Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

3 Iunie, 2011

Cronica celor două părți

Partea întâi (cupa):

Bun găsit!

Această cronică se recomandă a fi servită cu niște dovlecei pane, alături de câțiva cățăi de usturoi! Mulțumim!

Pentru a citi această cronică aveți nevoie de concediu medical sau de odihnă, atâta-i de lungă! Sau de-o pauză de masă de-un sfert de zi!

Pe ritmurile celebrului rapsod Sănducu Ciorbă, cronicuța vă informează că-n aceste zile au avut loc două evenimente majore: meciul de baschet dintre "U" și Asesoft și Cupa Universitatea la fotbal, organizată pe terenurile de la Rolland Garros!!!

Și nu, de această dată competiția nu a purtat numele de CUPA DAN ANCA și nici nu a fost organizată de Don Antonescu, ce iată că nu a avut posibilitatea achiziționării unei noi garsoniere!!! Și nu s-o înscris 50 de echipe ci doar 16 și nici n-o mai fost descalificată echipa primăriei că nu a participat de data asta și nici nu și-a mai rupt Bărăian piciorul, că printre regulile competiției se menționa clar că fotbaliștii nu au voie să joace cu picior de lemn!!!

În paralel, a avut loc meciul decisiv de baschet ce urma să stabilească noua campioană a României! Care-i mninunea aici? Ei bine, la meci a fost prezent, pentru prima dată în viața lui, și Don Bogdi de la Flora, titularul bufetului cu același nume!!!

Problema-i că nu știți cum o intrat la meci la sală, nu-i așa? Nemaifiind bilete de intrare, Don Bogdi s-a parașutat direct pe Sala Sporturilor "Horia Demian" și a intrat la meci prin sistemul de ventilație al clădirii!!!

Dar să revenim la Cupa Universitatea Cluj! S-au înscris, așadar, 16 echipe, împărțite în patru grupe. Arbitrii au fost internaționali, adică de prin Florești, Dezmir și Mănăștur!

Printre formațiile participante, îi amintim pe Black Devils, Numai Uiștii, Tiki Taka "U", ACAB, Narcoticii, Dunării Boys, Între Lacuri, E"U"rial Pe"U"geot, Alb+negri, Potaissa, Lanterna Roșie, Echipa Rachetă sau Joga Bonito. Meciul secolului s-a disputat între Numai Uiștii și Echipa Rachetă, Numai Uiștii fiind în următoarea formulă: în poartă, Bogdan Blaga. Fundași centrali: Levi Soporan și Jigo. Mijlocaș închizător Ciotlăuș, atacant Romi și la construcție Elevu!!!

Au mai jucat Cotârlă și nepotul lui Mișan și chiar Mișan și Tavi! A fost desemnată echipa cu cel mai mare buget și cu cele mai mari posibilități de afirmare în clasamentul ATP!!! E DREPT CĂ AU PIERDUT PRIMELE DOUĂ MECIURI CU 12-2 ȘI CU 10-1, DAR ACEST LUCRU CONTEAZĂ MAI PUȚIN!!!

La un moment dat, Levi dă în laptă să se scape de ea, că s-o speriat când o văzut cu ce viteză vine către el și mingea se duce-n față fix la Elevu ce șprintează înspre poartă și, cu un șut plasat, reușește să înscrie la colțul lung!!!

De menționat și evoluția de excepție a celor de la ACAB, ce-n primul meci au pierdut cu 2-0 doar că au fost mahmuri, însă următoarele două le-au câștigat fără drept de apel! Cu Fize libero și cu coptilu' lu' Pojar pe banda stângă, este echipa ce-a strâns cele mai multe like-uri la acest turneu! La Potaissa Turda, Litean a fost liderul haitei venite cu ocazie specială, paradele sale ducând formația turdeană aproape de semifinalele competiției!!!

Până la urmă s-a impus puternica formație Black Devils, echipă ce a câștigat competiția în următoarea formulă: în poartă Fulop, iar jucători de câmp Dodolino, MacDodo, O'Dodo, Dodolev, Ciumeguțu și Dodolarsson!!!

Cu atâția internaționali în echipă, de prin Suedia, Bulgaria, Scoția sau Irlanda, era clar că această formație cosmopolită avea șanse de reușită! La final, premiile au fost date de Sisi și de Super Solo, de la acest eveniment cultural nelipsind nici torțele!!!

De amintit că o venit puși pe scandal la Șincai (acolo s-a jucat) și Jenu Pora, dar și Edmund Nicoliță, nervoși că nu s-o ținut turneul la ei în instituție!!!

De menționat și Maciadoul de la Dunării Boys, ce stă pe Oltului și nicidecum pe Dunării, fiul celebrului joc Caritas, că-l cheamă Stoica! Ei joacă împreună de când s-o înființat strada și o participat chiar și la cupa balcanică a străzilor ce poartă un nume de apă, desfășurată la Sofia (în Bulgaria) în 1996. Atunci, s-au clasat pe locul 3, după Hășdate Street și FC Canalul Morii. A fost, practic, celebra competiție care s-a lăsat cu incidente în urma partidei dintre Sălicea și Ciurila, aspect cunoscut de toți iubitorii fotbalului rotund, of course!

Black Devils a câștigat competiția chiar dacă Domnul Cobra s-a stabilit, de-un an de zile, în Alexandria, județul Teleorman parcă. Acolo, el și-a deschis o pescărie și vinde hamsii.

În ceea ce privește premiile acestei competiții, s-au dat pentru echipele de pe primele trei locuri, pentru golgheter, cel mai bun portar și pentru jucătorul turneului. PREMIILE O FOST ATÂTA DE MARI, ÎNCÂT TOȚI CEI CE O JUCAT LA VREUNA DIN PRIMELE TREI ECHIPE, NU MAI AU TREABĂ TOATĂ VIAȚA!!! DEJA TOȚI ÎS PÂN IBIȚA, NEAM DE NEAMUL LOR NU MAI ARE GRIJA BANULUI!!!

S-O DAT CHEI, GARSONIERE, APARTAMENTE, BILETE LA BINGO, HAINE, JECI, FULARE, OCHELARI DE SOARE, CAGULE, ABSOLUT DE TOATE!!! CEL MAI BUN JUCĂTOR AL TURNEULUI O IEȘIT CIUMEGUȚU ȘI EL S-O ALES CU UN MASERATTI NOU NOUȚ!!!

Iar Ciciovan de la Tiki Taka "U" a fost confundat cu prințul și asaltat de elevii de primară să le dea autografe.

Golgheter a ieșit Vasile Pop de la ACAB, el primind un abonament gratuit pe Fany vreme de un an de zile!!! Locul 1: Black Devils. Locul 2: Tiki Taka "U" și Locul 3 Lanterna Roșie. Acesta a fost desfășurătorul final. Echipa cu cea mai bună condiție fizică a fost desemnată Narcoticii, care-n prima repriză conduceau cu 2-0 și-n a doua luau câte 8 goluri!!! Bere Bogdan, fotbalist cu nume predestinat, sau Georgian UCj au avut evoluții remarcate de impresari internaționali, ei semnând deja, la ora la care citiți aceste rânduri, cu Vultureniul.

Transferat după această competiție a fost și Don Elevu, ce a ales, datorită pământului mai fertil, formația din Triteni, refuzând oferta de 100.000 de euro venită din partea celor de la Vlădeasa Huedin!!!

Cei de la Dunării Boys au beneficiat de tehnologie 3D la meciurile lor, astfel că, în momentu-n care erau în atac și trăgeau la poartă, imaginea se oprea și mergea cu încetinitorul, așa ca-n Matrix!!!

Partea a doua (baschetul):

Sala Sporturilor a fost arhiplină la meciul de baschet dintre "U" si Ploiești, finala campionatului!

S-a început cu imnul național, apăi mulți nu prea o fost pe la școală nici când o trebuit! "Că acum ori niciodată, dintr-un milion fă patru!" "hallo tati, vezi că ai greșit banda!"

Țițo și-o luat tri bilete la baschet, spre a nu zdrobi bietul scaun din plastic ce urma să-l susțină vreme de patru sferturi!!! Astfel că a îndepărtat scaunele și și-o pus un hamac, spre a fi cât mai comod în sală!!!

Nemaifiind bilete de intrare, Don Bogdi s-a parașutat direct pe Sala Sporturilor "Horia Demian" și a intrat la meci prin sistemul de ventilație al clădirii.

Am ajuns în Mediaș în jurul orei 18:30.

La meci a fost prezentă și Anna Kourepta, splendoarea din Caucaz, amintită-n cronică în 2005, la Trofeul Carpaț. Printre spectatori, o mulțime de perle vii, diamante cu smaralde, cristale lichide și tot felul! A fost un cetățean și din satul european Unirea care ne-a spus de ce Unirea-i sat european!!! PENTRU CĂ VACILE DAU DIRECT SHAKE-URI!!!

Și era 61 - 61 cu câteva secunde înainte de final! Și aveau atac ploieștenii și reușim să recuperăm și mai erau două secunde și de la mijlocul terenului Tyller Morris aruncă balonul direct în coș!!! PRACTIC, PRESA PUTEA SPUNE, PE BUNĂ DREPTATE, CĂ MORRIS A MARCAT DIN ALT JUDEȚ!!! Și 64 - 61 și "U" Mobitelco e noua campioană a României și s-a dezlănțuit nebunia, s-a făcut baie-n Someș, ce a devenit ștrand al bucuriei și apă a victoriei!

Felicitări baschetbaliștilor ce-au adus titlul la Cluj! După această victorie de senzație, ne-am îndreptat înspre bufetul lui Bogdi, acolo de unde avem și poze! Și Cronica bestială a amintirilor sezonului 2010 - 2011 va veni doar săptămâna viitoare, căci au fost aste' două evenimente importante săptămâna 'ceasta!

Și la bufetul amintit au fost prezenți printre laurii bucuriei și Don Shari, Don Max, Don Calu Horia, Pescaru, Cătă ce-o fost la rutieră ani de zile, Seru', tată-so lui Administratoru' Ionuțiu și mulți, mulți alții. Avem și poze!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^