Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

11 Ianuarie, 2010

Cronica bestială de la reunirea lotului

Bun găsit la prima cronică bestială din 2010, al șaptelea an de existență al mirobolantei și noeticei epistole epice universitare clujene.

Subiect: reunirea lotului.

Unde? Pe sinteticul de la Flora.

Cu numărul 1, în poartă, Țițo "Pantilimon": erou martir al Revoluției din 1989, Țițo o fost împușcat atât la Fabrica de Bere, cât și la Librăria Universității. O mai servit 6 gloanțe și pe Horea la Astoria, dar o reușit să scape cu viață, astfel că, în 13-15 iunie 1990, actualul goalkeeper vindea popcorn în Piața Universității!!!

Reunirea lotului s-a produs cu începerea orei 17, duminică seara, în fața trecătorilor ce-o uitat să cumpere morcovi pentru leveșe și i-au trimis nevestele să întregească frigiderul. Dar, să continuăm cu prezentarea componenților lotului: Șoți s-a lansat în fotbalul mare reparând mașini de spălat, micile sale escrocherii din Piața de la A la Z trimițându-l direct printre titularii formației de pe sintetic a șepcilor.

Bubu, cunoscut în cartier ca Bubulache, face fotbal de când i-o cumpărat tată-so calculator și-o vecină i-o instalat FIFA 2002! În prezent, se laudă cu un accident auto provocat de el, poliția rutieră menționând în raport următoarele: "Conducătorul auto se deplasa cu 40 de km la oră pe strada Principală din Aghireș-Fabrici. La o curbă ușoară, conducătorul a virat brusc, vehiculul său rămânând în două roți, apoi în niciuna. A urmat o răsturnare în cap, automobilul suferind avarii îndeosebi la acoperiș."

Practic, Bubu e un fel de Gatusso al autostrăzii Gilău - Turda, el pătrunde cu lejeritate printre amatorii Andrei Todoran și Alexandru Kozak, că după reunire a avut loc un meci amical între componenții lotului. Vasco, pe numele său real Vasile, a ajuns doar la vizita medicală de la terasa lui Sabin, Vasco fiind interzis până și la meciurile în 7.

Fundaș central și stâlp al apărării este nimeni altul decât Megăl, un fel de Sisi, da' pe sintetic! Megăl o dat două foarfeci de tablă, el pregătindu-se pentru primăvară în vederea tăiatului copacilor și-a gardurilor vii, el fiind un cunoscut formator de forme al boscheților din Grădina Botanică!

Andrei Todoran a jucat mijlocaș central și a evoluat fără pete, că și-o cumpărat de la Țițo Ariel din Ucraina!!! Andrei a fost urmărit de pe margine de impresarii din Frata, Mera și Bercheș. Evident surprinși de evoluția bună a lui Tudoran, reprezentanții acestora au aruncat cu bani mai ca la reprezentațiile lui Guță!!! Astfel că, la un moment dat, în teren erau mai multe bancnote decât jucători!!!

Celălalt portar al echipei, pe lângă titular Țițo, e Miță de la ziare!!! Acest Tolontan al Florei, a avut niște intervenții de (de)efect. În trecut, Miță a mai evoluat la Inter Dezmir și la Oașul Flora.

Un alt celebru nepot, a nu se confunda cu Țene, e vorba de Luci Sabo românesc, nepotul lui Călin Mișan, a realizat câteva scheme 3D, că trebuia să-ți pui ochelarii ca să le înțelegi. Bulă, zis și Marius, a fost singurul care a dezamăgit și l-a enervat pe dulău, căci tăt stătea unu cu dulăul pe-acolo și numa' pe Marius îl lătra!

Pe margine, la reunirea lotului a luat loc și Popică, frate-so lui Shari, patron al celebrei Roate din Făget, ce dorește să investească în această tânără echipă, însă factorii locali din Mănăștur reprezentați de Sandu Bijutieru se opun cu încăpățânare să țină această echipă la limita supraviețuirii. Datorită Kenturilor pe care le fumează, Sandu Bijutieru e poreclit și Eva Kent!!!

Refuzat de "U" Cluj, Csaby a fost coopat în lotul șepcilor, el înainte de meci executând un masaj cu finalizare componenților lotului amintit!!!

Peste 200 de spectatori au asistat dezamăgiți ca pe vremea lui Gică Mihali, suduind jucătorii la fiecare minge, la fiecare acțiune, cel mai huiduit fiind de departe și de aproape vârful Bulă, căci în pliantele de la Metro apare făcând cumpărături noaptea din Metro și nu orice cumpărături, ci sticle, sticle, sticle. Are însă cu cine să se asemene. Patronul Grădinii de Vară, El Comandante Sabin, care deși ziua duce o viață respectabilă de patron și de întreprinzător, noaptea se țigănește și se batjocorește pe la lăutari!!!

La ora transmiterii acestei cronici, bursa transferurilor anunță transferuri senzaționale: El Piticu, o tânără speranță de la FC Miheșu de Câmpie, va fi transferat în zilele următoare, doamnelor, domnișoarelor și domnilor!

Va mai sosi și-un fotbalist din liga a șaișpea braziliancă, tocmai din puternicul campionat al băștinașilor din Amazon! Sandu Bijutieru a luat această decizie, deoarece viitorul transferat nu va avea nevoie de cazare, el putând dormi liniștit pe malul Someșului!!!

Următoarea cronică bestială va veni de la sală. De la Sala Sporturilor. Hie de la baschet, hie de la handbal. Baschet băieți, baschet fete, orice fel de volei sau handbal fete. La handbal băieți nu mergem că am avut scandal în Valahia și patronu de-acolo ne-o amenințat cu mascații, așa că am terminat-o cu el!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Această ediție a fost realizată de-un grup de reni din Mănăștur. La final, avem și poze:

Și sus și jos, fotografiile de reunire:

Și banca tehnică:

Și-un atacant percutant:

Investitorul și antrenorul:

Și unul dintre titulari:

Imagine de la încălzirea globală:

Țițo și cu Megăl, la vizita medicală:

Și tot la vizita medicală. Ramona luând comanda lui Csaby și lui Bubu:

Și Sandu Bijutieru, cu al său kent. Aici, alături de Șoți Cozac, ce-o luat o torpilă-n ochi de la un coechipier. Din această cauză nu-și mai poate controla o pleoapă, precum observați și-n fotografia mărturie:

Și-un ceai la două persoane, că n-am ieșit încă din recesiune:

Paul a întârziat la reunire și a lipsit de la fotografiile de grup, așa că asta-i tot ce-i putem oferi:

Și-o imagine de ansamblu asupra cabinetului de medicină sportivă unde s-a realizat vizita medicală:

Și-avem deja fotografii și din cantonamentul băieților:

^^^