Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

28 Aprilie, 2011

Cronica bestială de la sfârșitul lui aprilie

Capitolul I:

Sfârșit de aprilie la Mediaș, Cluj și Timișoara.

Capitolul II:

Peste câteva zile începe luna mai.

Capitolul III sau Drumul încolo:

La ora 15.30, staff-ul tehnic al Universității Cluj (nu, nu vă gândiți la antrenori și la directori tehnici, ci la verificatorii biletelor, ofițerii de presă, cameraman, crainic, tărgari și alte asemenea funcții neomologate de noul Cod al muncii) se afla pe Platoul Sălii Sporturilor sau la sediul clubului, sus pe Bună Ziua. Micuțul autocar alb cu 28 de locuri avea să fie, în sfârșit, cu multe locuri neocupate, căci Scutul negru a venit cu bătrânul autocar argintiu și coreean Yutong, iar copiii de mingi cu ocazie!!!

Cu ore bune mai târziu, barierei din parcarea Pieței Cipariu i s-au pus duzele dispărute din fântâna promovării!!! Astfel, parcarea din Cipariu va funcționa după următorul principiu: CINE DEPĂȘEȘTE TIMPUL PENTRU CARE A PLĂTIT PARCAREA, VA BENEFICIA LA IEȘIRE DE UN TRATAMENT BARBAR!!!

CĂCI NU-I DE GLUMIT CU DUZELE CE-AU FOST CÂNDVA ÎN FÂNTÂNA ARTEZIANĂ!!!

Cu toate acestea, părea a fi o deplasare liniștită, fără peripeții. Chiar ne gândeam că nu avem material de cronică, când, surpriză, cameramanul clubului, e vorba de Don Marius, vine și începe să mărturisească ce are el pe suflet...

...și nu, nu a mărturisit nimic de episodul benzinăriei din Șimand, căci de-atunci în loc de maieu are zale precum Gladiatorul și-n loc de șepcuță, are coif!!!

Capitolul IV sau Confuzia de la operatorul de telefonie mobilă:

Ei bine, al nostru cameraman s-a prezentat la sediul operatorului în data de 20 decembrie 2010, spre a-și alege alt număr de telefon. Fiind un fidel abonat al rețelei de telefonie, domnișoara cu creastă roșcată l-a rugat să-și aleagă o variantă de număr de telefon din mai multe puse la dispoziție. Până aici, nimic anormal.

Își alege Don Marius un număr și merge acasă, pregătit să-și facă tradiționalele cumpărături de Crăciun. În Ajunul Crăciunului, așa cum stătea cameramanul nostru pe canapeu așteptând să se coacă berea-n ler și cozonacu'n butoi, primi un SMS. În cele ce urmează, îl reproducem mai jos:

Observați data primirii sms-ului, 24.12.2010, la ora 12:16, precum și răspunsul, o zi mai târziu. Nu trec două secunde și-l întreabă nevasta-sa pe Don Marius "de la cine-i mesaju'? de la ai mei?"

" - Nuuu, nici vorbă... Corina Chiriac mi-a scris..."

" - Cum Corina Chiriac, mă?"

" - No hai să vezi", îi răspunde cameramanul Marius.

" - Da' de unde te cunoaște?" întrebă soția.

" - Da' știi miliția și securitatea, poate-i place cum filmez...", i-o întoarse the camera man!

Până aici, totul ok. Doar că, peste doar câteva minute, au început să curgă sms-urile de la preoți, ambasadori, interlopi din București și din Ilfov și de la diferite vedete de televiziune!!!

La toate, Don Marius Cameramanul le răspunea "Vă dorim un Crăciun fericit! Îmi pare rău să vă dau această veste, dar eu tocmai mi-am schimbat nr de tel și l-am primit pe aceasta. Nu sunt persoana care credeti,cel mai probabil și dumnealui și-a schimbat nr de tel."

DEGEABA!!! ÎN 6 FEBRUARIE AU VENIT ALTE ȘI ALTE MESAJE, PRECUM ACESTA:

Deci, gândiți-vă că Don Marius era în cantonament cu echipa-n Antalya, filma antrenamentele și meciurile amicale și primea mesaje de la tri preoți deodată!!!

Însă unul dintre cele mai tari sms-uri este cel de jos, momentul adevărului, momentu'n care o aflat cu cine era confundat:

AVEA FOSTUL NUMĂR AL IPS VARSANUFIE PRAHOVEANUL!!!

Acuma problema era că, pe lângă sms-urile primite cu binecuvântări, Don Marius mai primea și sms-uri de genul "nu mă mai primesc la mânăstire, ce să mă fac, Înalt Prea Sfințite?" și normal că o avut tendințe să răspundă "DA' ÎNCEARCĂ LA ALTA!!!"

Sau, la un moment dat, o vrut să răspundă că o fost retrogradat la funcția de preafericit cameraman, dar s-a abținut!!!

Și ne-o mai spus Don Marius că, la un moment dat, l-au sunat de la TVR să-l invite la ceva emisiune!!! "Preafericitul îi în Antalya în cantonament cu echipa", afirmă el!!! Sau cel puțin așa ar fi vrut la un moment dat să afirme, că era - vă dați seama - exasperat de mesajele și telefoanele primite!!!

Capitolul V sau Meciul:

După o serie de șase meciuri fără înfrângere, "U" a întâlnit echipa de pe locul doi, Poli Timișoara. Stadionul Gaz Metan la fel de cochet, câteva mii de oameni în tribune și începe meciul. Nu prea bine pentru noi, căci la pauză era 2-0 pentru Timișoara. În pauză, fotografii la tribuna a doua. Tot atunci, aflăm că Don Tigru a cerut-o în această deplasare de soție pe Dona Mara și ea a acceptat și-o să fie veselie și nunta va avea loc pe "CLUJ ARENA" în toamna acestui an, data va fi anunțată ulterior și după ce-o să citească această cronică, Don Tigru o să-l vrea ca preot pe cameramanul lui "U"!!!

În mitanul secund, Claudiu Niculescu reușește să înscrie, însă meciul se termină așa, 1-2.

Capitolul VI sau Drumul înapoi:

Don Chelu nu ne-a lăsat să fumăm în mașină!!! Astfel că am făcut popasuri la fiecare benzinărie, covrigărie și plăcintărie! Toate închise, la ora aia târzie! Pe bancheta din spate au luat loc Don Cosmin ce îi din Satu-Mare dar vine la meciuri la "U" deja de mult timp și el și-a făcut rost de prietenă tocmai din Mediaș! Dăștept băiat! Și tot pe bancheta din spate a luat loc un tânăr suporter ce lucrează la ceainăria librăriei Cărturești și care se pare că a avut de curând ceva incidente capitale în ceainărie, dar le-o rezolvat cu apa fiartă pentru ceai!!!

Urmează în 1 mai, deci adio pădure și mici, o deplasare la Ploiești, acolo unde jucăm la Astra, iar în 5 mai, de la ora 17.30, la Mediaș cu Sportul Studențesc.

P.S.: Povestea cu sms-urile e chiar reală, drept dovadă aveți imaginile cu sms-urile primite de Don Marius. Probabil că operatorul de telefonie mobilă alocă același număr, altcuiva, după o anumită perioadă de timp!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și poze grație barmanului din Infinity, Don Cristi Cockteil:

Pe drum încolo:

Și iată un tomberon de la tribuna întâi:

Și pe tabelă rula Solitaire:

Și două done:

Și Don Tigru în stânga jos:

Și final de meci:

^^^