Cronica
Arhiva
GuestBook

Login

"U"ser:

Parola:

Nu ai cont? Click aici.

Ai uitat parola? Click aici.


« »

22 August, 2011

Cronica bestială de la meciul fără oameni "U" Cluj - Petrolul Ploiești

Au, au, inima, ce-aș bate-o pe soacră-mea, se auzea dintr-o curte-n Mediaș sâmbătă seara! Bun. Am înțeles că ne-o suspendat o etapă (fără spectatori pentru cititorii de Formula AS), pentru că la meciul cu Rapid un suporter binevoitor și cu frica lui Dumnezo i-o dat foc la Rui Duarte în repriza a doua, că simțea și el nevoia unui tutun de calitate, da' atuncia ce-o căutat în tribunele stadionului din Mediaș o ciurdă întreagă de de gâze, țânțari și fluturi gigantici??? Ei cum o putut intra??? PĂI ORI S-O JUCAT FĂRĂ SPECTATORI ORI NU!!!

DE CE APLICAȚI LEGEA, VOI ĂIA DE LA LIGĂ, DOAR PE JUMĂTATE??? UNDE-I DREPTATEA???

ÎN MEDIAȘ NU EXISTĂ FLUTURI, CI FLUTUZAURI!!! CICĂ PRIN PARTEA LOCULUI SE NUMESC FLUTURI DE GAZ!!!

CONDUCTO-BUTTERFLY!!!

Încercăm să ne revenim, că ne-am enervat!

Și tragem aier în pept' și continuăm, huh!

Și, pentru cei ce nu au fost racordați la rețeaua de electricitate în seara zilei de sâmbătă, când "U" a jucat cu Petrolul Ploiești, cronica bestială detaliază contra-cost fazele partidei minut cu minut, surprinzând fiecare din cele 90 de minute, că banu-i ban, valuta-i valută!!!

În paralel, vă vom informa despre evenimentele petrecute în pădure, la aproximativ 150 de metri de stadion, pe dealul de lângă stadion, acolo unde 50 de suporteri s-au strâns spre a încuraja formația "Șepcilor-roșii" de departe, chiar și la un meci interzis oamenilor, BINE CĂ INSECTELE O PUTUT INTRA!!!

HALAL REGULAMENT DIN PARTEA LPF-ULUI!!!

RĂMÂNE-AR MITICĂ DRAGOMIR FĂRĂ CAMERISTE LA TĂTE HOTELURILE LUI!!!

Că astăzi îi închis la han, astăzi îi închis la han, hai să merem la cazan, o altă melodie ce străbătea cerul în Mediaș, sâmbătă seara!

Coace Doamne prunele, să șarbă cazanele, măiii doruleee dooor!

Sub aceste auspicii folclorice, începea meciul fără spectatori dintre "U" și Petrolul! Cre' că o fost o combinație între LPF și vreo casă de discuri de muzică populară să ne deie suspendarea, altfel nu ne explicăm, o grămadă de ziariști la meci care dic combinație să audă ultimele hiturile ale Grupului Marmația din Maramureș, nu că n-ar cânta bine, da' în fine!

Înainte de meci cu vreo zece minute, în loc să se audă "U"-iștii în tribune, se auzea cum i zicea unu la una, într-o casă din apropiere "că sunt isteț cu șmecherie, când mă supăr sui pe masă viațăă, că-s șmecher de viță-aleasă, hop hop hop și dintr-o dată POC CU MOPUL TIPA, CĂ N-O MAI REZISTAT LA FIGURILE LUI!!!"

Dic ce meci mă, că am mers toți să vedem scandalul interurban, o fost scandal interurban că el îi din Mediaș și ea din Târnăveni și de-aia când i vorba de două județe diferite îi interurban!!!

Și după ce i-a luat garda mătura, ne întoarcem și noi în tribună! Care noi? Cum care noi? Păi crainicului meciului, presa și iară presa! Și stewarii care lăsau gândaco-fluturozaurii să se bată de nocturnă ca mopu' de ăla!!!

Cum îi un meci fără spectatori??? PARCĂ ÎI ȘAH VITEZĂ!!! SAU GOLF PE ROLE!!!

Nici un Dumnezău n-o avut meciul! La un moment dat, dormea una la masa presei că o început ăștia s-o vopsească cu pastă de dinți de numa numa!!!

Când s-o trezit, am crezut că meciul se televizează pe Cartoon Netwoork, așa arăta!!! DA' TU DE UNDE AI ATERIZAT, DIN SCOOBY DOO???

Claudiu Niculescu o dat șah la regină în minutul 16, cu un șut din lovitură liberă care o băgat în șomaj toți păianjenii din județul Sibiu! "Noi nu ne mai facem cuib în vreo poartă, veci pururi!!!"

"MAI BINE NE DESFIINȚĂM NAȚIA NOASTRĂ DE PĂIANJENI ȘI-AM TERMINAT DISCUȚIA ȘI ORICE ȘUT LA POARTĂ!!!"

Să revenim însă la meci că iară ne-am enervat puțin! Ne cerem scuze! De vină e canicula! Așadar, din minutul 16, 1-0 pentru "U" printr-un gol magistral înscris de inegalabilul executant Claudiu Niculescu, moment în care i s-o ars fleica la Țițo, dar și ceafa Mihaelei, practic una din avocatele prezente și-n serialul de televiziune Ally McBeal!!!

De fericire, atât Axel, cât și Răzvi, Bl3ck, Cipri Uifălean, Jerry, Piku Scuteristu', Bobiță din Hubertus și Hossu, în loc să beie rachiul, l-o turnat pe fleică și-o ieșit ce s-o văzut la televizor!!! TORȚE ÎN PĂDURE!!! ȘI EI PRACTIC O GREȘIT GAURA!!!

La pauză, după lungi căutări, o bufniță se uita mirată la Axel! Dic, ce căpoc, ca al meu, zise bufnița mirată!!!

Moment în care renumitul ziarist Elevu de la Gazzetta Dello Sport, New York Times și alte asemenea publicații de tiraj mic, nota pe tableta sa electronică, ce socotește mai repede decât Kasparov următoarele șase mutări la șah, evoluția partidei în edițiile electronice ale acestor ziare minuscule enumerate mai sus!!!

Din surse demne de încredere și aicia nu povestim povești, că îi chiar așa cum spunem, deci vă rugăm să aveți măcar o dată în viață încredere în cronica bestială, că se mai glumește aicia da' când îi o treabă serioasă apăi o relatăm, așadar - din surse demne de încredere - cronica bestială a aflat că LPF-ul vrea să suspende pădurea în care au luat loc în copaci și-n tufe suporterii inimoși și pădurari în același timp, că dacă românul nu era frate cu codrul vă dați seama că nu i-ar fi primit, haideți să fim serioși, nu?

Ceea ce nu știe lumea, îi că pădurea îi a unei tanti din Mediaș foarte înstărită! Dic, tanti cu pădure! DA' CINE O FOST TATĂ-TO, ROBIN HOOD???

Tanti ce-o venit nervoasă în minutul 16 alături de doi caniși foarte agresivi și de trei veverițe care din prima au simțit mirosul de fleică da' nu o vrut să-i spună, să n-o jignească! No, ăla scandal! Jerry o zis că are permis de vânător, atâta că nu-i ștampilat pe anul ăsta, Axel i-o prezentat la tanti pușca din dotare după care era să ieie o palmă, iar Mihaela the advocat i-a prezentat pe cale legală un dosar penal în care ea caută un mistreț, martor cheie într-un dosar de furt calificat, însă ai noștri s-au scos cu Bobiță, maestrul bucătar din Hubertus!!!

Cum? Ei bine, Don Bobiță i-a explicat la tanti cu pădurea atestatul de bucătar obținut în urma unor cursuri de prestigiu efectuate la Oxfordul Sălăjan (a se citi Românași, lângă Zalău) și i-a spus că ea de unde crede că renumitul Restaurant Hubertus își procură carnea de struț??? Ce, struții cresc în Piața Unirii și nu știm noi??? Impresionată de atâtea diplome, tanti cu pădurea i-o și tăiat găina!!! Pardon, adică i-o tăiat o găină!!!

Divin o fost momentul când o apărut forțele de ordine foarte rele, după golul lui Claudiu Niculescu, când s-o aprins torțele în pădure!

Redăm în cele ce urmează, integral, dialogul avut:

" - Aveți autorizație?"

" - Autorizație să prăjim fleică?"

" - Ce să prăjiți? Păi n-ați venit la meci?"

" - Ce meci?"

" - La meci."

" - Vezi-ți de servici mă omule, noi am vinit la un grătar, la o fleică, la o bere, acuma dacă s-o nimerit să fie și meci, ce vină avem noi?"

Tot pe dealul de lângă stadion, cocoțat pe-un tufiș, s-a aflat și Don Gujan, privat de prezența frumoasei sale prietene Dona Roxana Benea, care o zis că ea nu vine la iarbă verde dacă nu-s dușuri ca la Cojocna, loc de campare și asfalt până la baza boschetului!!!

Cine n-o văzut meciul? Ei bine, e vorba de Bogdi de la Flora, de la barul cu același nume, originar din Sânmihaiul Almașului, care o fost blocat în trafic! Dar să nu vă imaginați că-n Sânmihai o fost blocat în trafic! Că acolo când trece o căruță ori o murit cineva ori i ceva nuntă!!!!

Nu, nu, el o fost blocat în trafic între Florești și Cluj, că el stă în Cetatea Fetei! The Japiță Cetate!

Și, ca să înțelegeți perfect, trebuie să vă informăm că Bogdi al nostru face naveta Florești - Cluj și cum îi foarte scumpă și ocazia și autobuzul, și-a cumpărat o roată de-aia ca la circ și pe ea vine în fiecare dimineață-n Cluj!!! Și chiar în timpul meciului, în apropiere de Praktier, un autotren s-a izbit de Bogdi pe roată, autotrenul suferind daună totală, in vreme ce roata lui Bogdi a pierdut doar două spițe!!!

No și până o venit garda și l-o descarcerat pe șoferul autotrenului, normal că o durat! Timp în care Petrolul ne-o egalat și chiar condus cu 2-1!

Și-n repriza secundă Gabi Boștină ne-o demonstrat că nu degeaba îi vicepreședinte, că un vicepreședinte nu-i un fraier și-o egalat la 2-2 și-n ultima secundă de joc a centrat perfect pentru tânăra speranță născută-n Africa în 1958 Nwakaeme Tony care o reluat perfect cu capul în plasa petroliștilor și 3-2 pentru "U" și victorie!

La golul de 3-2, la golul victoriei, în bufetu' lui Cătă și-a lui Bogdi de la Flora (Bogdi îi ăla pe roată) mai era o singură bere în frigider, care de bucurie că o bătut "U", s-o băut singură!!!

Tot în barul respectiv s-a aflat și Mircea Neb1, a lui surioară Elena lipsind, deoarece a optat pentru o rochiță albastră de ultimă generație în cadrul unei nunți exclusiviste, deci n-am fost invitați!

La Vikingi o fost și-o distrus scările din greșeală atât Don Paul Mureșan, cât și Don Tino și Don SRL! Practic, nu le-o mai văzut! Sau ele nu i-o mai văzut pe ei!

Mulțumiri lui Don Manu pentru transportul oferit în miez de noapte de la sediul clubului până în Mănăștur.

Această cronică s-a realizat pe ritmurile folclorice ale Ansamblului Marmația, ale Tarafului Gheorghe Doja și ale formației Sincron din Satu-Mare!

Și LA MULȚI ANI, ULTRAS 19! 7 ANI DE HAIDUCIE, 7 ANI DE FRUMOASĂ ALB-NEAGRĂ BEȚIE!

Din vara anului 2003 alături de Șepcile roșii, Cronica bestială e realizată de Don Sheriff. Cronica bestială e un pamflet și trebuie tratată ca atare.

O băiță înainte de plecarea la meci:

Pe autocar! Adică, în autocar:

Aici eram pe autostradă:

Drogheria inimii:

Cedați trecerea, trec trandafirii:

Și stadionul gol:

Căci meciul s-a jucat fără spectatori:

Și-a lipsit un banner intitulat "degeaba ne-ați suspendat, petardele și fumigenele de presă s-au aruncat":

Și tot o imagine de la masa presei...

Și-o fotografie cu fotograful cronicii bestiale care n-o făcut nici măcar o poză și cu trimisul special al postului Fish & Hunting TV:

Și, la finalul meciului, la lumina iluminatului public din Mediaș:

Și latifundiarii Dona Miha & Don Cipri, fiecare cu pădurea lui, cunoscuți crescători de stejari și de brazi în Ținutul Mediașului:

Și Don Gujanu (în stânga), recent coborât din copac:

Și el e Don Jerry (în repriza a doua era să vâneze un mistreț):

Și un suporter recalcitrant, e vorba de Don Bl3ck, ce de-o săptămână a cumpărat toate pășunile din Mediaș, Direcția Generală a Ocolului Silvic cedând insistențelor sale:

Și Don Țițo, într-o fotografie tip buletin, necesară pentru permisul de vânător:

Și-o acreditare. Atâta că fotograful o făcut poze cu telefonul mobil:

^^^