Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

8 Mai, 2011

Cronica bestială de la meciul cu Sportul Studențesc

Sub egida "se lasă seara-n Șuncuiuș la gară, echipa noastră e divizionară", debutează în forță o nouă cronicuță!

Joi, 5 mai 2011, "U" a întâlnit la Mediaș formația Sportul Studențesc! La ora 11, aflăm că barul lui Bogdi de la FLORA are ca domeniu de activitate "cultivarea cerealelor (exclusiv orez), plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase"!!! ȘI EL ARE BUFET!!! ȘI, ORICÂT NE-AM UITAT PRIN BAR ȘI PE MESE, N-AM VĂZUT NICI URMĂ DE GRÂU SAU RAPIȚĂ!!!

Rapiță am văzut pe drum înspre Mediaș, din celebrul Yutong echipat cu patefon și pick-up!!! Șofer ne-o fost iară nenea ăla ce o distrus florile și spațiile verzi când am jucat la Chistrița cu Unirea Urziceni, din amanet flori de 8 martie anu' viitor în Chistrița!!!

Revenind la localul lui Bogdi, trebuie să afirmăm că societatea comercială sub patronajul căruia funcționează barul se numește SC "Agro - Matrix" SRL, sediul social fiind în Sânmihaiu Almașului!!! Inițial, Bogdi și-o deschis firma asta spre a face agricultură ca-n celebrul film SF Matrix, însă nu i-o ieșit!!!

La meciul cu Sportul nu au putut veni: Don Max, Don Șari și Don Manciocu, cel care e fratele mai mic a lui Max. Ei au fost ocupați cu organizarea Zilelor Mănășturului, zile ce vor avea loc în luna iunie la roata din Făget a' lui Șari!

În cadrul manifestărilor, vor avea loc meciuri de box între cartiere, precum și diverse competiții de streetball și trotuarball!!! Se vor recita poezii de pe Mehedinți și va avea loc un concurs de matematică al elevilor de la Liceul 8, actualmente Edmond Nicoliță!

În schimb, la Mediaș a fost prezent, în deja vestitul autocar Yotung și Don Axion! Dânsul a rămas fără bonurile de masă, colegii lui de la BIG Mănăștur profitând de faptul că și-o luat zi liberă să vină la meci și i-au sustras bonurile alimentare de care au cumpărat, ATENȚIE, două lăzi de șpir!!!

Tot în autocarul argintiu o mai fost prezent și șoferul!!! Lângă el, ca un adevărat lider de sindicat, Don Csaby. Pe locurile imediat următoare, au stat Nea Dorel și Nea Titi, pe care l-am întrebat care-a fost primul meci la care a participat și răspunsul a venit imediat: în 1943 la Sibiu, "U" a jucat cu formația Carmen București, echipă de legendă desființată ulterior de javrele comuniste. În schimb, primul meci a lui Nea Ghiță Coman a fost la restaurantul lui Trifu de la Sala Sporturilor, la un păhar de jinars preparat din șpirul luat de pe bonurile lui Axion!

Drumul înspre Mediaș a fost presărat cu miresme primăvăratice, unul dintre pasageri călcând din greșeală într-un norocel! Și, tot în cadrul Zilelor Mănășturului, deja celebrul Jenu' Pora va susține un concurs de scandenberg cu toți elevii liceului care-i poartă numele!!!

La meciul cu Sportul, așa cum probabil ați auzit, s-au împărțit fluturași cu Gaudeamus Igitur, spre a fi cântat pe stadion! Din păcate, pe tot parcursul meciului, din motive necunoscute cronicuței, suporterii au cântat varianta porno a Gaudeamusului, astfel că mamele și-o aruncat boracii (n.r. - detalii explicative la finalul cronicii) direct în Târnava Mare, să nu audă borăceii prostiile!!!

Revenind puțin la drumul înspre Mediaș, trebuie să vă informăm că am plecat de pe Platoul Sălii Sporturilor fix la ora 12.30, iar pe Moților la semafor apare lângă autocarul nostru un troleibuz și ghiciți pe cine vedem noi în troleibuz?! Pe Dona Amy, cunoscută în lumea interlopă mănăștureană datorită practicării unui sport de full-contact! Iat-o! Vă dați seama cum și-o făcut rost de loc în troleibuz, nu-i așa?!

Despre meciul propriu-zis se pot spune extraordinar de multe! Atmosfera a fost una câmpenească, a lipsit miza, noi salvați de la retrogradare, Sportul nu, așa că doar câteva sute de spectatori au bătut drumul înspre Mediaș spre a celebra un nou regal fotbalistic.

La începutul partidei, se bagă și arbitrul în seamă și aliniază jucătorii pentru un moment de reculegere! Lumea de la tribuna a doua se întoarce înspre crainicul stadionului și întreabă nevinovată:

"- Domnu' crainic, cine o crepat de data asta???"

Crainicul a dat din umeri, că nu fusese anunțat, așa că a început lumea exasperată să strige la arbitru:

"- Arbitre, fluieră în codul morse numele celui decedat, să știm și noi după cine ținem momentu de reculegere..." sau

"- Arbitre, după Osama nu trebe ținut moment de reculegere!!!!"

Trecând peste acest moment solemn, apare în tribună și Chuck Norris în urma căruia cade un bilet de avion pe care scria "Pakistan - Mediaș", moment în care ne-am prins toți cine o fost în Pakistan și de ce!!!

Prin minutul 10, trupa lui Don SRL28 (care, între noi fie vorba, îi 28 de vreo 6 ani), negociază cu jandarmeria din localitate spre a introduce în stadion niște frigărui, un grătar și o ladă de bere!!! Din păcate, negocierile s-au soldat prost, doar cuș-cuș putându-se introduce pe arena din Mediaș!!!

La pauză, 0-0. În tribuna doua, o serie de personaje vestite ale peluzei, între care îl amintim pe Don Luciano, Don Adi Sicilianu, Don Carlotă Petardă, Don Johhny Glonțu poreclit "bețivu" că nu-i place deloc beutura și Dona Loredana. Ei bine, despre acest personaj feminin ce lucrează la standul clubului în Iulius Mall avem de menționat că absolut oriunde stă la meci, camerele televiziunii ce televizează meciul o difuzează pe micul ecran atât la începutul meciului, cât și în pauză!

Că percuție ca pe stadionul din Mediaș nu vezi în toată România asta! Asta până-i gata Cluj Arena!!!

0-0 la pauză așadar, "U" - Sportul Studențesc și frigăruile se stricau în portbagaj, berile se încălzeau, cuș-cuș nu aveau! Ce nu știe publicul cititor este că, undeva în timpul meciului, lui Don Rilă din Mănăștur i s-a făcut rău pe tribună, din cauză că are probleme cu fierea și cu ficatul când bea și el ca tot omul câte 30 de halbe!!! Degeaba, că nu mai îi lumea sănătoasă în ultimul timp!!! Motiv pentru care a fost transportat la ambulanță, iar doamna doctoriță i-a testat alcoolemia! REZULTATUL A FOST UNUL ȘOCANT: DON RILĂ AVEA 6 HALBE ÎN AERUL EXPIRAT!!!

ÎN CELE DIN URMĂ, A COBORÂT DIN SALVARE ȘI A REVENIT ÎN TRIBUNĂ, PROBLEMA O FOST CĂ-N DOUĂ SECUNDE, DE LA AERUL INSPIRAT, ATÂT ȘOFERUL DE PE AMBULANȚĂ CÂT ȘI DOCTORIȚA ERAU DRINKĂLIȚI ȘI DANSAU PE TARGĂ ÎN SALVARE!!!

Don Vasco o venit la meci cu mătușe-sa din Târnăveni, iar Don Lică, ofițerul de securitate de la "U", a venit cu două privighetori pe care aparatele de fotografiat ale cronicii bestiale le-au surprins chiar în momentu-n care urcau în tribună, că tribuna-i în sus, nu în jos.

Tot la intrare, fiul antrenorului de la baschet Marcel Țenter avea în buzunar un corn cu ciocolată de-ăla "olala" și, la controlul corporal preventiv, cum l-o pipăit forțele de ordine, s-o spart cornul și o pușcat punga!!! N-AU TRECUT 10 SECUNDE ȘI AU COBORÂT DE PE CLĂDIRILE DIN APROPIERE TRUPELE SWAT ȘI SEALS, PRECUM ȘI PUȘCAȘII MARINI, IAR ȚENTER JUNIOR ERA SĂ-ȘI PETREACĂ NOAPTEA ÎN ARESTUL POLIȚIEI DIN LOCALITATE!!! PENTRU UN CORN CU CIOCOLATĂ OLALA!!!

Pe tot parcursul meciului, Jenu' Pora o urmărit meciul dintr-o barcă de pe Târnava, deoarece, așa cum v-am informat într-o cronică anterioară, el s-a ales cu o suspendare de un an deoarece, la meciul cu Dinamo, și-o luat și el de la intrare un corn cu ciocolată de-ăla cu surprize și înauntru la premiu, în loc să fie 5 lei sau 10 lei, o găsit o petardă!!!! NO, CE VINĂ O AVUT OMUL CĂ S-O TREZIT CU PETARDA ÎN MÂNĂ???

La finalul meciului, nu mică ne-a fost mirarea când o primit interdicție 6 luni și doctorița de pe ambulanță!!!

Prin minutul 80, Andrei Voican înscrie și 1-0 pentru "U" și festival în tribune ca la Zilele Mănășturului de luna viitoare!!! Iar în minutul 90, noul vicepreședinte al clubului, e vorba de Don Gabi Boștină, reușește să înscrieeee pentru 2-0!!! Și, la bucuria golului, și-a tras tricoul pe cap și ciacanăul de arbitru i-a dat galben și normal că Boștină s-a enervat și i-a aruncat cartonașul pe jos arbitrului, motiv pentru care a fost eliminat pe nedrept!!!

Și-a fost 2-0 scor final pentru Universitatea Cluj-Napoca în întâlnirea cu Sportul Studențesc. Și drumul înapoi l-am făcut cu un taxi chemat special din Cluj, n-am plătit mult, nu nu, numa' 180 de lei, că o pornit ceasul când o plecat din Cluj!!! Și n-o oprit taxatorul nici măcar în pauză!!!

Și tot la finalul meciului oasele mi s-au întortochiat nu știu cum și a fost nevoie de intervenția lui SUPER SOLO care la rândul lui a intervenit pe lângă medicul echipei noastre și toate s-au terminat cu bine!!!

Urmează meciul din deplasare cu Pandurii lui Tudor Vladimirescu, apoi la Mediaș cu Rapidul Giulești și, în ultima etapă, trebuie să mergem peste 1000 la Târgu-Mureș, în ultima etapă a sezonului! Așa, de party!

Notă explicativă: boraci sau borăcei = kinderi.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

"La Bogdi":

Pe drum:

Și Dona Andra & Dona Dora:

Și tot ele:

Și Don Csaby:

Și aici eram pe Avram Iancu Street:

Și Nea Dorel cu Nea Titi:

Și Nea Ghiță Coman și-n plan depărtat Nea Ioan:

Și tot pe drum:

Aici am luat-o pe arătură...

Yotunguuuul:

Și prin T"U"rda:

Oare își vor lua zborul oamenii ăștia?

Și Don Lică with the girls:

Și-o fază din meci:

Și Dona Lore:

Și-o poză pentru cronica bestială:

^^^