Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

23 Iulie, 2003

Cronica bestiala de la Turda

Ora 8.53, telefonul nu mai suna. Ora 8.54, telefonul suna. Este Antonescu 8, alias Cristi U, unul din membrii importanti ai Clanului. Primesc informatiile clasificate si inchid repede, uitandu-ma prin camera dupa eventualele microfoane instalate de serviciile secrete. Rasuflu usurat. Nici un microfon, nici o camera video cu circuit inchis.

La ora 9.15 a aceleasi dimineti de 25 iulie, la Pritax, trei reprezentanti ai Clanului (Copilu, Cristi U si Sheriff) pornesc spre Baba Novac, acolo urmand jonctiunea cu restul pentru a merge la Turda. Nu la Zilele Turzii, ci la amicalul Ariesul - "U"! Cristi U i-a spus tatalui lui ca merge pe Ion Moina unde U are amical cu nu stiu cine si ca se joaca trei reprize a 60 de minute. Ciudat.

La statuia lui Baba Novac (ridicata in 1975), vedem bannerul Gruppo Centrale si pe masterul lui, Don Seven. Salutam bannerul si ne oprim. Alaturi de el, omul de forta al ultra-centralilor, Don Cornel. La statuia cu pricina facem jonctiunea cu ei si cu Hiena, alt om din Clan. Undercoveri, nedorind sa atragem privirile fanelor, ne urcam intr-o dacie distrusa de atatea curse Cluj-Turda si pornim cu rechinul spre destinatie. In dacie, in fata a stat Hiena, in spate Cornel, Sheriff si Cristi U. Aflam de la Hiena si motivele pentru care Don Seven nu a urcat in masina. In primul rand pentru ca nu mai avea loc si in al doilea rand pentru ca, citam, "nu incape intr-o dacie!" Citatul ii apartine lui Hiena si nu ne asumam raspunderea unor eventuale citatii la tribunal.

Drumul spre Turda e anevoios, cu un rechin ce conducea cu 40 la ora. Ajungem la destinatie si inclin sa-i dau dreptate tatalui meu care m-a avertizat inainte de plecare, spunandu-mi: "ia-ti caciulita, ca in Turda si gainile is curve." Ii dau dreptate tatalui meu fiindca inca de la intrarea in oras, am vazut facand autostopul cateva gaini roscate, cotcodacind asupra pretului pe care il merita pentru o partida de bowling.

Dupa noi, ajung la stadion Don Leader, Robi Tiganu, Don Seven si Copilu'. In formatie deloc completa, luam loc la asa-zisa tribuna oficiala. In fata a cam 150 de spectatori de culoarea carbunelui, se da startul. "U" joaca cu Andrei Muresanu in spate, cu Szekely in atac (fotbalist aflat pe lista neagra a celor din Gruppo Centrale), cu Harmath pe dreapta, cu Florescu, cu Damian, Purcar si multi altii si intra si Jula. Singurul absent a fost Cocis, accidentat.

Meciul propriu-zis a avut un nivel mediocru, de vina fiind si terenul plin de baltoace. La pauza 0-0, dupa un joc de forta, darz, dar de multe ori anemic. L-am remarcat pe acest Andrei Muresanu in spate, l-am neremarcat pe Szekely, inamicul public nr.1 pentru ultra-centrali care incearca sa ne induca si noua in eroare antipatia fata de acest atacant cu plete.

In repriza a doua, pe acelasi fond anost, "U" deschide scorul printr-o lovitura de cap a lui Jula in urma unei centrari venite de pe partea stanga. Ariesul - "U", scor final 0-1. Banca tehnica a studentilor clujeni nu l-a cuprins si pe Nelutu Sabau, Cojocaru si Pojar fiind la carma echipei.

Drumul spre casa l-am facut cu autocarul echipei si ne-am simtit si noi fotbalisti. In autocar intreg lotul a ascultat istorisirile pline de invataminte ale Hienei, cel care la Arad s-a bagat intre 50 si pe toti i-a pus la respect. Nu vrem sa scriem cum, caci acceseaza onorabilul nostru site si minori sub 12 ani.

La finalul impersonalei cronici bestiale de la turda, va reamintim ziua de 23 august, si anume "Deplasarea de Foc si Sabie" pentru Sepcile rosii, prima din acest sezon, la Negresti Oas. Cateva autocare ne vor duce spre nordul tarii, acolo unde se agata harta in cui spre a vedea cu totii, toti ultrasii, primul recital al lui "U" din acest sezon! Bafta, baieti!

Regia de emisie: Hiena

Asistenti productie: Cristi U & Copilu

Supervaiser: SEVEN

Directed by: Sheriff

^^^