Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

13 Decembrie, 2009

Cronica bestială a amintirilor turului de campionat

2009 - 2010, primul sezon în care clubul de fotbal "U" are investitor privat, asta dacă nu punem în calcul EPOCA ONCOS.

Aventura perioadei expusă și amintită în această cronică începe cu meciul de prezentare, de la începutului lui august: 10 lei biletul la meciul de prezentare? Da' voi unde credeți că ați venit? Clujana-i Bernabeu??? Clujana-i Copacabana zonei industriale a Clujului și nu știm noi? 10 lei biletul măi frătiuc? Păi Elevu n-o plătit bilet nici măcar la Vacanța Mare și tu îi iei bani la prezentare? Care-i șpirla? O fost ceva concert simfonic și nu ne-am dat noi seama???

Pe-atunci, antrenor era Pallila, italianul care nici măcar n-o aflat unde-i Diesel-ul și Piața Agroalimentară Mihai Viteazu că l-o și expediat ăștia!!! Iar crainic era încă Don Sheriff, prezentatorul supranumit Brad Pitt, că tot vine Crăciunul!!!

A urmat, apoi, meciul din cupă cu puternica redută verde Sănătatea Cluj. Iată ce apărea în cronică la acea dată: în ziua de grație 25 august 2009, în faza a patra a Cupei României, formația organizatoare și gazdă Sănătatea Cluj a jucat pe terenul formației oaspete, "U" Cluj, ca să facă și ei un leuț de-o supică de pe bilete!!! Meciul o fost așe cum o fost și datorită faptului că observatorul partidei nu a ajuns la Clujana, fiind prins în trafic!!! APĂI FĂRĂ OBSERVATOR VĂ DAȚI SEAMA CĂ FIECARE O FĂCUT CE-O VRUT!!! Astfel, șoferul de pe ambulanță era îmbrăcat în Dansul Norilor, iar doctorița de pe ambulanță în Doctor Queen!!!

La doar trei zile distanță, ne-am deplasat cu toții la Oradea, acolo unde-a jucat cu FC Bihor: componența mașinilor ce-au plecat de la Billa: în bolidul lui Vițu, au luat loc Profu, domnul Blaga și Angus Jay, iar în al doctorului stomatolog Adi Cubicul au șezut Don Sheriff, avocatul Cătăhady și avocatul Dan. În ceea ce privește a treia mașină, acolo au stat recalcitranții Don Ruud, Don Seven, Dona Alexa și încă cineva. SINGURUL CU STOMACUL GOL ERA, DESIGUR, ANGUS JAY! DAR, DESPRE CÂT O PUTUT MÂNCA EL LA NEGRENI, PUȚIN MAI JOS!

De menționat că Țițo o venit în deplasare fără chiloți, lucru observat cu stupefacție și spus în șoaptă de jandarmii de la poartă ce ne-o controlat când am intrat în stadion!!!

Episodul Negreni: la Negreni, ne oprim să bem o cafea, că ne permite religia!!! Singurul care o hutupat o porție dublă de omletă cu una de cartofi prăjiți, totul asezonat cu o varză o fost Angus Jay. La final, ne-o zis că nu s-o chiar săturat, da' își ie o jumătate de vacă la intrarea în Oradea și rezolvă problema!!!

Și, pe-o căldură infernală, am bătut la Oradea cu 1-0, după ce-n meciul cu Sănătatea am pierdut cu același scor.

Apoi, au urmat o serie de partide cu formații de tradiție ale Diviziei C, cum ar fi Șimleul Silvaniei, CFR Timișoara (echipă ejectată ulterior de mafia pariurilor), Fortuna Covaci și alte asemenea echipe, la fel de exotice ca Porto Allegre, Rio de Janeiro sau River Plate!!!

Apoi, în 26 și 27 septembrie 2009, a fost Festivalul "U" Fest 90, pe platoul Sălii Sporturilor "Horia Demian": festivalul propriu-zis a început sâmbătă la ora 15.45 cu Ansamblul Studențesc al Universității Tehnice intitulat Românașul: niște bucăți tradiționale ce îs în ansamblul ăsta, că mare parte a publicului spectator deja dădea telefoane sau bipuri la săli de dans, să s-apuce și ei să țopăie prin turnee!!! Au cântat și-au jucat așa de fain stimabilele și stimabilii din ansamblu, că la un moment dat n-am vrut să-i lăsăm să plece, AICIA STAȚI ȘI JUCAȚI PÂNĂ DIMINEAȚĂ!!!

"U" Fest 90, festival organizat de suporteri pentru suporteri, a dovedit că "Șepcile-roșii" sunt în stare de multe evenimente unice. Duminică, în cea de-a doua zi de festival, a fost și mai frumos. "Ae, ao, U Cluj și Dinamo, ce băieți mișto" răsuna de la câteva mese, iar un suporter cu accent de București a spus că citește fiecare cronică și că o are la favorites deși cronicarul n-ar înghiți Dinamo.

La competițiile sportive desfășurate în cadrul festivalului s-au accidentat următorii suporteri: Axion a suferit o entorsă la urechea dreaptă de pe partea stângă, iar Mădălin o nimerit cu piciorul într-o gaură neagră de pe malul Someșului, o fost dus de urgență la spital și a primit cadou din partea Colegiului Medicilor nu mai puțin de 8 copci!!! În schimb, Pitiku de la Pritax a îmbinat utilul cu plăcutul: o venit și să fure și să se distreze, că așa-i stă bine unui tâlhar din Mănăștur!!!

La un moment dat, Arabu (ce contrar afirmațiilor sale n-o mai mers acasă în Iordania) și-a pierdut telefonul, o tanti a venit la prezentator să predea telefonul și pe când să pun un preț bun, sună Fredy din Boys. "Ce-ți trebuie, cap de lut?" Răspuns: "Telefonul". "Care telefon?" "Cel de la care vorbești!" "Dar nu te-aud!" "Tu ești nemernicule?" În cele din urmă, Arabu și-o recuperat telefonul și toată lumea a fost mulțumită!

Și s-au băut tone de bere, catralioane de mici, buldozere de muștar, vapoare de hamsii și cotețe întregi de pulpe de pui!!!

De amintit și manifestările prilejuite de sărbătoarea împlinirii a 90 de ani a clubului universitar clujean. Evenimente la Casa de Cultură, pe Bulevardul Eroilor, toate de povestit urmașilor! A fost și reeditarea primului meci disputat vreodată de "U", în compania Gloriei din Arad, tot în cadrul manifestărilor prilejuite de sărbătoarea celor 90 de ani.

De vorbit despre meciurile de fotbal ale lui "U" din acest tur de campionat nu vom vorbi prea mult, deoarece au fost multe meciuri cu echipe mediocre, unele mediocre altele anti-mediocre sau ne-mediocre sau amediocre! Per total, "U" a ocupat locul 3 la finalul acestui tur, are stabilitate financiară și-un viitor ce nu pare, totuși, atât de roz: cel mai bun exemplu e partida cu FC Argeș, la care nici măcar n-au fost 1500 de spectatori. Vremurile de altădată au apus, iar Cronica bestială se gândește să-și îndrepte creionul și înspre celelalte sporturi ce chiar reprezintă potvoaca universitară, lucru cerut de multe ori, de mulți dintre dumneavoastră.

La final, vă dorim Sărbători Fericite alături de cei dragi, Crăciun ca-n povești și-un An Nou perfect!

La Mulți Ani, șepcuțe roșii!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e uneori pamflet și trebuie tratată ca atare.

Și La Mulți Ani

Și Crăciun fericit, șepcuțe roșii!

^^^