Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

15 Aprilie, 2011

Cronica bestială de la meciul din deal

Razele Clujului au fost, sunt și vor fi alb-negre.

Probabil că această ediție a cronicii bestiale nu se va ridica la nivelul zilei de 14 aprilie, când mii de oameni au ieșit în stradă cu însemnele universitare alb-negre, cu șepcuțele lor roșii.

Ora 15.30: în parcul de pe Strada Primăverii, toată floarea cea vestită a Mănășturului și din Plopilor aducea ode preaslăvitului securist, care o vândut bilete cu rația, la fel cum vindeau ordinarii de comuniști pâinea și untul pe vremea executatului, n-ar ave' aier`și parte de slujbă religioasă cu Iron Maiden!!!

Ora 15.45: 200 de șmecheri din Mănăștur și din Plopilor negociază cu două mașini de poliție de la Secția 4, să nu speriem mamele cu copiii din parc, le-am spus că le-am speriat acum nouă luni, momentan n-avem treabă cu lăuzele!!!

La ora 15.54, aflăm cine-i Bebu în Plopilor: cică plânge dimineața și mere la părintele Benke din Plopilor și dă slujbe să apară și el în cronică odată și odată:

"- Ce dorință-i asta, fiule? de obicei oamenii vor sănătate, bucurie, fericire, tu vrei să apari în cronică, da' ce-i aia?" îl întrebase domn părinte pe tânărul suporter Bebu.

"- Lasă domn părinte că și dumneata ai apărut de tri ori deja!!!"

Ora 15.56: Vasco face galata! Chiar atunci trece o mătușe pe lângă el și prinde viteză ca-n prima tinerețe! Gaby Korektu' cu kappa asigură dozișoarele de bericici pentru personajele prezente în parcul de la Shell, iar Luci Măcelaru de la Cora avea și el o dozișoară pe care-o împrumuta tuturor, iar de sub vestimentația clasică de bucătar i se zărea un cuțit de tranșat! A spus prezent și Tiboke Pokeristu, poreclit astfel nu că bagă la aparate, nu nu, de fapt aparatele bagă la el!!! De asemenea, Uzzi Gia nu o vrut nicicum să-și declare numele, că el îi urmărit de extratereștrii și faze din astea, da' lasă că extratereștrii nu-s microbiști și nu citesc cronica, nouă ne poți spune!!! În cele din urmă ne-o spus, păcat însă că - la ora la care citiți aceste rânduri - Uzzi Gia este de negăsit...

Ora 16.12: Tony de pe Ciucaș este atenționat de-un plutonier dintr-o mașină de poliție. Surprins, interpelez ofițerul și-l întreb "da' îl cunoașteți pe acest cinstit contribuabil???"

În jurul orei 16.14, adică la 16.14 fix, pornim înspre centru, pe jos! Ne încercuiesc, ninjalăi, amazoane, spartani și tot felul de forțe de ordine preistorice și istorice!!!

Pe Calea Mănăștur ne aștepta, spre marea noastră suprindere, un tanc!!!

În tot acest timp, pe pietonala de pe Eroilor, lumea respira alb-negru! Don Lespuc transmitea de la un microfon roșu, lipsea Claudia Chira, bijuteria de la Realitatea TV Cluj, splendoarea când brunetă, când roșcată, personajul feminin observat la meciul de la Mediaș cu Gaz Metan fix la masa presei!

În tot acest timp, Don Rareș Bogdan și-a achiziționat de pe un site de profil pixuri cu jeturi de otravă și venin de viperă, pentru orice eventualitate, pentru că adevărații ultras sunt în presăăă!!!

Și, dacă tot vorbim de presă, să-l menționăm și pe producătorul primului film 3D din Mănăștur, filmul se va numi "Hamsi", e vorba de Gelu Radu, ce filma 3D de pe Eroilor cu o navetă spațială asemănătoare celor care l-o răpit pe Uzzi Gia!!!

Don Fantea și Don Șutea erau deghizați în bătrâni pensionari nemulțumiți de scăderea pensiilor, iar sub paltoanele de epocă aveau fulare, steaguri, fumigene, stroboscoape, torțe și petarde!!!

Și tot Don Rareș Bogdan avea la el vreo tri buchete de flori de la celebra florărie pariziană din centrul Clujului, că dic da' ce faci cu florile, da' le duc sus să ne împăcăm, DA' DE FAPT ERAU FLORI CARNIVORE PREGĂTITE SĂ DEVOREZE ORICE ÎNTÂLNEAU ÎN CALE!!!

Adi Sicilianu' era după el cu vreo 10 pirați somalezi, pregătiți să răpească pe oricine se opunea cântecelor Universității Cluj, corabia piraților fiind staționată pe Canalul Morii!!!

Pe pietonala de pe Eroilor, Luci Măcelaru de la Cora așe troncănea la o bere de parcă bere o supt de la țâță când s-o născut!!! DA' MAI LASĂ STICLA, CĂ NU-I BIBERON!!!

În jurul orei 17.30, pornim pe Doja, actuala Regele Ferdinand, CU BOMBE, RACHETE, CÂNTECE, URALE ȘI ODE IUBITULUI CONDUCĂTOR!!! Don Luciano din Plopilor o venit cu cortul! Practic, ce întrebuințare avea acest accesoriu montan? Ei bine, răspunsul, la finalul cronicii! Mulțumim pentru înțelegere!

Pe Eroilor i-am dat bilet și lui Don Nicu Bendea de la trupa de umor Comedica, ghiciți unde i-am dat bilet? În țarc!!! Du-te acolo Nicule că acolo-i cea mai liniștită zonă a stadionului, îi un fel de oficială, să nu te sperii dacă te controlează jandarmii în șapte filtre, că totu-i împotriva terorismului, atâta tot!!!

Sus la intersecția celor șapte străzi, noi cei ce aveam bilete la tribuna a doua, ne oprim. Don Manu o fost însărcinat de jandarmerie să intermedieze vânzările de la magazinul alimentar, că altfel n-ar fi rămas nici de șomaj la vânzătoare!!! La un moment dat, încerc să-l conving pe-un nenea ce avea fața acoperită cu ceva ciorap sau ceva în genul ăsta, probabil că nu vroia să apară la televizor, pe care l-am întrebat dacă spray-ul pe care-l avea în teacă îi masculin sau feminin!!! Apoi i-am spus că stau mai încolo și să mă lase că vreau să mă duc acasă că io nu-s cu oamenii ăștia mulți și răi și pe mine mă așteaptă acasă că se răcește supa și de nu mă lasă o să-i decupez io chestia aia de pe față chiar dacă asta ar fi împotriva convingerilor sale religioase!!!

"- Voi vorbiți, că sunteți din Cluj? D'apoi noi, că ne-o adus din Mureș", spuse nenea cu fața acoperită.

"- Văleu. Din Mureș? Și cu ce-ați venit??? AȘA MARI MICROBIȘTI SUNTEȚI???"

După zeci de minute de așteptat la șapte străzi, ne lasă în cele din urmă puhoaiele de jandarmi să mergem pe mașiniștilor. Am intrat la tribuna a doua ca acasă, doar HAIDE "U" se auzea, am invadat schela, peste 6.000 de "U"-iști au pus stăpânire pe tribuna a doua! La tribuna întâi nu aveau să fie mai mult de 500 de oameni, iar la peluze 1.000 noi și 1.000 ei! Printre noi, la tribuna a doua, maxim 500 de abonați feroviari care în cele din urmă au fost convertiți de atmosfera fantastică creeată de fanii Universității Cluj fie de bunăvoie, fie nesiliți de nimeni!

Spre exemplu, Don Călin Briciu de care-am menționat într-o cronică anterioară a rugat doi abonați să-și incendieze abonamentele, să facă și ei atmosferă, să dea și ei cu fum!!! Don Max, alături de Don Șari și Don Horea au luat și ei parte la tribuna a doua, comportându-se ca niște veritabili ultrași!

Ora 20.30: dă să înceapă meciul. Emoții mari. Dintr-o dată, la stația de amplificare a schelo-stadionului, se bagă galeria feroviară! JESUS! Asemeni manifestărilor nord-coreene, când lumea stă jos și-n boxe se aplaudă, asemeni filmului "Drumul spre victorie", arbitrul care a furat tot meciul, jocul brutal al naziștilor, "aplauzele" puse la stație pentru a creea atmosferă! CUM SĂ PUI ÎN BOXELE STADIONULUI ÎNCURAJĂRILE AMPLIFICATE LA MAXIM CĂCI LA UN MOMENT DAT PUȚINII LOR SUPORTERI TĂCEAU ȘI ÎN BOXE CONTINUAU SĂ CÂNTE, DECI PROBABIL CĂ AU GREȘIT CASETA! Din disperare că am fost în proporție de 90% pe stadion s-a întâmplat asta? Că ați făcut orice cu bilete la abonații voștri și apoi cu închiderea caselor de bilete să nu ajungă uiștii la meci, neștiind voi, neștiutorilor, că noi suntem de 10 ori mai mulți ca voi, dar acum știți. Și ați știut și înainte. Altfel nu dădeați câte 5 bilete la un abonat și n-ați fi închis casele de bilete în ziua meciului.

Faptul cu galeria lor în boxe la maxim tot meciul a fost pe bună dreptate surprins de toată presa națională și locală. Felicitări Gazeta Sporturilor pentru acuretețea relatărilor, felicitări și Prosportului, felicitări Ziua de Cluj, Foaia Transilvană, felicitări și Citynews pentru apelativul "penibil" pus în cronica meciului la faza cu galeria în boxe!

Iată ce citat superb din Prosport: "Fotbalul a devenit pentru câteva ore cel mai important fenomen social, iar stadionul a devenit cel mai "fierbinte" loc din oraș. Fanii gazdelor s-au simțit stingheri pe propria arenă. Suporterii lui "U" au umplut mai mult de jumătate din stadion. Șefii vișiniilor au apelat însă la o metodă neortodoxă de stimulare a propriilor jucători și au amplificat la boxele stadionului cântecele galeriei gazdă. Așa că lupta dintre galerii s-a transformat într-o luptă între om și tehnologie, între suporteri reali și suporteri virtuali."

Cât despre meci, dăruire totală din partea fotbaliștilor Universității Cluj. Niște eroi. De arbitru nu spunem absolut nimic, căci de hoți să vorbească poliția și Sfânta Biserică.

Excepțională și faza de la finalul meciului când crainicul a anunțat "rugăm suporterii formației Universitatea Cluj să rămână 15 minute pe stadion după terminarea meciului" și a rămas tot stadionul!!!

EXCEPȚIONAL. ȘI DE VIS.

Să-ți dea Dumnezeu sănătate, Don Walter. Și multă putere să faci din "U" ce merită fanii ăștia mulți, nebunii ce se strâng cu miile la fiecare meci.

Și-a fost 1-1 scorul final, dar ce mai contează când pe arena lor am fost ca acasă. Și Haide "U"! Și luni la Mediaș!

Răspuns: cortul s-a transformat în steag!!!

Această ediție a cronicii nu este un pamflet și nu trebuie tratată ca atare. Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. La final, avem și poze grație Donei Napyșoara, Donei Danutza și grație lui Don Axion:

Și nebunieee:

Și fularee:

Tot noi, în toată tribuna a doua:

Și peluza:

^^^