Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

9 August, 2011

Cronica romena-italiana di partita Lazio - "U" Calcio

La Cita di Fuiggi, la squadra di Lazio giocato cu "U" Calcio, in una bengoso partita amicale!

Desigur că toată lumea știe măcar atâta afro-italiană, practic a doua limbă a Mănășturului, în afară de Stere, singurul ce s-o născut deodată cu tată-so (conform dicționarului "Noi metodologii de clonare", apărut la Editura In Vino Veritas, 1968"), într-o vreme în care se vorbea doar limba latină, actuala limbă italiană fiind o chestiune pur științifico-fantastică!

Iată și traducerea, pentru cetățenii de limbă italiană ce cetesc aste' rânduri:

Naturalmente, tutti sanno che anche se gli afro-italiano praticamente Manastur seconda lingua, oltre Stere, solo che suo padre era nato con lo improvvisamente (secondo dizionario "Nuove metodologie per la clonazione", e pubblicato da In Vino Veritas, 1968 "), un momento in cui parlava solo latino, la lingua italiana, oggi una questione puramente di fantascienza!

Din informațiile pe care le deținem, se pare că Don Tino, alături de Don Cioakă (ambii de pe Siretului și celălalt de pe Nirajului, Cartierul Mărăști), s-au încumetat să înfăptuiască deplasarea în Italia pentru acest meci amical dintre Lazio și "U" Calcio. Ceea ce nu știe lumea, e că în portbagajul mașinii lor de teren (un SUV Sovietic din 1988) aveau două bannere pregătite pentru această partidă, zece săbii și două șpraiuri paralizante cu piper de cea mai bună calitate, de-ăla de la Knorr, da' nu chiar delicat!!!

În ceea ce privește bannerele, ei bine, pe primul scria "FREE MAILAT", iar pe al doilea "MAILAT PRESIDENTE", amintind de bietul cetățean onest arestat în Italia, acuzat pe nedrept că a atentat la clocitoarea unei italience cu scârbavnicul mădular și întemnițat datorită avocatului mut de care o avut parte la proces!!!

ADEVĂRUL ÎI CĂ GUVERNU' ITALIAN NU I-A ACORDAT NICIO ȘANSĂ!!!

La Cita di Piuliți a fost prezent și Tony de pe Ciucaș, respectabil comerciant pe plaja din Cervia, ce ajută economia Comuniunii Europene să prospere prin diversificarea ofertelor de pe piața italiană!!! Nefiind cetățean comunitar, fiindu-i retrasă cetățenia română în urma unor conflicte cu soacră-sa, Don Păunescu nu a putut face deplasarea în Italia, deoarece nu a primit viză! El a urmărit meciul, conform spuselor sale, pe internaționalul post de televiziune CNN Târnăveni!

Absent de la meci a fost și instalatorul Ovidiu Felecan, reținut cu centrala lui Stere, montată din greșeală la vecinu'!!! Nu știa bietul vecin de ce o vrut să-l legitimeze Gaz Metan Mediaș!!! Păi, pentru că avea o factură la gaz mai mare decât Marele Zid Chinezesc!!!

În schimb, a fost prezent pe ogoarele de la Cita din Fugli Don Inspectorul, pe numele său real Ionuț Berlusconi! Din păcate, nici azi nu știe cine-i taică-so!!!

Celebrul interlop Paul de lângă Măriuța și nu, nu este vorba de mama lui Stere, e vorba de restaurantul cu același nume de pe pietonala Bulevardului Muncii, a fost și el la meci, el cochetând de multă vreme cu vestul Europei, chiar dacă Italia numa'n vest nu-i. Un fel de vest.

Și, dacă ar fi să relatăm puțin din analiza gramaticală a meciului dintre Lazio și "U" Calcio, trebuie să afirmăm că ne-am înscris în campionatul Italiei că nu mai avem adversari ca lumea la noi în țară! AȘA CĂ ETAPA URMĂTOARE NU JUCĂM CU STEAUA LA PLOIEȘTI, CI CU FORESTA FĂLTICENI LA MILANO, CĂ ȘI ĂIA DE LA FORESTA S-AU TRANSFERAT ÎN IL CALCIO, PENTRU CĂ PRE' ÎI BĂTEU ȘI BATJOCOREU ĂIA DIN SUCEAVA!!!

Păi normal că am pierdut cu 4-1 meciul cu Lazio, că italienii aveau în echipă unu pe nume Matusalem! No mersi frumos! Acuma dacă am fi fost nesimțiți, am fi convocat și noi pe Tutankamon și pe Ghinghis Han și atuncia să fi văzut care era scoru final!!!

Să-l fi chemat pe Pele la noi în echipă, celebra perlă braziliană și atuncia să fi văzut Lazio! Dar oricum jucăm cu ce avem, ori nu! De fapt, Pele chiar a jucat în echipa noastră, la doar o zi după ce a tras la sorți meciurile din Europa League!!! Steven Pele! Că dacă am fi jucat la rugby sigur i-am fi bătut, că dădea Păunescu două-tri telefoane și se strângea toată Piezișa!!!

Ei repede, înainte de meciu cu noi, o transferat vreo 7, păi așa și noi am fi putut face, una două am fi legitimat doi-tri foști faraoni egipteni și hai să jucăm! Că ăștia joacă cu blesteme și cu farmece, doar ați văzut cu toții filmu' ăla "Mumia"!!!

TREBUIA SĂ-L BĂGĂM ȘI NOI PE MIHAI VITEAZU ȘI I-AM FI ÎNTORS PE DOS ÎNCĂ DIN PRIMA REPRIZĂ!!! DIC, MATUSALEM! JUCĂM FOTBAL AICIA SAU FACEM ISTORIE??? DIN CE MORMÂNT L-AȚI SCOS??? BANDAJELE I LE-AȚI DAT JOS ÎNAINTE DE MECI???

Noi am fost corecți și-am jucat cu frate-so lu' Cojocnean din galerie, cu soțul Dianei Munteanu, cu prietenul Biancăi Drăgușanu. Ei nu, ei bine că nu l-o legitimat pe Bute!!!

Revenindu-ne puțin, trebuie să vă informăm că același Don XXL (amintit adineauri cu alt nume, însă a dorit protecție spre a nu-și face probleme în familie) a menționat că soacră-sa are un apartament de 250 de metri pătrați!!! VĂ DAȚI SEAMA??? CICĂ ÎN CAMERA MARE CREȘTE URȘI POLARI, ÎN HOL CREȘTE FOCI ȘI-N BAIA MARE ÎS PLINI DE MOROȘENI!!!

Se pare că meciul se putea juca în imensul apartament, în care numa' pe balcon ar încăpea toată populația orașului Cugir, de-acolo de unde se trage Don Inspectoru' Ionuț!!! În jur de 28.000 de oameni intră pe balcon, conform spuselor lui Don XXL! Și-l credem, căci acum doi ani a fost la Turnul Eiffel pe Ștramp Elizee și o fost abordat de câțiva chinezi (vreo 500.000) care când l-au văzut cu fular cu "U" au început să cânte "U Cluj-Napoca, U Cluj-Napoca aleeee", vă dați seama?? Nu-s fraieri chinezii!!!

Se pare că-n ziua meciului, pe dealul de la Calvaria, a avut loc un furt de napi!!! Cel suspectat e nimeni altul decât Don Bebu, ce și-a livrat marfa în Județul Mureș, acolo unde-au mers în weekend Darius (the son of Don Luciano) cu Diana (pe numele său real Piti) de la Scutu'Negru! În ceea ce-l privește pe DJ Fly Dani, DJ-ul din Infinity, el o fost sâmbătă la o nuntă de pocăiți și-n loc de muzică o ascultat ciripitul păsărilor din podul cantinei unde s-o ținut bătaia de joc și-n loc de bere o beut trompi!!!

Una peste alta, a fost un test util. Dacă italienii nu transferau pentru meciul cu noi tot felul de regi egipteni și împărați francezi (cică au unu' pe nume Gibril Sisse, no păi și-ăsta-i ceva important pe la Luvru), probabil că scorul s-ar fi terminat egal. Urmează - duminica viitoare, de la ora 20.30 - meciul dintre * lui Gigi Becali și Universitatea Cluj-Napoca! Partidă ce se va disputa în singurul oraș din România ce are hipodrom omologat: Ploiești!

Mulțumim pentru eclerele puse la dispoziție de Dona Leana, the wife of Don Luciano, pentru o imaginație mai bogată-n vitamine, trigliceride și zaharide de cea mai bună calitate!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile-roșii, Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare. Cronica bestială este realizată de Don Sheriff. La final, avem și fotografii din această "deplasare":

Estate 2003 con il rosso-caps, bestiale Cronica e una pamphlet e dovrebbe essere trattato come tale. Cronaca bestiale fatta da Sceriffo Don. Infine, abbiamo le foto di questo "movimento":

Iată rechinul modificat genetic din livingul lui Don Luciano:

Și vin porțiile de cartofi alături de trei mititei prăjiți:

Și asezonarea lor pe masă:

Și sosirea invitațiilor. De la stânga la dreapta: Don Inspectoru' Ionuț, Don Paul și Don Păunescu:

Și Angus Jay, din nou cu gura plină:

Și aici se cântă. Don Cotârlă, Don Pascu Toboșarul și Don Stere demisionarul:

Și manuscrisele cronicii bestiale:

Și-a sosit și momentul notei de plată. Aparatul de fotografiat nu a avut de suferit:

Urmată de-o dezamăgire profundă (nota de plată):

Și Don Dan cu Don Briciu au rămas să spele vase:

^^^