Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

22 Aprilie, 2010

Cronica bestială de pe Valea Oltului

Într-o primăvăratecă zi de primăvară, zi intermediară în calendarul fotbalistic, 46 de civili s-au îmbarcat într-un autocar chinezesc de ultimă generație și-au pornit spre Râmnicu Vâlcea. Plus alte 6 mașini mici ce-au acompaniat pelerinajul din Țara Oltului. PROMITEM CĂ DE VASCO NU SCRIEM NIMIC, CĂ CITEȘTE SOACRĂ-SA CRONICA BESTIALĂ ȘI NU-I A BUNĂ!!!

Că această cronică surprinde toate aspectele deplasării, nici nu mai are rost să spunem, că se știe! Șmenul și șmotrul aventurilor de miercuri, 21 april 2010, va fi oglindit în cele ce urmează, de la A la Z!

Descrierea pasagerilor din autocarul chinezesc Yutong, partea întâi:

Pe locurile din spate, a luat loc crema societății. Jokeru', din Statele Unite ale Mănășturului, a cunoscut o frumoasă vâlceancă din familie bună, cu situație materială bună, o fată deosebită, exceptională, chiar pe măsura lui! Cine e această primăvară ce-a apărut în viața Jokerului? Să nu vă gândiți că-i de altă nație sau cine știe ce prostii, CHIAR DACĂ O CHEAMĂ MERCEDESA!!!

Astfel că, in the future, o să-i putem spune Jokerului "Jokere, să-ți trăiască Merțanu" și nimeni n-o să știe că nu ne referim la mașina lui!!!

Tot pe bancheta din spate a frumoasei chinezării umblătoare, au luat loc Ducu, Bobo și hăl mai mare pițer din Cluj, Dețu!!!

Ei bine, despre Dețu tre să vă spunem că dimineața, de la 8 la 12, lucrează la pompe funebre, iar de la ora 13, îi pițer la pizzeria aia de pe Ciortea, din Grigorescu!!! Ați mâncat vreodată acolo??? VĂ DAȚI SEAMA CE PIZZA CU TĂMÂIE FACE BĂIATU' ĂSTA?

FAZA CEA MAI TARE ÎI SĂ MERGEȚI CU PRIETENA LA PIZZERIA UNDE-I DEȚU PIȚER ȘI SĂ COMANDAȚI "UN PUPTI DE PIZZA"!!!

NE CREDEȚI CĂ N-O SĂ SE PRINDĂ PRETENA VOASTRĂ?? SAU "O COROANĂ DE PIZZA!!!"

Ușor mai în față au luat loc și cei doi de Fizeșan. Trebuie să vă mărturisim că, până la această deplasare, Cronica bestială a crezut că-i un singur Fizeșan, da' în momentu-n care-am observat că din două-n două minute are alt tricou și alt tricou și iar alt tricou, ne-am prins că de fapt îs doi! Și seamănă între ei, drajii de ei, ca două picături de bere!!!

Și, dacă până de curând credeam că-n galerie nu sunt sirene cu solzi și branhii, iată că ne-am înșelat! Vasco o înotat prin Olt și la dus și la întors mai ca la Olimpiada de Vară de la Vancouver!!! O mai înotat ca Gabriela Sabo pe uscat și Piku, ce la un moment dat sărea din apă ca delfinii într-un parc de distracții!!!

Condițiile oferite de autocarul chinezesc Yutong:

Am avut parte de aer condiționat, muzică în boxe, scaune rabatabile, televizor ce nu mergea, și-un cuc deasupra șoferului ce din oră-n oră ieșea prin parbriz să anunțe ora exactă!!!

Coșurile de gunoi de pe palierul autocarului erau prevăzute cu roboței care înghițeau pur și simplu hârtiuțele aruncate de pasageri la gunoi, le reciclau pe loc și le transformau în 5 secunde în hârtie pentru cronica bestială, care iată că-i ecologică, exact ca spălătoria aia auto de pe Dorobanților!!!

Descrierea pasagerilor, partea a doua:

Spre dezamăgirea tuturor, în autocar a luat loc și Stere din Plopilor. El nu are servici. Cum mulți nu au. Că-i criză. Dic! Astfel, Stere i-a spus lu' mă-sa că merge la interviu în Sibiu, la Atlassib!!! AR FI FOST SUBLIM CA-N CLIPA-N CARE-O AJUNS ACASĂ DIN DEPLASARE, MĂ-SA SĂ-I FI SPUS "NO, DRAGU MAMII, TE-O SUNAT DE LA ATLASSIB CA AI TRECUT INTERVIUL!!!"

Dar tot n-o ieșit bine, că-n zorii nopții, când o ajuns acasă, maică-sa l-o întrebat "no, cum o fost la interviu?" și Stere cum era beat și obosit i-o răspuns direct "4-2!!!"

O mai dat o gherlă dimineața, când aceeași mamă l-o întrebat "da' cu cine-ai fost cu mașina?" și Stere "dapi cu un preten, nu-l știi" și automat o venit întrebarea "și câți ați fost în mașină?" la care Stere "46!"

Luca din Turda o venit la Vâlcea cu banii din șomaj, iar Minoru din Turda o fost pachetat de maică-sa Dana cu 4 sandwich-uri, ce-au conținut următoarele ingrediente: untură, chiftele, castraveți murați și pâine feliată. Am aflat că untura-i de la buna, castraveții îs din iarnă, iar chiftele dintr-un porc turdean!!!

Rusu și-o vândut telefonul ca să vină-n deplasare și avea la el telefonu' verișoarei sale, de culoare roșie și cu fluturași roz pe el!!! Important îi că putea primi apeluri, însă ne cam deranja soneria telefonului, ce rula celebra melodie "sunt puștoaică de liceu!!!"

Toto așa s-o îngrășat de parcă pune pe el câte-un kil la fiecare gol pe care-l dă Lemnaru, Machado și Lecic!!! Astfel, Toto o apelat la vraci, ca să nu se contorizeze și golurile din meciurile câștigate la masa verde!!!

În autocar o fost și Sive din Madrid, pe numele său real Cantor Iosif, spaniolul mare suporter "U", ce la restaurantul-terasă Dada de pe Valea Oltului calcula cât îi Beck's-ul în România și cât îi în Spania! Cum o ieșit cu 50 de cenți mai ieftin pe Valea Oltului, și-o și comandat un Beck's și ne-o declarat că mereu citește cronica bestială de acolo de departe, el și cunoștințele lui, pe care le salutăm de altfel!

Meciul:

Vâlcea am găsit-o curată ca de obicei, înverzită și pavată cu cele mai frumoase pavaje. Stadionul lor, o bijuterie, ne-a întâmpinat cu 10 lei biletul. Prima repriză o fost moșcoșe, adică de nepovestit. Nu s-o jucat mai nimic.

Repriza secundă o adus fotbalul în nordul Olteniei, gazdele au deschis scorul, noi am egalat, ei au preluat conducerea, noi iar am egalat și spre final de două ori am marcat, astfel că scorul final a fost CSM Râmnicu Vâlcea - "U" Cluj 2-4, cu o a doua repriză nebună, nebună, nebună!

Valentin Lemnaru o avut o fază în care așa o fugit ca Vasco prin Olt, adică mai mult pe loc, dar totul e bine când se termină cu bine! Miroslav Lecic a fost providențial, Adi Ionescu se căsătorește duminică cu mninunea lui olteancă, așa că așteptăm tort și-o fele de jinars!

Drumul înapoi:

Pe lângă autocarul chinezesc Yutong ce-a transportat pe cei 46 de suporteri, în deplasare au mai fost și 5 sau 6 mașini mici: remarcăm prezența lu' tata-so lu' Lipicel, alias Domnul Cobra, prezent la meci cu teologii din Black Devils! În Yutong a fost prezent și Radu Lehene, ce-o cântat așa de bine încât am decis cu toții să-l înscriem la Floarea din Grădină!!! Bobiță n-o avut pantaloni roz, Nea Costică-i de milioane, iar într-un final am aflat și numele șoferului, român de-al nostru din părțile Bistriței, pe nume Ling Hong Kong!!!

Drumul înapoi, presărat cu întunericul de afară, a fost de poveste! Călătorii au aflat la portavoce până și cursul valutar, astfel că doi vâlceni fac exact cât patru clujeni, iar patru clujeni cât doi vâlceni, deci am bătut cu 4-2!!!

La Popasul Popescu de pe Valea Oltului, oprim. No, da' de unde bani? Mă duc la barul popasului să mă uit la ce-i mai ieftin, când tipa de la bar mă întreabă "ăștia 20 de lei îs ai dumneavoastră?"

"Cum să nu? Da, ai mei", îi răspund.

"Și cu ce să vă servesc?"

"Păi, o cafea tare, o bere la doză și o porție dublă de cartofi prăjiți!!!" Cu mâna pe inimă vă spun că așa a fost!!!

ȘI I-AM LĂSAT ȘI CIUBUC, SĂ NU SPUNĂ CĂ-S NESERIOS!!!

Aceasta a fost, doamnelor și domnilor, Cronica bestială de pe Valea Oltului. La realizarea ei a contribuit și succesul muzical "N-am noroc și nici nu-mi trebe", propus de atâtea ori de Vasco în periplul nostru științifico-fantastic! Și, dacă am omis multe povești din această deplasare, e pentru că au fost extrem de multe!

Următorul meci e acasă cu Arieșul Turda, pe 12 mai. Până atunci, Doamne-ajută!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze, grație Hunterului, că Luca n-a mai dat niciun semn de viață:

Cel din apă-i Vasco, cei de la masă nu-s Vasco:

Și-un minunat restaurant de pe Valea Oltului:

Și-o poză de grup lângă Olt:

Și-o alta:

Și încă una. Ea e Loredana, el e Hunteru'. Ei au venit cu o mașină mică:

Pyfu la volan, Csaby în dreapta:

Și intrarea la meci:

Tot ea:

Și pe tribună:

Și multe steaguri:

Și-o vedere de ansamblu:

Și unu din golurile lor:

Și, la întoarcere, o fotografie cu Csaby-n farfurie:

Și fotografii din celebrul Yutong:

Și prin frumosul Sebeș:

El e Sive:

Aici eram prin Sibiu:

Și-o fotografie din tribuna oficială vâlceană:

^^^