Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

21 Martie, 2010

Cronica bestială de la meciul cu FC Bihor

După trei săptămâni de pauză, credeam că o să-i vedem pe jucătorii de la "U" mâncând terenul, ca vacile lui Topârceanu otavă!!!

Citeam cu toții prin ziare că vai, ei nu mai pot de atâtea antrenamente și vor meciuri oficiale, "porhe Carlos Alberto se amână atâta campionatul și nu putem noi zburda pe teren ca niște gazeluțe?"

Dar, iată că rugile acestor valori s-au făcut auzite și sâmbătă, 20 martie, am jucat acasă cu FC Bihor. "Superiori pe toate planurile", erau declarațiile dulăului în ziua predecesoare meciului. AHA. CARE PLANURI? PLANURILE CLĂDIRII TEHNOGRIG???

Prima zi de primăvară la Cluj a adus-o Bihorul. Cel puțin meteorologic. 1800 de spectatori au luat calea Clujanei pentru a fi alături de "U". La 10 și 15 minute, apare autoturismul proprietate personală a lui Don Vițu. Alături de el, Don Manu și Don Antonescu, ce de această dată și-a uitat ghipsul acasă. Au fost la meci și cei din Gheorgheni, uniți într-un batalion tradus pe limba lui Matteo Bonatti, mare lucru fac ei acolo în Gheorgheni, au crescut vânzările la Hermes și Mercur în ultimul hal, au mai fost prezenți și cei din Parcela Academică, toți cu diplomele după ei, iar Luca din Turda și-o adus și administratoarea blocului la meci, să vadă femeia di ce îi rău platnic!!!

Pleiade întregi de suporteri se scurgeau ca apele Someșului înspre stadionul de lângă ștrand, cu știința exactă că ștrandu-i închis, stadionul deschis. Formula tehnico-tactică adoptată de banca tehnică l-a inclus pe cel poreclit "Maradona" de publicul spectator, asta datorită tehnicității sale avansate, este vorba de noua stea a fotbalului modern, Reinaldo da Silva: un fotbalist complet, tehnic și vitezist, cu un grad crescut de anticipare, ca jucătorii de pariuri din Mănăștur ce câștigă la pariuri o dată la patru ani, un vis al fotbalului devenit realitate acest Reinaldo, mare noroc că o venit la noi și n-o mers la Chelsea direct!!!

Dezbatem în cele ce urmează reacțiile publicului la adresa acestei perle din Brazilia montană: "du-te măh maradona și vezi-ți de treabă" sau "apăi așe jucători străini ați adus, că ăștia nici nu înțeleg când îs înjurați!"

De menționat că arbitrul o avut ceva cu talentatul Reinaldo! Invidios pe talentul lui, imediat l-o pișcat cu un cartonaș galben! Apoi, micuțul și talentatul număr 8 o mai faultat nevinovat de vreo 4 ori, momente hilare în care întregul stadion cerea eliminarea acestui vis al fotbalului, Pele al Ardealului și Bănel al municipiului!!!

"DA' ELIMINĂ-L MĂ COFRAG DE OU" STRIGAU SPECTATORII ÎNSPRE ARBITRUL CE TRECEA CU VEDEREA PESTE INTRĂRILE SUAVE ALE REINALDOULUI, CONȘTIENȚI CĂ-N 10 AM FI JUCAT, POATE, MAI BINE!

Dezastruos a evoluat și Adi Popa, altădată sigur pe partea lui. Așe se înțelege cu Machado, CA TOM ȘI JERRY ÎN HELE MAI BUNE SERIALE ALE LOR!!!

În aste condiții, bihorenii au deschis scorul încă din prima repriză și-au condus până spre final, când am egalat prin Matteo Bonatti, fundașul nostru central fără podoabă capilară, însă în ultimul minut de prelungire al meciului, a venit lovitura. 2-1 pentru Bihor. De vină-i Baia Mare că n-o avut bani la vremea aia să-și plătească datoriile, de vină-i vremea rea că o amânat o etapă, cu ce-s de vină fotbaliștii noștri? Păi ei joacă fotbal din 3 în 3 săptămâni și pe ei pică tot necazul? DA' PÂNĂ CÂND?

REACȚIILE CELOR 1800 DE OAMENI PREZENȚI LA MECI, CAPACITATEA MAXIMĂ DE LA CLUJANA, AU FOST FELURILE: "CHUCK NORRIS ANTRENOR!!!" SAU "DE CE N-AVEM ÎN LOT TOATE NAȚIILE PĂMÂNTULUI?" AU REPREZENTAT ÎNTREBĂRI FIREȘTI ALE SUPORTERILOR.

Rareș Stan, George Negură, Bogdan Fărcaș, Flavius Băd, Andrei Nițu, Valentin Lemnaru, Nicolae Mușat, Robert Iacob, alături de Rareș Soporan, au fost dați afară de la "U". Am rămas cu restul. Până când Gică Hagi, Gică Popescu, Marius Popescu, Sisi, Ortelecan și Sima Jr. vor permite să fie clonați, ne descurcăm cu ce avem. Sâmbăta viitoare stăm, iar peste două săptămâni vine la Cluj puternica formație Fortuna Covaci. Mizăm pe-un 0-0 greu de realizat, dar muncit!!!

La partida cu FC Bihor a asistat și japițenia secolului XXI, prezentă pentru întâia oară la meci în două calități: spectatoare și fotoreporteriță a Cronicii bestiale, fotografiile sale grăind despre adevărata realitate a zilei de sâmbătă: avem suporteri și-avem atmosferă la meciuri de nota 10!

Din câte-am aflat, pe Don Hizo o vrut câțiva să-l scoată din mașină, dar degeaba, că nu-i Dacie să se deschidă așa ușor!!! Tot după dușurile de la final, pe Reinaldo nu l-o văzut nimeni, că o plecat direct peste podul hingherilor! S-a cerut și demisia "dulăului", menținerea TVA-ului și introducerea de vize pentru orice cetățean și fotbalist din Brazilia!!!

Adevăru-i că trebuia să rămână Dulca, fiindcă puțini sunt antrenori din generația anilor 70 care mai fac față timpurilor actuale! În tur, măcar echipa juca ceva, se vedea o idee cât de cât! Păi dacă l-am adus pe Hizo, recomandăm introducerea pe teren ca armă secretă a lui Remus Câmpeanu și reactivarea lui Iosif Cavai în poartă!!!

Ce-ar trebui să rămână? Jocul juniorilor din pauza meciului, micuța grupă de copii născută-n 2001, atmosfera din tribune și vremea superbă de primăvară!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Mai bine ar fi jucat domnul ăsta:

Uitați ce lovitură are:

Și cît de departe o dă:

Și-o imagine de ansamblu:

Și încă una:

Și-un pas săltat, ca la educație fizică::

La pauză, credeam că o să intre Nea Titi să ne salveze:

Sau mai bine ar fi intrat copiii ăștia:

Și Don Seven, pregătindu-se să lovească cu steagul fotoreporterița Cronicii Bestiale:

În acest moment urmează lovitura:

Și Don Hegheduș, după ce-o privit la finalul meciului tabela de marcaj. Obișnuit ca arabii să citească de la dreapta la stînga, o crezut că am bătut noi cu 2-1, de-aia îi fericit în poză:

Și-o imagine cu noul autocar ce transportă cocotierii Universității Cluj:

^^^