Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

7 Aprilie, 2011

Cronica bestială de la Bistrițaaaaaa

Doamnelor, domnișoarelor și domnilor, iată că o nouă ediție a cronicii bestiale răsare din Plopilor. De această dată, alături de următoarele personaje: Cotârlă, numit în această cronică Domnu' Carlotă Petardă, Calu' de pe Coasta de la Calvaria, Alex din Beciul Vichingilor, Comisaru din Someșu Cald alături de frumoasa Jessie care momentan vorbește la telefon și alături de urmașii lui Don Luciano, cele două odrasle pe nume Dani și Darius, la majoratul căruia o să hie o coregrafie pe nota de plată de numa' numa'!

Personal, am făcut această deplasare alături de Don Pify (fostul patron din Cronos), Don Daniel Cambuza, Dona Ioana Filcău bucătăreasa din Vikingi și de Don Hunteru, fostu barman din Cronos, actualmente are grijă de un bătrân paralizat cronic bestial!!!

Don Cambuza ne-a mărturisit că o aderat la Partidul Poporului și o fost chiar la Congres în București, însă acest partid o fost interzis de Tribunal, astfel încât ne așteptăm ca Don Cambuza să ia o armă-n mână și să se refugieze în Munții Apuseni!!!

Într-un alt autoturism rutier, alături de șoferul Carlotă Petardă (alias Cotârlă) și Napy Fumigenă (pretină-sa), la peluză fiind Bebu Grenadă și Johnny Glonțu cu Ale Proiectila din Chitila, care o apărut pă sticlă la JeSePeu TeVeu, se aflau și șase saci frumoși de COTAGRO făcuți din pulpă de miel originală cu ficat de fluture, asezonată cu breton de cărăbuș și alte ingrediente fără "ie-uri", practic mâncarea de bază a lătrătoarelor, mienuatoarelor, a multor altor viețuitoare și a lui Tata Jean, fiind și el un Saint-Bernard de lungă durată!!!

În tot acest timp, Don Cambuza încerca să împartă adeziunile de aderare la Partidul Poporului, însă fără succes! Don Pify a reușit să-l șpreieze cu bâta de basseball din dotarea oricărui taximetrist care se respectă!!!

Don Johnny, prietenul celebrei Ale Proiectila din Chitila, a răbdat foame cu COTAGRO în portbagaj! El nu mai mâncase de când am bătut pe Sârma la ei acasă!!!

În Beclean, el și-a achiziționat de la Cooperativa de Larg Consum din localitate un călcâi de pită, alături de patrusute de grame de coji de parizer!!! Savurând el masa pe capota carlototurismului animalic, tăt o fost gata până o dat de prima îmbucătură adevărată de parizer!

Vorbind de actualele tehnologii care ne înconjoară viața, deplasările, tâlhăriile și infracțiunile, Don Cambuza a afirmat că el are e-mail, dar n-are calculator!!! În schimb, Don Hunteru i-a răspuns că el are calculator, dar n-are e-mail, cerându-i să facă fuziune ca Sânnicolaul Mare cu Ioan Ovidiu Sabău!!!

Condițiile meteorologice:

În jur de 300 de suporteri s-au aciuat asupra stadionului "Am 100 de ani și încă îs bine mersi!!!"

Soarele se ascundea printre cei peste 100 de ani ai conducătorului iubit, părintele cooperativelor din România, străbunicul geto-dacilor!!!

Găleți cu formol au fost aduse la stadion în cantități industriale și cu toții ne-am întrebat despre rolul acestui produs patologic la un meci de fotbal!

În fața a aproximativ 2.000 de agricultori de cursă lungă și în fața a 300 de U-iști, începe meciul. Gloria Bistrița în alb, iar Universitatea în roșu de Ferrari și negru că avem destui!!!

Prin minutul 10, o ajuns și praporii!!! Prin minutul 15, o ajuns și colacii, alături de ștergurile și bastistele date la copiii de mingi!!!

Prin minutul 20 mai mult sau mai puțin, Gloria Bistrița înscrie pentru 1-0, apoi Afonso Delgado e eliminat de pseudo-arbitrul Marius Avram și noi începem să cântăm "Jeane, Jeane, Jeane goooooool, Jeane Goooooool, Jeane Gooool!"

Prima repriză a fost una de prost augur pentru Universitatea Cluj-Napoca! Și, de supărare, fiind 1-0 la pauză pentru conte, Carlotă Petardă o decis să livreze mâncarea pentru ham-ham la doctorița veterinară Moldovan din Bistrița!!!

Napy Fumigenă, după ce va citi cronica, va fumega mai tare ca la meciul cu Urziceniul, când părintele Benke de la Scutul Negru era să fie linșat și acroșat de Napy Fumigena, ce s-o enervat că nu vedea meciul de el!!

Repriza secundă, fiind înconjurată de florile din zonă, la flori le zicem corbilor din cimitire, a schimbat radical datele problemei: Bianca Drăgușanu poate fi mândră de Prințul ei! Două goluri, tiki-taka, o reușit Prințul Adrian Cristea, o mai dat și egiptenii un gol, dar fără folos, că o dat și Pele unul și cireașa de pe tort, Tony, ce a dus scorul la 4-2 pentru "U" cu o lovitură post-mortem și cine o trebuit să se simtă, nu s-o simțit!!! PĂI CINE L-O UITAT PE PĂMÂNT, DIN PĂCATE, L-O UITAT PE VIAȚĂ!!!

După ce-o dat golul de 4-2, sărbătorindu-și majoratul în teren, fotbalistul de culoare Tony și-a îndreptat privirile înspre cartea lui de identitate, că tot râdeau comentatorii de el că o făcut 18 ani, ei, n-a făcut chiar optâșpe, a făcut 42, pardon, adică 22!!!

La tribuna întâi lătra un mic rahat pcr, pcr!!! La final, suporterii Universității i-au făcut rost de viză pentru Coreea de Nord!!!

La finalul meciului am fost ținuți vreo 20 de minute chiar la domiciliul Relicvei, până când toți de la tribuna întâi au plecat spre hambarele lor.

Într-un final, cucuveaua ne lasă să ieșim din Cripta Veșnică și ne îndreptăm înspre Profi. Din nefericire, casiera urla din toți plămânii "NU AVEM BERE, NU AVEM NUMAI PASTE FĂINOASE!" La care vine și răspunsul publicului cumpărător:

"- Asta-l ține de fapt în viață, PASTELE FĂINOASE, ELIXIRUL VIEȚII, PRIETENUL VEȘNICIEI!"

Drumul spre Cluj o fost plin de nutrii albăstri și de cocori sârmoși, iepuri cu chiftele în coadă zburdau de fericire că o pierdut Gloria Bistrița și că a învins "U"!

Dinainte de Beclean, îi Agrișu. Acolo s-o oprit Carlotă Petardă și Napy Fumigenă, ca să culeagă macriș pentru o ciorbă de străguțe, adică o combinație de struguri cu frăguțe!!!

Când am ieșit din Beclean, ne-am dat seama că am ieșit din zona highlandărilor și a trebuit să fim atenți la semnele de circulație și la trafic, menționăm că până la Beclean nu erau semne, că ce rost au dacă tot ne aflam în ținutul lui Bram Stoker???

Când s-o născut CONTELE, nu că nu exista păcură și curent electric, da n-o fost adus cartofu din America!!! DE FAPT, CRISTOFOR COLUMB O JUCAT LA GLORIA BISTRIȚA!!!

La meci o fost prezent și Jenu (nota redacției - e vorba de Eujenul din cronica meciului cu Dinamo), păi nu-i normal bătrânu', el o venit cu trenul până în Beclean și de-acolo cu ocazie, mare "U"-ist și Jenu' Pora, nu degeaba un liceu din Mănăștur îi poartă numele!!!

Din Dej, pe bicicletă, un suporter a făcut o cursă lungă până-n Bistrița, însă a fost oprit de cei din Ultras 19 și luat cu ei, căci altfel cu siguranță n-ar fi ajuns la primul fluier al fluierașului fiu de tată de comisie de arbitri.

În timpul meciului, Don Doruț Abrudan a avut o revelație și-a urlat către spectatorii bistrițeni: "VĂ FURĂ!!!" Păi cum să-i fure arbitrii pe bistrițeni la ei acasă??? S-A ÎNTORS LUMEA CU SUSU-N JOS CHIAR AȘA DE MULT??? E IMPOSIBIL AȘA CEVA!!!

Don Mario din Potaissa nu a reușit să intre la meci deoarece forțele de ordine au descoperit asupra sa un țăruș din lemn!!! Astfel, tânărul suporter turdean a văzut meciul într-un birt din apropierea stadionului!

HOROSCOP:

Berbec: Reușiți să vă faceți remarcat datorită spiritului de aventură și ambiției.

Taur: Aveți încredere în forțele proprii, sunteți îndrăzneți și plini de inițiativă.

Gemeni: Nu aveți încredere în forțele proprii.

Jenilor: Orice ați face, chiar dacă stați legat pe o cale ferată, nu vă stingeți. Trenul va avea întârziere și vreun mamut tot vă va dezlega de pe șine!!!

Cărțile de tarot pot ghici orice, dar nu pot ghici rezultatele Gloriei Bistrița, deoarece ele o fost inventate după ce o apărut Tata Jean!!!

Cică blugii Jeans nu vin de la jeanși, ci de la JEAN!!!

Așa cum știți, în cronica anterioară v-am introdus un banc. Și anume: cică omu care o inventat telefonul mobil o ajuns acuma, pe bună dreptate, foarte bogat! Ceea ce a declarat la televiziunea coreeană de stat dejaba a surprins întreaga lume, și anume: în momentul în care a inventat primul telefon mobil o văzut pă ecranul acestuia două apeluri pierdute! Cele două apeluri pierdute erau de la Chuck Norris!!! Ceea ce nu se știe, este că Chuck Norris avea, la rândul lui, două apeluri pierdute!!! DE LA CINE??? DE LA TATA JEAN!!!

Această cronică bestială s-a realizat în Restaurantul "La Șes" din Cartierul Mănășturean Plopilor, pe terasa decapotabilă a localului, ce dispune de senzori pentru picurii de ploaie pentru a se închide și a se deschide cum poc, picură!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

La meci, cu bicicleta:

Și nu, domnișoara nu vrea să apară-n cronică:

Ei vor:

Și chiar și ei:

Și chiar Bart Simpson vrea:

Pe ei nu-i interesează:

El nu știe că a apărut:

Nici Adi Sicilianu':

Și bucuria de la final:

Rememorată în momente de vis:

Și fotografiată de Don Luciano:

^^^