Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

3 Noiembrie, 2009

Colajul cronicii bestiale de la Turda și Petroșani

Șoți de la Flora are în sfârșit o grămadă de comenzi la reparat mașini de spălat! Și dacă vă întrebați de ce a întârziat cronicuța, îi pentru că abia miercuri Cristi Dulca are Zanussi-ul reparat. Astfel, îl așteptăm și pe Don Walter să apeleze la serviciile acestui repairman din Mănăștur, că ăștia din galerie cam vor pe gratis reparațiile!!!

Între cei 20 de suporteri prezenți la Petroșani era să fie prezent și Protexul, recent întors din Anglia și așteptat pe aeroport de toate oficialitățile locale, căci nimeni n-a uitat de aventurile Protextului de la Vânju-Mare din 2006, când li s-o stricat dacia din 76, o luat-o pe Dunăre să ajungă la meci și Protexu a găsit o sticlă cu un mesaj de la niște naufragiați, a desfăcut-o, a băut jinarsul și-a aruncat mesajul S.O.S. înapoi în mare!!!

La Turda au fost aproape 500 de suporteri, la Petroșani vreo 20. Cu toate astea, la Turda am pierdut cu 1-0 și dincoace am câștigat cu 2-0, mare mninune fotbalul ăsta! La Turda am mers singur în mașină, că n-am vrut să vadă ăștia că mă duc, fiindcă le-am zis că nu mă duc și de-aia toată lumea știe că n-am fost, iar la Petroșani durerile facerii au cuprins măseaua de minte și deplasarea s-a arătat a fi imposibilă, astfel că acest colaj de cronică se realizează din auzite. La Turda am jucat execrabil, s-a văzut lipsa din fruntea galeriei a lui Elevu, că la un moment dat s-a retras în stânga sus, în schimb la Petroșani am jucat dezinvolt, fotbaliștii noștrii evoluând mai ceva ca perechea învingătoare de la Dansez pentru tine!!!

Așe din auzite că nici el n-o fost la meci, Bulă de la Flora îi de părere că morții o cărat răniții la Turda, ca și el cu Sabin în weekendul respectiv!

În minutul 26 al meciului cu Arieșul, Văsâie face un atac de panică în careul clujean, arbitrul se sperie și fluieră din cimpoi, tușierul înțelege greșit și arată cu perdeaua lui punctul cu var, iar centralul crede că o fost ceva necurat în careu și dă penalty!!! DECI AȘA AM CHIERT NOI PE VALEA ARIEȘULUI! VREM ARBITRII STRĂINI!

Adevărul îi următorul: cu Drobeta s-a jucat binișor, în condițiile în care ăia o fost paralizați!!!

Exact în aceste momente în care literele prind viață, suporterii ce-au călătorit la Petroșani se întorc spre casă. Să îi sunăm.

I-am sunat.

Exact acum le pune ceafa de porc și cartoful pai în farfurie, totul asezonat cu niște bericici, iar pentru șofer o vodculiță, să nu care cumva să adoarmă: este vorba de echipajul format din El Elevu, Don Dan Dumitru, El SRL și Don Injineriu, trupa deja consacrată a deplasărilor moderne!

Într-un alt autoturism, componența este următoarea:

- șofer: Farfui (are dublă tetieră)

- copilot: Itu, ce și dacă ar sta în picioare n-ar avea nevoie să se țină la ce viteză prinde șoferul.

- la peluză: Pitiku de la Pritax, în mijloc e Chelu din Fanatics, iar pe partea opusă e Roby cu gluga pusă pe cap. La întrebarea cronicii bestiale de ce are gluga trasă pe cap, aflăm și răspunsul: păi a băut Iancu la 30 de grade, în mașină sunt 25 de grade, deci per total avem de-a face cu 55 de grade!!!

Viteza medie: 64, 3 km/oră. Probabilitatea de-a ajunge în Cluj pe vineri: foarte mică. La pariuri, șansa să prindă meciul de sâmbătă e cotată la 2.60!

Aflăm totodată că meciul de la Petroșani a fost mondial, la un moment dat atmosfera s-a încălzit cu niște torțe, apoi a nins și-a viscolit, vreme rea, iarna aproape.

O mai fost niște băieți din Boys ce-au ajuns în minutul 87 la meci, pe când o făcut percheziția s-o terminat meciul!

La Profi în Petroșani trupa condusă de Pitiku de la Pritax a servit meniul zilei, adică pită cu parizer și cu chefir, Roby ne-a declarat pe proprie răspundere că a băut foarte mult, parizerul avea gogoșari, vântul putere și fotbalul două goluri.

Același Bulă de la Flora așteaptă cu nerăbdare meciul de sâmbătă cu Mureșul Deva, o formație de tradiție a sportului devean. Nu? Și noi toți așteptăm meciul de sâmbătă. Și știți de ce a luat roșu Machado la Petroșani? A aflat că vine un scuter important din Anglia după jucători și n-are chef Machado să meargă-n Anglia unde-s numa' ploi și ceață! În cronica următoare, aflăm și numele scuterului!

Colajul cronicii bestiale de la Turda și Petroșani a fost realizat cu sprijinul Casei de Film Boliud din India.

Informatori pe teren: Pitikul, SRLul și Robyul.

Regia: Șoți.

Costume: Bulă.

Barmaniță: o ochelaristă.

Servirea: ireproșabilă.

Scrumiera: uitată și negolită de două săptămâni.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și salam de biscuiți și poze din deplasare:

Și bannere pe gard:

Și-o cântare:

Și pe traseu:

Și dubla tetieră:

Și două fulare:

Și Robyul afumat:

^^^