Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

18 Iulie, 2011

Cronica bestială de la prezentarea lotului

Mică introducțiune în eveniment:

Evoluția cultural-artistică a săptămânilor premergătoare startului de APERTURA s-a concretizat la nivelul spectrului de idei incandescente tocmai în Piața Unirii, la Statuia lui Matei Corvin, în ziua de joi a săptămânii trecute, pe-o căldură imposibil de descris matematicește, când a avut loc PREZENTAREA LOTULUI UNIVERSITĂȚII CLUJ ÎN FAȚA A 5000 DE SUPORTERI!!!

Echipa din spatele evenimentului:

Peste 10 specialiste din și în marketing și-au oferit sprijinul logistic la realizarea acestui mega-ieveniment!!! Încântat de prestația prezentatorului, interlopul pițerilor din Mănăștur, este vorba de inventatorul distribuirii plăcintelor cu urdă la domiciu, Don Pitiku Cabanosu', i-a concesionat acestuia, pe 49 de ani, 300 de hectare de pădure în Miheșu de Câmpie, pescăria din Suat și CABANA SECURIȘTILOR DIN GEACA!!!

Așa cum știți, reputatului antrenor Viorel Hizo i se mai spune, în lumea fotbalului, și "dulăul". Ei bine, pe vremea când Hizo era la "U", ghiciți cum i s-o adresat Țițo??? Răspunsul, la finalul cronicii!

ȘI, TOT LA FINALUL ACESTEI CRONICI, VĂ VEȚI OPRI DIN CITIT!

Participant și la prezentarea lotului din sezonul 1963 - 1964, Don Protexu (vi-l amintiți, cu siguranță, din cronicile anterioare), ne-a spus cu nostalgie că pe vremurile alea prezentarea lotului nu se făcea cu artificii, ci cu salve de tun, iar în locul lui Puya n-o cântat Puya, ci Orchestra Radiodifuziunii Române!!!

Amintiri:

Ei bine, ne amintim cu plăcere de "U" Fest 90, festivalul de pe Platoul Sălii Sporturilor! Ceea ce nu știți și-am aflat cu ocazia prezentării lotului, îi cum o fost plătite ansamblurile folclorice prezente la "U" Fest 90! Țineți-vă tare! AȘADAR, FIECARE DANSATOR SAU CĂLUȘAR O FOST PLĂTIT CU DOI MICI ȘI O HALBĂ DE BERE, IAR SOLIȘTII O PRIMIT 4 MICI ȘI-O HALBĂ DE BERE!!! Deci, putem afirma cu tărie că o fost o diferență de doi mici dintre un interpret de muzică populară și un simplu instrumentist!

Descrierea celor 5.000 de participanți (partea 1):

Prin mulțime, s-o strecut și Mircea Nebunu, alături de Gaby Korektu, Uzzi Gia (cel răpit de extratereștrii) și încă un coleg de-a lor de la Cora. Georgian din Dej a sosit la prezentarea lotului pe trenul marfar 4321 Dej Călători - Cluj-Napoca Marfă, el nebeneficiind de tichet de călătorie, astfel că a optat să vină-n Cluj cu marfarul, ascuns printre baloții de ciment transportați de mijlocul de locomoție ferat. Cu siguranță că ați înteles tot!!!

Don Grizzly (din temuta brigadă UCG) a dat tonul din mijlocul mulțimii, iar Don Elevu a optat pentru o ținută de vară: tricou alb, bermude shi sandale!!! Per ansamblu, casele de modă au vândut bine înaintea acestui eveniment, designerii și stiliștii declarându-se mulțumiți de cifra de afaceri și de targetul impus de-un Armani sau de-un Cavalli sau de-un Vio de la Flora!!!

Informația conform căreia se adună lumea-n Piața Unirii a ajuns și la urechile mașinii de înghețată ce vinde prin centru. Bine că n-o aflat șeicu din Bonțida să vină cu rulota lui de mici și hamsii!!! BINE CĂ N-O AFLAT NICI ĂIA CE VÂND PĂHARE PE MARGINEA DRUMULUI ÎN TURDA SAU ĂIA DIN BACI CE VÂND HOTE!!!

La prezentarea lotului a fost și Roxy, pe numele ei adevărat Roxana Benea, care pe tot parcursul prezentării a stat țuti la cineva-n spate, afișând un fular alb-negru și-un tricou dungat, desigur tot în alb și negru! Ea nu știe că o știm, dar noi știm c-o știm!!! Dar, de-acum știe și ea! Ce? Răspunsul, din nou la finalul cronicii!

În Piața Unirii o fost prezent și Didi, vecinu' de la etaju' 8, ce-o venit direct de la librărie de la Flora cu încă doi prieteni, înarmați cu două ploște de bere la doi litri!!!

Prezent la eveniment, familist convins, a fost și Mircea Cenan - alături de soție și de copilul lor.

În ceea ce-l privește pe Don Ady Silicianu', acesta a trebuit să meargă să-și ia duhan tocmai de la Hotel Victoria, recepționera confundându-l cu Al Capone și oferindu-i un apartament de lux!

Formațiile participante:

Înainte de prezentarea lotului, a cântat trupa vocal-instrumentală Personal, formată din Don Kido, Don Rabie și Don Dj Vichet! Sau Weekend! Ceva de genul!!! La ora aia, era prea mare coada la alimentările din jur și o fost ok! Cel de-al doilea invitat a fost Puya, idolul Melaniei ce lucră la Jolidon, eu zic "U", voi ziceți Cluj, eu zic "U", voi ziceți Cluj!

Prezentarea lotului:

În fața celor 5.000 de oameni prezenți, a avut loc prezentarea lotului Universității Cluj-Napoca pentru sezonul 2011 - 2012, fiecare fotbalist urcând pe scenă în aplauzele mulțimii. Don Valpă dădea câte-o minge fiecărui jucător înainte de-a urca pe scenă ca s-o semneze și s-o arunce în mulțime și, cum știa că Szukala îi fotbalist neamț, îi spune acestuia: "before getting on tha stage, signing the ball and throw it into the crowd", LA CARE SZUKALA ÎI ZICE "BINE, ȘTIU, MI-O ZÂS ĂȘTIA!!!"

Nebunia de pe lume! În fața scenei s-a perindat și Don Pitiku Cabanosu, cămășile acestuia reprezentând o nouă modă la Flora printre castraveții și roșiile lui Vio!!! Prezentă la eveniment o fost și sora lui Neb1 din Mănăștur, care acum 8 ani ne-o pregătit cartofi pai că noi eram caz de targă înainte de deplasarea la Negrești-Oaș!!! Ea lucrează acum la RDS RCS și în fiecare dimineață îi intră în birou cam 10 pensionari nemulțumiți că nu le merge TVR 3. În Piața Unirii nu a putut fi prezent însă Administratorul Ionuțiu, regele electricității transformate-n curent din apă, cel care-o văzut prezentarea la televizor alături de doi cârnați trandafir de la Billa, o bere Neumarkt și-un poc de țigări Matrix Blue!

În cadrul evenimentului, au fost premiați Sisi și Claudiu Niculescu, dar și o echipă a suporterilor intitulată "Prezenți pentru simbol", ce-a trântit toate meciurile de la CUPA ȘEPCILE ROȘII, utilizând astfel tacticile Flacărei Moreni de pe vremuri, ca să urce și ei pe scenă și să hie aplaudați de 5000 de oameni! Printre aceștia, Ciciarito din Mărăști (Fize), pretenu' lu' YoYo (Goie) și Mircea Toma Alimoș!

Transmisiunea TV a fost asigurată de Realitatea TV Cluj, Ciprian Aron și Ionel Lespuc fiind instalați în fotolii roșii și nu, nu prezentau Săptămâna Modei la Milano!!! Pe Realitatea TV Italia o văzut prezentarea direct de pe plajă și Dona Jo cu Don Fery, plecați acolo-n vacanță în stațiunea Cervia de Câmpie, iar Realitatea TV Londra o preluat transmisiunea pentru cohorta de "U"-iști stabiliți în Anglia: Lehene Lehmann Brothers, Bebe de pe Calea Florești, Fernea Mare, Dona Aura, Fredy infractoru' și se pregătește să decoleze înspre Scoția și Dona Ioana Escobar, fiica lui Pablo!!!

Adnotările de la finalul cronicii:

1. Țițo i s-a adresat lui Viorel Hizo astfel: "Domnu' dulău (!), mai aduceți ceva jucători?"

2. Dona Roxy știe de-acum că o știm!

3. O fost prezentă la eveniment și Dona Leana, soția lui Don Luciano, alături de întreaga familie de la Lita!!!

4. Merităm un unt de casă pe tema asta!!!

5. în 22 iulie începe apertura! Pariați doi solist pe Universitatea!

6. la anul facem baie în fântâna arteziană de la Avram Iancu!

7. îi rugăm pe cei cu probleme reumatice să se abțină!!!

8. precum și pe cei în stare avansată de ebrietate!!!

9. aviz amatorilor!!!

10. și profesioniștilor în ale drojdelilor!!!

Această cronică s-a realizat pe un repertoriu folcloric foarte larg, ce a cuprins toate zonele foclorice ale țării, de la Muntenia la Oltenia, de la Moldova la Banat și Transilvania. Interpeții populari s-au băgat în boxe rând pe rând și au susținut recitaluri tot pe rând!

Mulțumiri lui Don Valpă pentru realizarea acestui eveniment, mulțumiri fecelor de pe marketing de la Universitatea, aceste adevărate Xene în ale evenimentelor, mulțumiri lui Florin, lets go ready to tha rumble, lui Birtoceanu care după prezentare și-o luat o halcă de carne mai mare decât masa din Vikingi, mulțumiri tuturor celor prezenți, mulțumiri și cameramanului clubului domnul Varsanufie ce-o sfințit scena înainte, mulțumiri tuturor voluntarilor și involuntarilor!!!!

Vineri, de la ora 22, la Mioveni, în prima etapă a sezonului, Universitatea Cluj-Napoca joacă fotbal la Mioveni, cu Dacia Duster din localitate! Și iară ne așteaptă forțele de ordine de-acolo cu puști mitralieră și facem ca data trecută, când i-am întrebat "Da' după meci mergeți direct în Afganistan?"

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. La final, avem și fotografii cordeless de pe facebook:

^^^