Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

1 August, 2011

Cronicile celor două meciuri de'nceput

Sâmbătă, 31 iulie 2011, "U" Cluj-Napoca a întâlnit - în cadrul etapei cu numero due - formația Rapid Giulești. Cu o săptămână înainte, am jucat la Mioveni cu echipa alături de care-am promovat în 2007. Și, așa cum știți, ambele meciuri le-am câștigat!

Capitolul I:

Pe lângă multe autoturisme proprietate personală ce-au călătorit înspre Mioveni în prima etapă, a plecat și--un autocar Mercedes S Classe de 50 de locuri plin cu suporteri, printre pasagerii de vază ai autotrenului german numărându-se: frații Lehmann Lehene Brothers, Tudy on Tour (verișor cu ei), coptii lui Don Luciano din Plopilor, Axel, Bobiță de la Fortuna, Jerry, Țenter Jr., Țițo campionul cățeilor de la pariuri, Luca ce-o lucrat la Bechtel, ceva copii de-ai lui Hiena, cel mai bun portar din Turda (e vorba de Litean), Șotârlă din Plopilor, Nazi, Ioana, Curt, Fize campionul, Pojar Jr. și șoferul!!!

De menționat că șoferul n-o vrut să vină în această deplasare, însă o fost convins în ultima clipă de ăștia! În Turda s-au oprit la cofetăria Dana spre a savura din aleasa bucătărie a cofetăriei mai sus amintite și din cauza faptului că pe Valea Oltului s-a circulat încolo că nu-ți dădeai seama dacă vii sau mergi, iată că autocarul cu pricina se afla fără semnal între munți chiar și cu o jumătate de oră înaintea meciului.

Părinții disperați sunau la rude, la recuperatorii de pe Valea Oltului, la salvamont Călimănești, au luat legătura cu tiriștii cehoslovaci spre a gini în trafic un S Classe alb, dar totul s-a soldat fără rezultat!!! Toată agitația se desfășura "La Șes" în Plopilor, restaurantul cu terasă ce i-a găzduit pe următorii:

1) cel mai frumos instalator din Europa, este vorba de Ovidiu Felecan, desemnat câștigător la Mamaia Instalatorilor atât în 2009, cât și în 2010!!!

2) Don Luciano.

3) o carafă cu vin.

4) câteva Ciucașuri cu premii.

5) câțiva amici de-a lui Don Ovidiu.

6) câțiva amici cu unu' din amicii lui Ovidiu.

7) un nepot de-al unuia dintre amicii lui Ovidiu.

8) Stere.

9) Demisia lui, semnată și ștampilată.

10) Uzzi Gia cu Mulder și Scully din Dosarele X.

11) Fata de la bar.

Problema e că nu că nu-i bun instalator, însă când instalează un produs sanitar, are mania de a-l pune foarte sus. Astfel, în localul intitulat "La Șes", chiuveta-i pe tavan și uscătorul de mâini pe acoperiș, no ajunge la ele dacă poți!!!

Revenind la meciul de la Mioveni, trebuie să menționăm faptul că cei din autocarul blocat pe Valea Oltului au avut parte de-o transmisiune radiofonică clasică ce amintește de radio ucluj.ro & sepcile-roșii.com, prin telefonul conectat la microfon ce reda vocea în stația autocarului. Astfel, ultrașii au avut parte de relatarea meciului minut cu minut până când au ajuns la Mioveni, în repriza a doua!

Au rămas ei puțin surprinși când auzeau "Hagi la balon, pasează pentru Gică Popescu" și astfel de comentarii ce aminteau de generația de aur, dar nu-i problemă!

Victoria de la Mioveni a aparținut formației noastre, prin golul marcat de Găbiță Machado în minutul 40 al întâlnirii.

De menționat, amintit și scris în analele scrierilor fotbalistice este că a apărut o nouă brigadă, intitulată MADS (Mereu Alături De Simbol), brigadă ce-și are originile în Plopilor și-n Grădini Mănăștur, C.T.P! În traducere liberă, Cartierul Tuturor Posibilităților.

Din Tarnița au văzut meciul și Don Max alături de Don Calu', Don Shari, Don Mic Gabriel de la Pritax, totul într-o sesiune extraordinară de pescuit la ceas! Ce înseamnă acest lucru, această metodă de-a pescui la ceas? Ei bine, am specificat și într-o cronică de acum doi ani, însă vă reamintim: se pune un ceas la marginea lacului, iar când vin peștii să vadă cât îi ceasul, poc băieții noștri se haladesc la ei și îi prind!!!

Capitolul II:

Etapa a doua a programat meciul cu Rapid, pe Stadionul Gaz Metan din Mediaș. 4000 de suporteri "U" au înfăptuit această deplasare înspre ținuturile medieșene ale extractării gazului forat din metanul subpământean.

Rapidul lui Răzvan Lucescu venea după victorie-n prima etapă, noi veneam după victorie-n prima etapă, se anunța un meci de zile mari, chiar dacă meciul s-a jucat într-o singură zi, acuma ar fi fost culmea să țină două zile, CĂ NU-S JOCURILE OLIMPICE ÎNTRE "U" ȘI RAPID!!! AU FOST ÎNSĂ, DIN PĂCATE, JOCURI OLIMPICE, ÎN AFARA STADIONULUI!!!

Cu un 4-3-3 ce se transforma în faza ofensivă într-un 3-2-3-3 și-n faza defensivă în 4-4-2-1, Universitatea Cluj-Napoca a reușit deschiderea scorului prin Rui Duarte de la Rapid, pe care l-a pălit involuntar o minge centrată de Claudiu Niculescu și 1-0 pentru "U"! N-au trecut decât câteva minute de pase și de combinații a la Copa Libertadores și același Claudiu Niculescu forează terenul la 20 de metri de buturile lui Rică Răducanu și prinde-un șut direct la vinclul porții giuleștene, ridicând scorul la 2-0! Acesta a fost și scorul final, victoria însiropându-se la benzinăria din Târnăveni, unde-am alimentat și noi, și autocarul.

Apropo de autocar, aceasta avea niște faruri la faza lungă care băteau până în județul următor!!! Don Ghiță Coman o venit cu cazanu' după el, Don Horia a fost foarte nervos pe tot parcursul drumului, deoarece el a fost pus în timpul meciului la intrarea în Mediaș spre a redirecționa mașinile și a văzut meciu' la radio, Don Racovițan s-a oprit la cortul acela mare din Luduș unde avea loc o nuntă și a cumpărat bere direct de la nuntași, se pare că Don Raco a intrat la meci cu tot cu gardurile de protecție, deoarece pur și simplu gardurile nu l-au văzut!!!

Pitiku' nu a putut fi prezent deoarece în el stă toată distribuția piței din Mănăștur și dacă ar fi venit la meci ar fi însemnat ca-n toată ziua de sâmbătă lumea să nu mai comande pizza, n-a fost prezent nici Piku, datorită cumului de cartonașe galbene.

În autocarul ce a transportat MADS-ul au fost prezenți Coty, Napy, Darius, Bebu, Sandu, Dan, Paul, Briciu nefumătoru', Alex, Căluțu sau Alex Căluțu, nu știm dacă este vorba de una și aceeași persoană, a lipsit Johhny Glonțu și-a lui Ale, plecați peste hotare la mai bine, tocmai în America la cules de castraveți drepți, nu a fost prezentă nici Anna Kourepta, din sezonul următor la "U" Jolidon conform ghicitoarelor din Baciu, iar cărțile de tarot verificate de către aceste distinse doamne ne dezvăluie o nouă victorie în etapa a treia!

Urmează amicalul de lux cu Lazio, undeva-n Italia. În weekendul următor. Să vedem cum stăm. Și dacă peste doi ani jucăm SuperCupa Europei. Și dacă reușește Barcelona să ne aducă pe Nou Camp sau Realul pe Bernabeu.

Această cronică s-a realizat pe melodiile Mirabelei Daur "Magistrala albastră drum de ape și vis", "Dormeau pe-o frunză două stele", "Veniți privighetoarea cântă" și alte asemenea melodii premiate de-a lungul timpului.

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

^^^