Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

13 Martie, 2011

Cronica bestială de la Bistrița, de la meciul cu Unirea Urziceni

CAPITOLUL I, INTRODUCEREA:

Această ediție a cronicii se recomandă a se citi direct de pe un proiector uriaș, pentru că-i uriașă! Ea include atât relatarea meciului de handbal feminin dintre "U" Jolidon și Oltchim Râmnicu Vâlcea, cât și relatarea întâlnirii de fotbal masculin dintre "U" și Unirea Urziceni, ȘI DACĂ AVEȚI OCHELARI 3D, PUTEȚI CITI ACEASTĂ CRONICĂ BESTIALĂ ȘI DIN SPAȚIU, TRIDIMENSIONALITATEA ACESTEIA FIIND RECUNOSCUTĂ PE PLAN INTERNAȚIONAL!!!

Îl menționăm aici pe Călin Briciu, suporter de-al Universității Cluj din Sun Valley, United States of America, ce dorește să fie amintit ca cititor al cronicii de departe, din îndepărtata Americă! Astfel, cronicuța salută suporterii din Sun Valley, un fel de Iclod al Ilinoisului, ce citesc cronicuța!!!

Din îndepărtatul Sun Beiuș, ne salută și Călin cu Ramona!!! Din Șuncuiuș, ne salută și Sabin!!!

CAPITOLUL II, MECIUL DE HANDBAL:

În data de 10 martie 2011, de la ora 17.30, iubitorii handbalului cu piersicuță în loc de bănănuță au luat loc în Sala Sporturilor "Horia Demian", acolo unde "U" Jolidon a întâlnit campioana vremurilor actuale, Oltchim Râmnicu Vâlcea! Greu m-am decis cu cine să țin, deoarece Melinda Geiger joacă la Oltchim și noah, vă imaginați că au loc tot felul de implicații sentimentale și nu-i ușor să-ți bați ciocanul de ea dragoste așe ușor!!!

Normal că ea nu știe că-i atât de iubită la Cluj, da' poate dă Bunul Dumnezo să citească această cronică și să-și deie seama că și-n Cluj îs sentimente pure!!!

Sala Sporturilor a fost arhiplină, peste 3.000 de bilete au fost vândute, că Fabrica de Celuloză și Hârtie de la Dej și-o redeschis porțile, atâtea hârtiuțe o tipărit pentru meciul de handbal!!! Astfel, muncitorii au fost rechemați din șomaj tehnic, pensionarilor li s-a anulat decizia de pensie, tinerelor mame ce-au intrat în concediu de maternitate li s-o anulat nașterea, fătul a fost băgat înapoi și-au fost rechemate la combinat să tipărească bilete pentru marele meci cu Oltchim!!!

Meciul a început exact când la Antena 1 rula "Acces direct", însă iată că 3.000 de clujeni nu aveau să știe ce se mai întâmplă cu Iri și Monica și de câte ori o dat-o pe biata cu capu' de bordură!!!

Iată declarația din preziua meciului a directorului sportiv de la "U" Jolidon, Cosmin Sălăjan, postată pe site-ul oficial http://www.uhandbal.ro: "Vom întâlni formația campioană a României, finalista Champions League și echipa care formează în mare parte echipa națională a României, care a luat bronzul la europene. Chiar dacă vâlcencele au avut unele probleme la nivelul băncii tehnice, nu putem să ne culcăm pe-o ureche și să spunem că meciul va fi mai ușor. Sperăm să apară de la acest meci și o cronică bestială", a mai spus directorul sportiv de la "U" Jolidon într-un cadru mai restrâns!!!

Partida de handbal a început furibund, fetele noastre de la "U" reușind să domine începutul meciului, golurile se petreceau cu repeziciune, lumea din tribune aplauda fiece reușită a lui Seno, Tivadar, Bârsan, Dincă, Vintilă și Paraschiv, că ele au fost marcatoarele noastre!

Scorul final a fost 31 - 31, iar finalul a fost unul de nerecomandat celor cu ciroză, CĂ DE NERVI AR FI EXISTAT POSIBILITATEA SĂ DEA PĂ GÂT VREO FELE DE JINARS ȘI FICATU'I NUMA' UNU', CA CHUCK NORRIS!!!

Nu mică a fost mirarea spectatorilor când Melinda Geiger a scăpat spre poarta noastră, a driblat tot ce i-a stat în cale, o făcut un un-doi cu una foarte înaltă și o șutat la poartă noastră, o fost gol clar ȘI CÂND S-O BUCURAT ȘI-O DAT JOS TRICOUL CA LA FOTBAL ȘI PE ALEA SCRIA "PENTRU SHERIFFU"!!!

Don Șutea de la Ziua de Cluj a venit la handbal însoțit de-o rochie roșie ce stătea pe-o tipă brunetă, iar Don Chelaru se pare că nu se mai uită la desenele cu Scooby Doo!!! La meci o fost și jermele de Jelu Radu, reîntors în țară deoarece filmează filmu' ăla porno de care o scris și-n ziare!!! Se pare că la castingul acestui film erotic a fost prezent și Doctorul Mic, dar și Hiena cu scuterul său, unele scene din producție realizându-se, din câte am auzit, direct de pe scuter!!!

În definitiv, a fost un meci de handbal excepțional, un regal handbalist de înalt nivel culturalo-sportiv!!! Așa meciuri, să tot fie!

CAPITOLUL III, MECIUL DE FOTBAL:

A avut loc sâmbătă, 12 martie 2011. De la ora 14, pe Stadionul Muncipal "Gloria" din Bistrița. De ce la Bistrița și nu la Alba Iulia? EI BINEEE, DIN CAUZA GAZONULUI ETNOBOTANIC ȘI DE TĂTĂ MNINUNEA DE LA ALBA, DE CARE-AM SCRIS ÎN CRONICA ANTERIOARĂ!!!

Peste 1.000 de suporteri alb-negri au făcut această deplasare înspre ținutul îndepărtat al Bistriței, de-acolo îi Iulia Creața, tipa aia faină de la Genpack ce-o lucrat mai demult la ATC!!! Din Bistrița îi și Restaurantul "Coroana" și tot din Bistrița îi, de mii de ani, domnul Jean Pădureanu!!!

Acuma faza interesantă îi că noi, staff-ul de holoangări de la "U", de la stewarzi la rupători de bilete, am mers cu autocarul ăla pe care scrie F.C. UNIVERSITATEA CLUJ, autocarul argintiu ce-o fost mai demult chiar autocarul echipei, înainte să se ia autocarul acesta spațial care transportă jucătorii, astfel că în drumul nostru înspre Bistrița toată lumea ne făcea cu mână, polițiștii de la rutieră ne salutau militărește, foarte de treabă lumea din Județul Bistrița-Năsăud, oameni excepționali!

Faza cea mai cea a fost când am făcut un mic popas la Benzinăria Ozana din Beclean, acolo unde-am tras pe dreapta și în două secunde vine cineva la mine și la Nea Titi și ne întreabă:

"- Da' Prințu' nu coboară din autocar să-mi dea un autograf???"

"- Ce prinț mă copile?" întreb eu cu stupoare.

" - Da' Claudiu Niculescu îi?"

" - Îi, dar nu în autocarul ăsta", îi răspund.

Apar ulterior două tipe care, disperate, ȘI VĂ GARANTĂM CĂ SPUNEM ADEVĂRUL, MĂ IAU DE PIEPT ȘI DE GULER ȘI DE CRAVATĂ ȘI-MI SPUN AMENINȚĂTOR:

" - Cheamă-l pe Machado, că altfel rămâi fără omletă!!!"

Speriat și înmărmurit de-o astfel de perspectivă, mă întorc suav și-l strig pe Grizzly, prezent și el cu noi căci lucră la Scutul Negru și și cei 40 de la Scut o fost cu noi în autocar:

" - Grizzly, te caută două...", mieunai eu...

Și când vine Grizzly și se dă jos din BUS, fetele speriate exclamă:

" - Dar ce-ai pățit Gabiță Machado, ai mâncat un tir de pepeni???"

" - Da' nu sunteți echipa Universitatea Cluj?" se bagă-n discuție apoi fanul ce-a întrebat de Adrian Cristea.

"- Ba da, echipa de stewarzi și de rupători de bilete!!!"

Ca un fapt interesant, trebuie menționat că Nea Titi și-o cumpărat o cafea cu 3 lei din Benzinăria Ozana, DECI CLAR VINE SFÂRȘITU' LUMII!!!

Am avut parte de-un șofer excepțional în celebrul autocar chinezesc Yutong, șofer ce prin Bistrița o arat cu roțile autobuzului toate rondourile de flori, DECI CIUCIU TRANDAFIRI ÎN CENTRUL BISTRIȚEI LA VARĂ!!! POATE O SĂ CREASCĂ ÎN SENSURILE GIRATORII, ÎN LOC DE FLORI, MICI AUTOCARE DE JUCĂRIE, CINE ȘTIE???

La un moment dat, chiar când ne apropiam de Stadionul Municipal "Gloria", o trebuit să intrăm pe-o stradă foarte strâmtă și se părea că n-avem loc, moment în care cu toții am rugat frumos clădirea de pe margine să se dea un pic la o parte, să putem intra și noi pe mica străduță!!!

NU ȘTIM CINE I-O DAT CARNETU' DE ȘOFER LA NENEA ĂSTA, DAR PROBABIL CĂ ACUMA SE CĂIEȘTE LA NESFĂRȘIT ȘI DACĂ AR MAI EXISTA EMISIUNEA IARTĂ-MĂ DE PE TVR 1 CU RALUCA MOIANU, PROBABIL CĂ AR FI INVITAT PERMANENT ACOLO, CA ȘI CORNEL DINU LA PROCESU ETAPEI!!!

Vai și tulai!!!

Și iară vai!

Data viitoare merem la meci cu scuteru' lui Hiena? Sau nu, că ne filmează Gelu Radu???

DECI SĂ ȘTIȚI CĂ NU SUNTEȚI DECÂT LA MIJLOCUL CRONICII BESTIALE!!!

Ajungem în Bistrița la stadion și remarcăm micuța și cocheta arenă, aranjată de mare meci mare! Tabela de marcaj uriașă și electronică reda ultimele episoade din "Rosalinda", lumea venea la stadion, soarele strălucea a primăvară, 14 grade în aer, 32 în vodcă, 26 în rachiu și vreo 60 în șpiru adus la meci de Grizzly, acest Machado al peluzei și al Scutului Negru!!!

Meciul a fost frumos, am învins cu 4-2 după ce Unirea Urziceni ne-a condus de două ori, atmosfera incredibilă, gazdele din Bistrița foarte primitoare, iată că și rimează, oare cum ar suna o cronică bestială în versuri de promenadă?

La meci a fost prezentă și splendoarea din peninsulă, este vorba de Dona Lavy, ce în curând își va deschide la Beliș o pensiune de toată frumusețea, acolo unde va invita toată galeriaaaa!!!

Don Lică, alias U.V, a reușit în cele din urmă să ia un credit de la bancă și să-și cumpere o curea la pantaloni, el a fost acompaniat și aplaudat de la distanță de cele două domnișoare de la tribuna întâi cărora le-am lăsat bricheta, chibritele adică, acuma mă făceam cu o amendă, hello??? Puțină atenție pe viitor!!!

Don Tino și cu Don Cioakă, alături de Don Vialli și Don Roșu din Mănăștur au remarcat și chiar au contactat cronica bestială spre a o informa că polițistele din Bistrița îs atâta de faine încât la un moment dat implorau prin centrul Bistriței să fie arestați!!!

GATA! ȘI HAIDE "U"!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^