Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

30 Septembrie, 2009

Cronica bestială de la "U" Fest 90!

Sâmbătă și duminică, adică-n 26 și 27 septembrie 2009, pe Platoul Sălii Sporturilor "Horia Demian" a avut loc festivalul dedicat celor 90 de ani de existență a clubului "U" Cluj! A fost o sărbătoare cum n-a mai fost, concerte cum n-au mai fost, lume cum n-a mai fost, competiții sportive cum n-au mai fost!

Încă de la orele răsăritului de soare, platoul din fața sălii sporturilor mișuna de comercianți ce-și aranjau standurile, Șeicul din Bonțida curăța cartofii și decongela micii, Cookie aranja mărfurile cu însemnele lui "U", Axel mișca antena să se poată prinde Sport Klub în cortul special amenajat a lui Don Jenu din The King, stimabil comerciant ce-o chemat să cânte la festival toată crema cea vestită a folclorului românesc.

La competițiile sportive ce-au avut loc în cadrul festivalului și care s-au desfășurat tot pe platou au participat nelipsiții de la Black Devils, băieții din Gheorgheni intitulați Ciuciuca și alte formații cu nume exotice: Taurii Neîmblânziți, Dă-o-ncolo și alte asemenea denumiri scoase din străfundurile imaginației.

Domnul Cobra și Don Bl3ck și-au asigurat un loc în cronică pe următorii 7 ani prin achiziționarea unor halbe strategice dedicate prezentatorului de la festival, nimeni altul decât ăla ce răcnește la meciurile lui "U" de-acasă!

Festivalul propriu-zis a început sâmbătă la ora 15.45 cu Ansamblul Studențesc al Universității Tehnice intitulat Românașul: niște bucăți tradiționale ce îs în ansamblul ăsta, că mare parte a publicului spectator deja dădea telefoane sau bipuri la săli de dans, să s-apuce și ei să țopăie prin turnee!!! Au cântat și-au jucat așa de fain stimabilele și stimabilii din ansamblu, că la un moment dat n-am vrut să-i lăsăm să plece, AICIA STAȚI ȘI JUCAȚI PÂNĂ DIMINEAȚĂ!!!

O mare nedreptate la festival a fost însă nechemarea Trupei de Acoperire ce încântă clujenii pe perioada verii, în Chios. Păi băieții ăștia cântă bine de tot, nădăjduim că data viitoare nu vor lipsi. Seara de sâmbătă a fost încheiată de Luna Amară și de legendara trupă Compact. A lipsit însă formația de muzică populară Sincron din Satu-Mare, cu ale lor hituri Cetera inima me, Ducem-as la mândra me și De la Salva Vișeul nu-i echipă ca și "U" și nici oraș ca și Cluju!

Cu toate acestea, "U" Fest 90, festival organizat de suporteri pentru suporteri, a dovedit încă o dată că "Șepcile-roșii" sunt în stare de multe evenimente unice. Duminică, în cea de-a doua zi de festival, a fost și mai frumos. "Ae, ao, U Cluj și Dinamo, ce băieți mișto" răsuna de la câteva mese, iar un suporter cu accent de București a spus că citește fiecare cronică și că o are la favorites deși cronicarul n-ar înghiți Dinamo! Ei, nu-i adevărat. Sănătate maximă celor ce de la Mediaș au venit direct la "U" Fest 90, la sărbătoarea clubului universitar clujean!

La competițiile sportive desfășurate în cadrul festivalului s-au accidentat următorii suporteri: Axion a suferit o entorsă la urechea dreaptă de pe partea stângă, iar Mădălin o nimerit cu piciorul într-o gaură neagră de pe malul Someșului, o fost dus de urgență la spital și a primit cadou din partea Colegiului Medicilor nu mai puțin de 8 copci!!!

De partea cealaltă a terenului, Cookie a spart norma la vânzări, la un moment dat o vrut să vândă și accesoriile cu "U" ale nevestei!!! Vițu a lichidat la micul dejun 24 de mici, o roabă de muștar și-o barcă de hamsii!!!

În schimb, Pitiku de la Pritax a îmbinat utilul cu plăcutul: o venit și să fure și să se distreze, că așa-i stă bine unui tâlhar din Mănăștur!!!

Sâmbătă noaptea, de la festival direct în Casa Piraților, cu Livia de pe Pavlov, cu Adina de la defuncta Informația de Cluj și cu un medic veterinar ce-o zis că la toate animăluțele și stăpânii din custodie le pune insigne cu "U"! Nu se mai știe exact cum s-a ajuns acasă, cert e că s-a creat o blasfemie, adică Tuborgul o rămas întreg pe masă, așa de lungă a fost ziua!

De amintit că-n prima zi de festival meciul dintre Sandero Mioveni și "U" a fost difuzat pe plasme uriașe în cortul uriaș de pe platou, peste 700 de suporteri fiind în cort la ora meciului! Bine, că o fost probleme tehnice la început nu mai interesează pe nimeni, cântecele și scandările fiind la ordinea zilei! Duminica a adus pe scena festivalului o altă tură de formații, Ansamblul Studențesc Mugurelul al UBB-ului făcând spectacol, apoi Outline, BloodPrint, Răzvan Crivaci, Personal, Altar și Vița de Vie au făcut SPECTACOL!

Înaintea concertului celor de la Personal erau pe platoul Sălii Sporturilor peste 10.000 de clujeni, majoritatea cu șepci roșii, fulare și steaguri alb-negre! La 19.30 a început concertul Personal, la 20.00 a intrat echipa lui "U" pe scenă, apoi celebrul RJ, apoi El Elevu și iar RJ, alias Mircea Cenan!

Don Bodea de la Făclia nici nu mai știa să facă poze de emoție, iar Don Șutea mesteca o Gumela să intre odată fotbaliștii, să audă cântecele! Prezentă a fost și Adriana Dinamovista, cu Răzvi, Piku Mondialul, Nazi cu pretenă-sa ce-o știm de la revelionul din "U" Cafe, anul de grație 2006!

La un moment dat, Arabu (care contrar afirmațiilor sale n-o mai mers acasă în Iordania) și-a pierdut telefonul, o tanti a venit la prezentator să predea telefonul și pe când să pun un preț bun, sună Fredy din Boys. "Ce-ți trebuie, cap de lut?" Răspuns: "Telefonul". "Care telefon?" "Cel de la care vorbești!" "Dar nu te-aud!" "Tu ești nemernicule?" În cele din urmă, Arabu și-o recuperat telefonul și toată lumea a fost mulțumită!

Și s-au băut tone de bere, catralioane de mici, buldozere de muștar, vapoare de hamsii și cotețe întregi de pulpe de pui!!!

La finalul zilei de duminică a ieșit un conflict între prezentatorul festivalului și ultras Țițone din Mănăștur, conflict fizic aplanat de Vasco, spiritele calmându-se în cele din urmă!

De amintit și Mădălina creața ce-o umblat după tricourile date ca premii la festival mai ca găina după cocoș!!! Dănutza a făcut cinste prezentatorului cu 2 lei pentru a-și achiziționa o binemeritată a doișpea halbă, iar Ioana din U19 nu se vedea pe întuneric, așa de bronzată era!!!

De amintit și d-șoara Minuca de la scope.ro care a primit o halbuță cadou datorită sumedeniilor de evenimente făcute cadou! Iar minunatele primăveri bucureștene Alexandra și Irina n-au apucat festivalul, trebuind să meargă acasă-n capitală, totul spre disperarea lui Luca și-a lui Cristian de pe Siretului, suporteri ce-au venit la festival, de năcaz, cu toate episoadele din Lost!!!

Tare bine au cântat și cei de la Mushroom Story și cei de la Masterpiece, o formație tribut Metallica, deci vă dați seama ce-a ieșit, că stăteau pescărușii de pe Someș în coadă!!! Apropo, știați că minunații căluți de mare dansează ca să se curteze? Și că atunci când își găsesc perechea e pentru toată viața?

Au fost două zile deosebite, două zile de festival dedicate acestui club, "U", ce a împlinit 90 de ani de existență! A urcat pe scenă, cuprins de trecerea timpului, cu o înțelepciune adâncă, istoricul Gheorghe Bodea și a sa minunată carte Agora "U".

Și multă lume cunoscută la "U" Fest 90: Tibi Fărcaș era fascinat de minunăția evenimentului și nu se oprea din admirat, mai fugea acasă să-și ia o haină pe el și revenea, iar Angi și Livia (cele două patroane de pe Pavlov) au chefuit cu suporterii toată seara de sâmbătă, iar Axel, la un moment dat, circula ca o barcă fără direcție, dar n-a fost singurul, căci sărbătoarea a trebuit sărbătorită!

Practic a fost un festival unic ce nu poate fi descris în cuvinte. Felicitări tuturor celor prezenți, felicitări suporterilor universitari clujeni. Orice alte cuvinte sunt de prisos. Singurele urme de regret le-am avut în clipa-n care vedeam oameni de-ai străzii ce stăteau în apropierea meselor să termine lumea de mâncat, să mai lase ceva în farfurie... pentru a mânca și ei...dar faceți ceva, alo primăria, alo organizații civice, construiți cantine pentru oamenii ăștia...să-i ajutăm cum putem, să-i ajutăm dacă putem. Și să-i mulțumim lui Dumnezeu că noi avem, dar, din păcate, nu ne dăm seama.

Aceasta a fost cronica de la "U" Fest 90!

P.S.: sursele noastre treze ne spun că în Casa Piraților a fost Angi de pe Pavlov, nu Livia! Ne cerem scuze!

P.S.: și felicitări celui fără de care acest festival nu ar fi fost posibil, e vorba de Valpă, organizatorul "U" Fest 90! Așteptăm ediția "U" Fest 91, la anul.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze de la festival:

Cei 4 mușchetari:

Ansamblul folcloric "Românașul" al Universității Tehnice din Cluj-Napoca:

Tot ei:

Tot ea:

Și istoricul Gheorghe Bodea, vorbind despre Agora "U":

Și laborantele:

Și câteva cadre neuniversitare:

Hassan:

Oameni:

Două roacherițe:

Iat-o și pe-a treia:

Ceva șmecheri:

Și-o mare de mulțime:

Bună Fanta?

O blondă:

Ansamblul folcloric studențesc al UBB-ului, Mugurelul:

Șeicul din Bonțida:

Și două primăveri:

Și "U" pe scenă:

RJ:

Și fumigene:

^^^