Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

10 Aprilie, 2011

Cronica bestială a unei deplasări la un meci jucat acasă

Inspirația duhovnicească de a creea o nouă cronicuță bestială se izbește de zidul duminical al slujbei de pe HORA TV, e vorba de puternicul post de televiziune din Zalău!!!

Cum să scrii cronica bestială când la televizor urlă un prelat și bombardează cu mir pe toți credincioșii prezenți în biserică??? Motiv pentru care schimbăm canalul și ajungem la Mediaș TV, "U"nica televiziune locală din localitate și urmărim emisiunea "Matinal extras din gaz metan!"

Din nefericire, matinalul se termină mult prea repede decât ne-am închipuit și începe emisiunea "Aerobic pe aragaz!!!"

De la ora 12, se dă startul programului folcloric intitulat "Flori de gaz metan!!!"

Pe-un așa program TV, putem scrie cronica!

Râdem și glumim, da' în Mediaș sunt și oameni de omenie, oameni adevărați. E vorba de domnul Cosmin Rîșnoveanu, crainicul arenei din Mediaș încă din 2000, un om excepțional ce îl ajută pe crainicul de la Cluj să umble la butoanele stației medieșene!

Auspiciile deplasării în care-am jucat practic acasă au debutat în jurul orei 16, când o mulțime de oameni (inițial am crezut că îi ceva miting) se afla pe platoul Sălii Sporturilor: de la stewarzii Universității Cluj, până la Csaby și la copiii de mingi ai profesorului Sălăgean, cu toții așteptam, ne-am gândit noi, vreo trei autocare! Când colo, apare minusculul autocar alb de 28 de locuri și urcă dacă poți și pe unde poți, să prinzi un loc măcar pe scări!!!

PARCĂ AM MERS LA ZIUA RECOLTEI!!! BINE CĂ NU NE-O BĂGAT O REMORCĂ DE-AIA DE TRACTOR CA LA COLECTIVIȘTII DE DINAINTE DE 1989!!!

CÂND AM OPRIT SĂ PIȘUĂM PRIN PĂDURILE PATRIEI, UN OSPĂTAR DIN LOCALITATE, VĂZÂND CÂȚI NE DĂM JOS, NE-O ÎNTREBAT: "DA' AL DOILEA AUTOCAR ÎI PARCAT FIX PARALEL CU AL VOSTRU DE NU SE VEDE DELOC???"

Ajungem în Mediaș în jurul orei 18:30, zdrobiți de ceilalți companioni de drum, contorsionați de băncile de pe culoarul autocarului ce ne-o pleznit la fiecare curbă din curbura Târnăveniului, CĂ O FOST INSTALATE ȘI BĂNCI ÎN AUTOCAAAR, VĂ DAȚI SEAMA??? Deja știam ce zicea șoferul dacă îl oprea poliția:

"- Da' mergem la nuntă la primaru' din Mediaș!!!"

"- Și cu copiii ăștia de mingi ce-i? Ce nuntă-i aia cu copii de mingi???"

" - Păi... ei o să tragă de timp când se adună cinstea, că poate crește euro și dolarul!!!"

Ajungem în Mediaș în jurul orei 18:30. Am mai spus asta? Nu credem. Cu hainele rupte și cu câte-o bancă de pe culoarul autocarului în coaste sau în ochi, stewarzii încearcă să se refacă realizând câteva ture de teren înaintea meciului. Celebrul film de groază "Destinație finală 4" a reușit să aducă publicului telespectator amator de filme horror o imagine mult mai suavă și mai pitorească decât realitatea transportării noastre la Mediaș!!!

"- O intrat un TIR în voi???" a fost întrebarea la sosirea în orașul de pe malurile metanului.

"- Câți morți și câți răniți aveți?"

O vreme malefică ne-o așteptat la Mediaș. Vânt puternic, foarte frig, un soare ce una-două s-a ascuns după dealul de lângă stadion, terenul verde cu puțin nisip, tribunele galben-albastre, steagurile alb-negre, tabela color, bitterul roșu, vodka albă și autocarul, în sfârșit, gol!!! LA ÎNTOARCERE, AM DAT FOC BĂNCILOR PUSE PE CULOAR CA SĂ NE ÎNCĂLZIM, LA UN MOMENT DAT AM VRUT SĂ NE MÂNCĂM UNII PE ALȚII DE FOAME, CĂ DACĂ TOT SUNTEM SARDELE SĂ FIM ȘI CARNIVORE!!!

Gol a fost în prima repriză de două ori, Claudiu Niculescu a executat magistral două lovituri libere și "U" conducea cu 2-0 formația din localitatea metăneană Gaz Metan!!! 2-0 a fost și la pauză, dar să nu ajungem încă, acolo!

Când încă era 0-0, s-a întâmplat ceva! Dar, să începem cu începutul:

Ajungem în Mediaș în jurul orei 18:30 și tot la ora aia sfântă ne dăm jos din autocarul extrem de aglomerat!!!

Ne luam locurile în primire și locurile ne iau în primire și la ora 21 începe meciul, Universitatea Cluj - Gaz Metan. Aproximativ 2000 de oameni în tribune, dintre care 500 de la Cluj! "Șepcile-roșii" au stat la tribuna a doua, amestecați printre medieșeni. Mare greșeală! În prima repriză, un anume Tătar, cunoscut suporter gazist, provoacă suporterii Universității cu înjurături, moment în care se oprește, pentru prima dată, celebra "Cu echipa noastră dragă". Lumea se ridică și se uită, cei de la Scutul Negru aleargă într-acolo, nimeni nu se mai uita la meci, nici măcar arbitrul, la un moment Alexandru Deaconu și-o aprins o țigară și și-o tras o canapea la marginea terenului spre a urmări spectacolul din tribună, medieșenii ce-au provocat ies șifonați din altercație, în cele din urmă firma de pază și protecție îi înlătură pe medieșenii ce se aflau în apropierea suporterilor clujeni și îi duce în altă parte, în cealaltă parte a tribunei a doua. Ați înteles ceva? Că noi nu! În fine, ideea e că am ajuns în Mediaș în jurul orei 18:30.

Și două goluri magistrale ale lui Claudiu Niculescu și 2-0 la pauză și apoi 2-2 și apoi un tușier chior ce probabil că are și cataractă și astigmatism (asta-i o boală în care-ți curge ochiul constant, fără a se prelinge tot pe obraz niciodată), că altfel nu ne explicăm cum ne-a anulat un gol perfect valabil, la scorul de 2-2.

Și săptămâna aceasta, joi, celebra televiziune arabă de știri Al Jazeera probabil că își va trimite la Cluj-Napoca un car de reportaje și pe-a lor Cătălin Radu Tănase!!!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și fotografii realizate de Axion, Hunterul și Napy Fumigena:

Iată și centrala de la Fukushima:

Imagini de după dezastrul din Iernut:

Și iată sardeluțele:

Lume și pe scări:

Nici să joci cărți nu aveai loc:

Ultrași în tribună:

Și Don Vialli cu Don Roșu:

Iată-l și pe Alex din Beciul Vichingilor:

Și Napy Fumigena & Carlotă Petardă:

Și două imagini de ansamblu cu "Șepcile-roșii":

Și, la întoarcere, alături de Claudiu Niculescu:

^^^