Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

16 Mai, 2010

Cronica bestială a deplasării la Deva

- "Bună seara!"

- "Bună seara, poftiți!"

- "Micii sunt proaspeți?"

- "Sigur, azi dimineață încă lătrau!"

N-am înțeles exact ce-o vrut să spună creatoarea de mici de pe Platoul Sălii Sporturilor, dar până la urmă au fost buni, spuse Pinochio!

De la Sala Sporturilor, am călătorit înspre barul lui Nazi, din Piațeta Muzeului. Era deja vineri seară, în jur de ora 23. Toate cele 40 de fotolii se ocupaseră de suporterii ce urmau să plece cu trenul de 4.32, direcția Deva, astfel că se stătea și pe lăzile de la intrarea în toalete. Prezenți pe aceste lăzi, au luat loc următorii: R3lu, Fize cel mic, Piwall și încă 1. Nesimțiții de ei, întrebau pe fiecare ce ieșea de la toaletă "no, cum o fost?" PĂI CUM SĂRĂCIE SĂ FIE???

În jurul orei 3, sâmbătă dimineața, aproximativ 50 de pelerini s-au îndreptat înspre Stația Centrală de venit și dus din Cluj-Napoca. Aici, ne așezăm în cea mai mare ordine și ne procurăm bilete, fie cu reducere, fie întregite.

Călătoria cu celebrul tren FOAMEA a început sub auspicii pozitive. S-au deschis ceaiurile verzi, colele și fantele, spraiturile și șepte upurile. În mijlocul de locomoție pe șine a luat loc și RJ, cu o geacă de armată ultimul tip și cu o bazată echipă din UCG.

Profitând de drumul lung, am vorbit cu duhovnicul pelerinilor, viitorul preot Victor din Black Devils, un om deosebit, actualmente cântăreț la o biserică din orașul nostru. Mi-a povestit despre Memoriile lui Bartolomeu Anania, cum a vrut el să-și scoată ochii spre a nu mai vedea vreodată omul, fiind trădat de toți prietenii la odioasa securitate...

Dona Danutza a fost îmbrăcată complet în haine barceloneze, culese cu grijă de pe plantațiile de portocali ale Catalaniei în urmă cu două săptămâni, acolo unde-a fost în vacanță. Roabă o fost așe de trenchenit, că vorbea numa'n versuri, iar Picachu o avut pe el o geacă de piele de 300 de euro, iar curățatul ei costă 1 milion lejer, asta conform spuselor sale! Lehene nu s-o îmbătat absolut deloc, tanti mama lui Lehene, așa să știți, că n-o băut decât apă de izvor!!!

Și, când mai aveam 7 minute până în Deva, s-au dezlănțuit incidentele, o serie de ninjalăi ca-n American Ninja IV au aterizat pe tren parașutați probabil de-un elicopter de război, au intrat în compartimente foarte repede, însă pelerinii au făcut față cu brio acestor dușmani nemaivăzuți, iar la un moment dat unul dintre vagoane așa de tare s-o speriat, încât s-o desfăcut singur de tren și-o luat-o la fugă înapoi!!!

În Deva am ajuns după ora 8 a dimineții și ne-am postat la o terasă din centrul orașului. Sublimă a fost faza următoare: Tudy, verișor cu frații Lehene, a fost destul de bețivit și avea chef de vorbă cu localnicii. Astfel că, la un moment dat, strigă după un trecător "măăăăăă, hai stai la masă cu noi", la care trecătorul îi spune "ce-ți trebe mă, că și io îs din Cluj și-am venit la meci!"

La o clipă oarecare, o sticlă de bere aterizează pe-o dacie cu numere cu HD. Din păcate, nu cunoaștem motivele deplasării acestei sticle pe parbrizul autoturismului, astfel că poate vom reveni cu detalii într-o cronică viitoare. Am făcut apoi o oprire la Mac Donald's și ne-am luat câte-un CBO (chicken, bacon, onion), iar apoi la stadion.

Cu mașinile mici au venit în jur de 100 de suporteri, plus cei cu trenul 50, vă lăsăm pe dumneavoastră să faceți calculele matematice. Vremea a fost urâtă, a bătut țiclăul, a picurat de multe ori, plouat, întunecat!

La meci a asistat și-un balon Pepsi, iar din partea gazdelor nu a fost foarte multă lume. Formația noastră a intrat determinată în teren și-a reușit să se impună cu scorul de 2-0, șansele de promovare fiind MARI. În prima repriză a suferit o accidentare urâtă fundașul nostru Matteo Bonatti, transportat de urgență la spital deoarece a suferit o lovitură la cap.

Drumul spre casă a fost realizat în meganul proprietate personală a lui Don Cubic, supranumit oracolul. În dreapta sa a stat Dona Roxana, amintită-n cronică acum 1 an deoarece parcurgea o minunată carte de Sandra Brown, la ștrandul de la Clujana. În spate, în chibrițelul acesta de mașină, au luat loc Don r3Lu, Don Sheriff și Don 7, vă dați seama? CĂ, LA UN MOMENT DAT, AM VRUT SĂ NE ÎMPACHETĂM ÎN NĂMOL CA SĂ PUTEM TOTUȘI ÎNCĂPEA!!!

De la r3Lu am aflat că a brevetat o nouă invenție de pescuit pești!!! Astfel, pe lângă pescuitul la copcă, porumb, viermișor, mămăligă, r3Lu ne-a explicat că s-a gândit la o nouă metodă de-a prinde pești: este vorba de pescuitul la ceas! Dar în ce constă această nouă metodă? Ei bine, se pune un ceas pe marginea lacului, se așteaptă și se înhață în clipa-n care vin peștii să vadă cât îi ceasul!!!

Tot pe drumul spre casă, o tanti de la volan ne face semne disperate cu farurile, ca și cum ne anunță că-i radar! Să fim serioși, tipa asculta celebrul succes internațional "țigane, tu ai amantă" și bătea ritmul pe semnalizatoare, nici vorbă de radar!!!

Don Seven e un fin observator al realității înconjurătoare: astfel, el ne-a luat apărarea când oracolul de la volan o vrut să ne dea jos din mașină de două ori, asta datorită poveștilor relativ indecente ale r3Lului fotograf, prin Orăștie ne-am agățat de mașină datorită rolelor ce le-am găsit în portbagaj, iar prin Sebeș o acceptat să ne ia înapoi în mașină, mulțumită intervenției lui Roxy și-a lui 7!

Suporterii care s-au întors cu trenul de la ora 14 au trebuit să-l schimbe în Teiuș. Din nefericire, Gârby s-a urcat în alt tren, ce mergea înspre Simeria și, de spaimă că nu mai recunoaște pe nimeni, o început sa meargă pe la călători și să-i certe că ce-o făcut cu noi, unde ne-o ascuns, se afla el oare în Zona Crepusculară? Poliția a oprit trenul, Gârby fiind salvat de o nouă deplasare la Deva, poate o vrut să viziteze Cetatea, cine știe?

Despre meciul de miercurea trecută cu Arieșul nu ar fi extrem de multe de spus, decât că au fost aproximativ 1700 de spectatori, fotbaliștii noștri au luptat pân la capăt și-au reușit să se impună la limită, scor 2-1, iar în repriza a doua a venit o furtunăăăă de s-a intunecat cerul, a plouat cu grindină și s-a întrerupt partida de două ori!

De amintit și că primii suporteri ce-au urcat în peluza viitorului stadion sunt Azumi și Axel, printre schele și construcții, într-o frumoasă noapte de primăvară. Urmează miercuri, de la ora 19, derby-ul Ardealului: UTA - "U", iar următoarea cronică bestială vine duminica viitoare, după marele meci de duminică cu FCM Târgu-Mureș, de la 11, la Clujana!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze din această deplasare, grație aparatului foto deținut de Dona Azumi.

În prima fotografie, vedere de ansamblu a barului deținut de Nazi, Snatch Pub:

Inițial, am dorit a face această deplasare cu ocazie:

În cele din urmă, ne-am răzgândit:

Urmează diverse instantanee fotografice:

RJ, într-un moment de odihnă:

Cel de sus e Pichacu, iar la geam e Piwall:

Și încă doi somnoroși:

Continuă somnul de voie:

El e Victor, cu patrafirul pus:

Aici eram deja în centrul Devei:

Și s-a cântat:

Și aplaudat:

La stadion:

Oleee:

Ola:

Și balonul Pepsi de care vă vorbeam în cronică:

Executarea penalty-ului, în direct pe cronica bestială:

Și goooooool:

Și drumul spre casă:

De la atâta somn, au crescut și covrigi pe unde nu trebuie:

Iată și-o banană:

Mda:

Și cuplul anului pe cronica bestială:

^^^