Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

8 Ianuarie, 2011

Cronica bestială a revenirii din propria cenușă! PARTEA A DOUA

Dragi iepurași de Paști, crăciuniți de Crăciun și diavoli de Halloween, iată că minunata și savuroasa (după ultimele comentarii) cronicuță bestială revine din propria cenușă cu partea a doua!

Am rămas la prima etapă din sezonul competițional 2010 - 2011, când, în miez de vară, "U" a debutat la Alba Iulia contra Stelei București. 7000 de spectatori au asistat la această întâlnire istorică dintre Ardeal și Vechiul Regat, Carol al II-lea putând fi mândru de evoluția ostilităților din teren și din tribune! Un singur incident major, cauzat de evoluția peluzei sud steliste, ce a încercat o incursiune înspre tribuna a doua, ÎNSĂ CEI DE LA E-ON GAZ I-AU OPRIT CU USTENSILELE DIN DOTARE!!! A mai fost de fapt un incident, după meci, undeva în apropierea cimitirului din Alba-Iulia, când Don Păunescu s-a trezit în cucuruz după o neînțelegere în ceea ce privește traseul de urmat până la gară!!!

Am pierdut cu 2-1 în prima rundă, poate și datorită tracului. În etapa a doua, ne-am deplasat sub Tâmpa și tare tâmp am jucat și-am pierdut cu 3-1. În runda a treia însă, în Cetatea Albei Iulia, a venit Vasluiul CELUI MAI MARE PRODUCĂTOR DE PUFULEȚI DIN EUROPA!!!

Și-am făcut 1-1 cu FC Vaslui, însă ce rămâne în memoria celor 3000 de spectatori prezenți a fost furtuna și grindina ce s-a abătut vreme de o jumătate de oră asupra stadionului! Prin minutul 15 al meciului, norii au început să se adune, ca românii la revoluție!!! A început apoi o ploaie cu bucăți mari de gheață, încât ninjalăul cu fluier a decis întreruperea meciului și adăpostirea la cabine! A picat și transmisia TV, Don Emil Grădinescu intrând în direct la GSP TV de pe telefonul mobil, apoi deloc, căci au căzut în cele din urmă și rețelele de telefonie mobilă! O ÎNCEPUT SĂ MĂ SUNE MAMA, CARE-O VĂZUT LA TELEVIZOR FURTUNA APOCALIPTICĂ, "OARE-I BINE COPTILU, O PĂȚIT CEVA???", apeluri pierdute de la nașa din sat care chiar atunci și-o băgat DIGI TV că s-o săturat să aibă numa' TVR 1 și TVR 2 cu pureci!!!

La acest meci, de fapt înaintea lui, m-a sunat Don Emil Grădinescu spre a-și exprima dezamăgirea că bestiala cronică nu mai există, căci pe atunci nu se mai scria la ea.

Au fost momente, în timpul furtunii, când am crezut cu tărie că îmi găsesc sfârșitul pe punctul de la 11 metri!!! Cabina de la tribuna întâi vuia și se mișca, geamurile tremurau și mă gândeam că dacă "U" nu înscrie, măcar voi ateriza eu în poartă!!!

În tribune, oamenii se adăposteau sub cadavrele păsărilor trăznite de trăznete, alții o început să-și facă haine din aripile cocorilor și ale ciorilor prăjite de trăznetele mai sus amintite!!! Astfel, Pitiku și Țițo au ajuns acasă cu blănuri din pene de gâște albaneze, Gabriel Baciu Inginerul de la Autostradă a fost văduvit de geaca cu VG ce a luat-o viscolul, iar El Elevu și-a găsit carnetul de elev din gimnaziu, adus de vânt și de furtună din zări nemaivăzute!

Au fost victime și la tribuna a doua și la tribuna întâi. Oameni cu tricourile pline de sânge din cauza gheții căzute din ceruri și nu, nu glumim! Ambulanța circula ca la paradă, însă, în cele din urmă, meciul s-a reluat inuman și-am reușit un 1-1 după un arbitraj demn de desenele alea animate japoneze!!!

Etapa a patra ne-am deplasat la Urziceni pe-un soare demn de filmele ce au acțiunea în deșert! Și-o fost o căldură la Urziceni că până și apa beia apă, berea bere și bitterul, bitter!!! Și-am reușit să învingem cu 1-0 pe terenul puternicei formații ialomițene ce zdrobea cu 4-1 pe Glasgow Rangers! Și tare senin a fost drumul înspre casă și plin de doze carpatine.

În runda cu numărul patru, a venit la Alba Iulia formația Oțelului din Galați. Am învins cu 2-1 și Don Sergiu, celebrul taximetrist ce are soție cu magazin de mercerie în Zoom Gallery din spatele magazinul Central. Trebuia vreo continuare? NU, PENTRU CĂ NU ÎNTOTDEAUNA PROPOZIȚIILE TREBUIE SĂ SE ȘI TERMINE, CĂCI ISTORIA SE SCRIE ÎN CONTINUARE!!!

În etapa cu numărul cinque am mers la Dinamo București și-n fața tuturor abonaților TV, că meciul a fost transmis pe Antena 1, am reușit un meci de excepție, o victorie cu 4-3 ce a închis gura tuturor răuvoitorilor și pițiponcilor din Obsession!!! Deținem informații că atâta s-o băut după meci, încât atât Dâmbovița, cât și râul Argeș au avut de suferit și chiar au secat pentru câteva zile.

Cu Gloria Bistrița am jucat acasă în etapa a șasea și-am învins tot cu 2-1, ca pe Oțelul. De menționat că site-ul vitibet.com a reușit să prindă scorul exact al acestei întâlniri. La meci a fost și The GodFather-ul fotbalului românesc! DA, A FOST! NU NE ÎNTREBAȚI CUM, CĂ NU ȘTIM!!! PROBABIL S-A INVENTAT TELEPORTAREA ȘI N-AM AFLAT NOI ÎNCĂ!!! SAU DISOLUȚIA MATERIEI, CUM VREȚI VOI SĂ-I SPUNEȚI!!!

Au urmat o serie de meciuri bune și nu prea bune, însă tot ce contează e că drumul spre Alba Iulia a fost mai aglomerat decât de obicei, a fost și meciul, tot la Alba Iulia, cu rivalii de pe deal! Don R3lu a avut mici probleme la Pensiunea Luca, unde a vrut să vadă cât de tare zboară o sticlă de bere, apoi se distra singur plonjând prin restaurantul pensiunii!!!

Scorul final a fost 1-1, execuția magistrală a lui Claudiu Niculescu determinând tribunele să explodeze și să exulte minute-n șir, coregrafia excepțională, o parte a tribunei a doua a fost albă, iar cealaltă a fost neagră și scris cu roșu "U" Cluj, conform martorilor oculari peste 1200 de mașini cu însemne alb-negre au plecat din Cluj în dimineața acelei zile, restaurantele, pensiunile și motelurile au fost pline ochi, a fost o atmosferă cum rar s-a putut vedea. Au fost mobilizate forțe de ordine din mai multe județe, nădăjduim că din 10 civili, vreo 2 aveau grade în acea zi la Alba Iulia ȘI NU NE REFERIM LA FAPTUL CĂ AVEAU TEMPERATURĂ!!! A venit la meci și Don D4n din București, într-un record de 5 ore pe Valea Oltului, suporteri din toate landurile țării. Și-au trecut vremurile când scoteau cuțitele la noi cei din Negrești Oaș sau cei din Baia Sprie, nu-i așa?

Claudiu Niculescu a avut un tur de campionat de excepție, execuțiile sale din lovituri libere minunând pe toată lumea, precizia sa determinând păianjenii să se mute din Alba, ORIUNDE ALTUNDEVA, DAR NU ÎN ALBA! De amintit așadar investiția lui Don Walter, precum și apariția de-acum din iarnă a Prințului Adrian Cristea și-a celebrei Gabitsa Drăgușanu, Clujul va fi mai frumos de-acum încolo, suntem siguri de acest lucru!

Cam aste' ar fi, undeva pe scurt, amintirile turului de campionat. Urmează, din 25 februarie 2011, partea a doua a sezonului. Următoarea cronică? Stați pe recepție! Și să fiți iubiți! Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^