Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

11 Octombrie, 2009

Cronica bestială de la Alba Iulia

"DA' VEZI-ȚI MĂ DE ȘOFAT!!!" erau apostrofările lui Elevu' la adresa lui Don SRL28 - vatman ce aplauda în timpul drumului spre Alba Iulia. ADEVĂRUL ÎI CĂ L-O CAM AGLOMERAT ELEVU PE SRL CAM TOT DRUMUL!!!

Căci deși se anunța un weekend fără evenimente speciale, am profitat de timpul frumos și ne-am deplasat la Poarta Sălajului, stațiune de 5 margarete în peisajul turistico-maidanez din țara noastră. De la Poarta Sălajului, 61 km de Cluj, ne-am îndreptat înspre Șimleul Silvaniei, crezând că Șimleul are meci acasă. Primărița din localitate ne-a amintit însă că meciul este amânat, așa că am revenit în Cluj, de unde l-am luat cu fulgi cu tot pe Dan, suporterul aruncător de steaguri și alte materiale cu forme de băț. Spre uimirea cititorilor de cronică bestială, trebuie să vă spunem că din arsenalul acestui suporter nu lipsește nici ardeiul iute, considerat și el o armă contondentă la o adică și nici nu-i interzisă pe stadion!!!

În furia roșie au mai luat loc: Don SRL28 la volan, Dan în dreapta, iar Mircea Injineriu', Don Sheriff și El Elevu au luat loc, după caz, pe bancheta din spate sau in portbagaj!

În tot acest timp, 15 reni și renișoare au făcut deplasarea cu trenul. Înarmați cu parizer, muștar, pâine feliată și salam victoria, suporterii au avut necazuri pe tren, că nu mai îs nașii cum erau odată!!!

Cu toate acestea, au ajuns în Alba în patru labe, sponsorul naționalei de fotbal doborându-i, chiar dacă are numai 4,5 grade alcoolemie!!!

În fața a 200 de localnici și a 30 de suporteri clujeni, începe amicalul dintre Unirea din localitate (excelent tertipul ăsta) și "U". În minutul 10 era 2-0, prilej pentru mulți să spună "suntem pușcărie!" sau "promovăm când Personal cântă arii simfonice!!!"

În cea de-a doua repriză, Adi Falub (antrenorul uniriștilor pentru cine habar n-are de fotbal) schimbă toată echipa și prilej pentru noi să jucăm ceva și să egalăm la doi, acesta fiind și scorul final: 2 - 2.

Un fapt inedit s-a petrecut însă în repriza secundă: din greșeală sau din faptul că îi prea mult, Țițo a rupt un scaun!!! Jandarmul ce filma a chemat jandarmii din susul tribunei și i-o rugat să-l legitimeze pe acest Zmărăndescu al galeriei!!! Odată luat de jandarmi, n-am făcut decât să suflăm ușurați și să le mulțumim forțelor de ordine că ne-o scăpat de el. La un moment dat, Călin Mișan se adresează lent-colonelului, spunându-i următoarele: "domnilor, dacă-l arestați ăsta vă mănâncă toată mâncarea de la pușcărie și dacă nu-i dați destul vă reclamă la protecția consumatorului!!!"

Tot în a doua repriză, o domnișoară cu șalele libere, blondă de felul ei, ce-o venit cu Kamikazele, a avut nevoie de intervenția ambulanței, că prea le-o amestecat! Cică glicemiaa, bat-o vina! A fost transportată la spital, a băut două perfuzii și și-a revenit!

La meci a fost și Dan Locusteanu, ce la un moment dat și-o aprins un trabuc ce mirosea ca 35 de cauciucuri arse!!! DE-AIA S-O GOLIT LA UN MOMENT DAT PELUZA!!! SĂ NU CREDEȚI CĂ AM PROTESTAT SAU CEVA DE GENUL ĂSTA!!!

La meci a fost și Don Antonescu, venit în cârje, cu picioru-n ghips, că o picat o criptă peste el în cimitirul din Mănăștur!!! DUMNEZEU NU BATE CU BOTA, AM ÎNȚELES, DAR CHIAR CU CRIPTA???

După meci, am pornit înspre Stavora-Moravița, direct la meciul de la Belgrad, dintre Serbia și România! Din păcate, la graniță am fost întorși din drum, pe motiv că n-avem rovigneta!!!

"DA' UITĂ-TE MĂ LA DRUM, NU TĂT POVESTI!", ELEVU AGLOMERÂND ȘOFERUL MAI SUS AMINTIT, DESTUL DE AGLOMERAT ȘI DE TRAFICUL INTENS! De amintit și că Jo din Ultras 19 a fost zărită în dimineața zilei de duminică la ora 6 și 15 luând autobuzul de la fabrica de bere. Unde-a fost? În Midi a fost! Astfel, promisa japoneză cu Midi trebuie făcută și adusă la meciuri!

Fondul muzical al acestei cronici a fost asigurat de La Roux cu "In for the kill", apoi de Ela Rose cu "I can feel", iar înapoi de Zdob șî Zdub și de Europa FM.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

Și-o poză de grup a celor ce-au mers la Alba cu trenul:

Și cu Mihai Viteazul:

Și cu tricoul violet, Ultras Țițo:

^^^