Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

16 August, 2011

Cronica bestială a deplasării la Steaua

Duminică, 14 august 2011, am fost în Mexic!!!

La nord de Nicaragua și Guatemala, Mexicul se deosebește de celelalte mexicuri prin faptul că populația acestuia prezintă un bronz specific, este bilingvă, iar rufele sunt atârnate pe frânghie în fața blocului dubdit de ciuperci!!!

Plecarea spre acest ținut pestriț a avut loc de la Sala Sporturilor, în dimineața zilei de duminică. Două autocare (unul de 55 de locuri și celălalt de 29 + 1) așteptau îmbarcarea suporterilor spre Ploiești.

Am pornit din Cluj două autocare așadar și vreo 20 mașini mici, plus alte 10 mașini venite de la mare, plus "U"-iștii din București (între ei, și Don Dănuț Turcu alături de fiul său, Don D4n ținându-ne la curent în prima repriză cu scorul și cu ocaziile), astfel că am fost 300 de suporteri în tribuna stadionului "Astra" din Ploiești. Arena Minerului din Lupeni îi de Champions League pe lângă arătura de la Astra! Sârma din Câmpia Turzii se poate lăuda cu stadion de Europa League față de parodia de la Astra! Aveți în ultima fotografie de pe această pagină cum arăta țâșnitoarea de apă, iar în dreapta tâșnitoarei puteți vedea cum arăta gardul dintre tribună și gazonul de joc, Ferească Dumnezeu!!! Credem că fierul cu care-o făcut gardurile l-o cumpărat de la fierul fierului vechi, din Pata Rât a Ploieștiului!!! Vai de ștromeleagu lor!

Iată că, în cele ce urmează, urmează descrierea companionilor de drum care-au făcut deplasarea la Ploiești. Așa cum vă mărturiseam, am plecat organizat din Cluj două autocare, căci zecile de mașini mici au pornit când au avut chef. E vorba de șmecherii de Pifu, Dan Dumitru, SRL28, Ciubotarenco, Bobyță din Grigo, Lehene Lehmann Brothers, iar Ioanițoaia și Mișan au venit de la mare! Și mulți alții pe care nu-i știm neapărat după nume, ci după morfologia feței!

În jurul orei 10 a dimineții de duminică, pe Platoul Sălii Sporturilor se făcea împărțeala în cele două autocare. Din ce-am observat, în cel mic de 29 de locuri intrau ciocoflenderii, iar în cel mare de 55 de locuri intrau șmecherii. Pe când să mă bucur că intru în autocarul mare, poc apare Axel și-mi zice "tu mergi în autocarul mic", "PUȘCAUAR SOMEȘU DIN MATCĂ SĂ CULEJI BROAȘTE DIN BUCĂTĂRIE!!!"

Nevinovat, urc în autocarul mic. Acolo, pe primele rânduri din față, se aflau Dominique Strosqua (responsabilul Federației Franceze Sportive de Etică) și Don Phleau din Gherla, singurul profesor de engleză huligan din Gherla! Mai în spate, era un român vechi ce cânta Slavă Ție Studenție pe ritmuri de Guță, da' l-am iertat ca să nu fim rasiști, știți vorba, "Bănele, nu fi rasist!", expresie ce s-o putut auzi și pe stadionul din Ploiești, așa cum s-a auzit și "Latovlevici, închide gura că-ți plouă-n gură!"

Artizanii acestor expresii sunt deja cunoscuți în galeria Universității Cluj, ei înainte de fiecare meci se documentează despre istoria fiecăruia, iar apoi îi agață cu expresii pe cei ce joacă pe partea cu noi, e vorba de Don Doruț Abrudan, Don Jigo medicul veterinar și Don Tavi Tanțău!

Paralalam la bamba, una-poca de gracia iariva iarivaaaa, drumul spre Ploiești a fost impregnat cu intervențiile microfonice ale lui Don Sheriff ce a prezentat istoria județului Mureș, a culturilor de porumb și sfleclă din zonă, apoi am aflat de la Dominique că Daniel Cambuza s-a înscris la Facultatea de Științe Politice și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai, dar și la Facultatea de Electronică din cadrul Universității Tehnice din Cluj și această informație e pe buneeee!!! UN DEPUTAT AL PARTIDULUI POPORULUI TRE SĂ AIBĂ STUDII SUPERIOARE!!! HELLO? ORI FACEM POLITICĂ, ORI VINDEM LEGUME ÎN PIAȚĂ!?

În autocar cu noi a fost și profesorul de engleză Don Phleau (e vorba de Don Florin), celebru în municipiul Gherla, cel ce de două luni și-a achiziționat una bucată țigară electronică! Datorită lui am putut duhăni tot drumul, căci din țigara electronică se poate trage și-n aeroporturi și-n avioane, d'apoi într-un știft de autocar??? A mai fost alături de noi și Don Fizeșan, mai croncănit ca niciodată, dar și Don Lupa de pe Moldoveanu, cu a lui bluză de la second ce-o costat 15 lei și era s-o piardă la un moment dat!!!

Aia circulație pe Valea Prahovei! Dar, înainte, să descriem cetățenii care-au urcat în autocarul mare! E vorba de Țițo, ce era cam cât autocarul, de Nazi pacifistul, de Axel nervosul, de Schiță cel treaz, de Jerry pescarul (avea un clop de parcă mergea la vreun concurs de pescuit), de R3lu hackerul și prietenă-sa Sonia, de Șotârlă Petardă și Napy Fumigena, Elevu o fost da' o zis să nu-l mai băgăm în cronică alături de interlopi, așa că o să zicem că n-o fost în deplasarea asta, deși el o fost, dar dacă ne-o rugat să spunem că n-o fost, îi respectăm dorința!

Cu țigara electronică în mână, Don Phleau ne spunea că "peste câțiva ani, doctorul o să-ți spună trebuie să fumezi mai mult, că nu s-au asimilat complet vitaminele în organism"! Ăla trafic pe Valea Prahovei! Peste 5 semafoare, de parcă eram în Turda modernizată! La un moment dat, prin Brașov zărim în fața noastră o Dacie TLX ce avea în spate o fetiță blondă de vreo 1 an! Ei bine, prin Azuga fata avea minim 8 ani, iar în Comarnic deja se pregătea de Facultate, atâta o fost drumu' din Brașov până-n Comarnic!!!

DACĂ O ÎNTREABĂ ACUM CINEVA PE FATA AIA "UNDE ȚI-AI PETRECUT COPILĂRIA, ȘTIȚI CE-O SĂ RĂSPUNDĂ???" "În TLX, pe Valea Prahovei!"

În Sinaia, am oprit la Penis Market! Pardon, la Penny MaRKET! Acolo, ne-am servit cu dozișoare de bere, cu feli de UNIREA (Schiță a spus că sărbătorește Unirea Principatelor încă din această deplasare) și cu salam săsesc! Înainte de-a intra în Brașov, l-am auzit pe șoferul autocarului mare cu șmecheri certându-se cu ei și spunându-le: "mie nu mi-o spus nimeni că trebe să opresc înainte de Ploiești, că să mâncați o oră sau două noi pierdem timp, că n-are nimeni mâncare pentru 80 de oameni!" BEȚ-AȘ FICATU TĂU ÎNAINTE SĂ CUNOȘTI RACHIUL, DA' TU CE EȘTI, BUCĂTAR PE VALEA PRAHOVEI ȘI NU ȘTIM NOI???

În autocarul cu șmecherii, au fost trei sărbătoriți: e vorba de Robă, de Manu, de Bogdy și de șoferul căruia nu i-a spus nimeni că trebuie să oprească înainte de Ploiești! Îi mulțumim lui Manu căci a servit cu un Snikers cronica bestială, restul sărbătoriților bătându-și omoplatu de această creație cultural artistică de mare valoare și nu ne-o făcut cinste cu nimic, da' cu nimic!!!

Pe șofer îl înțelegem, că nu i-o spus nimeni că tre să oprească înainte de Ploiești, da' pe restu???

Înainte de Brașov, primim informații că ne așteaptă steliștii la unul din semafoarele de pe Valea Prahovei! Erau 4! 4 semafoare, nu 4 steliști! No, moment în care am apelat la autocarul celălalt! Schiță o făcut scandal la aflarea veștii, că el înainte să se bată cu steliștii tre să se antreneze, partenerul lui de ring fiind, de această dată, Don Axel! Nazistu era nervos pe Țițo, trailerul din Mănăștur și nu, nu vorbim de trailer adică prezentarea unui film, ci de trailer în sensul de tir, gabarit depășit! CĂ ARE O BURTĂ MAI MARE DECÂT DECÂT NĂCAZUL ȘOFERULUI CĂRUIA NU I-A SPUS NIMENI CĂ TRE SĂ OPREASCĂ PÂNĂ-N PLOIEȘTI!!!

L-o oprit poliția în Brașov pe Domnu Vali (el i șoferu cu pricina al autocarului șmecherilor) că o întors pe linie continuă și o tăiat un sens giratoriu! No ghicți ce explicație o dat poliției rutiere???

CĂ LUI NU I-O ZIS NIME CĂ TREBE SĂ OPREASCĂ PÂNĂ-N PLOIEȘTI!!

Nu i-o dat amendă, că Poliția Rutieră din Brașov îl știa pe Schiță, ce-o moderat un eveniment monden în orașul de sub poalele Tâmpei și așe o scăpat șoferul căruia NU I-O ZIS NIMENI CĂ TRE SĂ OPREASCĂ PÂNĂ ÎN PLOIEȘTI!!! CĂ EL DE ȘTIE, ALTFEL CONDUCE!!!

De pe Valea Prahovei așadar, aveam informații că suntem vânați și urmăriți și, cum de multe ori vânatul se transformă-n vânător, iată că destinul ne-a purtat prin Predeal, Azuga, Bușteni și Sinaia cu săbiile scoase, robinetele la îndemână și rozetele la locu lor!!!

La aproximativ 20 de kilometri de Ploiești, ne opresc două dube de jandarmerie pline de mascați! Tulai Doamne, da' di ce sunteți acoperiți, mereți la Nicula de Sfântă Mărie și nu știm noi? ȘI POC UNA PESTE SPATE!!! AȘE M-O DURUT DE AM CREZUT CĂ NASC, DA' M-AM GÂNDIT CĂ ȘI LA NICULA S-O ÎMPINS ĂIA DIN TOP ȘI AȘA M-AM CONSOLAT!

NE-O DUS DOUĂ DUBE DE JANDARMERIE PLINE DE MASCAȚI CU 100 LA ORĂ PRIN PLOIEȘTI!!! Ajungem pe-o stradă și stăm, stăm și stăm! Da' peste o juma de oră începe meciu, păi nu aveți bilete! Da de unde să ne luăm bilete, din Sinaia, din Predeal sau din Cluj? Și-așa am delegat cu semnătură oficială pe Axel, Țițo și Bleck să meargă după bilete! Eram pe-o stradă în Ploiești, aproape de stadion, cantonați de vreo 50 de jandarmi cu scuturi, șpraiuri, bastoane și cagule gata să fie date pe față! Și stăm acolo și stăm și stăm și stăm! Se face 8 seara, la 8 jumate începea meciul, se face 8 și-un sfert, se face 8 jumate, se face 9 fără-un sfert! Nimic! Eram pe-aceiași stradă! Vedeam nocturna și atât! De ce nu intrăm! "Trebuie să se facă procesul verbal de predare-primire al scaunelor și bunurilor din sectorul rezervat vouă!" Opa! Da intrăm pe Bernabeu sau pe Nou Camp și nu știm noi? Vai ce ne imaginam! Că avem stuardeze la fiecare scaun, apă plată, apă mai puțin plată, bere fără alcool și lichior din struguri nealcoolici! Într-un final, după minutul 30, intrăm! Vai ce tribună, vai ce stadion! Așa arăta de parcă l-au bombardat americanii!!!

Toaletele dovedeau că sunt unele stadioane unde nu s-au făcut investiții înainte de 1945, țâșnitoarea de apă era mai veche decât Biblia, gardul ce despărțea tribuna de gazonul de joc era de-o uscăciune cum nici Schiță nu o fost așe uscat după deplasarea asta!!!

Scaunele??? Sferturi de scaune, piulițe rămase în urma unui cutremur, mai murdare decât ar exista în dicționar definiția murdăriei!!! Da' unde ne-ați băgat fraților??? Meciul se joacă în vreun grajd și nu știm noi??? La tribuna întâi, vreo 3000 de orci sosiți direct din Lord of The Rings, Frăția Inelelor, aplaudau! Pe cine?? Ce? Pe Latovlevici, să nu-l ploaie-n gură!!!

Mexicanii erau fericiți! Știți de unde se trag mexicanii? Din SIC! Cunoscuta comună din județul Cluj! De ce? Pentru că, acum sute de ani, o mers cineva la sat în ei și i-o întrebat "da voi de unde sunteți?" și normal a venit răspunsul "din SIC!" și chiar când o spus "din SIC", o oaie o urlat "meeee" și așa s-o înțeles ME-SIC! ADICĂ MEXIC!!!

Păi, cu muzica ce-am avut-o în această deplasare, facem tri nunți!!!

Am intrat în stadion cam prin minutul 40 al primei reprize, stadionul plin de ex-comunitari, vai dragilor da ați avut viză??? Că atunci când ești șef în casă, de nimica nu-ți mai pasă, te duci numa dacă vrei, da' numa dacă vrei!

Despre meci ce putem spune? Păi dacă vin și joacă 7 turme cum drac să-i bați??? O turmă are stână proprie, câini de pază, țapi, măgari, oi și bărbatu oiului, adică berbecul!

Circ am făcut și-n tribună! Așchiuță, vechiul Așchiuță ce lucrează la 16 Februarie și non-stop îi bate p-ăia ca pe hoții de cai, o fost non-stop pe gard la steliști să le ureze o Sfântă Mărie fericită!!!

Da să vă zic fază la intrarea în stadion. Stewarzii de la Shelter Security, cică firmă mare de securitate din Sud, mă iau la bani mărunți.

- "Ce-ai în portofel?"

- "No, oare ce pot avea în portofel?"

- "Să-l vedem"

Scot eu portofelul, vede cardurile, mă întreabă "ce-s alea?", îi zic "păi îi cartela de autobuz din Cluj asta și astalaltă îi cartela de tramvai", apoi îmi vede aparatul foto și ghiciți ce mă întreabă?!

"- Îi cu acumulator sau cu baterie?" (Da' de unde Christos să știu, ce-s io, instalator?)

Și-am jucat cum am jucat, am pierdut cu doi la unu, dacă vreți cronică de meci n-ați nimerit bine, citiți ziarele că Jockeru nu le citește, el are net, tot după meci am aflat că 15 lei o fost geaca lui Don Lupa de pe Moldoveanu, ne-o ținut în stadion vreo 20 de minute apoi ne-am îmbarcat în autocare și ne-o dus două dube de jandarmi cu 100 la oră până aproape de județul Prahova, da' unde vă grăbiți, încep Surprizele și nu știm noi???

Din Bușteni ne-o preluat o mașină de poliție, la fel cu semnalele acustice și fonice în funcțiune, din Azuga la fel! În Predeal, după ce ne-o lăsat poliția, oprim la o benzinărie să ne ușurăm! N-o trecut două secunde și două mașini de poliție o fost în benzinărie! N-o fost problemă, decât că o dispărut două sticle de Jaggermaister sau cum se scrie din magazin! No, identificări cu ajutorul înregistrărilor! Nesătulilor! Practic, cele două sticle s-au săturat să stea pe tejghea și când ne-au văzut că intrăm s-au vârât în geanta unui interlop din Mănăștur, ce are mai multe dosare penale decât ani la mare aveți voi toți care citiți cronica asta!!!

După Brașov, nemaiputând de somn și nefiind loc în micuțul autocar să dormi, după încercări nereușite de-a dormi, i-am zis la Don Lupa de pe Moldoveanu să mă lege de scaun ca să pot dormi, să n-o mai iau la vale când ia curbe autocarul!

Și-a fost nebunie și-am fost 300 la Ploiești! Și această cronică se dedică Alinei de la Ursus din București, chiar dacă Dominique cu trupa nu mai beau Ursus de când a plecat din Cluj, această cronică se dedică lui Phleau din Gherla ce ne-a asigurat pe autocar țigara electronică cea de toate zilele, că-n viitor o să ne zică doctorul vai, ai probleme cu rinichii, tre să fumezi țigară cu aromă de lebeniță, așa o să evolueze lucrurile!!!

Deci pă lângă că m-o lovit jandarmii, m-o și electrocutat, de când am ajuns acasă maică-me m-o văzut pankist și m-o întrebat "da cine ești, Ozzy Osbourne, unde ți-i chitara???"

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

Înainte de îmbarcare, Schiță nu era încă recalcitrant:

Tot înainte de îmbarcare:

Aparatele din Mănăștur le-am lăsat departe:

Aici eram deja prin Vâlcele:

Don Dominique și Don Phleau:

Aici eram la intrarea în Văleni:

Imagine din autocarul nostru. Don Lupa de pe Moldoveanu în prim plan:

Și aici avem de-a face cu picioarele Donei Jo din Ultras 19:

Tabere de vară și tabere de iarnă la Predeal. Aici eram deja pe Valea Prahovei:

Și Hotelul Fagului, în Bușteni:

Aici eram la intrarea în Azuga:

La 10 km de Ploiești ne-a preluat Jandarmeria:

Aici eram prin Ploiești, escortați mai ca Sarkoszy:

Aici eram pe stadion:

Observați vizibilitatea de care-am avut parte:

Ole, ola:

Pam pam:

Iată ce stadion modern are Astra Ploiești. Asta era țâșnitoarea de apă și lângă, gardul ce delimita tribuna de spațiul de joc. JESUS!

^^^