Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

20 Aprilie, 2011

Scurtă cronică de birou de la meciul cu Știința Craiova

Multiculturalitatea acestui letopiseț fotbalistic reiese din relatările viitoare ce stau la baza călătoriei sprâncenate a suporterilor Universității Cluj înspre Mediaș, pentru meciul cu Știința Craiova!

Totul a început la ora 13, când, la Casa Învățătorului din Cipariu, stewarzii clubului așteptau celebrul autocar chinezesc Yotung spre a se îmbarca înspre Mediaș, Județul Sibiu. Nea Titi mai avea urme de fumigene pe el de la meciul din etapa trecută, Hunterul o fost disponibilizat la acest meci deoarece la targă a rămas un singur tărgar, doar la meciurile importante sunt doi tărgari, astfel că al nostru Csaby a venit la meci cu frângii precum groparii, să pună-n atele eventualii răniți care urmau să hie pe teren în urma unor contacte mai dure!!!

Undeva pe Canalul Morii, Angus Jay e inginer constructor cu vestă reflectorizantă și supraveghează cum muncitorii găuresc asfaltul. La un moment dat, o tanti, chiar în ziua meciului, l-a luat nervoasă de gât și i-a spus că de tri luni nu i-o luat pubela din fața casei!!!

În tot acest timp, 4 microbuze albe se pregăteau să părăsească municipiul cu aceeași destinație: Mediaș! Alături de ele, peste 30 de mașini mici au luat aceeași direcție!

Iată, în mare, componența a două microbuze: Bl3ck, Coae, Capra, Silviu, Gică Hagi, Sergiu Puștiu' care-i nepotu' lui Jenu Pora, Ak 47, Litean, Rusu mare, Timea (prietena lu' Rusu mare), și 2 pe care nu îi cunosc se aflau în microbuzul alb, iar în microbuzul alb au luat loc următorii: Vasco, Jokeru', Borzu, Itu, Marinel, Rilă și alți pasageri care erau prea în față și la care n-am ajuns. Iar în ceea ce privește microbuzul ce-a transportat brigăzile SAN și Boys, putem liniștiți SĂ AFIRMĂM CĂ-N LIPSĂ DE ȚIGĂRI S-O FUMAT PÂNĂ ȘI ROATA DE REZERVĂ A MICROBUZULUI!!! BOBIȚĂ DIN GRIGORESCU ERA DOAR CU RAMELE OCHELARILOR DE SOARE, IAR LA ÎNTREBAREA "DA' UNDE ȚI-S LENTILELE???" EL A RĂSPUNS "LE-AM FUMAT, ÎMI PARE RĂU..."

Ajungem în Mediaș în jurul orei 16. Astrul ceresc s-a și tirat sub dealul din apropiere, numit de geologi și de geografi Dealul de Metan, că sub el se găsesc importante zăcăminte de plite, leruri și hote!!!

Meciul o început deodată cu știrile de pe Prima TV prezentate de Cristina Țopescu! "U" în alb, Craiova în albastru. Practic, o jucat toți în culorile Științei. Doar arbitrii făceau nota discordantă, că erau îmbrăcați în veste de aceeași culoare ca a injineriului de la salubritate Angus Jay!!!

Și brazilianul Machado scapă spre poarta adversă, pătrunde, aleargă așa ca Gabi Sabo, în suprafața încercuită îi agățat și arbitrul suflă-n fluier, 11 metri! Pălitura de osândă este executată de Claudiu Niculescu, însă Tibi Lung Jr. respinge!!! Nu-i nimic, fiindcă Sebastian Cojocnean, frate-so lui frate-so care-i în galeria lui "U", reușește două goluri de generic, pe care-ar putea oricând începe emisiunea Reply de pe TVR 2!!!

La pauză, fotografii cu suporterii: Don Grizzly încerca să nu sară la cântecele suporterilor, căci și tribuna a doua de la Mediaș are suflet și o doare!!! Dona Ale dinamovista, cunoscută cu apelativul DinamoGirl, avea pe ea o geacă de piele de T-Rex de ultimă generație, iar, la masa presei, cei doi ultrași Don Flaviu Popa și Don Cătălin Suciu vorbeau fără să-și dea seama în microfoanele de fond ale postului de radio România Actualități, astfel că o aflat toată țara ce zodie are ucrainianca lui Don Flaviu!!!

2-0 la pauză și 3-0 scor final, cu al treilea gol marcat de juniorul în vârstă de doar 17 ani, Morar și nu, nu este vorba de acel Morar din Mănăștur, omul de afaceri din cartierul tuturor posibilităților!!!

La întoarcere, dorind a evita înghesuiala din Yotungul chinezesc, iată că am decis alături de Don Axion să călătorim înspre Cluj cu alt mijloc de transport. Astfel, am găsit o mașină cu suporteri. Doi în față, 6 în spate. La volan se afla Don Dorin (el ne-a declarat că se ocupă cu transportatul suporterilor la meciuri, când îs meciuri), iar în dreapta lui tot un Don Dorin (care ne-a spus că el se lasă transportat de primul Don Dorin). La peluză, adică pe bancheta din spate, s-au aflat alți 4 suporteri ce-au ajuns la popasul Stejarul destul de șifonați.

La popasul Stejarul, oprim. Cele 4 microbuze se aflau acolo, așteptau echipa. Alături de alte multe mașini mici. Don Așchiuță era cu dacia lui roșie, alături de Don Tase. Ne-am fotografiat cu piticul de grădină de la intrarea în restaurant, Don Phleau din Gherla a realizat și el câteva fotografii, apoi am depănat cu Mircea Cenan amintiri multe vrute și nevrute, cum a fost acea memorabilă deplasare la Hunedoara din 2006, când s-a dezlănțuit bolovaniada, atunci când băieții din UCG, în frunte cu Mircea Cenan, au pus jos aproape o tribună întreagă de hunedoreni asiatici ce-a venit înspre noi, la finalul meciului.

În deplasarea aceea, numită și acum în memoria noastră drept "bolovaniada de la Hunedoara", Don Gabi Baciu a vrut să se refugieze în dubița jandarmeriei locale, însă ea era plină de jandarmi!!! "Vă rugăm să vă depărtați de mașină, că aici suntem noi!" ȘI AFARĂ 1.000 DE HUNEDORENI SE BĂTEAU CU 80 DE UIȘTI ȘI CREDEȚI-NE CĂ AȘA A FOST! În anii aceia, în Valea Jiului și-a Hunedoarei exista o puternică disoluție a autorității, așa se explică modul în care forțele de ordine au fost total depășite de situație. DOAR MASCAȚII VENIȚI DE LA DEVA AU PUTUT RESTABILI ORDINEA!

Dar, să revenim la popasul Stejarul. A sosit echipa și mulți suporteri au făcut poze cu fotbaliștii Universității Cluj, s-a cântat și s-a scandat, atmosfera a fost una de vis!

Am primit informații că și Plopilor a fost într-unul din microbuze. Greșit. Plopilor a fost, în toată deplasarea, pe o cu totul altă lume!!!

Comitetul de năcaz a fost reprezentat de microbuzul Mănășturului, liderul de sindicat fiind Vasco. Acest Marin Preda al peluzei, Don Vasco reușește să-și exprime sentimentele pe rime pereche și nepereche, putând candida astfel oricând la "Festivalul Internațional de Poezie de la Vânju Mare".

În cele din urmă, decid să fac restul deplasării în microbuzul Mănășturului. Apăi ce haos în mijlocul de locomoție, greu de povestit! Am aflat că Don Joker nu o băgat la aparate în viața lui, însă e specialist la roată.

De amintit și Don Rilă, ce a surprins pe toată lumea din microbuz în momentu-n care, în loc să cânte "DA' AM ACASĂ DOI OCHI NEGRI CE M-AȘTEAPTĂ...", el a cântat "DA' AM ACASĂ DOI NEGRII CE M-AȘTEAPTĂĂĂ!!!" Păi cum? Și ce faci cu ei? Îi pui pe iarnă?

Trecând peste acest derapaj a lui Don Rilă, practic am răsuflat ușurați că nu i-o adus și-n deplasare!!!

Urmează în Sâmbăta Paștelui o deplasare la Chiajna, acolo unde "U" întâlnește Victoria Brănești, iar apoi, miercurea viitoare, de la ora 21, la Mediaș cu Poli Timișoara!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze grație aparatului de fotografiat posedat de Don Axion:

Și Opera Națională din Câmpia Turzii:

Și-un tun pe drum!

Și, în lumină opacă, ofițerul de securitate de la "U":

Și Don Rîșnovean, crainicul lui Gaz Metan, venit să-l ajute pe cel de la Cluj, la butonașele stației de amplificare:

La Roma, înaintea meciului, două domnișoare cu sufletul alături de "U":

Iată-l și pe Don Daniel Cambuza:

Și Don Gabi Baciu:

Și Don Grizzly & Dona Ale:

Iată-i și pe domnii ce-au vorbit în microfoanele de fond de la Radio România Actualități:

Ea e Dona Miha:

Și ele sunt steaguri:

Și Don Așchi & Don Tase. Observați că până și piticul de grădină a avut bilet la meci:

^^^