Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

28 Februarie, 2011

Cronica bestială de la meciul cu Steagul Roșu Brașov

În frumoasa zi de indian summer (1) de 27 februarie 2011, "U" Cluj a întâlnit formația de sub poalele Tâmpei. Totul a început în jurul orei 4.30, când Protexu s-a trezit din somn cu o puternică durere de măsea. Are una singură și și aia îl deranjează!!! În deplasare, o venit cu o sticlă de ceai de mușețel, facând gargară pe tot parcursul drumului către stadionul din Cetatea Unirii(2).

Câteva ore mai târziu, când soarele se lupta să străpungă ceața deasă din Munții Tibetului, Dalai Lama făcu o rugăciune pentru singura măsea a lui Protexu!!!

Nota redacției: Protexu este un suporter vechi al Universității Cluj, din generația lui Așchiuță, a lui Muri, a lui Hiena și a lui Nelu Cașcavalul, fiind, totodată, contemporan cu Gică Petrescu, Ileana Sărăroiu, Toma Caragiu și Edith Pilaf, DUMNEZO SĂ-I IERTE ȘI SĂ-I HODINEASCĂ ÎNTRU CELE VEȘNICE!!!

Și, dacă vă întrebați de unde porecla de Protexu, pe el mămica lui botezându-l Tiberiu, să știți că în prima deplasare a lui avea o geacă precum un protex, adică așa bufantă și plină de...ne scuzați!!! Și, de-atunci, așa i-a rămas porecla, poreclă pusă de Păunescu pe vremea când încă nu și-o cunoscut soacra!!!

Undeva în Plopilor, Don Luciano dădea de mâncare la orătănile sale de pe Facebook încă de la primele ore ale dimineții. În calitate de șef de trib, Don Luciano a îmbarcat lumea într-un microbuz de 16 locuri, plus în alte 5 mașini mici. Într-unul din ele, Dona Napyșoara și Don Cotârlă au pregătit nu mai puțin de 60 de sandwich-uri ce au conținut următoarele: 12 franzele mari, tri kile de șuncă, 25 de baxuri de brânză topită, o roabă de ardei, 4 cunune de ceapă, o tablă de slănină și o găleată de muștar!!!

Din Zorilor, Pigmi, Corujan, Locusteanu și Adi Fanfu s-au îmbarcat în autoturismul proprietate personală a unui păgubit rămas necunoscut până în zilele noastre, alături de doi litri de țuiculiță de prune, cu direcția Alba Iulia, via Mihai Viteazul. În această frumoasă localitate a județului nostru, se întrezăresc de departe Cheile Turzii, Autostrada A3, Biblioteca Comunală Mihai Viteazul ce are și cont pe Facebook, Centrul de Colectare a Laptelui, un ABC alimentar și restaurantul din centrul urbei, acolo unde a fost prins Mihai Viteazul, celebrul BAN AL CRAIOVEI, strămoș de-a lui Mititelu, Pițurcă, Ionel Luțu și, bineînțeles, Claudiu Niculescu! Cei din Zorilor i-au invitat pe inculpații Șoți Kozak, Robi Kozac, Protexu și Porcu (asta-i unu din Zorilor) să servească meniul zilei la numai 10 lei.

Din greșeală, Protexu în loc sa intre în Cooperativa de Consum a intrat la Centrul de Colectare a Laptelui, unde s-a lăudat că are mai mult groștior adunat în anii de chin și de abstinență decât un taur fără vaci!!! Doamna l-a pleznit, dar măseaua singuratică n-a vrut să părăsească staulul ce-l înconjoară!!!

Eroii noștri și-au comandat meniul zilei: ciorbă de burtă + garnitură de cartofi răntăliți + șnitel de porc + o gogonea. Cel mai fericit și mai mulțumit dintre toți a fost Dan Locusteanu, ce a lăudat bucatareasa, asemănând-o cu socrela sa de nenumarate ori!

Cronica bestială vă informează că de la Cluj au plecat înspre meci peste 1000 de suporteri, iar tâlhăriile, infracțiunile și abuzurile de încredere au lipsit cu desăvârșire!

În ceea ce privește condițiile metereologice, am luat legătura cu Centrul Regional Meteorologic de la Decea, unde ne-a răspuns meteorologul de serviciu Dan Găldean (vă mai amintiți de el?) ce ne-a relatat că în Decea soarele răsare dimineața și apune seara și sunt 34 de grade la el în birou, pentru că are centrală pe lemne!!!

Radarele de pe traseu amplasate în localitățile Turda, Unirea, Miraslău și Inoc(3) au fost bruiate de stația lui Fernea care tot încerca să ia legătura cu frate-so Jefynson din Marea Britanie, plecat acolo abuziv, emigrant ilegal, transportor de ... mai bine nu zicem că nu vrem să-i facem năcazuri la Doamna Fernea, o femeie de milioane de lire sterline, desigur!!!

Terenul din Alba Iulia, prin teren a se înțelege gazonul pe care s-o disputat meciul, se prezenta în condițiuni excepționale pentru agricultură: răsaduri de mac și de cânepă îți zâmbeau din colțișoarele terenului, iar etnobotanicele [Tantum Rosa(4), Ramboo (5), Spice (6) și Maraciuca (7)] fuseseră culese cu o zi înainte, spre a nu apărea la televizor, căci meciul o fost televizat.

La ora startului partidei, fix 2000 de spectatori glăsuiau și își încurajau favoriții, aproximativ 47 fiind veniți de la Brașov cu un autocar de ultimă generație. Partida a început la 14 fix, "U" jucând în alb, iar brașovenii în galben-negru. În prima repriză, am avut parte de multe ocazii la poarta adversă, atât nigerianul Tony, cât și prințul Cristea trecând cu puțin pe lângă deschiderea scorului. Nu uităm nici de năluca lui Păcurar, ce a executat o bombă înspre vinclul porții, dar s-a băgat portarul lor!

La tribuna oficială au fost prezenți atât Țițo, cât și Elevu, doi monștrii sacri ai Mănășturului. Liniștea duminicală a municipiului Alba Iulia a fost perturbată de bombe, e vorba de boambele de la tribuna a doua ce au răsunat pe tot parcursul primului mitan, că la un moment dat am crezut că-i Revelionul, la fel și Don Elevu, el deschizând șampania și urlând în gura mare "LA MULȚI ANI, 2012!!!"

Lumea s-a uitat la el mirată, a încercat să-l calmeze, însă nu a avut cu cine, el fiind sub efectul plantelor (4), (5), (6) și (7), dorind să-l copieze pe domnul Cornel Dinu, care a fost idolul lui din copilărie când a antrenat echipa Șepcilor roșii, O Tempora, O more, O Pizza, O Quatro Stagioni!!!

Norocul nostru a fost că centralul Istvan Kovacs, în traducere liberă Ștefan Fierarul, nu o avut șampanie la el, că altfel s-ar fi întrerupt meciul și s-ar fi sărbătorit REVELION 2012 hăpt în 27 februarie, pe stadion la Alba!

Știți cine-i din comuna Sohodol, Câmpeni, județul Alba? Don Nicu Bendea de la Comedica! Știți cum conduce? Pentru el nu există sens unic, nici semnul de acordare a priorității și cedează trecerea! DE CE ATÂTEA RESTRICȚII ÎN LUMEA ASTA? ABOLIȚI SEMNELE!

La pauză, scorul a fost alb ca dealurile din depărtări, ca neaua de joi din Cluj, ca laptele de la Centrul de Colectare a Laptelui, ca mujdeiu cu smântână!!!

La pauză, din pricina frigului, lumea a coborât în tenebrele stadionului care sunt sub stadion ca să facă un pișu binemeritat!!! Repriza secundă a mui(a)t terenul, el prezentându-se în condițiuni execrabile, că până și buruienile și-au luat tălpășița și-au luat-o către Zlatna! (Remember Cronica de la Zlatna?)

Prin minutul 55, prințul Cristea se trezește cu o laptă în laba piciorului, se uită la ea, mingea se uită la el, o dragoste la prima vedere, o dă pe lângă fundașul advers ce-l tăvălește la fel cum tăvălea el odată, în vremurile bune, o binecunoscută vedetă TV și nu, nu este vorba de Gabitsa din Grigorescu! 1-0!!! Replica la poarta noastră: francezul Pele îl ia la trântă pe un atacant advers și iar 11 metri și 1-1!

Acesta a fost și scorul final înregistrat pe tabela electronică menținută în viață de fiul lui Tanti Sia de la spălătorie! Drumul spre casă? Radarele au dispărut, unii s-au oprit la Lilimona să mânce mici de-aia cât un porc, alții s-au oprit la Miraslău să-și amintească unde o plonjat R3lu fotograful de dorul Mării Negre, iar alții nu s-au oprit deloc, grâbindu-se acasă.

De la București, Don Dănuț Turcu ne informa despre evoluția tabelei de marcaj de la meciul de handbal, iar Don Kato pescuia în Snagov cu urechile lipite de un aparat de radio cumpărat de la ruși. Să-l mai menționăm și pe Don Luciano, ce și-a administrat intravenos 4 cremeșuri la cofetăria din centrul Albei Iulia, iar la boxele stadionului au răsunat succese internaționale de talie mondială, ultimele apariții muzicale fiind ascultate de publicul spectator.

Urmează o deplasare dificilă în Moldova, la Vaslui. Iar apoi, acasă cu Urziceniul lui Marian Pană. Că acolo e acum.

La final, iată notele explicative:

(1) indian summer = vară târzie;

(2) Cetatea Unirii = Cetatea Unirii;

(3) Localități din județe;

(4) Tantum Rosa = praf pentru spălături...;

(5), (6) și (7) Ramboo, Spice și Maraciuca = diferite legume ce au fost recent și pe bună dreptate interzise.

Cronica bestială de la meciul cu Steagul Roșu Brașov a beneficiat de aportul Casei de Filme Kozak.

Transportul înapoi a fost asigurat de Nick din Mănăștur, ce la întoarcere și-a luat prăjituri de la cofetăria Rusalka din Turda. 7 tăvi.

Muzica a fost asigurată de Koby Peretz cu "Some love", Martin Solveig cu "Hello", Akcent cu "My passion" și Tinie Tempah Feat. Eric Turner, cu "Written in the stars".

La final, cu ocazia Mărțișorului, urăm tuturor mărțișoarelor o primăvară reușită, plină de flori și bucurie! Haide "U"!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze, grație Donei Napyșor:

^^^