Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

28 Februarie, 2010

Cronica bestială de la meciul cu Gaz Metan Mediaș sau Craiova parcă

Într-o frumoasă atmosferă etnobotanică, sâmbătă a reînceput campionatul Diviziei B.

Această cronică se scrie pe fondul sonor al următoarelor succese: Nikkfurie - Thé a la menthe Extended.mp3; Gogol Bordello - Wonderlust King.mp3 și Albano cu Romina, cu Sara perche ti amo.mp3, melodie cerută cu insistență de minunatele suspendate ale tribunei!

Începem relatarea cronologică a evenimentelor ce alcătuiesc această epistolă:

1. Joi, cu două zile înainte de meci, îmi sună telefonul. Era Don Walter. Redăm în cele de mai jos conversația exactă:

- "Alo!"

-"Da."

- "Walter aici."

- "Cineeeeeee?"

- "Walter!"

- "Hai serios, zii care ești, Vasco tu ești?"

- "Poftim?"

Vocea centralistei: "Vorbiți"

- "Da' vorbim tu japiță, ce crezi că facem, jucăm remi?"

- "Deci..."

- "A, Don Walter, scuze, credeam că-i țapă!!!"

- "Nu-i nimic. Să vii mâine la club, că noi te vrem înapoi și hai pentru "U" să facem treabă bună."

2. Vineri, cu o zi înainte de meci, inspectam noul sediu al clubului, alături de un domn care dorește să rămână în anonimat. La ora 14.45, secretara lui Don Walter, o domnișoară rujată peste tot, mă invită ÎNĂUNTRU!!! I-am spus că io nu vreau să stric familii, dacă-i căsătorită, totuși suntem oameni creștini, nu? În cele din urmă îmi dau seama că se referea să intru înăuntru în birou la Walter!

Discuția ce-a urmat a conținut o chemare înapoi, cu scuzele de rigoare pentru ce s-a întâmplat în ultima etapă, dar el n-a știut. Discuția a conținut următoarele aspecte: Don Walter ar dori mobilizare de la stația de amplificare, însă i-a spus și Mișan și Tavi și mai mulți că la "U" nu se vrea să se audă ca la Vaslui sau ca la Urziceni, motiv pentru care greșeala de-a imbolda tribuna la meciul cu Gaz Metan Craiova probabil că nu se va mai repeta.

3. Vineri noapte, cu 12 ore înainte de meci: la Hunteru' în restaurant, alături de Don Elev, Don SRL28 și Don Injiner, am servit cu măsură peste 60 de beri!!! De bucurie că reîncepe campionatul, s-au dat de pământ telefoane mobile, s-a incendiat bucătăria și o parte din mobilier și alte chestii firești!!!

4. Sâmbătă, în ziua meciului: aproximativ 1.500 de spectatori au luat calea Clujanei pentru a fi alături de "U" în primul meci oficial din 2010.

Pe-o vreme superbă de primăvară, "U" a jucat în alb, iar oaspeții din Craiova în albastru, chiar dacă Doctoru' Mic susține că oaspeții au jucat în roșu!

Noile achiziții ale lui "U" se numesc: Josias Basso, Matteo Bonetti, Reinaldo da Silva (ăsta-i ăla cu 8 ce probabil că n-o jucat în viața lui fotbal), Nae Noe Acosta și Miroslav Lecic. După un singur meci, nu ne putem pronunța asupra lor, așa că mai lăsăm timpul să curgă. A lipsit Park Jae Hong, cel mai bun fundaș din țară (cu 5-6 autogoluri într-un retur) și Kim, percutantul fundaș ce-a făcut istorie la Târgoviște, acuma câțiva ani!

Caracterizarea evoluției jucătorilor noștri și-a monștrilor sacri din tribună urmează în cele ce urmează: în poartă o fost ok, că o venit eroul de la Liberec și ca orice erou îi scutit de taxe și impozite!!! Italianu din apărare o jucat bine, dar celălalt din centrul apărării, nu prea! În ceea ce-l privește pe ăla cu numărul 8, MARE NOROC AM AVUT CU EL! DE NU ERA EL, PROBABIL CĂ NU SE TERMINA 0-0!!!

Au lipsit Machado, Adi Ionescu și consoarta acestuia. În tribună, Don Elevu era cu o geacî FILA de culoarea margarinei, iar alături de el a luat loc internaționala de tineret-speranțe Dona Gabița. Puțin mai sus, au luat loc Don Manu, Don Injineriu, Don 7, Don 8, Don 9 și Don 10. Din păcate, s-a văzut lipsa lui Baiano, ocupat cu depunerea cererilor pentru programul "prima casă". NE RUGĂM LA DUMNEZO SĂ NU PRIMEASCĂ-N CLUJ!!!

Sîmbătă seara s-a jucat meciul de baschet dintre "U" și Asesoft. Ceea ce contează cel mai mult îi că Don Raco o servit o amendă de 200 de lei, cu autograf pe spate de la Arnautovic!!! Pe procesul verbal scrie că a instigat la violență, d'api dacă și Raco îi violent, atunci Duffy Duck îi terorist!!!

Nădăjduim doar să nu citească soție-sa cronica asta, că cică nu știe de amendă! RACO I-A ZIS SOȚIEI CĂ, ACUMA-N POSTUL PAȘTELUI, AR VREA SĂ DONEZE DOUĂ MILIOANE PENTRU O CAUZĂ NOBILĂ!!!

În ceea ce-o privește pe bijuteria ancestrală Aqua Girl, fostul departament de corectura al cronicii bestiale, n-a fost la meci căci o fost vineri noaptea în delegație în Midi, iar Axes o fost la meci cu întreaga lui fermă de pe Facebook!!!

La meci o fost și-o glugă, cu tot cu Dona Ionela! Pe Don Meetiku nu l-am văzut, cu siguranță că și-a luat abonament de-ăla scump, la oficială, iar Don Antonescu a urmărit meciul pe un ecran uriaș, hăpt în Anglia! De menționat și apariția unei noi brigăzi, este vorba de S.A.N. Adică Sânge Alb Negru! De amintit și mutarea la tribuna veche a băieților din Zebras Mănăștur și un nou text academic al celor din FzA, destul de exclusiviști totuși, înțelegem că e Fazione Academica, dar ar putea primi printre rândurile lor și pe cei care-au făcut doar o profesională sau o școală de maiștrii!!!

Și suma respectelor pentru Don Manu, Don Cipri, Don Tavi, Don Vasco, Don Dulca, Don Bulă, Don Anto, Don Mărgi și multor Doni ce-au fost săptămâna premergătoare în favoarea continuității vocii de pe stadion. De departe, a făcut lobby și Don Călin din Beiuș, fericit că orașul lui îi singurul care se încălzește cu apă geotermală și întreținerea îi mai ieftină, ați văzut știrea la televizor?

Mulțumiri și lu' tanti Sia pentru cafeaua exceptională ce-o prepară în fiecare dimineață de meci acasă. Pentru necunoscători, tanti Sia îi maică-sa lu' băiatu' ăla ce vinde bilete de meci în chioșcul de ziare. Bun. Să mai specificăm faptul că, miercuri seara, fetele de la handbal joacă împotriva Rulmentului din Brașov, un meci de urmărit negreșit.

Sâmbăta viitoare jucăm la Baia Mare doar dacă formația maramureșeană va plăti, pân' în 4 martie, ceva restanțe financiare, altfel riscă neprogramarea.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze:

La început, avem două telespectoare și-un telespectator fericit, căci meciul s-a dat pe sport.ro:

Și, cum bine zicea Dulca, fiecare kilogram în plus 100 de euro:

Și asta să fie oare intrarea în municipiu?

Și-o fotografie din cantonamentul de vineri seara al băieților din Mănăștur:

Și-un microbuz:

Și niște table:

^^^