Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

13 Iunie, 2010

Cronica bestială din Piața Avram Iancu

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, Dumnezeu și-a întors privirile către noi și razele Clujului s-au deschis.

"U" a promovat pe prima scenă a fotbalului românesc, 700 de suporteri au însoțit echipa la ultimul meci din "B", 1000 s-au bucurat în Piața Avram Iancu și-au făcut baie în fântână (conform Institutului Național de Statistică au făcut baie 358 de persoane, dintre care 321 bărbați și 112 femei), iar cei reumatici s-au trezit a doua zi cu un genunchi în balcon și cu celălalt în bucătărie, dar nu-i problemă, IMPORTANT E DOAR UN LUCRU: "U" A PROMOVAT!!!

Totul a început în 1919, dar nu ne puneți acum să parcurgem zeci de ani de istorie adevărată! Începem din Piața Avram Iancu! Încă de la ora 17, câteva sute de suporteri se aflau în celebra piațetă a Clujului, scăldată de razele soarelui de vară, peste 30 de grade, niciun nor pe cer, nicio adiere de vânt: așteptam cu toții sosirea autocarelor și-a zecilor de mașini mici ce-au venit cu promovarea-n portbagaj, direct de la Lupeni! Și era mai multă poliție rutieră ca la turul ciclist al Franței, mai multă jandarmerie ca la arestarea lui nuțu cămătaru, dar fără incidente!

Puțin după ora 18, 1000 de fani aveau să fie la Avram Iancu, ajunsese și autocarul oficial cu artizanii promovării, ajunseseră și suporterii de la Lupeni, fumigene de toate culorile, gălăgie, cântece, scandări, căldură, lume multă, baie în fântână! Greu de povestit în cuvinte, CĂCI SUNT UNELE PROMOVĂRI A CĂROR FRUMUSEȚE DEPĂȘEȘTE VOCABULARUL! "B"ASTA!!!

În piațeta din centrul Clujului, multă lume cunoscută: Nea Liviu avea pe el același maieu ca la câștigarea Cupei din 1965, Don Seven vindea vuvuzele direct din portbagajul mașinii sale, Don Cotârlă din Plopilor afirma sus și tare că el îi mahmur, mahmur e treaba de-a doua zi de fapt, prietena-sa Lavinia îl tot băga cu capu'n fântână să se trezească, adică să-i treacă mahmureala, beneficiile deosebite ale apei, iar Don Vițu făcea poze cu telefonul fix!!!

Luca din Turda era mai lipicios ca o scoică de mare, Dan Dumitru a fost prezent cu întreaga familie, Axes avea pe el un tricou cu Swansea pe care un suporter a vrut să-l cumpere, din păcate nu s-au înțeles la preț, Adnana și Evelina n-au făcut baie în fântână, Azumi a făcut, tricouri lipite de sânișori, muguri la orizont, numai dansul pinguinului a lipsit!!!

Și iată că "U" a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc și meciurile de-acasă le vom juca, cel puțin în tur, pe Stadionul "Cetate" din Alba-Iulia, nu-i departe, doar 100 de kilometri de Cluj, merită!

Departe, undeva în București, celebrele prietene ale Cronicii bestiale, este vorba de Ale și Ina, au făcut și ele baie în fântâna din Unirii, "simbiozând" cu suporterii Universității Cluj! Cine le-a văzut n-o prea știut despre ce îi vorba, că ele cântau sub apă!

Și dacă n-ați văzut pân' acum un clarinet în apă, să știți că noi am văzut! Clarinetul o făcut și el baie-n fântâna din Avram și chiar dacă și-o udat trompeta, totul o fost ok până la urmă!!!

În ceea ce-i privește pe Vasco și pe Schiță, ei o crezut că vor ăștia să-i boteze și-o ezitat să intre-n apă, dar au fost convinși în cele din urmă că nu se atinge nime'n'lume de religia lor de huligani!!! A fost o mică problemă cu apa și când o sărit Big Țițo-n apă, fântâna secând în două secunde!!! Din fericire, mașinile de pompieri și-au făcut datoria și în câteva zeci de secunde am avut din nou H2O!

Iar cunoscutul om de afaceri Bulă așa înota prin fântână de parcă era la Aqua Magic din Mamaia!!!

Robă din UCG avea niște ochelari subacvatici, el a fost prezent în piață totalmente pregătit, cu niște labe de scanfandru uriașe și cu niște solzi mai mult decât adevărați!!!

Sub egida "MORȚI, DAR PROMOVAȚI", am călătorit apoi, alături de vreo 20 de suporteri, pe terasa restaurantului Cronos, acolo unde am cinstit promovarea în compania celei mai mari invenții atribuită călugărilor belgieni și-am fost alături de Don SRL, El Elevu, Silverzeus, Dan Dumitru, Bogdan Blaga, Cotârlă cu Lavinia, Cristi Moise, Trăienikă și a sa prietenă celebră pentru revelionul 2003-2004 când nu ne-o lăsat să ascultăm muzică deloc, apoi au mai fost prezenți și Tino alături de Cioakă, Paul the Basketball, Csaby, Hunteru, Pifu, precum și selecționerul Serbiei, domnul Radomir Antici!!!

Aceasta a fost, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, ultima cronică bestială.

V-am încântat din 2003 până astăzi și nădăjduim că am făcut parte din viața dumneavoastră.

Am fost alături, vreme de 7 ani, de marea familie a "Șepcilor-roșii", iar acum e timpul să punem punct. Cronica bestială a apărut ca o nevoie de-a glumi la insuccesele echipei, la deplasările "pe sate", la memorabilele "excursii" prin Zlatna sau Vânju Mare. În schimb, în Liga Întâi e altă lume, alt impact, iar cronicuța se retrage cu convingerea că gluma s-a terminat! Căci "U" va deveni un club de referință, așa cum a fost odată!

Și, chiar dacă e ultima cronică bestială, cu certitudine ne vom vedea la Alba Iulia!

Haide "U"!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială a fost realizată de Don Sheriff. Cronica bestială a fost un pamflet. La finalul finalurilor, grație lui Don Luca avem și poze de la sărbătoarea promovării:

^^^