlov!!!

Cei din Batalionul de Gheorgheni au fost cu trenul până-n Timișoara. Liderul de grup, nimeni alta decât Henrietta, ajutată de ajutoarele de șerif Mihai din Gheorgheni supranumit Bampirul, de Adișor, Zaga și incă unul. Au mai participat la călătoria cu trenul întreruptă brusc de naș în Salonta și următorii pasageri: Rusu din Fanatics, Coae, Gârby și încă unul. Demolați de alcool, au ajuns până în Covaci cu ocazie. Dintre produsele naturiste consumate, amintim Kreskova, Iancu și alte asemenea mirodenii românești!

Deosebită a fost primirea la Covaci, crainicul stadionului spunând la începutul partidei că "U" este echipa Ardealului. Ultimele poze sunt de la Covaci, totală tribuna galbenă! Totuși, e lăudabil că această micuță localitate cu doar 700 de locuitori are echipă în liga a II-a, felicitări factorilor de decizie din sat!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și pozee:

Să înțelegem că tușiera partidei de la Covaci e proprietate privată???

^^^