Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

18 Aprilie, 2010

Cronica bestială de la meciul cu Dacia Duster Mioveni

Doamnelor, domnișoarelor, domnilor și domnișorilor, vă invităm la un nou spectacol pamfletar al cronicii bestiale, de astă dată de la meciul cu Dacia Duster Mioveni, o cunoștință mai veche de-a noastră!

10.500 de euro? La valoarea noastră? Deh! Se pare că noul model Duster s-a lansat nu numai în șourumuryle auto, ci și la Clujana, odată cu etapa a 24-a a ligii secundă! Îmbarcați în 18 Dusteruri, miovenenii au vinit la Cluj pe Valea Oltului, p-acolo pe unde-am mers noi la Mioveni de atâtea ori în ultimii ani: amintim aici pomelnica deplasare din 2007, când am bătut cu 3-1 la Mioveni și-am mers 3 autocare, 3 microbuze și zeci de mașini mici, iar băieții din "groapă" au oferit un recital artistic pe strada Napoca înainte de deplasare, alături de forțele de ordine ale Clujului!!! Mai rememorăm și tripul din 2008, când ne-am hotărât să mergem cu mașinile până la intrarea pe Valea Oltului, apoi în înnot prin Olt! O FOST UN PIC DE FRIG, DA' MĂCAR AM PRINS LA PEȘTI DE NE-AM SĂTURAT DOUĂ SĂPTĂMÂNI!!!

Acestea fiind reperele cultural-artistice ale zilei de sâmbătă, 17 april 2010, ne-am îndreptat înspre Piața 1 Mai la primele ore ale dimineții.

Puhoaie de oameni și de oame se îndreptau, așadar, înspre "Clujana", numită înainte Janos Herbak, apoi Dermata și, în cele din urmă, Clujana! Asta ca să știți a cui îi bustul din incinta complexului, că i un bust pe care scrie Janos Herbak și nime nu știa cine o fost fomistul ăsta!!!

Încă de la primele ore, tanti Sia pregătea cafelele în termosurile alb-negre, iar Axaphat (alias Flaviu Popa) punea zahărul și mesteca laptele de la o bivoliță cu un condensator ca să facă lapte condensat!!!

Vițu o venit la meci cu întreg Comitetul de bloc din Florești, acolo unde s-o mutat cu ani în urmă, Profu a fost prezent alături de fiul său, că cică i-o promis că dacă trece la latină îl scoate sâmbătă la meci, iar Don Șepte o fost prezent la meci alături de toți huliganii din Parcela Academică, toți cu ochelari de soare marca VAGINA!!! Apropo de VAGINA, se pare că a apărut primul parfum cu miros de fofoloancă, numit VULVĂ!!! Se pare că are adiere de clocitoare, de soponit, de dat cu matca-n pulpă!!!

Întorcând serviciul, baschetbaliștii de la "U" Mobitelco o fost și ei la meci, alături de Cristescu și de Țenter! Americanii din echipă o rămas un pic nedumeriți la început că n-o văzut bâte decât la forțele de ordine, da' le-o explicat cineva că ăsta nu-i basebal!!!

"DO YOU UNDERSTAND SOMETHING?" "No, I Don't!"

"But where is the majoretele?"

În ceea ce privește forțele de ordine, la această frumoasă întâlnire fotbalistică au fost prezenți, în ordinea numerelor de pe tricouri, următorii: Lică.

El îi șeful de securitate de la "U" și-a fost antrenat atât în Legiunea Străină, cît și de Serviciile Secrete Britanice!!! De fiecare dată, Lică îmi zice: "ei, că dacă n-ar fi fost suporterii nu te întorceai tu la crăinicie," însă de data asta i-am tăiat-o: "ei că dacă n-ar fi fost suporterii, na că am zis înaintea ta:P"

Înainte de startul meciului, mi-o zis și Flaviu Popa și Cătălin Suciu să spun că se ține moment de reculegere în memoria victimelor de la Smolensk. Bun. Zis și făcut. Numa' că încep io să turui "stimată asistență, înainte de primul fluier al arbitrului, vom ține un moment de reculegere în memoria celor care-au pierit la Smolensk în cumplitul accident rutier." O început lumea să râdă și să spună-n cor "AVIATIC!", însă io am înțeles acvatic!!!

În fața a 1800 de spectatori, pe-o vreme superbă, un soare strălucitor și niște norișori jucăuși ce s-o oprit din migrat chiar la ora începerii partidei, "U" a început cum nu se poate mai prost. Josias Basso avea după el un dicționar explicativ al limbii române, însă până căuta el ce-i zicea Matache și Sisi, miovenenii ne-o dat gol și 1-0 pentru Dacia Duster și necaz pe capul nostru!

La pauză, au evoluat mânjii născuți în 1999 sub oblăduirea și biciul profesorului Ormenișan! S-o împărțit în două echipe și n-o vrut să ridice mâna ăla ce-o dat gol pentru albi, deși de la microfon crainicul a cerut acest lucru, ca să-l poate identifica și anunța!

Repriza a doua a început excepțional, băieții noștri au debutat furibund cu ocazii, marea bătălie de la Rovine fiind fix-pix!!! O atacat ai noștri ca un uliu, cu aripile larg desfăcute, cu privirea sus, cu detenta perfectă! Și-au urmat ocazii de gol și gol Sisi, 1-1!

N-o văzut nimeni când o intrat Lemnaru, numa' când o dat golul de 2-1 pentru noi! Mare bucurie ca sâmbătă n-am trăit demult! Până și autobuzele de pe podul hingherilor s-o oprit să vadă repriza a doua, așa o fost de faină! Gardurile vibrau sub bucuria spectatorilor, păsările cerului dănțuiau a bucurie, soarele ne era martor, arbitrul era arbitru, observatorul observator și nu mă puneți să continui că nu-s prozator!

Și-am învins cu 2-1 și mare bucurie a fost! În tribunele de la Clujana au fost prezenți o serie de monștrii sacri pe care o să-i amintim și comentăm împreună în cele ce urmează! Două puncte, adică astea:

A fost prezent Rareș Bogdan, celebrul editorialist de la televizor, pe care l-am și surprins cu aparatul de fotografiat al Cronicii bestiale. Era așe de bucuros la final, că o și dat comandă la un tort de la celebra florărie Kara!!! Frate-so lu' Cojocnean mi-o arătat-o pe prietenă-sa lu' frate-so, o blondă cu ochi de ochelari de soare ce-o fost la meci împreună cu băieții din Potaissa Turda.

Don Walter m-o țucat de bucurie, Marius Popescu s-o și pus la masă la finalul meciului, Adi Ionescu dădea telefoane în toată Oltenia, copilul lui Bayano îi bebeluș, a lui Reinaldo îi de grădiniță, să vă trăiască pruncii, haide "U"!

Tavi și cu Cipri au avut reproșuri că n-o primit nici măcar o bericică pentru lobby-ul pe care l-o făcut în reinstalarea crainicului, ei bine nici n-o să primească, deoarece cinste se face de la 26 de grade în sus!!! DECI ORI VODCĂ, ORI TEQUILLA, ORI ȚUICĂ DE PRUNUȚĂ!!!

Doruț Abrudan o vinit la meci cu câteva copiatoare de la Colorama după el, ca să surprindă momentele de înrămat ale aceste partide, iar Dorin Jeler o încercat să intre la meci cu tot cu mașină, însă Nea Ghiță și Nea Fernea, acești Herculeși ai porților de intrare, s-au opus cu vehemență!

Ghiciți cine-a mai fost prezent la meci??? Hienaaa!!! Acest om de poveste al Clujului, el a plecat o vreme cu scuterul pe autostrăzile din Europa, călătorind pe unde-o vrut să-l poarte năcazu' lui!! Acum s-o întors și lumea nu va mai fi fel! Bine ai revenit acasă, Hiena!

La meci o fost și Crețu cu Dona Aquișor, ce-a primit din partea DJ-ului o carteluță Orange Suporter "U" Cluj, carteluțe ce-o primit mulți spectatori prezenți la meci!

Pe Iza am zărit-o în tribună alături de-un AK 47, totul pentru orice eventualitate! Iar alături de Paul Ciciovan o fost la meci și Nicu Bendea de la trupa de umor Comedica! Ei bine, stimabilul Nicu Bendea m-o așteptat după meci și-n autoturismul lui cu numere de Alba (nu degeaba are numere de Alba, o să vedeți), ne-a transportat în siguranță pe Crinului 16, la restaurantul-terasă Old House.

Pasageri au fost: Don Sheriff, Don Cătălin Suciu zis Ciprian Suciu și Don Flaviu. Ei bine, de la Clujana am luat-o pe-o arătură și-am ajuns pe strada Plevnei, de-acolo am făcut la un moment dat dreapta și-am ajuns pe nicări, undeva la depozitul Sanex. Era un cap de pod foarte jos și-am întrebat-o pe-o tanti cum ajungem în centru sau în Mărăști. Înainte s-o întrebăm, Nicu Bendea o schimbat rapid frecvența radioului de pe Kiss FM pe Radio Renașterea, să părem oameni serioși!!!

În cele din urmă, ajungem în oserul de vechituri!!! După ce Nicu o încălcat vreo 7 reguli de circulație, mers pe interzis, semnalizat la dreapta și luat în stânga, călcat o bordură și distrus un puiete, am ajuns în cele din urmă pe drumul bun!!!

DA' CÂND AM VĂZUT CĂ INTRĂM PE AUTOSTRADĂ, NE-AM DAT SEAMA CĂ CEVA NU-I BINE!!!

Din Câmpia Turzii am fost nevoiți s-o luăm înapoi, am luat chiar și oameni la ocazie să scoatem măcar banii de benzină și-am ajuns în Cluj în cursul dimineții de duminică! Pe terasa de la Old House, continuau să vorbească de meci, următorii: Moga de la Zua, Șutea tăt de-acolo, Grecu de la poker, fotografa de la Zua aia faină și creață și încă unu ce întotdeauna l-am confundat cu Moga! Chelaru o fost la meci, dar se pare că n-o fost la terasă, din motive neștuite nici măcar de el: pe Chelaru l-am lăsat în Câmpia Turzii!!!

La minunata terasă Old House am supt 3 ursoaice roșii, am halit mici și cartofi prăjiți, asezonați cu chifle și muștărel Cremvuștilă! Și ne-am minunat de frumoasa zi trăită, de marea victorie izbutită și de șansele mari ce le avem să promovăm! Felicitări fotbaliștilor ce-au luptat pentru victorie, felicitări și suporterilor ce-au făcut o atmosferă de nedescris!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze datorită aparatului foto deținut de Axion, căruia îi mulțumim și pe această cale:

Băiatu din poză i coptilu lu' Tanti Sia, el vinde bileteee:

Ăsta-i r3lu și asta-i cartela PrePay Suporter:

El e Dorin:

Și el e bwin:

Și două necunoscute:

Aici încercam să furăm cafea:

El e Lică, șeful securității de la "U":

Și acestea-s fructele de mare din cabina crainicului:

La finalul meciului, lumea fericită:

Cu zâmbetul pe buze:

Sau se ascunde, ca Dan Bodea de la Făclia:

El e Crețu:

Ei sunt de la Ziua:

Iar el e Cristescu:

Aici e Alițiu:

Și Paul Ciciovan cu Nicu Bendea:

Și-un mare cititor de cronică bestială:

Și ei ar fi, dacă ar ști citi:

Iar el e Hiena:

Și nimeni altul decât Rareș Bogdan, purtător de două fulare:

Și trei prezențe obișnuite la meciurile lui "U":

Și ea nu e blonda lui Bote, e blonda lui Cojocnean. Alături de băieții din Turda:

Și-n fotografia asta mai e nevoie de prezentare?

În asta e. El e the little Bayano:

Iată-l și pe micuțul Reinaldo:

Și doi șmecheri:

^^^